Küçük Düşün Büyük Olsun!

Akşam eşimin arkadaşının davetine gittik, köyün ilkokulunda yemek verdiler. Yemekler çok kötüydü aç olmasam asla yemezdim. Yağ koymayı unutmuşlar nohut takır takırdı Allahım affet ama çok kötüydü neyse ordan yazlığa geçtik yazlık komşumuz yoldayken eşimi aradı gelmiyormusunuz dedi yoldayız dedi eşim davet ettiler oraya gittik güzel bir gece geçirdik. Hava fena soğuktu battaniye ile yattık ama güzel uyumuşum.

selam kizlar ben de bir haftayi daha bitirmenin hakli gururu icindeyim .bugun pazara gittim tursuluk aldim .salca tarhana koyden geldi recel tursu isi de tamam .barbunya bezelye de koydum bu kadar kislik bana cok bile .
ben de gaza gelip nazenin9320 tr_lelli den sonra fritoz aldim cosori .asiri memnunum babyloading87 baby asiri bizlik bisi .patatesi patlicani falan,hizli hizli hazirliyor .pratik yemek cesidim artti resmen

Bu gün alış verişte yoğun mesai harcadık, migrostan muz, elma, armut aldık, carrefourdan da havuç, salatalık, avakado aldık, balıkçıdan balık, halk ekmekten 3 tane ekmek, pazardan da domates, üzüm, armut, nektarin taze soğan yeşillik aldık ne kadar tuttu bilmiyorum eşim beye ödedi kesesiine bereket. Bu akşam için yeşil mercimek kabak tarator vardı birazdan hazırlanıp düğüne gideceğiz eşim takım elbise giymeyi çok seviyor düğüne giderken giyicem diyor artık birşey söylemiyorum tamam dedim ben uzun kollu bir bluz ve pantolon giyicem çünkü hava çok soğuk.

Güle güle kullan canim

Gule gule kullan bacim
Ben hergun kizartma yaaprim onda diye almadim jfjfdj tencere yemegi pismez evde valla
Yuksek isiya magruz kaldigi icin akrilamid uretiyor yani kizartmayla es deger dediler.
Birde praatik oldugundan haftada 1 yapacagin kizartmayi 5 kez yapiyosn bu da risk.Ondan uzagim airfreylere

yok kizartmayla es deger degil ama sifir zarar degil tabi ki .ben de psikopat gibi makale okuyup almistim ama benim ikizler kizartma cok seviyor .yagli yagli yiyorlar diye mutsuzdum

yok kizartmayla es deger degil ama sifir zarar degil tabi ki .ben de psikopat gibi makale okuyup almistim ama benim ikizler kizartma cok seviyor .yagli yagli yiyorlar diye mutsuzdum
Yuksek isi ya ben mikrrodalga gibi algiladim kiz onu .
Cocuklar seviyo kizartma bziimki de patates kizartmasi siparis ediyor hemen disari yemege gidince
Anne sen de boyle yaapar msiin dyo bide hddjdjdjd
Ben onun basinda bekleyeemem evladim diyorm

Yuksek isi ya ben mikrrodalga gibi algiladim kiz onu .
Cocuklar seviyo kizartma bziimki de patates kizartmasi siparis ediyor hemen disari yemege gidince
Anne sen de boyle yaapar msiin dyo bide hddjdjdjd
Ben onun basinda bekleyeemem evladim diyorm
ay benimkiler sagliksiz beslenme insani burgerim patatesini bir kere yedirdik hastayken ac kalmasin diye .unutmadi cocuklar hala

Selamm
Havalar serinlediginden kapalı alanlara kaçmaya başladık artık.
Yazdan tek özleyeceğim bu.
Kız hasta olur diye daha göl orman dere gezemeyiz.
Dün avm goturdum 6 kat burası yakın Bi semtte ama ilk defa gittik
Boş avm yapmışlar negozel
Maddiyat yüzünden mi semt biraz varotik ondan mı avm kimse yoktu desem yeri.
Eşim apaci doludur diyo bu semtler icin avm gittigimizde
Ama yoktu valla apaçi bile yoktu
Sakin oluşunu sevdim gideriz arada yakın hem
Kizı hem oyun alanına hemde kum alanına saldik 50ser TL yarım saati.
Trene bindi 15tl bu
Oyun alanindaki kızla kapiştım.
Eşime sen kızla gir dedim.
Galoş takiyosun esime dediki ayakkabının üzerine olmaz.
Eşim onu çıkardı çorapsızdi corapsiz olmaz dedi
Baktım Bi adam ayakkabı üstü galoş giymiş içeride.
Şuradaki beyefendiyi cikarirmisiniz ozaman bekliyorum dedim. Gitti adamı cagirdi ayakkabısını çıkartırdı ben öyle girdim
Aa gözümden kaçmış diyo
Bize bukadar dikkat ediyorsunuz gozunuzden kacmiyoruz alla alla dedim.
Bi terslestik.
Neyse ben girdim eşim cikti o bizi izledi.
Oynadık ettik saat doldu kızı kapıdan cikarmadim barikatdan verdim eşime cikmicakti çünkü
Bende ayakkabilarimi giyip imza atıp cikicam Cocugumu aldığıma dair çocuğu görmem lazım dedi.
Ben görmeden çıkarmayın ordan dedi.
Evet kendi çocuğumu kaçırıyorum sizden haklısınız dedim.
Velisiyim imza atıyorum farkindamisiniz aldığıma dair çocuğumu dedim.
Kafadan Bi tersledim ya acısı kaldı demek.
Aiyy soyleli isini sevmeyenleri calistirmasinlar hiç bir birimde

