Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hangi sütten cnm.
Ela biberondan sonra sütü sade hiç içmedi. Kakaolu falan içiyor. Öyle veriyorum ben de.
Kendim yapıyorum.
Yoğurt da mayaladığımı yiyor.
Ben market yoğurdu yemem, annemin yaptığı yoğurdu yerim diyor :)
Süt ve yoğurda bozulmasın diye katılan maddeye karşı bir hassasiyetim var.

Ben de otomatik vites araba istiyorum ve araba kullanmam için cesaretim geliyor.
Eşim dedi zor. Alamayız.
Ev istedim aldık. Araba istedi aldık. Anne olmak istedim oldum. Evi büyük istedim değiştirdik. Evin borcunu erken bitirmek istedi bitirdik. Sıkıştık rızık istedim yeni iş çıktı. Hastalığımla ilgili de istediğim herşey gerçek oldu. Ne diyeyim inanarak istemek dua etmek, yetiyor bence.
Bin şükür. Allah şu gece vakti dua geçti gönlümden. İsteyene istediğini versin.

Deniyoruz hemen diş macunu kaldı bı denemedigim
Ezan saati Allahim piyangodan para ciksin,doneyim İphone ya.3 ay oldu hala yazamiyorm bu telefonla.Valla okuyanlar Turkce dersine bedenci mi girdi diyodur?Ama yazamiyrm telefon bi garip.Dokunmadan yazcak nerdeyse.Oyle hassas
Benim eski telefon da öyleydi 5 seneye yakın kullanmıştım kaç kez düştü en son bunu aldım saolsun kardeşim aldı bir gün kullandı kamerası daha iyi bişe istiyordu ben alıp ödedim ama uçmuş tellerpahalı cok
Benim oglusta geçen hazır aldık yoktu niye bu yoğurdun tadı değişik diyor alıştı mayaliya

Gunaydınlar
Bugun koci 14.00 den sonra Alyayı yanıma bırakacak.1 saat ofıste takılıp ,bıraz da dısarda vakıt gecırıp eve gecerız.
Harcamalı bır gun olacak:)
Dun ıg da bı vıdeoya denk geldım.
Ben bıraz takıntılıyım malum kalıtelı zaman gecırme konusunda cocukla.
Ama cok sıkılıyorum bazen,ozellıkle ogretmencılık falan oynarken:)
Icıme bıraz su serpti vıdeo:)
Alya sureklı etkılesım ısteyen bı cocuk.
Bı oyun bıterken hemen ogretmenım bugun bıze ne anlatacaksınız dıyor:)
Hayvan seslerini mı anlatacaksınız?Masal mı okumak ıstersınız diye de eklıyor
Bu ara bıraz ev ıslerınde etkılesım halındeyız.Dun verdım onune kopuklu su bulasık yıkadık.
Bez verdim cam sıl sıkıp odasını sildik.

Cumartesi pazarı vardı oraya gittik teyze kızı kardeşim fln kuru soğan yeşil soğan maydonoz kıl biber oglus seviyor bu ara tatlı olanını domates salatalık birde yeşil zeytin aldım dolma biber en uygun 13 e gördüm onurda 9 TL yarın alırım çıkıp 65 harcamisim

Selamm
Bugün Arabistana gitmis gelmiş kadar oldum
Ömrümde gormedigim goremeyecegim kadar Arap gördüm.
Sapancanin adını SapancArabia yapsınlar
Hatta ayrı bir il olsun Arap krallığı kurulsun.
Bu ne abi ya yemek yedik tek Türk biz
Hepside camış gibiler
Kafadan hava çok güzeldi kanyonda yürüyelim biraz dedik güzel bir yer buldum hava bir gürledi bi yağdı herkes kaçıştı.
Bizde kaçtık arabaya
Baktık orda takilamicaz açık alandı genelde yemek yiyelim bari dedik.
Aksami ettik yıllardır sapancaya gitmemiştim çok bisi kaybetmemisim.
Dahada gitmem.

