Küçük Düşün Büyük Olsun!

Allah mesut etsin canım kızını. Küçük kızına da başarılar.
Benim için en önemlisi ders çalışması olur sanırım. Tabi bazı sorumlulukları veririm diye düşünüyorum ama iyi mesleği olsun, bir erkeğe asla maddi olarak muhtaç olmasın. Kendi ayaklarının üzerinde dursun istediğimden önceliği ders sınav konularına veririm.
Biz küçük yaşta mecbur sorumluluk aldık. Annem çalışıyordu. Ortaokul 2. sınıfta eve gelir yumurta kırardım. Onun tadı hala damağımda
Lise bitti çalışmaya başladım. Bir de okul tatillerinde çalışıyordum.
Keşke imkanlarımız iyi olsaydı daha iyi yerlerde olabilseydik.

Amin canım . Allah razı olsun..
Aynen benimde önceliğim hep o oldu..Çok şükür mesleği oldu.. Çalışıyor..
Ev işi dediğin zaten nankör birşey..
Ama kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi bir anne baba için hakkaten de çok güzel..
Kız evladı garip olur derlerdi bizim büyüklerimiz..
Ama artık okuyorlar şükür ayaklarının üstünde durabiliyorlar..
Rabbim kendinden başka hiçbir kimseye muhtaç etmesin hiçbirimizi..
Aynen bende taaa ortaokulda mutfağa girdim.. Annem çalışıyordu.. Kıyamazdım hiç ona..Dediğin gibi yazları da annemlerin konfeksiyonu vardı onlara yardıma giderdim gece gündüzbaya ezilmişim bakınca:)
Hem okuyup hem evde iş yapardım ben..Ama şimdikiler zora gelemiyor.. Böyle bakınca da baya ezilmişim sanki gibi de gelmedi değil:)Bekarken anacığıma kıyamadım.. Evlendim çocuklarıma kıyamadım.. EE ama bana kıyılmış be ya:)

Benim kardeşim de öyleydi. Canı isterse iş yapıyordu, istemezse yemeğini yiyip odasına çekiliyordu. Keyfine bağlı. Geçen anneme yemeğe geldiler eşiyle. Aaa bir baktım masa hazırlamış şıkşıkırdım tabaklarla hemde
Biz gittiğimizde görememiştik

Ben hiç sevmem adetleri, hiç de yapmadım.
Annemlere de karşı çıktım. Soyup soğana çevirmeye gerek yok.
Zaten kendi gücümüzle yaptık herşeyi daha paramı saçacaktık. Düğünü yemekli yaptık sayılı kişi çağırdık.yemekli düğün de eşimin hevesine yaptık. Bana kalsa yap nikahı bitir işi

Al işte.. Benim kızım var ya bildiğin masrafsız evlendi..
Hiiççç sevmez öfr adetleri.. İstedikleri gibi evlendiler valla.
Temiz güzel bir nikah yaptık.. Sonrada bir kaç yakın arkadaşlarıyla yemeğe gittiler .. Kışa da denk geldiği için zaten öyle çok kalabalık gelende olmadı.. Tam kızımın tarzı.. Hiiç şatafat sevmiyor.. çok sade benim kızım..
Zar zor ikna ettik de babası bir ara dış mekan çekimi yapacak işte..
Onuda aylardır söylüyoruz anca ikna ettik.Bari hatıra o kalsın istiyoruz bizde..
Bende düğünle evlenmedim. Ama nişan kına yapılmıştı bana.:)

Hamiskendi o bebeğim
Kızına kavuştu bitti o temizlikler
Vileda yapıp ev süpüren cam silen adam gitti
Salonu lütfen topla sabah oyuncaksiz salona uyanmak istiyorum diyorum topluyor işte.

Bugün yıkılıyorum uykum var ya.
Uyumak istiyorum uyuyamadim geri

Evi topladım
Bi supurge yaparim
Biber doldurucam,çorba var yanina oturtma yapicam.
Okadar fırın çalıştı kek bisi yapmaya erindim.
Dünde etimek tatlısının şerbetini döktüm sogusunda muhallebisini yaparım dedim unuttum
Eşimde akşam etiketlerini yarısını yedi öyle serbetli (sever)
Yarısı kaldı onuda akşam yer bitti gitti.

Yalan oldu benim tatlı
Evren tatlı yeme diyor bana net.
Aranıyorlar alışıklar.
Haftasonu Bi sekerpare yapım yesinler.

