Küçük Düşün Büyük Olsun!

Arkadaşlarım geldi menümü begendiler kısırdan hepimiz iki kase yedik böreklerden de birer tane yiyebildik, ama burma baklava ile de kahvenin yanında şovumu yaptım. Allah razı olsun gün parasını da bıraktılar keselerine bereket hemen birikimime koydum. Mutfagı topladım bulaşıkları makinaya yerleştirdim küllükleri elimde yıkadım çok kokuyorlar. Akşam için az yemegim var böreklerden de var yeter. Evde temiz daha ne olsun şimdi biraz dinlenirim sonra ev halkı tek tek gelir. Arkadaşımın birinin durumu çok iyi eşinin de kendisinin de ayrı arabaları var düzenli olarak her hafta eve kadın temizliğe gelir hiç duymadım bu kadar yıl görürşürüz hayat pahalılığı ile ilgili bir söz ama onları bile etkilemiş eşi serbest çalışıyor. Artık stok yapıyorum dedi kışın ne olacagı belli değil dedi genelde dışarıda yerlerdi birikime dokunmak istemiyorum yoksa artık harcasak yerine koyamayız dedi çok şaşırdım o bile bunları söylüyorsa dedim benim çok daha dikkatli harcama yapmam gerekir dedim.

İçim gidiyor ama biyere giderken azcık kullanıyorum
Parfüm kullanmıyorum isterdim eşimde abartı seviyor
İşte
Gecmis olsun cnm.
Birine kilo almissin niye denir?Kendi bilmiyor mu insan kendi alip almadgini.Salt kotuluk.
Şeytan işte onlar

Nargile ben de icmedim ama merak etmiyorm onu

Bereketli olsun abla

Ben zaten 50kilolara düşmek istemiyorum yüzüm çöküyor benim
Hastamısin diyorlar
Sadece 5 kilo kadar daha vermek istiyorum ama durdu
58-60 kilo bana ideal

Altin bileklik aldım kıza takmadım daha.
Sahtesi vardi düşürdü bulamadık.
Altınida dusurcek diye takmadım.
Belki özel günlerde takarim duruyor

Hiç keyfim yok
Okuyamadimda
Hem bidi bidi edenler enerjimi yiyorlar hemde kız hasta oldu.
Burnu akıyor sürekli evde ilaç vardi keyfi iyi yatmıyor ayakta ama nefes falan alırken zorlanıyor.
Burun spreyide vardi
Yarin daha kötü olursa dr. Goturcem bugün ortasekerli gece hiç uyumadı o da bende.
Sabah eşimle oğlanı nasıl yolladım hatırlamıyorum rüya gibiydi sanki direk geri yatmışım
Bi uyandım saat 10:30
Her sabah çayı kapayıp giden adam (en son gider cay alır ayak üstü icer gider ve o kapar) kapamamış.
Su bitmiş az daha yaniyormus caydanlik
Kızda peşime uyandi kahvalti falan derken
Çorba yaptim dunden yemek vardı.
Halam gitti
Kek yaptım yine üzümlü yaptım
Kızda seviyor ertesi güne kalmıyor az yapiyorum
Annem 2 kilo daha salatalık almış tursuluk
Tursuyu sıcak suyla yaptım çok gzl oldu.
Açtım birini çok beğendik
6 kavanoz daha yaptım.
Galiba 4-5 kavanoz daha yapicam.
Oğlan çok seviyor.
Dus aldım hala kafam sersem gibi
Kahve falan aramayan ben 2 fincan kahve içtim.
Eşimde geç gelecekmiş toplantıdayım ben oğlan kendi gelsin dedi ara.
Kiz baba bekliyo kapıda
Eşim gelsin yaticam kafamı kaldiramiyorum

Elimi neye atsam yok
Okadar alışveriş yapıyorum noluyo cidden anlamıyorum dolap karadelik.
Oğlan doymuyor
Her ay 3-4 binle ancak dönüyor artik ev.

