Küçük Düşün Büyük Olsun!

Lcw çok oldu girmedim arkadaşta 150tl cocuk esofman alt dedi.
outlet yolları gözüküyor banada yine arsinlarim
Tek kalanlarda gzl şeyler oluyo en azından sezonu kurtarır
Of canım bende geçen şöyle göz ucuyla baktım.. Arkadaşla girdik.. onun bir iki tişört ihtiyacı vardı..
En ucuzu bile sezon sonu olmasına rağmen 100 tl idi..
Orta hal yazlık tişörtlerde 150 civarı idi..
Betüşe alt eşofman bakayım dedim.. Okul için 2 tane en az almam lazım.. Geçen yıldan da var bir kaç tane..
Amaninnn şok oldum.. Eşofman sadece alt 180 tl idi..
Bildiğimiz penye alt eşofman.. 220 civarıda var .. ihtiyaçları da almak lazım. Benimde bota ihtiyacım var..
Dün biraz nette baktım.. 450 den aşağı yokBiraz beklicem bakalım.. idare edeceğim elimdekiyle..
Kasım aralığa doğru belki biraz düşer.
Servis ücretinin şokunu atamadım daha üzerimden..
Ben 1000 falan diye hesaplarken 1550 dediAkşam onada canım sıkıldı..
Saydım döktüm içimden başımızdakilere
15 aydır sürekli enflasyon çıkıyor.. herşey durmaksızın zamlanıyor.Ama yersen enflasyon 1,2 lerde..Off söylenecek çok şey varda iştee.. sustumm..

Benimde çamaşırları katlandım dürdüm
Bugünde artık napım
Ütü yapcam
Benimki tutturdu anasına gitcek işsiz iki gün ne varsa yorulduk zati
Yolda gelirken aradı uğrayın diye
Eşyalar kirli
Valizler dolu
Yorgunum uğrayamayız bu halde heryer heryrrde dedim su kadına deli oluyorum deli be lelli nolcak böyle 1 saat uzaklık yetiyor bana
TV bozuldu çok canım sıkıldı
Boştan yere birde o çıktı
Kız benimde okula gitcek servisle nasıl gelcek düşündürüyor beni seneye burdaki okul iyi değil napcan bende bilmiyorum
Eşimde düşünüp duruyor
Oğlan bu sene anasınıfına gitcek busene onun masraf çok
Allahım güç kuvvet evimizi bereket gelsin
İşyeri sabit gelir olmayınca sıkıntı
Ev kedimiz bitseydi

Dünden beri market alış verişi yapıyorum, kızların tabi, küçük kızım kahvaltıda laktozsuz sütle ballı yulaf üzerinede muz ve nektarin doğruyor, canım çok sıkılıyor iyice prensese bağladı büyük kızımda ben peynir zeytin domates yiyorum diye sorunsuz evlatmıyım diyor yeterli ve dengeli beslenmediğini düşünüyorum. Birgün de siyez unlu tava ekmeği ile avakado ve süzme peynir üstüne yagsız tavada pişmiş yumurta koyup yiyor çay hiç tüketmiyor filtre kahve içiyor. Evde farklı beslenen bir tek o, kızım bizim yediklerimizden niye yemiyorsun diyorum onun yedikleri sağlıklıymış. Bizimkilerde sağlıklı diyorum başlıyor yag var salça var ağır geliyor bana diye bayagı da kilo verdi çok kilolu değildi ama 8 kiloya yakın kilo verdi. Bu günde ona yediği ekmekten, içtiği sütten, avakodadan, muzdan aldım, yulaf, kakao, 1 kilo mercimek, 2 paket kakao 5 litre ayçicek yagı, daha da var ama hatırlayamadım. 277 tl harcadım dün de alış veriş yapmıştım.
Şunu anladım çocuklar küçükken ne aldın aldın sonra ancak onların isteklerine yetişebiliyoruz. Market listesi hazırlıyorum bir yandan maden suyunu çok tüketiyoruz, sirke, kahvelerimiz, eve bisküvi yulaflı ve kaymaklı, tuvalet kagıdı ve temizlik malzemelerinden oluşan listeyi düzenliyorum şimdiden 800 dayandı çok fiyatları arttı herşeyin geçen yıl 24 adet maden suyunu 24 tl alıyordum bu sene aynı marka maden suyu 54 tl kredi kartını kullanıyoruz alış verişlerde geçen yıl çogunlukla nakit yapıyordum ama bu sene 3 kredi kartı kullandıysam 1 kere nakit harcıyorum. Bizim evin temelini salladı bu enflasyon.
Birde düğünler arkadaşımın kızkardeşi yarın nikah sonrası kokteyl yapıcaklar sevdiğim birisi 1 gram altın aldım onun için yarın takıcam. Şu anda gitmemiz gereken bildiğim 2 düğün daha var onlara da para takarız 200-200 diye ben hesaplıyorum ama bonkör eşim ne der bilmiyorum. Kızlar valla kusura bakmayın ne yazmışım.

