Küçük Düşün Büyük Olsun!

Akşamdan az az toplandım hafta sonu geleceğiz artık bu da bana daha çok yorgunluk oluyor ama gelmeden de duramam. Dün eşimle bahçede olan sebzeleri topladık poşetledim. Bal kabağı ekmiştik dışarıda zeytin agacı ektiğimiz yerlerden 10 tane büyük olmuş 3 tanede küçük büyükleri babamlara vericeğim çünkü onlar çok seviyor 3 küçüğü de kendimize ayırdım yeter bize. Sabah pişi hamuru tuttum kahvaltıya onu kızarttım. Sabah erken kalktık eşimle birlikte o bahçeyi suladı ben buzdolabını temizledim. Kahvaltı sonrası duş aldım kızartma kokusu üzerime sinince rahatsız oluyorum birazdan arabayı hazırlarız. Yola çıkarız burdan gidince yazı sevdiğim aklıma geliyor aslında sevdiğim yaz değil burası. Sabah bahçede kalhvaltı yaparken sitede oturan bir komşumuz aşure getirdi Allah kabul etsin kuruyemişi öyle çoktu içinde ama lezzet sıfır hiç birimiz yiyemedik tuzluydu ve suluydu Allahım bu yaşıma kadar yediğim en berbat aşureydi, küçük kızım bir kaşık aldı beni aşureden soğuttu dedi haklıydı. Eşimde eve gidince sen de yap diyor tamam dedim.
babyloading87 canım hiç güzel kalbini üzme Allah büyüktür bir kapı kapansa da binlercesi açılır sektöründe senin gibi tecrübeli biri çok uzun süre işşiz kalmaz mutlaka daha güzeli çıkacaktır karşına, bu küçük iş ayrılığına fırsata çevirirsin anne-babana-kardeşin-eşine ve biricik kızına fazla zaman ayırırsın belki yapmak istediğin yapamadığın bir hobini yaparsın bazı ayrılıklar kalbe-ruha-bedene iyi gelir. Ben de yazıyorum babym benimde defterim var kafamda çözüm bulamadıklarımı yazıya döküyorum hiç kimseye anlatamadıklarımı sadece kızlarıma söylediklerimi kafamda fazla yer kapladığında büyük kızım bir defter bir kalem getirdi anne yaz dedi inan bana iyi gelicek dedi ve geldi hemde çok iyi geldi.
tr_lelli bereketli olsun kışlıkların lellim bende biraz yapıcam hazırlık çok yapmak istemiyorum kış sebzelerini yaz sebzelerinden daha çok seviyorum. Kızın ve oğlun için kalbinden ne geçiyorsa o olsun inşallah canım Allah önünüze sayısız güzellikler çıkarsın inşallah.
yedirenk79 kardeşinin bunca yıllık emeğini bir kalemde silen insan aklım almıyor, hep dualarımız iyi insanlara çıksın yollarımız ya inşallah iyi insanlar çıkar bundan sonra, ben böyle tartışmalı iş ilişkilerini okuyunca üzülüyorum. Sanki kendi şirketini yönetiyor o yöneticiler senin de bir gün orada çalışman bitebilir bunu hiç düşünmüyorlar. Yönetici olmak çok farklı bir vasıf kanunları kuralları bilmek farklı insan ilişkileri farklı ama malesef ego hepsinin önüne geçiyor.

