- 27 Şubat 2013
- 14.802
- 42.305
- 798
Aslan burcu o rahatlığı sever,Benimki toplayamazmis.hic sevmiyorm toplamayi annne diyo
Bknz sanat desen var
Allah mesut etsin canım kızını. Küçük kızına da başarılar.Aynen canım.. Benim evlenen kızımda aynı senin kzıların gibiydi..
Şimdi biraz yapıyor ama eşiyle beraber:)
mesela yemek eşi ile birlikte yapıyor.. Bulaşık ütü genelde eşinde:)
temizlik kendi yaıyor ama eşide yardım ediyor..,
Demem o ki kafalarına göre iş seven eşe denk gelirlerse sıkıntı yok canım:)
Bende zamanında kıyamadım amand ers çalış aman test çöz ben yaparım dedim dedim işte böyle oluyor sonuç..
ama dediğin gibi antin kuntin yemekleri sever yapmayı da sever yemeyi de:)
Ama iş yapmayı sevmiyor benim kızım biraz baba tarafına çekmiş o konuda.. Benim ömrüm temizlik yemek yapmakla geçti geçiyorKüçüklükten beridir yapıyorum inan bende bıktım artık..
senelerdir yap yap neye yarıyor.. arkanı dönüyorsun gene aynısı
Amin canım . Allah razı olsun..Allah mesut etsin canım kızını. Küçük kızına da başarılar.
Benim için en önemlisi ders çalışması olur sanırım. Tabi bazı sorumlulukları veririm diye düşünüyorum ama iyi mesleği olsun, bir erkeğe asla maddi olarak muhtaç olmasın. Kendi ayaklarının üzerinde dursun istediğimden önceliği ders sınav konularına veririm.
Biz küçük yaşta mecbur sorumluluk aldık. Annem çalışıyordu. Ortaokul 2. sınıfta eve gelir yumurta kırardım. Onun tadı hala damağımda
Lise bitti çalışmaya başladım. Bir de okul tatillerinde çalışıyordum.
Keşke imkanlarımız iyi olsaydı daha iyi yerlerde olabilseydik.
Benim kardeşim de öyleydi. Canı isterse iş yapıyordu, istemezse yemeğini yiyip odasına çekiliyordu. Keyfine bağlı. Geçen anneme yemeğe geldiler eşiyle. Aaa bir baktım masa hazırlamış şıkşıkırdım tabaklarla hemdeÇocuklarınıza şimdiden ev işlerini ufak ufak öğretin ben yaptırmadım şimdi ikisine de öyle zor geliyor ki birşey söylesem yapmaları için üflemeleri, püflemeleri beni sinir ediyor en sonunda tamam yaparım ben diyorum. Ama kabahat benim siz dersinizi çalışın ben yaparım aman siz ellemeyin test çözün ben yaparım olacağı buydu. Temiz evde oturmasını seviyorlar temizlik yapmasından hiç haz etmiyorlar. Nasıl yapıcaklar bilmiyorum, mutfakta zaman geçirmesini seviyorlar ama benim yaptığım yemeklerden değil antin kuntin diyeceğim o tür şeyleri seviyorlar. Ton balıklı makarnalar, salatalar, kremalı tavuk yemekleri gibi benim damak tadıma uymuyor kırılmasınlar diye yiyorum ama hiç tat alamıyorum. Ama mutfagı öyle bir dağıtıyorlar zor topluyorum neyse kendi evleri olunca yapıcaklar diyorum. Siz öğretin şimdi benimkiler gibi büyüyünce yapmamazlık etmesinler.
Ben hiç sevmem adetleri, hiç de yapmadım.Bende çok yakınım olmadıkça gitmiyorum acikcasi
Takısını yollarim bırakırım gitmem.
Valla taki diye bisi olmasın kalksın istiyorum
Dotune güvenmeyen evlenmesin
Milletten gelen 3 kurusla dugunmu olur ya
Bazıları ona güveniyor sukadar takılır şu borcumuzu öderiz diye.
Ben oturur onu bunu düşünceme çocuğuma 2 değil 4 bilezik yapmaya çabalarım.
Milleti eglendircem diye salon bilmem yemek vs yer tutcama 2 bilezik daha yaparım eder 6 bilezik
Aslında bu gibi şeyler kafadan konusulmali
Şatafatlı gelinlik, yok Nişan alisverileri ne gereği var arkadaşım.
Bir eve lazım olandan 1 kat alınır olur biter.