Baby bizde aparta gittik yeme içme bizden diğerleri
Biz Antalyaya cok gittik,hatta bi ara fahri Antalyaliyiz diyodukAma Adrasana ilk kez gdicegizz.Sanirim merkezden uzak daglik kesim.Yemek isini orda halledecegiz,hazir artik.Cidden cok pahaliydi uygunlarda da yer yok hersey dahillerde.
Ben bulasik vs yikamam tatilde valla o yuzden kullan at alacagiz herseyi gitmeddenml.

Slmlar
Ben calisirken daha cok geliyodm
Evde 5 dk oturmuyorm,bi yandan kislik yazlik ayirma,bi yandan valiz hazirlama.
Koci kpderler cikti sabah banka promosyon isleri icin.
12 de kapi caldi ben sok kpderle beraber gelmisler
Ev almis basini gidiyo,supurge atmistim supurge ortada .
Kahvalti etmemistik,kahvalti hazirladim.
Onlardan once kargo gelmisti.
Crop mayo almistm.Canim evladim benim mayoyu al hopp kpderimin kucagina birak
Dede anneme kargo geldi diye
Adam da anmadi uzun kollu crop,bikini falan degil Allahtan
Rezalet.
Aksma yemegimiz yok,semizotu yogurtluycam.
Kiza da et yapacagim artik.

Eve ekurim sezon çok yeni düşecek hepsi
Ama ihtiyaç olunca insan alayımda giyeyim kış sonumu alicam nezaman giyicem diyor.
Heves ediyoruz ama napcan

Selamm
Evi topladım, toz aldım, süpürge yaptım.
2 cam sildim
Bu ara camlar hiç benlik diil nasıl saldım
Yağmurda yagdi kirli hep.
Arka 2 cam kaldı dıştan eşime sildircem o taraftan korkuyorum niyeyse.
Yükseklik aynı neticede ama arka taraf hep korkutuyor beni.
Dis camı Bi eşim aliyor gerisini ben hallediyorum.

Form çayı içtim
Tek başıma kahvaltı yaptım.( sevmem tek normalde)
Ekmek falan kizarttim recelli tereyağlı falan Bi kahvalti.
Canim istedi kurdum balkonada
Yanımda biriyle seviyorum kahvaltıları sohbetle
Kiz uyuyordu erbaslar çıkmıştı.

Sipariş verdim
Hamburger ekmegi, sinitzel, ayran (ev yapimi icmiyor oglan), hamburger koftesi, marul, mesrubat 107tl.
Kızın bezi yoktu getirde 80li sleepy 165tl falandı 40tl indirimim vardi 125tl geldi iyi oldu
80li epey gidiyor.
Onuda öyle hallettim baktım her yerde fiyatlar pahalı

Wc kagidi falan lazim indirim gören beri gelsin

Huuu
Babannem gibi sesleneyimRahmetli cami tiklatir. Huuuu derdiAllah rahmet eglesin..
Bebem uyudu geldim.
Bikac parca satisim oldu onlari hazirliycam.
Arabanin dolu hasari 10 bin tl cikmis
Bizde oyle cok da yoktu.
Arkadasina 22 bin cikmis kocinin ,kasko da yokmus
Benimki bu sene yapalim ihmal etmeyelim diyo.
2 senedir kesme bosver diyodu bana.
Dolu yaginca ilk lafi kasko kesmismiydin sen?oldu.
Bak ondan bile haberi yok.Kestik tabi dedim.
Kizin sigortayi onun policesine eklettik.2800 verdi ek.Bu ne ya diyo.
Evdeki cay kasigina kadar sigortalayan baby yok tabi bu sene
Ev kira ama konut kesiyorm ben.Sel su basmasindan korkuyorm.Alt kata falan sizar,kimseyle ugrasamam .