Siviyag 1 damla bile yoktu 5lt 152tl aldım.
Yumurta,yogurt, sandvic ekmegi, kakolu süt 6lı (oğlan sade içmiyor içsin diye aliyorum ona), dondurulmus pattis, cikolatali gofret aldım bir kaç tane, mesrubat, garnitür 2 kavanoz, mayonez, ketcap, 2si 1 arada, misir gevregi bisiler aldım 400tl yakın tuttu.

Eşimin pant. İade etmiştim 1 küçük bedenini aldım. 239tl o
1 iade var kargoya çıkmam lazım.
Yerine yine klasik ayakkabi alicam başka model.
Numarası bitmiş hafta içi guncellencek dedi satıcı bekliyorum.

Dün oğlan ben kendime bisiler alicam dedi dedesi 100tl vermis yemek ye diye.
Yarim kokorec 15midye almış gelirken almaz olaydım 85tl tuttu doymadım dedi.
Üzerine kek yedi meyve yedi
Akşam yine yedi yemek.
Daha sittinsene almaz pahalı diye
Onun tutumluluk olayı cimrilige evrildi bence.
Sandvicin yanına mesrubat koymasam almıyor suyla yiyorum 10tl kutu kola diyor‍♀.
6lı aliyorum artık mesrubat evden koyuyorum hepsini.
Bu çalışsa isede sefertası götürür evden
Benim beslenme olayı sonsuza kadar sürecek belli

İyi geceler,
Kızı uyuttum. Bugün düzen iyiydi.
Sabah saat onu geçiyordu, yine klasik ben uyandırdım. Yoksa 11 i bulacak. Neyse okula gittik. Arkadaş da görüşmek için geldi. Onun oğlu başladı beni de gönder okula diye ağlamaya. Kimi çocuk gitmeyeceğim diye kemdini yırtarken arkadaşınki okuldan çıkarken de çıkmayalım diye ağladı maşallah. Ela da çok seviyor okulu çok şükür sıkıntısız gidiyoruz.
Bugün Elanın da öksürüğü vardı ventolin ve alerji şurubu verdim. Malum alerji mevsimi. Bende kendimden farkediyorum. Bu ara yoğunlaştı. Astım ilacını da kullanmıyorum diğer ilaçla birlikte kullanılırmı doktora sorsam iyi olacak.
Okul dönüşü geri dönüp öğretmenine iyi akşamlar diyeceğim diye tutturdu. Geri döndük. Eve geldik sadece onun odasının tozu kalmıştı onu birlikte yaptık. Çok da hoşuna gidiyır hemen bezi alıp geliyor.
Sonra da bana diyor ben harika kızım değilmi odamı tertemiz yapıyorum sana yardım ediyorum. Ben de özlemişim birlikte iş yapmayı. Ne yalan söyleyeyim, evin onsuz tadı yok. Herşey seninle güzel şarkısını dinlemek istedim şimdi :)
Okul sonrası arkadaşlarla masalarda takıldım bir saat. Eve geçtim işe giriştim.
Yarın bana gelecekler. Elayı da bilmiyorum belki göndermem okula. Ama isterse gitmek götürürüm.
Okul dönüşü markete uğradık, istediği şeyleri aldım. Sabah kızınca vicdan yaptım. Anne yüreği işte
Ama akşam yemeğini bir yeyişi vardı anlatamam. Daha ben masaya oturmadan yarısını yedi Aferin dediğimde acıktım ondan yedim dedi. Çorbayı çarpmış dökmüş okulda. Sevmemiş ama Öğretmen diyormuş yemeğinizi yemeniz gerekiyor :) ondan yiyormuş ya da tadına bakıyormuş.