Oğlan kısakollu gitti
Hırkasını almıyor usucek diye ben düşünüyorum sonra.
Bu gencleri napcaz bilmiyorum ne söylesen tersini yapıyorlar

Biz gittiğimizde görememiştik
Aynen sapphire_silk birkaç arkadaşım da söyledi senden ne görüyorsa aynısını yapar dedi ama senin evinde sana yapmaz da dedi. Aman kendilerine yapsınlar bana yeter. Sana da kocaman bir nazar boncuğu anneciğine bakmışsın böyle yazıları okuyunca çok mutlu oluyorum insanın gerçekten içinde ne varsa dışarıya da o yansıyor. Allah annelerimize babalarımıza sağlık sıhhat versin Rabbim başımızdan hiç eksik etmesin.
yedirenk79 aynen ben kendi evimde göremiyorum, neyse bak siz de de tecrübe olmuş kendi evinde düzeninde yapılıyormuş Allah iki cihanda da mesut etsin kızkardeşini canım.

Bu gün çarşıda işlerim vardı ama gidemedim. Sabah bir girdim mutfaga dün pazardan iki kilo kırmızı biber aldım (kapya) onları fırına koydum közlensin diye, dondurucuya biber hazırladım yeşillerden kızartmalık iki küçük poşet, az dolmalık biberim vardı onlarıda ikiye böldüm yarısını bu hafta doldururum kalan yedi biberi de dondurucuya koydum. Pazarın maşallahı vardı bir nazar boncuğu eksikti börülce, bamya, taze fasulye çok pahalıydı diğerleri yine iyiydi. Kapya biberin kilosunu 12 tlden aldım adam diyor ki sabahdan 15 sattım bari 10 tl yapsaydınız dedim. Üzüm 12 tl, mor incir 20 tl, nektarin ve şeftali 10 tl sadece meyve almak için çıkmıştık 2 kavun 1 karpuz aldık eşim kendi gidip aldı onlar ayrı bir yerdeydi ne kadar ödedi bilmiyorum. Birde kahvaltılık lorlu biber yaptım akşam için eşim kurufasulye istedi öğlen yemeklerinde izin dönüşünden beri kurufasulye-nohut çıkmıyormuş pahalı zaar dedim size vermiyorlar. Önceki yıllarda pazartesi günü kurufasulye yada nohut çıkardı fiks, şimdi maliyetinden dolayı pişirmiyorlarmış. Küçük kızım da tavuklu salata yapıcam kendime dedi o da kuru fasulyeyi pek sevmiyor. Mutfakta işlerim bitince evin tozunu aldım 3 kapı sildim 3 cam sildim tamamdır dedim nasıl yorulmuşum çayımı aldım size geldim.

Kredi kartı bu gün kesildi ama akşam bu aya da gelse olur dedim hepsi buradadan 10 adet beyaz yastık kılıfı aldım, nevresimli çarşaf takımı aldım. 2 tek kişilik 2 çift kişilik 780 tl onlar tuttu. Sabah da trendyola katkıda bulundum 287 tl 2 tane fıstık ezmesi, 1 asma kilit(yazlığa) 2 adet tuz değirmeni, 4 adet bahçe eldiveni birkaç birşey daha var ama hatırlayamadım. Artık alışveriş yaparken ne aldığımı da unutuyorum sürekli ihtiyaçları alıyorum asla fazladan birşey almıyorum kredi kartı ekstrasını atmış eşim ne yapabilirim ki almayayım mı market listesi hazırlıyorum şimdide kartlar patlıyor her ay peşin aldıklarımda var ama kredi kartı daha fazla oluyor evin eksiği hiç bitmiyor.

Selam kızlar yazamıyorum
Oglus başladı iki gündür gidiyor bir hengame ile giriş çıkış yoğun oluyor süpürge tuttum ortalığa sabahtan okul 1.5 saat var şuan zaten bırakıyorum çabuk geçiyor gidip aliyorum akşama patates oturtma makarna yaptım yoğurt salata koyarım yeter kahve yaptım içiyorum şimdi oglusu yıkadım çamaşır astım bir makine bime girdim gelirken un küçük kaşar peyniri küp şeker balkupu vardı marketten uygundu iki litrelik yağ iki soda içe tea 165 verdim bir poşet şeye alincaklar var hala süt aldım iki kg yoğurt mayaladim yarında su biter bir damacana su 20 oldu bizde

Erikli 36tl veriyoruz damacanaya
Oturuyor içime

Selammmmm
Bugün sabah evi topla, çamaşır at. Kahvaltı yap toparla. Çamaşır katla. Oldumu öğlen.Ela sabah geldi uzandık bayağı yatakta. Sonra da iş yaparken anne bebek oynasak olurmu dedi. İşleri hallederken oynadık. Mutfağı süpürttüm robota.
Siteden bir arkadaş geçmiş olsuna gelecekti, haber gelmeyince işi çıktı sandım. Çok da uyku bastırmıştı uzandım koltuğa. Odanın kapısını kilitledim anahtarı aldım. Ela çizgi film izlemeye başlamıştı. İlaç uyku yapıyor malum. Tam uzandım arkadaş aradı. Geliyorum diye. Kalktım. Geldiler kızıyla. Tv yi kapattım.
Oyun oynadılar. Bizde kahve içtik. Mısır istedi arkadaşın kızı patlattım. Buzdolabını açtı meyve istedi elma muz vs verdim. Kuruyemiş istedi Ela onu da verdim. Sonra gittiler. Odaya bir baktım kuruyemiş mısır yerlerde.
Elaya dedim hadi odaları topluyoruz. Anne hasta yorgun. Hemen topladı. Robotu açtım süpürdü. Ben de yemek ısıttım. Çok acıkmıştım. Koci çok yemeyecekmiş.
Kıza duş aldırır daha erken uyuturum bugün çünkü 8 de uyandı.
Evde iş hiç bitmiyordu. Daha çabuk yoruluyorum. Eskiden oyuncak dağılsıN boşver derdim de şimdi yoruyor. Oyuncakları okula başlayınca eleyeceğim. Oldukça dağılıyor.