Arkadasim ev tasiyo,perdeleri uymamis.Bizim damatta perdeci ya.Onlarda perakende satis yok ama bize yapiyor saolsn.Hersene perde degistiriryorz,
Dedim ki bende cok perde var boyunu olc ben veririm sana masraf yapma.Kardesime dedim x e perde vercm ev tasiyo(esinden ayrildi arkadasm) O da damada soylemis.Damat demis ablama soyle,arkadasi gelsin istedigi model neyse yapalim bizden olsn.Ayy bi sevindim gozum dolu dolu aradim.Kiz binkere Allah razi olsn dedi.
2+1 eve tasiniyo zaten falan diyorm ,abla isterse 4+4 olsun ona mi erincez dedi damat.Allah razi olsun.Arkadasim da sevindi cok.
Kiz baby dedim bugunu guzel kapadin bak

Valla bende bir tencere bir tava ve bardakları götürdüm yeterli oldum çtalım kaşığjm asla başkasının kullanmam
İki dk bitiyordu bne erinmem öyle ya

Yarın nikaha gideceğim için evi bu gün yine temizledim, süpürge açtım paspas çektim lavaboları sildim havlu değiştim. Mutfakta büyük kavanozda az kalan salçayı küçük kavanoza aldım en çok da mutfak zamanımı alıyor onu oraya bunu buraya yerleştirirken zaman çok çabuk geçiyor. Bir makinade çamaşır yıkadım. Hafta sonu galiba yazlığa gidip kalamıcaz kızlar istemiyor eşimle gider bahçeyi sular geliriz. Evde hiç iş bitmiyor vakumlu hurç aldım kızların ne zaman keyfi gelirse artık o zaman kaldırılacaklarını ayırırız. Verilecekleri de veririz.

Off kızlar yazamadım yaa, daha çok uyuyorum yine. 24:00 yatış. Sabah 10 a doğru kalkış. Ne hallerdeyim. Uykucuydum daha uykucu oldum
Dün akşam teyze geldi. Sabah kahvaltı yaptık. Toparlan falan. Arkadaş geldi. Sağolsun kek meyve suyu yapmış getirmiş. Çiçek getirmiş.
Saat 17 civarına kadar oturduk. Kahveydi kekti meyve suyuydu. Muhabbet falan. Teyze de bizimleydi. Kızlar oynadı.,
Teyze de rahatladı yoksa Ela dan rahat yok. Sonra yemek yapmaya giriştim. Kociş yemem dedi. Evde vardı bişeyler ama yetmezdi. Teyze de vardı mecbur yaptım yemek. Valla hiç ana evi gibi olmuyor. Annemin evinde kadın hep uğraşıyordu ve Ela çocuklarla oynuyordu. Çok rahat oluyorum.
Akşam üstü uyku bastırdı ama fırına kanat patates koydum. Ona baktım Elanın odanın kapıya gittim yapma diyene kadar korniş perde yere indi. Ne yapmış; tabiki tülü sarmış sarmalamış ip gibi tırmanışa geçmiş. Bir de ağlıyor. Bana diyor bem itfayeci olmak istiyorum onlar tırmanıyor koptum ya. Bu evdeki ikinci odanın perde korniş göçüşü.
Eşim geldi yaptı. Ben de toparladım odayı. Robotu açtım süpür sil yaptırdım. İçini temizledim. Tabi çay demlemiştim.
Teyzenin de bir takıntısı var. Çayı ben vereceğim Ne var koy kendine de yeğenine de. Değişik. Herşeyi yapar onu yapmaz.
Yani yine de annemin yanında olduğum gibi asla olmuyor.İyiki ameliyat sonrası anneme gitmişim. Bir kez daha doğru karar verdiğimi farkettim.
Bu defa uzun kalacak ama geldiysen geçmiş olsuna farklı olmalı bence. Yani mesela yemek telaşım oluyor.
En basiti dinleniyordum istediğim zaman. İki gündür onu yapamadım.
Evet elayla oynuyor ama hep diyorum. Sürekli oynamak zorunda değilsin. Biraz kendi başına oynamayı öğrenmeli, ben artık işim olduğunda kızım sen kendi kendine oyun kur oyna diyorum. Ya da işimi yapıyorum o an onu oyuna çeviriyorum.
Sonra da yoruldum gücüm kalmadı diyor. Alıştırma dedim. Ahh ahh.
Yarın öğlen okulda veliler toplantısı var.
Ela öğretmenini görmek istedi whatshapta resmini gösterdim. Hemen video çekmemi göndermemi istedi. Övvmekmenim seni çok seviyorum, öpücükler. ne çabuk da sevdin çok güzel bir videoydu demiş teşekkür etmiş.
Yarın tanışacağız bakalım. Ela onsuz gideceğime bozulmuş durumda. Babasına diyor sen git annem gitmesin :)