Bu hafta primlik ek işler var eşim program yapiyo gidip gelirse 2 sefer il dışı yapması lazım
Patrona olan borcumuz çıktı yukarı
Adam aracın hasar parasini attı direk anam babam cevremiz yapmaz(istememde)
Ordan borc çıktı yine yukarı.
Onuda bitirsek diye debeleniyoruz
En azında sadece kredi kalır.
Hem kredi hem onu ödüyoruz adam sıkıştırmiyor sagolsun ama bitsin istiyoruz.
Bakalım

Bugün evde hiç bisi yapmadım
Yarin hem ev işi hem yemek domatesde alicam hem domates.
Allah kuvvet versin napim.

O evler hiç toplanmiyo cocuklu evde merak etme bizim evlerde aynı
Resmen arkamdan dağıtmaya kurulmuş robot gibi

Kız bu ara baççe(bahce) ogredi
Baççeye diyo
Dün plaj sapkami takmış Bi de çantamı babbayy diyo bana nereye diyorum baççeye diyo
Bugünde arabaya binmek istemedi dönerken bacce bacce diyo çevirdi beni geri.
Kac defa tur attık mekanda arabaya bilmemek için tur attık.
Dağlar kızı heidi oldu başıma
Tam köy kızı olmalıymış bu valla benim kafa
Sal ormana dağa taşa
Böğürtlen, dag çileği, ağacından erikler yedi çeşmeden avucumda suyunu içti
Bugün böğürtlen gördü al al diyo
Artik yenmez falan diye inanmıyor istiyor ağaçlarda görünce meyve falan.
Üzüm aldık yolda gelirken yedi uyudu
Üjümm diyo onada
Bunlar çok sapsik ya

Gunaydinlar
Bu hafta biraz asaplarim bozuktu,bisey yok ama icimde bi hosnutsuzluk var.Aksam oturdum kiz uyuyunca yazdim kagida,yaziyorm ben ne hissettigimi,yazarken aglamayla atiyorum zaten.
Simdi isi birakcam ya,kaygim var tabi.Onumu goremiyorm.
Tamam 1 yil kadar bizi idare edecek paramiz var kenarda .
Ama yine de kaygiliyim.
Bi daha ne zaman ise baslarim,hep boyle mi olacak falan?
Yazdim ya yazdim 2.5 sayfa
Sonra kalktim helva yaptim fjfjfjf
Tatli istedim o an.İrmik helvasi kavurdum 20 dk kavururken de sakinledim.
Helvami da kendim kavurdum bak,onu bile kenddim fjjfjffj
Dondurmali yedim onu.
Gece cocuklugumu gordum ruyamda,eski mahallede.Sokakta kosuyorum mutluyum falan.
İyi gelmis demek yazmak.

Sanki hissettiklerini tamamen hissetmiş gibiyim. Okurken duygulandım. yine de pozitif düşün, pozitif şeyler seni bulsun.
İşten çıkmak konusunda ben de çok hassas oluyordum.iş değiştirmek falan da hiç bana göre değildi. Çocukluğumu özlüyordum ama benim özlemem enteresan, Çünkü zor günler geçirmiştik. Belki herşey daha temizdi ondan özlüyorumdur.
Rüyamda ben de küçük eve taşındığımı gördüm. Oturduğumuz evden evsahibi bizi çıkartmış paldır küldür taşınıyıruz. Eşim diyor olsun bahçesi var oynar kız. Bahçe bahçe değil. Nasıl üzlüyorum.
Gözümü açtım, nasıl şükür ettim anlatamam.