Akşamdan az az toplandım hafta sonu geleceğiz artık bu da bana daha çok yorgunluk oluyor ama gelmeden de duramam. Dün eşimle bahçede olan sebzeleri topladık poşetledim. Bal kabağı ekmiştik dışarıda zeytin agacı ektiğimiz yerlerden 10 tane büyük olmuş 3 tanede küçük büyükleri babamlara vericeğim çünkü onlar çok seviyor 3 küçüğü de kendimize ayırdım yeter bize. Sabah pişi hamuru tuttum kahvaltıya onu kızarttım. Sabah erken kalktık eşimle birlikte o bahçeyi suladı ben buzdolabını temizledim. Kahvaltı sonrası duş aldım kızartma kokusu üzerime sinince rahatsız oluyorum birazdan arabayı hazırlarız. Yola çıkarız burdan gidince yazı sevdiğim aklıma geliyor aslında sevdiğim yaz değil burası. Sabah bahçede kalhvaltı yaparken sitede oturan bir komşumuz aşure getirdi Allah kabul etsin kuruyemişi öyle çoktu içinde ama lezzet sıfır hiç birimiz yiyemedik tuzluydu ve suluydu Allahım bu yaşıma kadar yediğim en berbat aşureydi, küçük kızım bir kaşık aldı beni aşureden soğuttu dedi haklıydı. Eşimde eve gidince sen de yap diyor tamam dedim.
babyloading87 canım hiç güzel kalbini üzme Allah büyüktür bir kapı kapansa da binlercesi açılır sektöründe senin gibi tecrübeli biri çok uzun süre işşiz kalmaz mutlaka daha güzeli çıkacaktır karşına, bu küçük iş ayrılığına fırsata çevirirsin anne-babana-kardeşin-eşine ve biricik kızına fazla zaman ayırırsın belki yapmak istediğin yapamadığın bir hobini yaparsın bazı ayrılıklar kalbe-ruha-bedene iyi gelir. Ben de yazıyorum babym benimde defterim var kafamda çözüm bulamadıklarımı yazıya döküyorum hiç kimseye anlatamadıklarımı sadece kızlarıma söylediklerimi kafamda fazla yer kapladığında büyük kızım bir defter bir kalem getirdi anne yaz dedi inan bana iyi gelicek dedi ve geldi hemde çok iyi geldi.
tr_lelli bereketli olsun kışlıkların lellim bende biraz yapıcam hazırlık çok yapmak istemiyorum kış sebzelerini yaz sebzelerinden daha çok seviyorum. Kızın ve oğlun için kalbinden ne geçiyorsa o olsun inşallah canım Allah önünüze sayısız güzellikler çıkarsın inşallah.
yedirenk79 kardeşinin bunca yıllık emeğini bir kalemde silen insan aklım almıyor, hep dualarımız iyi insanlara çıksın yollarımız ya inşallah iyi insanlar çıkar bundan sonra, ben böyle tartışmalı iş ilişkilerini okuyunca üzülüyorum. Sanki kendi şirketini yönetiyor o yöneticiler senin de bir gün orada çalışman bitebilir bunu hiç düşünmüyorlar. Yönetici olmak çok farklı bir vasıf kanunları kuralları bilmek farklı insan ilişkileri farklı ama malesef ego hepsinin önüne geçiyor.

İşten ayrilacgin için o kaygı vardır birde çalışmayı seven insanlar evde pek oturmak istemiyor belki ücretsiz bir kursa gidebilirsin

Selam kızlar tekrar yorgunumm
Kahvaltı bulaşığı topla kuşların kafesi temizledim iki cam sildim yatak odanın perdeyle tülü çıkardım başka taktım cama onlar yıkandı cikarcam bir makine öncesi de beyazları yıkadım toz aldım aynaları parlattim cam sille duşa attım kendimi namaz kılıp oglusu yıkadım bulgur istedi paşa domatesli biberli bulgur pilavı yapacağım

Saolasin abla.AminnAlyanin okul isi suruncemede o bi olaydi.En son bi proje okuluyla gorustuk.Fiyati uygun 850 tl.yarim gun.Ama 2019 diye kontenjan acmalarini bekliyoruz ins acilir da kafam rahatlar

Huh
6 kavanoz daha çıktı hunharca domates yapıyorum
Akşam esimlede aldik 5kilo simdi bunları yapicam
Valla yeter daha domates falan yok yani dedim anneme sakın alma ucuz falan diye daha yapmam.
O da benim için aliyo sagolsunda fazlası bayıyor ben sıkıntıya pek gelemiyorum.
Kiz uyduda uyudu
Dün gündüz çok az uyudu arabada açık hava bayada kosturmustu valla saatlerdir uyuyo gittik geldik hala uyuyo
2 günlük uyudu
Akşam otururken şunlarida yapımda kışın inşallah iyiki yaptım dicem.

Esmalarımı cektim
Camasir astım.

Bugün bukadar domatesle uğraşınca yemekte menemen ve spagetti oldu
Yarına Allah Kerim ne pisiririm bilmiyorum.

bugün konuşmuşlar telefonla, üst yönetimle alakalıymış. Ve daha önce de bir çalışana yapmışlar.Benzer şeyi. 10 yıldan fazla eleman yokmuş. Bimden alışveriş yapmam artık. Çalışanlarını emek verenlerini bir kalemde siliyor ve tazminat hakkını vermemek için belliki elinden geleni yapıyor.
Diğer çalışana tazminatının %50 sini vermiş. O da hakkını arayınca yani ihtar çekince vermiş. anlaşma yoluna gitme mantığı. O kadar para içinde çalışanın % 50 hakkını yeme hesabı peşindeler. Bim bitti benim için.

İyi yapmış atmamış imza ne pislikler sanki o tazminatı verecek halleri yok gibi kidemde alır kaç yıldır çalışıyormuş
Para içinde paraya doymamak malesef, hak yemek değilde ne. İşçi işveren konusunda hassasım. Asıl emek harcayan çalışan.ben emekçiden yanayım.,
Zamanında daha iyi şartlar için imza attığımda işten çıkarılmıştım. Bursada ünlü bir marka bu bahsettiğim.
sonra istediğim şartlarda bir yerde iş çıktı karşıma o işe girip yıllarca çalıştım. İşten çıktım hakkımı aldım.
Taa 18 yaşımda varmış içimde.
Ömrüm çalışmakla geçmiş yavvv
Onun için şimdi emeklilik hakkını kazandım. Bir aksilik çıkartılmazsa 56 yaşında emekliyim. Eğer tamamen günümü doldurursam da 2030 da emekliyim.
İnşallah 15 yaşındaki sigorta girişim yok sayılmaz.
Ayy birden nerelere gittim.