Allah kazancını artırsın baby. Gerçekten gönlü geniş adam. Eli açık.
Kat kat daha fazlasını versin

Baby senin kiz kaçta uyandi peki 19.00 yazmissin
Ya geç uyuyup uyanınca benim ki sabah ediyor neredeyse merak ediyorum sizinkilerde böylemi

Balayında Antalyada çok güzel bir otele gitmiştik larada.Balayı otelini de ben ödemiştim.Sonra da Adrasana gecmistik orda da 2 pansiyonda kaldık.Birisi eh işte ama ikinci pansiyon çok güzeldi.Hem de çok az bir fiyat farki vardi ilkine göre.Adrasan güzeldi.Olimpos ve phaselis e de gidip gezmistik.Oralara da gidin canim

Hayırlı cumalar.
Cumanın feyzi uzerimize olsun
Akşam 3 de uyudu yine kız
Tekrar sardık başa resmen
Bir dönem yine böyleydi
Öglen direniyor uykuya akşamda ben uyutmuyorum ama kendi oturduğu yerde uyuyakalıyor
Sonra amman sabahlar olmasın

Gece uyumamak için bir bahaneler.
Süt istedi yaptım
Kaka dedi baktım yok yapmamış.
Yaptım diyo zorla degistirtdi bana
Karnini gösterip aciyo dedi agladi.
Parol verdim
Üstü açıldı ört diye ağladı
Artık kapat gözlerini dedim.
Zorla uyudu.
Artık uykusuzluğa vücudum dayanmıyor akşam ağrıyor her yerim
Ağrı kesici içiyorum

Bugün yemek yok günü
Dün tavuk aldirtmistim tavuk sis yapicam yanına makarna
Kizada tarhana çorbası yaparım, az sebzeli bulgur pilavı yaparım.
Makarnayı aman aman yemiyor
Bulgur pilavını seviyor yoğurtla

Dü sirkeyle sildim evi, dolapları falan
Kapı eşiğini silicem bugünde bereket, uzerimizdeki ağırlık için falanmis
Evi silerimde kapı eşiği hiç aklıma gelmedi sirkeyle silmek

Kiracı bilmem şu muhitde sıfır evler 3bin diyormus aramış.
Dediği muhitde neresi yani biz metronun dibinde ulaşıma vs her yönden merkez yerdeyiz
Dediği yer ücra köşe
Eşimde ee butcene orası uygunsa tabiki çıkabilirsin demis.
Eşim yüze duramaz düşer dedim ama düşmemiş
Ama ciddi o evden yas olarak buyuk evler şuan burda 6bin. Çünkü o evler kadar büyük ev yok simdi hel küçük küçük odalar.
Yani ufak tefek tadilat yapar 6 bine babanın oğluna verirsin.
Yaptırırım kredi çekerim 60bin
Mutfak dolabı, kapları boyanır, banyoda dolap vardi oraya hazır dolap alırım söker
Bataryaları değişirim
Dusakabini değişirim Bi boya bitti.
Boyacı tanıdık var.
Vernik atacak tanıdıkta var
Hazır dolabida koctasdan Bi yerden alırım ölçüne göre yapıyorlar
2 kira depozito 5-6 ayda kira almazsın ev kendini yeniler borcu öder.
6bin TL her ay alırım kirami sonra
Önceden gayrimenkul olayına çok sıcak bakıyordum
Ama artık asla kiraya vermek için ev almam
Dükkan alcan varsa para
Evle ugrasilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…