Günaydın
Dün akşama kadar kuzenimdeydim. Gündüz uyutup dinleneyim dedim. Yok dinlenemedim. Üç kızı var, sürekli ses gürültü ağlama yok yok üç çocuk istemem iki de istemem kalsın
Bu dönemde niye hep böyle anlamıyorum. İki çocuk bile dirleşemiyor
Neyse gün içi birara piknik yerine gidelim dedik. Yağmur bastırdı. Vazgeçtik. Akşama eşine hamburger gönder dedi. Akşam yemeğini de öyle hallettik. Allah daha çok versin işini rast getirsin inşallah.
Kardeşim geldi, yeğenim bizimleydi.
Kardeşim de iş konusunda sıkıntı yaşamış. Mağaza sorumlusu olduğuna bin pişman. Bölgesorumlusu çok üzerine gelmiş. Anahtarı teslim edip çıkmış gelmiş. İmza istemişler atmamış. 10 yıldır çalışıyor bimde.
Tazminatı var. 10 bini geçiyor maaşı. En az 100 bin alır. Adliyede çalışan kuzenimle konuştu bilgi aldı gereğini yapacak.
İnşallah sıkıntısız alır parasını. Bir de artık zaten düzenli saati olan işte çalışmak istiyor. Sabah git akşam gel. Çocuğuma daha güzel vakit ayırırım diyor. İki ay önce diyordu, keşke çıkartıp tazminatımı verseler diye. Belki de işin rast geldi istediğin oldu dedim :) Üzülmüş ama olumlu bakmak lazım.
Akşam onlar evrak yazarken yatıp dinlenmek istedim. Artık kafam almıyordu hakikaten. Ya ilaçtan ya hastalığımdan. Çok çabuk yoruluyor kafam. Geç yat dediler yattım biraz. Ela da uyudu. Uykusuzluğa dayanamaz. Sonra kardeşimin eve döndük.
Kaldı 13 gün tatile.,

Allah versin bahçeli eviiii Alyoşum için
Ela bahçe için havuzlu evinden vazgeçiyor
Hani diyordu ya havuzlu ev istiyorum. Bahçe dediğimde havuzlu olmasa diyorum olur diyor.
Dün babası görüntülü konuşurken evi gösterdi o ara camdan havuzu da gösterdi. Bana soruyor anne ne zaman gideceğiz eve ben şok, babası için demiyor ama havuz için diyor
Tabi sonra iki dakikada unuttu, bahçe bahçe diyor :)

Cokda ileriyi düşünme kuzu
Akışına bırak biraz
Hesap yapsakda hesapta olmayan öyle şeyler çıkıyor ki.

Aminn
Siz yine annenin oraya kaçıyorsunuz bizde öyle imkanda olmayınca ancak günü birlik orman geziyoruz
İçime oturuyor ama
Sabah surda uyanabilirdik, kızım sabah bahcede döke saça kahvalti yapardı.
Açardık hortumu sulardik bahçeyi, (toprakla oynamayı çok seviyor) Bi sürü bahce oyuncakları alırdık diye iç geçiriyorum.
Su evin içinde buyuyo olması aşırı zoruma gidiyor.
O imkanı sunamuyor olmak beni üzüyor
Ben bahcede buyudum (anneannemin bahçeli evimdeyim her yaz) keyfini çok iyi biliyorum

İyi yapmış atmamış imza ne pislikler sanki o tazminatı verecek halleri yok gibi kidemde alır kaç yıldır çalışıyormuş

Günaydın iyi pazarlar kızlar 9 u geçiyordu uyandık oglusla çay demleyip fileye gittim simit baget ekmekler var küçük istedi oglus ondan oyuncaklı yumurta içe tea 4 kurabiye fırından 43 verdik geldik kahvaltı şimdi çay içiyorum az evleri toplarım nohut yemeğim var pilav yaparım yoğurt salata yeter aşurede var az oğlusun kuculenleri ayirsam diyorum birazda dolaba resim yüklerim satacağım biseler var

Annem domates almış getirdi pazardan sagolsun
8 kilo kadar var.
Ona baslicam yıkadım hazırladım
Allahim kolayla
Yoruldum yaw
Kahvalti sonrası buzdolabını cektim o arkada biriken suyu temizledim
Arkasını dışıni sildim içi kaldı.
Mikrodalgayi temizledim
Bulasik, camasir makinesi arkalari ve fırın içi kaldı. Gorunmeyen işler yeminle.
Evi süpürdum
Bi toz alınacak.
Domatesi halledicem önce sıcak gelmeden mutfağa 3den sonra girilmiyor aksamada eşimle gidip alacağımız domatesleri yaparım benim domates sezonu biter dostlar
Daha domates falan görmek istemiyorum
Kırmızı biber kovalarım bir sürede
Fritozde kozleyip koyucam

Eşimbeyler 3 gece bir yere gidelim diyorlar
Balikesir taraflarında bungalow baktım
Geceliği 900-1000tl var
Ben pek istemiyorum git gel mazotu falan 5-6 bin
Su patronun borcu bitsin bir an önce derdindeyim
Altınlarımi alacak daha
Zaten haftasonlari geziyoruz yetiyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…