Sabah sabah Ela uyandı. Çişşşş.
Akşam 9 da uyumuştu. Burada yoruluyor daha erken uyuyor.
Uyudu şimdi küçük hanım. Benim uykum kaçtığıyla kaldı :)
Buara uykusuz kalmak beni yoruyor., nerde o eskiden geç uyuyan hallerim. İllaki gündüz uyuyorum. İlaç ya da hastalığım yapıyor.
Kaldı tatile 12 gün.
Dün otelin yeni videosunu Elaya izlettim. Bayıldı.

Gunaydinlar
Ustumden gecmis bir pazar
Koci calisti bide gec geldi 20.00 e geliyodu,Alya tepemde actim kapiyi resmen.
Dugune gitcekmis uzerini degismeye gelmis,saldim ustune Alyayi ,aa babanla gitmek ister misin dedim fjfjjfj
Mecbur goturdu.
1 bardak cay icip koltukta sizmisim
Onlar geldi kizi uyut falan 24.00 de anca yattim.
Kpderim sabah geldi aldi. Bu hafta babannede.
Surekli tatil rotamiz degisiyorBu gidisle nolcak ya gece cikariz uyur diye diye Canada da bulcaz kendimizi
Simdi de Adrasana gidelim diyor.Ordan bi bungolav alaniyla gorusmus wpdan .Antlyaya cocukla 8 saat ,yurek mi yedin dedim
Son ana kadar belli degil herhdle nereye gitcegimiz
Asiri yagmur yagiyor bu sabah

Alya Mıkı Mouse pasta ıstyr.Nette yenılebılır kagıt baskılar buılduım.Bız zaten soyuyorzz o hamurlrı yemıyorz.
Sundan alıp kendım yapmayı denıcem evde.
Alya yaban mersinlı ve cıleklı ıstıyor pastasını lkgflkgf
Anasının gızı bır yapan mersını yıyor sanırsın anne sutu yerıne yaban mersını yedırmsız yenı doganda gfjgjlfljkgf
Tabı 100 lıralık pasta 300 tlye gelecek
Seker hamursuz bı pasta alsam daha uygundu.
2 kat yaparım dıyorm.

Benimde 56 fln olması lazım lisede sigorta girişi yapıldı e devletten bakınca öyle çıkıyor daha baya var pirim odenirse

Günaydın
Hava çok kapalıydı sabah dahada kapadı şuan baya yağmur yağıyor Ekim ayı gibi sanki kahvaltı ettik oglusla bulaşık bosalttim kahvaltı toplancak oturdum çay alıp içip toplarım dün cam silmiştim dimi ben birde oğlusun oyuncak ve kıyafetlerinden ayırma işini halledeyim diyorum elim gitmedi bir yemek yok napsamki dolma biber alaydim doldurdum dinerse yağmur gidip alacağım

Akşamdan beri yeni eve taşınanlar gibi uğraşıyorum kıyafetleri yerleştirdim, mutfak için getirdiklerimi yerleştirdim bahçeden topladığım sebzeleri getirdim bir ablam da bahçesinden topladığı sebzeleri getirdi. Akşam 6 da başladım 3 kavanoz soslu-biberli-patlıcan domates soslu kızartma, 3 büyük 3 küçük kavanoz menemen ve 4 poşetlik közleme patlıcan yaptım ama yatarken saat 12.15 ti ayaklarımın altları acıyordu bulaşık makinesini çalıştırdım yataga sürünerek gittim. Sabah dinlenmişim eşim işe gitti bende balkon yıkama ile başladım sineklikleride yıkadım bayagı uğraştırdı hemen tozunu aldım kapı camın. Sonra tuvaletlerden başladım banyolarda ovalandı, süpürge açtım paspas çektim sonra doğru duşa ordan da aile hekimine gittim ilaçlarımı yazdırdım eczaneden de 56 tl karşılığı aldım Allahtan sosyal güvencemiz var. Bankadan para çektim tarım kredi markete gittim inanın fiyatlar hiç de inmemiş şeker yok yag var ama fiyatı diğer markete göre 2-3 tl ucuz benim gibi fiyat kontrolüne gelenler bir kaç birşey alıp çıktılar ben de 2 kilo pirinç bir maket spagette makarna aldım. Eve geldim Allahım ne ter üstümden kıyafetleri zor çıkardım aşırı bir nem var havada temizliğe devam mutfağın ocagını akşam yatmadan temizlemiştim ama içime sinmedi tekrar sildim çıkmayan lekeler var tel almam lazım közmatikle patlıcanları közledim altına alimünyum folyo koymama ragmen ocak yanık parmaklarım agrıdı ama istediğim gibi de olmadı tel alıp ovalamam lazım başka çarem yok. Bugün pazar var eşime sadece peynir al dedim evde meyve-sebze kavun-karpuz var yeter bitince alırız dedim. Yarın gidip süt alıp yogurt mayalarım evimi özlemişim kucaklayasım geldi canım evim dedim. Biraz para biriktiriyordum alt kata su sızmış banyodan akşam aradı komşum güneş enerjisinde de arıza var lavabonun altını da göstereceğiz eşime söyledim ebeveyn banyosunun da duşluğunu değiştirelim dedim artık bu gece ne öderiz bilmiyorum. Ben ne zaman biriktirsem parayı mutlaka birşey çıkıyor Rabbim yinede böyle sınasın sağlığımızla sınamasın.