Günaydımı yaw
Tüm gece yine mık mık
6 da da tamamen kalktı hamurlari kucakladı yine
Hamur oynadık 1 saat
Sonra çay faslı erbaslara
Ütü yaptım yine zabah zabah aldı utusunu geldi bende yapcam diye.
Sonra bir posta abiyle okula gidicem diye ağladı
Gel birlikte ev toplayalım dedim.
Kitaplarını yerlestirdi
Kıyafetlerini çekmecesi koydu
Bu ara menimm, ben yapcam, ben koycamlar var.
Biz yaparsak gidip bozup tekrar o yapiyo
Odaları topladım bari o bahaneyle
Evi havalandirip toz alıcam aynalar tv hep parmak izi

Sosisli yapcam bugün oğlana
Mercimek çorbası var yanına fritozde tavuk kanat yaparım yine.
Makarna

Eşim sucuk alırken kanat almış hemde ben demeden (ben liste atarım ona dışında pek alma huyu yoktur kanatda sevmez ama fritozde bayıldı yine yap diyo) iyi dedim yapım sosa yatircam aksamda kizartirim
Dün kız babamı kovdu hasta mizmiz zaten
O da bakım diye gelmiş oturma git diye adamı itiyo
Oturdu gitmiyo diye bi ton ağladı gitti adamda
O da çocuk gibi oldu iyice küsüyor alyaya hepsi ayrı cins.
Bi daha gelmicem diyo giderken

Kıza 3 tane kışlık tayt 1 kadife elbise aldım.
Sweat bakıyorum simdide kizcagzima sıra geldi nihayet.
3 tane aldım zaten dayanamadım
4-5 tane daha alicam.
Hep çok almicam bu sezon diyorum mevzu kız seysileri olunca asla dayanamiyorum.
Ayakkabi, bot, mont falan lazım diil bu kış yeter ona.
Ama sweat hırka yelek tarzı alicam.
Geçen seneden olan 4 tane tayt 2 de pant. Var.
Kulotlu çoraplarla giydiriyorum kışın.
Üst aliriz degisik değişik kombinleriz.

Oy kıyamam kuzucuğuma... Salgın var bu ara mevsimsel grip .. Geçmiş olsun canım..
ıhlamur seviyorsa boğazlarına iyi gelir.. Çocuklar hasta olmasın ya
Bende bu sabah kalktığımda sol boğazımda ağrı ile kalktım.. İnşallah ilerlemez.. Hasta olmayalım ya..
Çocuklar hasta olunca acayip huy değişiyorlar..Huysuzluğu ondandır canım.. Rabbim şifa versin..
Aldıklarını da güle güle giysin kuzucum..

Aynen canım ya.. Dün iş çıkışı eve giderken aynısını düşündüm bende.. Eskiden mutfak masrafı en fazla 1500-2000 le dönerdi.. Şimdi diyorum heralde en az 4000 sırf mutfağa gidiyor..Aynen mutfak karadelik bildiğin.. Al ala bitmiyor yine çıkıyor bişiler.. sürekli alışverişden bıktık.. Eve söylüyoruz sanal ayrı, kendimiz alıyoruz.. iş çıkışı ayrı toplusu ayrı..Al bakalım al..
Benim küçük de çok seçiçi.. Evden beslenme koyuyorum..Evden bile hep bir masraf .. sütü ayanı suyu derken..Kantin çok pahalı anne diyor.. Senin yaptığın döner ekmek daha güzel döneri daha fazla oluyor diyor:)
Hkaktende öyle.. hem pahalı hem mazlemeden kısıyorlar..
Tost bile kantinde 20 tl diyor.. en az 50 gider hergün yese.
Yemekhane var .. ama benimki yemek çok seçtiği için yemek almıyoruz biz..Çünki yemez biliyorum.. Evde de sıkıntım var onunla yemek konusundaNe olcak böyle bilmiyorum.. Sürekli beslenme düşünmek de yoruyor beni.. sıkılıyor bıkıyor.. oyy derdim benimde beslenme

Oy maşallah alyoşaa..
Allah kolaylık versin sana..Evden çalışmak da ayrı zor.. hem iş hem çocuk hem ev işi vs derken..Ama olsun harçlığın çıkar en azından canım.. Bakarsın ilerde kendi işin kurarsın..