Kotona girip mont baktım bildiğiniz 3 model getirmişler eski sezon o da
Başka mağaza gezmedim.
Yemek yedik 180tl oraya verdik.
Ebebege girdik kıza suluk lazımdı 100tl aşağı yok.
Biz sık suluk degisiyoruz ya da Alya kırıyor yere atıyor düşürüyor.
İnt. 2 tanesini 87tl aldım.
3-4 ay sonra çöp olur zaten.
Dün hiç uyumadı fuul enerciydi
Sabah oğlana gec kaldım telf. Şarjı bitmis alarm calmamis Bi uyandım saat 10
2. Derse yetistirdi babası
Sonra kahvaltı faslı falan derken kafam zonk.

Ev darmaduman süpürge yemek derken bugünde akşam olur.

ay benimkiler sagliksiz beslenme insani burgerim patatesini bir kere yedirdik hastayken ac kalmasin diye .unutmadi cocuklar hala
Yağdan iyidir ya
Kullandığımız ne cok faydalı ki
Teflon tencere sağlıksız yok bakır zamanla deforme oluyor sağlıksız, aliminyum sağlıksız (ki eskiler hep kullanirdi)
Ozaman fırında sağlıksız yüksek isiya maruz kalıyor yine yiyecek
Fritozde rezidans var fırında o da yok
Kettle öyle o da yüksek ısıda kaynatiyor
Bilmiyorum ben mi rahatım bu tarz şeyler bana zaman kazandırdığı ve kolayima geldiğinde işime geliyor acikcası
Ocak bir de yag olmadığından en artısı

Sosis aldım geçen sandvic ekmegi yok
Sosisli yapcaktim
Biri olup diğeri olmayınca sinir oluyorum.
Bisi niyetleniyorum eksik bisi oluyor illa
Garnitur falanda bitti evde alınacak.
Mayonez çok kullandım bu ara salatalar falanda mayonez almam lazım
Bi siparis girim ben
Sucuk soruyordu oğlan olmasa biz hiç aramıyoruz ama oğlan arıyor
Kasapdan alıyoruz Bayadır marketden almiyorum
Bu ay fırını çok açtım bakalım elektrik ne gelecek.
Gelen giden bize falan derken üst üste açtım
Bugünde kek yapicam
Akşam çayla yenir.

Kendim çalıp kendim oynim
Halam burda annemle halam pazara gitmişti
Tursuluk salatalık ve 2 poşet kapya almislar.
2 tepsilik kapya oldular attim fırına
Biber kizarttim eşim soruyordu yesin
Kiz uyudu
Tavuklu pilav yaptım
Tarhana çorbası yaptım
Çamaşır astım
Ev supuremedim bugün kiz uyuyunca kaldı
Ama gözüme batıyor akşam süpürürüm.
Banyoyu temizlicem
Oğlan banyoya girdiği an anasını ağlatıyor
Banyo göl
Kabinimi acik bırakıyor napiyor surekli söylüyorum
Hep o girdiğinde oluyor
Havlulardan paspaslara kadar yerlere heryer su
Olumm yuzuyomusun napiyosun dedim dün.
Silcem her yeri kabini falanda.
Akşam tursuyu yapariz halamla.
Birazda karışık koymak istiyorum
Salatalık tursusunu oğlan çok seviyor Bi de makarna salatasina, hamburgere falan çok kullanıyoruz biz

