Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyiaksamlar bacımlar
Kızı aldık kociyle
Market yaptık 57 tl;buzdolabı poseti4lü 9.90 tl,yogurt kücük,2 tane pide,kutu süt,2 tame avok.
Tatlı aldık 60 tl 1 magnolia,azıcık baklava.
Pideli köfte yaptm kız da köftelerinden yedi
Cok yapmısım sahura da kaldı.
Bulgur pilavı yaptım sebzeli yanına.
Alya biraz fazla kacırdı bulguru galiba
Kabız gibi rahatsız etti cocugu

Paça yiyorum da bamya çok pahalı yahu paça da ucuz değil ama onu eşimin babası yapıp gönderiyor. Evimde eksik olmaz. Bamyayı da annem yetiştiriyordu birara bu ara yetiştirmiyor. İki güne bir toplamak gerekiyor ve zor bir sebze.
Aslında bu sebze meyve de hava şartlarının da çok etkisi var. Annem bazen diyor çiçek açtı rüzgar oldu gitti bütün kirazlar vs. Bir de çifçilik yapmak istemiyor kimse. Oradan kazanacağıma maaşlı çalışırım diyen çok.
Köydekiler işçi bulamıyormuş malesef.

Kimyon atiyormusun canım p rahat ettiriyor yinede fazla kaçırınca benide rahatsız eder

İyi geceler, iyi sahurlar.
Yarın eşim çalışmıyor yine sabahladık. Kardeşimle konuşuyordum. Annemle buraya gelecekler. O ara Kız koltukta sızmış saat 23:00 a doğruydu.
Sonra da film izledik.
Bugün öğlen arkadaş uğradı. Çocukları parka çıkarttık. Geldim eve. Temizliğe giriştim. Kızın tüm peluş oyuncaklarını sıradan yıkadım.
Tam toz alırken diğer arkadaş aradı okuldan kızı bırakacaklar sen alırmsın aşağıya inip dedi. Alırım dedim. İndim aldım kızlar oynadı ben işimi yaptım. Arkadaş geldi kızı almaya. Kızlar oynuyoruz diye tutturdu. Oturdu arkadaş. İftara yakındı gittiler. Ben zaten arkadaş varken yemek işine girişmiştim. Dünden kalanlarla, kremalı körili tavuk ve cacık ekledim. Yarın da teyzeye iftara gideceğiz.

Ya sorma bu arada özlettin seviyorum senin yazılarını okumayı ben hep yaz.
Bende saskinimama bu durumdanda muzdarip kimseye deme diye tembihledi hatta msjlari sil dedi bana
Bi de guvenmiyo bana ama para istiyo
Bende seviyorum burayı okumayı sizleri ara ara okuyorum girip böyle insanlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlara yardım edemez olduk evet hayat pahalı yoksulluk fazla ama bizim insanımız da hazirci sonuçta kimseye para havadan yağmıyor herkes çalışıyor eğer o paraya ihtiyacı varsa iş seçme lüksü bile yok bence herkes elini taşın altına koymalı zaman kötü malesef

Ofise Ramazan basladıgından beri hergün 3-5 kisi gelip,numarasını bırakıyor:S
Fitrelerinizi bana verin diye.
Müsteri listesi gibi oldu simdiden:S
Gerçekten tuhaf ya devir değişti herkese kolayına koşuyor fitre ne kadar idare edebilir ki calismadiktan sonra

Günaydınlar
Yaz alısverisine basladım ufaktan.
Hazirana kadar ufak ufak alırım
Kızın eksiği yok fazlası var sükür.
Birkenstock muadili satan butik buldum dolapta 120 tl civarı,ordan 1 terlik alcam
Spor ayakkabı istiyorm ama ona magaza kovalıycam güzel bisey istiyorm.
Elbise 2-3 tane vardı gecen yazdan,1-2 tane daha alsm yeter.
İlk hedefim ama grmı tamamlamak 0,5 +10 eur var elimde.90 tl satıstan gelcek var.
En kötü 20snde üzerini tamamlar 1 gr yaparım.
Park yataga teklif var gardolapsda 2 gündür.
500 ordan gelse cok iyi olur.
İns satılır
Aksama nohut+pilav yapcam.
Yarına da sultan kebabı var aklımda yufka almam lazım.
Hafta icii kardesim cagırdı iftara.
Pazar koci annemleri alalım dedi
Onlr zaten 2 kisi rahat rahat yaparım yarın herseyi alırsak.