Valla öyle ortalıkta bir döküntü bulamazsın, bir bardak bulaşık kalmaz. Hemen su içip koyduğum bardağı yıkar beklediğimin çok çok üstünde performans
Benim ev bile ona göre dağınık
Amin canım, senin kızlarının da ilerde hayatları çoook çook güzel olsun

Kızı biraz dışarı çıkarım bugün geldik ve 6 gibi uyudu hala uyuyor
Ben napcam şuan onu düşünüyorum
Uyanınca terör estirecek gece 2ye kadar.

Söyle bir kışlık eksik listesi çıkardım
Ouuww ouuww yani hesapla hesapla eee dedim bıraktım
Oğlana spor ayakkabi adidas giyiniyor hummel almıştım bi de yedek giymedi onu babasi giyiyor
Mecbur alicaz
Bir de kaban lazım ona
Hadi sweat esofman öyle takıntısı yok alırım defacto lcw falan

Eşime 2 tkm elbise
Kanvas p.
Kaban
Gomlek lazim.
Bana bot mont lazım.

Eşime dedim hiç tatil falan deme
İlla gidelim diyordu (bu sene gezdiklerim yetti bana doydum hiç istemiyorum)
Bak gitsek rahat 8-9bin yeriz dedim.
Fazla yeriz diyo
Onunla bunları halledelim bu sene böyle olsun
Darlandı o da havuza denize giremedi ama napim okadar borca girmeseydi
Haftasonu denize gidelim dedim yanasmadi kendi bilir
Aslında acimican ama şuan düşünmem lazım bilezikde alicam.

Daha kıza bot hirka pantolon falan alicam.
Büyük ve acil kalemleri halledim outletden halledicem gerisini.
Arkadas ayırdım yine küçükleri dedi o verecek.
Bende geçen kış sonu 3-4 sweat falan almıştım kiza hepsini Bi çıkarıcam neler oluyor olmuyor elicem.
Kadife taytlar iyi olmustu geçen kış bu senede renklerini alırım sanırım kıza.

Dolaba yuklicem şeyler var aşırı eriniyorum

Slmlar
İyigeceler kizlar.
Asaplarim bozuktu bugun gelemedim.
Merkezden primim.yatti.Ben kendimce 2500 falan beklerken kac yatti bilin?800 tlSok oldum aradim hemen.İste vergi %35 kesiliyo artk bizde bisey yapamiyorz devlett kesiyo falan dedi.Resmn son dk golu yedim.Asla da helal etmiyorm.28 bine yakin sadece bu ay uretim yapmisim.800 tl nedir ya.Kendi patronlarimla alakasi yok bu isin merkezddn yatiyo tamamen.
İsten cikti sesi cikmaz dediler herhlde.Ama gerekli yerlere sikayetimi de yapacagim.

İyi geceler,
Koci gelince biraz uyudum. Uyu dinlen dedi. Sabah erken uyanmıştım uyku bastırdı.
Az birşey uyudum. O da kızla ilgilendi. Puzzle yaptırdı..Banyo yaptırdı. Kitap okudu.
Ben de uyandım duş aldım yanına uzandım uyuttum.
Dün gece kendi başına maymunuyla uyudu.
Ayy ben bir tuhaf oldum. O mu alışmış benle uyumaya ben mi alışmışım onunla uyumaya böyle işte duygusal hallerle uyudum dün gece. Bugün bizim yanımıza yatmak istiyormuş.
Hiç takılmayacağım valla. Yok çocuk yatmaz vs vs. Zaten bebekken odasında yatırdım. Odasına alışsın diye. Alıştı ama yine pıtpıt gecs yanımıza geldi. Şimdi pişmanım.
Neyse gündüz bana ne diyor anne biz zengin değiliz altınlarımız yok koptum ya şimdikiler şimdiden ekonomi düşünüyor.
He bir de teyzem zengin altınları var diyor
Yeğenim de kardeşime ısrarla biriktirdiği paraladı euro yaptırdı.
TL nin değersiz olduğunu onlar bile anlamış :) ekonomi topiğinin ileri üyeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…