Akşam düğüne gittik kışlık bir şalım var onu kışın yanımdan hiç eksik etmem polar iyi ki almışım donduk eşim en sonunda kantinden zarf aldı zarfa koyduk parayı damadın babasına zarfı verdi eve geldik. Biraz tv izledim yattım içim ısınınca uykum geldi düğün sezonu kapanmıştır inşallah. Bu sabah eşimle markete alış verişe gittik kızlar geç kahvaltı yapıyor. Eşimle simit, beyaz peynir, süzme peynir, 3 kiloluk yogurt, 500 gram tereyag, 1 kutu sosis, 500 gram sucuk birkaç tane de cola-fanta-gazoz aldık 281 tl eşim hiç alış veriş yapmıyor ben yaptığım için fişi incelemeye doyamadı. Eve geldik aldıklarımızı yerleştirdik çayımızı koyduk eşim sosis sucuk doğradı salçalı yaptık ben söylüyorum o yapıyor. Tavaya yumurta kırdık domates, salatalık, biber kızlar uyanmadan simitle gömdük, çok kızıyorlar bize zararlı olanları tükettiğimiz için eşim hafta içi kahvaltı yapıyor ama saat erken olduğu için böyle bir kahvaltıyı ancak hafta sonu yapabiliyoruz. Salı günü kızlar bana gelicek onlar için patlıcanlı arnavut böregi, peynirli kalem böreği ve burma baklava yaptım hepsini streçleyip buzdolabına koydum yarın pişiririm birde kısır yapıcam yeter. Balkonu yıkadım bir yandan kalan perdeler yıkanıyor. Tavuklu bezelyeli patatesli yemek pişirdim. Ama çok yorulmuşum yarın temizlik var birazdan da ütü yaparım akşam yemeğinden sonra Yargı dizisini seyretmek istiyorum uyumazsam.

Bazi oyun alanlarindaki ablalar cok mudahale ediyr bende hoslanmiyorum.Dogum gununde goturdugum yerde cocuga bi rahat vermedi kadin .Alya tek takiliyo sen de gel sen de gel darlamisti cocugu.Beraber oynayin falan demisti diger cocuklarla.İi niyeetle belki ama gerek yok.O gun yalniz oynamak istiyor demek .İsrara gerek yok.

İyi pazarlar
Pazar bitti gerci
Bizim evin sirazesi kaydigindn gunleri bile takip edemiyorm
Tam duzene gircez pzrtsi dedim,koci ise gider.Gececi olckmis bu hafta gunduz yine evde
Valla asaplarim bozuluyo.
Kiz uyumuyo o evdeykrn.
Bugun ne yaptiysk yemedi.
İlikli sudan dugun corbasi var,et suyuna bezelye var.2 kasik aliyo doydm diyo.
Oglen ton balikli makarna yaptm onu seviyo diye,yine 2 kasik aldi birakti.
Koci pazardan balik aldi gidip seviyo diye 3 parca yedi yine doydum dedi
Suan bayilack uykusuzluktan,makarna istiyrim diyo bana.Yok makarna falan dedim .
Yok mu makarna diyo koci ac mi uyusynmus.Yapamam makarna bezelye var Alya dedim.İsitttim 3-4 kasik yedi ekmekle.Doydum dedi .
Anlamiyrm derdini .
Sabah yumurtali ekmek yaptim firinda bu onu yedi guzel sonrasi yok.

Ben sut olayini kaldirdm tatilde.Onun inadi da var biraz.Devam sutu de olsa vermiyorm.Tatilde 1-2 kez kutu sut aldirdi babasina onun disinda icmedi gece yatarken.Alisti diye evde de vermedim.Tikiyo o da sonucta.Bazen gece de kalkiyo istiyo.Bide normal ictigi halde kutu sutu,uyku oncesi biberon istiyrdu.Artik 4 yasinda da biberonla icme yani.

Yalniz ev kurudu.
Bana gore eksik degil de koci bu ev niye boyle hint fakiri evi gibi diyo
Ne sorsa yok diyorm.
Dun bogurtlen suyu yapalim dedi .Toz seker soruyo toz seker yok galiba diyorm nasil yok diyo
Kesme seker var onu da annem gelirken almistim,kahvesini orta iciyo diye
Erzakta geliyo bende toplayip kvdeme gondermistm sekerde orda gitmis.
Aksm da balik yaptik,un soruyo un yok dedim yok artk diyo
Misir unu vardi onla yapti.
Savas ciksa aciz diyo bana.Savas ciksa Allah korusun unla isimiz ne yani?Ekmek yaparmis.Erzak kasimda gelck farkindasin dimi diyo.Kasima kadar bana un lazim degil dedim.Sanki hamur aciyorm en fazla islak kek yapiyorm yani.
Un seker pirinc yok evde ozetle.
Pirinci de yasak kociye diye almadim.En son dolma yapmistm orda bitirdm ay basi.

Bende Alyayi tek bırakamıyorum peşindeyim oyun alanlarındaki
Kumlu yerde tek bıraktık zate izliyorsun oturup ondada tek oynuyordu yeni yürüyen bebek geldi yanına kum alıp atti alyaya
Alyada bu sefer kürekle atmaya hazırlandı karşılık hemen seslendim ben o ara babası içerdeydi diğer çocuğun koştu zaten müdahale etti.
Alyada yalnız oynuyor genelde ama öyle şeyler oluyo tabi
Burda oyun ablası yoktu sadece girişte kayit aliyo kız okadar.
Oturup izliyoruz barikatın arkasından
İçerisi kalabalık olursa giriyoruz birimiz genelde.
Kum alanında 3 kişi vardı girmedik mesela.
Ama çabuk sıkılıyor ordanda kendi girmek istiyor süresi dolmadan çıkmak istiyor kumu sevmiyor sürekli silkeleniyor icerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…