Bereketli olsun canım bende salı yada Çarşamba alcam ailemi

Slm bacımlar
İftara nohut pilav yaptm
Profiterol yaptm marketten kutulardan alıp
Sinangil topları ucmus 38 tl olmjs
Normal kutu aldım kızla cekistire cekistire
Benim profiteroller süt burger boyutunda oldu ama neyse
50 tl markette bıraktık yineProfitrel,6 lı soda,yumurtalı pide,bitter cikolata.

Çok teşekkür ederim kızım okula baslamadan biz de annemlere gidiyorduk ama annemler bize uzak baya. eşim memur ama senenin yarısında evde yok şehir dışı göreve gidiyor babam da böyle görevlerdeydi hep çocukluğumuzu hatırlamaz, kızın kaderi anneye çekermiş derler ya.
En iyisini yapıyorsun valla, son işim azıcık dayanılabilir olsa çıkmayacaktım ben de. Koca cenesi cekene kadar başkasının yanında çalışırım söverken içim yanmaz en kötü bırakır başka iş bakarım rahatlığı olur.

Merhabalar eşim sonunda geldi annemler gitti dün bi güzel iftar yaptık birlikte. Menude mantar çorbası, kuru fasülye pilav, salata ve komposto vardı, anacığım da güllaç yaptı mis gibi sağolsun yedik. Bugün kızımı da alıp dışarı cıktık siteden arkadaşları da aşağıdaydı güya biraz yürüyüş yapacaktık onları görünce bahçeden bile çıkamadık haliyle iyi oldu ama hava da mis gibiydi doya doya oynadı hem bizimle hem arkadaşlarıyla dünden yemek de kalmıştı bi sürü istediği kadar kaldık. akşam da 9u biraz geçiyodu geldi anne uyku saatim geldi mi diye yorulmuş yavrum uyudu kolayca.

Köz biber biberi köxle at direk buzluğa hiç bişey olmuyo lelli
Kırmızı biber yeşil biber gibi olmuyor doğra at yani
Bende şişelere koyup atıyorum buzluğa hiçbişry olmuyor direk at çıkar akma olmuyot
Benim Difriz koyuyorum çok iyi oluyot

Selamm,
Bugün arkadaşa gittik iftara çocuklarımız yaşıt iyi oynadılar.
Kızımın geçen ay doğum günüydü, hediye almıştı verememişti, bugün verdi alt üst takım almış güzel oldu, kızım da beğendi.
Bide giderken tatlı aldık 104 tl verdim.
Akşama yemek derdim yok diye kendimi temizliğe verdim. Çocukların odası ve salonun camlar, perdeler dahil dip köşe temizlik oldu. Salonda eşim de biraz yardımcı oldu sağolsun yoksa bitmezdi salon. Camı 4 metre ve Fransız balkonlu.
Halıları da ince halı makineye sığıyor, birini yıkamıştım 2 gün önce kurudu şimdi diğerini atıcam makineye o da 2 güne kurur.
Yıkamaya sadece koridor halıları ve çocukların odasının halısı verilecek

Yarın da annemlere giderim yada arar onları çağırırım. Sabahki duruma göre ayarlarım artık.
Hafta içi de olabilir misafir çağırma olayım. Nasılsa okullar tatil, küçüğüm de kreşte olacağı için rahat olur hazırlık yapmak benim için kızın okulu, kursu, etüt koşturması olmaz.

Sizleri okudum ama yazamadım, bu ara misafir trafiği çok yogun bu gece son artık iftara misafirim, çok yoruldum. Köfte-patates, sarma-dolma karışık, et suyuna domatesli şehriye çorbası, salatalar, ayran-cola ve kalbura bastı tatlısı var iftara önceden hazırlık yapmasam böyle hepsi hazır olmazdı. Dondurucudan son sarma ve dolmayı çıkardım bir ara yine hazırlayıp koyarım, köftede hazır daha önce yapıp buzluga koymuştum ama gerçekten beni çok zorladı. Pandemi sebebiyle yapılamayan iftarların çok şükür bu ramazan acısını çıkardım. Bundan sonra temizlik ve bayrama odaklanıcam. Dün büyük kızımla pazara gittik, pazarda pazar arabası inanın 3 tane gördüm 4 olmadı herkesin elinde poşet vardı. Tüm pazar kurulu değildi bazı tezgahlar boştu fiyatları yazmama gerek yok herşey müthiş pahalıydı. Biz marul, mantar, portakal,elma,muz,patates,taze soğan,limon birkaç birşey daha aldık hatırlayamadım hiç hesaplamadım ne kadar verdiğimizi moralim bozuluyor. Kızlar da alış veriş yapıyorlar kredi kartı yine patlar ama çok şükür alış veriş yapabiliyoruz diyorum. Hepimize güzel bir pazar günü olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…