Ben sey duydum ona bile şaşırdım bizde hiç gormedim.
Nisan alışverişinde üst baş aldırmak.
Mont, pantolon, kazak vs
Niye günlük kıyafet aldiriliyor yani kendine 1 pant 1 kazakda alamıyorsan yani.
Ben utanırım ya
Gunluk giyeceğim kıyafeti niye evli bile olmadığım birine ailesine aldırım
Saçma sapan adetler cikariyorlar
Al işte.. Benim kızım var ya bildiğin masrafsız evlendi..Ben hiç sevmem adetleri, hiç de yapmadım.
Annemlere de karşı çıktım. Soyup soğana çevirmeye gerek yok.
Zaten kendi gücümüzle yaptık herşeyi daha paramı saçacaktık. Düğünü yemekli yaptık sayılı kişi çağırdık.yemekli düğün de eşimin hevesine yaptık. Bana kalsa yap nikahı bitir işi
Hamiskendi o bebeğimBiraz alıştırma, biraz aileden gelen şey. Biraz heves beceri olması..
Benim eşim evlendiğimizin ilk günleri donuna kadar benden isterditabi alışmış teyzelerinden. Annesinden.
Ben de her sorduğunda, çekmecede der gösterirdim. Alıştı benim yeni şeklime.
Bir de çamaşır mk çalıştırmazdı toz almazdı ilk defa hastalığımda yaptı. Diğer işleri yapar. Cam siler süpürür yemek yapmak zaten ilk işibulaşık mk boşaltır.
Lellim senin kociş de ev temizliyor unutmadım :)
Biz eşimle sevgiliyken başka şehirde okuyordu, tam arefe zamanları o gelirdi ben mecbur onunla gezerdim anneme daha hiç doğru dürüst ev işi bayram temizliğinde yardım etmezdim. Yemek falan hak getire zaten. Sen dersini çalış kızım derdi, ya da yatağını toplamayla uğrasma makyajını yap. Aah ah anacığım hala bir eli hep üzerimde cok şükür. Geçen kış rahatsızdı belinden kilitleniyordu bende kaldı nerdeyse tüm kış, ben ona baktım bu sefer bebekler gibi. Ben de belki 10 numara ev hanımı olmadım ama annemin beklediğinden kat kat iyi cıktım heralde yineinsan evlenince annesinden gördüğünü yapıyor illa eminim kızlarınız sizin gibi becerikli olacakla, istemezse yemeğini yiyip odasına çekiliyordu. Keyfine bağlı. Geçen anneme yemeğe geldiler eşiyle. Aaa bir baktım masa hazırlamış şıkşıkırdım tabaklarla hemde
AynenBiz gittiğimizde görememiştik
Erikli 36tl veriyoruz damacanayaSelam kızlar yazamıyorum
Oglus başladı iki gündür gidiyor bir hengame ile giriş çıkış yoğun oluyor süpürge tuttum ortalığa sabahtan okul 1.5 saat var şuan zaten bırakıyorum çabuk geçiyor gidip aliyorum akşama patates oturtma makarna yaptım yoğurt salata koyarım yeter kahve yaptım içiyorum şimdi oglusu yıkadım çamaşır astım bir makine bime girdim gelirken un küçük kaşar peyniri küp şeker balkupu vardı marketten uygundu iki litrelik yağ iki soda içe tea 165 verdim bir poşet şeyealincaklar var hala süt aldım iki kg yoğurt mayaladim yarında su biter bir damacana su 20 oldu bizde
Valla öyle ortalıkta bir döküntü bulamazsın, bir bardak bulaşık kalmaz. Hemen su içip koyduğum bardağı yıkarAynensapphire_silk birkaç arkadaşım da söyledi senden ne görüyorsa aynısını yapar dedi ama senin evinde sana yapmaz da dedi. Aman kendilerine yapsınlar bana yeter. Sana da kocaman bir nazar boncuğu anneciğine bakmışsın böyle yazıları okuyunca çok mutlu oluyorum insanın gerçekten içinde ne varsa dışarıya da o yansıyor. Allah annelerimize babalarımıza sağlık sıhhat versin Rabbim başımızdan hiç eksik etmesin.
yedirenk79 aynen ben kendi evimde göremiyorum, neyse bak siz de de tecrübe olmuş kendi evinde düzeninde yapılıyormuş Allah iki cihanda da mesut etsin kızkardeşini canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?