Sagol ekürim sanada geçmiş olsun
Tam hasta etme havası bir sıcak bir soğuk
Burnu foş foş gözler akiyo ama enerji nerden geliyo anlamadik☺
Akşam göbek atıyordu bi ara müzik açtırıp
Sabahda abimle okula gitcem diye ağladı
Gezme kırmızı çizgimiz.

Maşallah eloşa.
Ne güzel adapte de olmuş okuluna sevindim canım.. Hayırlı olsun inşallah..Demek yemek konusu herkesin derdi bu çocuklarda..Beraber iş yapmak da hakikaten o zamanlarda zevkli oluyordu.. bizimki artık yapmıyorbüyüdükçe geçiyor:)
İnşallah ela büyüyünce de yapar.. Benimkiler büyüdükçe iş miş yapmaz oldular:)

Sağolasın canım.. Aman enerjisi olsun canım.. Öyle bitkin yatsa dahada insan üzülüyor kıyamıyor..Demek ki sadece mevsimsel nezle.. İnşallah çabucak atlatsın..

Çocuklar şimdiden herseyin hesabını yapıyorlar çok üzülüyorum bazen
Bisi canları istiyor ama pahalı diye almak istemiyorlar bu yaşta

Ya demek sizinde öyle sadece bizim ev mi böyle ayda 4bin mutfak masrafi mı olur diye kendi kendime söyleniyordum
3-4 aydır doğru düzgün kuruyemis bile almadım
Evdeki fındıklı kırdık kavurdum
Kuru üzüm falan.
Badem fıstığı cevizi falan alsam Bi de her ay az az Bi 400-500tl de orasi yarımsar kilo kime yetecek benim oğlan Bi oturmaya yer.
Meyveyi eksik etmiyoruz ama hiç meyvesiz hiç durmazlar
Allah sonumuzu hayır etsin

Oğlan sabah 150tl kitap parası istedi.
Kursun kitaplar ayrı alıyoruz
Bi de okuldan da ayrı istiyorlar.
Oğlanın esofman paçası var terziye verilecek.
Lcw iadem var aşırı üşeniyorum evden çıkmaya
Gezince hep gezesim, evde oturunca hep oturasım geliyor benim☺
Kışın hep şuraya gidicem buraya gidicem diyorum hep de gidemiyorum sıcak evden çık hazırlan düşünürken vazgeçiyorum.
Kış evde oturmak için var bikeremm

Bu arada ne dicem geçen Bi komşuya gittik oturmaya öyle 1-2 saatlik 1 gün önce haber vermiştik annem halam ben gittik halam bassagliina gitmek istiyordu (kadinin annesi vefat etti ama baya oldu ölelı temmuzda falan halam başka semtte gelememisti Bi de koydeydi vefat haberini aldiginda) kadin sadece patates haslamis.
Salatayida bana kitledi ben yaptım.
Başka hiç bisi yapmamış.
Biz elimiz boş gitmeyelim dedik haşhaşli ekmek kurabiye falan almistik kendimize onları ikram ettik
İlk defa gordum boylede bisi.
Hayir cay sofrası kuruyorsun bizbizeyiz hiç yoksa Bi zeytin peynir çıkarırım ben ne bilim domates
dograrim Bi patates kizartirim.
Öyle çayla sadece patates salatasi utanirim ya.
Ben mi çok detayciyim anlamadim
4-5 cesitden asagi ağırlamam kimseyi.
Sabah haber verseler bile enn kotu 1 makarna salatası, Bi milfoy börek, Bi kek yaparım hepsi toplasan yarım saatini almaz.
Maddi olarak mı diceniz yok acaba, ama kendi evi 2 maaş giriyor evine cocuk çoluk yok evde evli hepsi
Benim elim durmaz anacım
Ondan belkide hep eksik bizde olsun yinede ben o mevzularda pintilik yapamam.
Haa börekler çöreklermiş yapamasamda Bi kahvalti sofrası kurarım en kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…