Kızlar yine trenyoldan alışveriş yapmışlar çantalar, küpeler-yüzükler, kaş için ustura almışlar çorap almışlar. Ben evle ilgilenirken onlar da bize harcama konusunda yardımcı olmuşlar sağolsunlar, aldıklarınızı güle güle kullanın güzel kızlarım dedim onlar böyle mutlu oluyorlar Allah hep mutlu etsin evlatlarımızı.

Selam kızlar, iyi akşamlar
Sabah annemde kahvaltı yaptık. Kardeşimle çıktık. Yeğenimin elinde çatlak vardı. Onlar gidince ben de gittim hastaneye.
Kafamdaki dikişimden bir kısım az kabarık ve dokununca azcık sızlama oluyor., onu gösterdim. Genel cerrahi pansuman kısmına. Enfeksiyon yok, yara kabuğu var dedi. Bakalım zamanla geçer sanırım.
Çıktım kardeşimi beklerken eczanede çalışan kuzenimin yanına uğradım. Sonra çarşıya uğradık. Kağıt ip aldım. 42 tl
Şapka öreceğim. Her daim bana hastalığımı hatırlatacak ip :)
Bismillah dedim başlarken, daha hastalık çıkarmasın diye
Bakalım kafam kaldırırsa yapmayı düşünüyorum. Kardeşim yardım edecek.
Annem ve teyzem ekmek yaptılar. Biz kardeşimle uyuduk biraz. Kardeşim erken uyanmıştı. Ben de hergün gündüz uyuyorum. Yoksa kafam kaldırmıyor.
Teyzem yarın yola çıkacak.
Akşama da pide yapmışlar taş fırında.
Yedik. Akşam çay faslı.
Ela saat 22:00 de uykum var başladı. Dün de 21:00 gibi uyumuştu. Yoruluyor sanırım.
Evde o saatler mümkün değil.
Eşim günde kaç defa görüntülü arıyor off diyorum artık zaten görüntülü çok sevmem. Neyse birşey demiyorum ona. Şimdi alınmasın,
Bugün dedim kociye, akşam kalabalıktık yine diye. Birkaç gün sakin sonra yine kalabalık. Alışkın değilim.
O da diyor annem babam seviyor misafiri kalabalığı yedirip içirmeyi.
Eskiden olsa laf üstüne laflar ederdi.Negatif negatif yorumlar yapardı. Evrim geçirdi ya adam. Eve gidince göreceğiz bakalım.
Her işte vardır bir hayır. Buna inanıyorum. İnşallah hep böyle pozitif olur. Amin çok amin

Bu arada kardeşime de güya bugün bölge sorumlusu avukat ile görüşüp dönecekti. Dönüş olmadı. O noterden ihtar çekti.
Ben bu iştede hayır görüyorım. Kız işin yoğunluğu ve yorgunluğundan sedef ve zona oldu geçmedi.
Çıkartsalarda tazminatımı verseler diyordu.
Belki de dua anına denk geldi kimbilir.
İşini kaybetmek zor ama sağlık çok önemli birşey.
Dua ettim hakkını alsın diye.

İhtar çekmiş iyi olmus
Mahkemeye versin
Paşa paşa verirler
Biizm iş yerindeki abi öyle yaptı bende sahidiydim verdi paşa paşa

İhtar çekmiş iyi olmus
Mahkemeye versin
Paşa paşa verirler
Biizm iş yerindeki abi öyle yaptı bende sahidiydim verdi paşa paşa
Bir şahidi var döneklik yapmazsa. Çalışanın hakkına girmek için elinden geleni yapıyorlar.
Ben de zamanında sendikalı bir firmada çalışıp maaşıma iki günlük zammımdan kendim işten çıkıp tazminatıma kadar herşeyi almıştım..Ama artık o da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…