Küçük Düşün Büyük Olsun!

Teyze anne yarısıdır derler, ama sizin teyzenizin durumu uber arkadaşım. Ama anlattığından anladığım eli senin gibi açık o da esirgemiyor onu yapmakda güzel Allah da sizede veriyor işte daim olsun keselerinize bereket versin. Tanıdığım bir aile var iki tane öğrenci yurdu ve apartmanları, sanayide dükkanları var tarlaları söylemiyorum bile ama görsen mütevazi yaşıyoruz biz diyorlar nerenin mütavazisi diyorum alttlarında ki arabalar hiç mütevazi değil ne mutlu size iki kızkardeş eliniz açık arkadaşım.

Cuma gecemiz, kandilimiz şimdiden mübarek olsun kızlar. Bu akşam yemeği dışarıda yiyince mutfak toplama derdim olmadı sadece marketten aldıklarımızı eşimle yerleştirdik. 880 tl baydık geldik. Kredi kartı kesilince neyi alıcagımızı şaşırıyoruz. Sabah bir fasıl trendyoldan aldım 369 tl eşime flodan iki çift ayakkabı bir kemer kızlara da çoraplar aldık. Bir arada kasaba uğrarız orasıda okkalı tutar ama yapacak birşey yok. Sadece kira yok kalan herşeyi sıraya koyduk ödüyoruz, eşime diyorum bizimkide kolay değil dört tane cep telefonu faturası var sadece diyorum, interneti, elektrik,su,doğalgaz,aidatlar,kredi kartları, vergiler, sigortalar ve kredimiz de var valla iyi yine geçinmeye çalışıyoruz dedim. Biraz yine birikim yaptım bir ara kuyumcunun yolu göründü bana inşallah.

İyi geceler,
Ela uyudu ben buradayım. Ne yapacağım bilmem uyku olayını, Saat 23:00 olmadan uyumuyor saat 22:00 gibi başlıyorum. Uyku saatimiz geldi demeye. Hazırlık diş fırçalama gecelik giyinme kitap okuma sonra yatakta sohbet o hiç bitmiyor zaten. Okul başladı çene daha da açıldı. 1 saati buluyor bazen de geçiyor. Bugün baktım 5 yaş için 11-13 saat uyku yeterliymiş. Zaten 10 dan önce de uyanmıyor.
Bugün 7 de uyandım. Koci duvar kağıdı için gelecekler diye tv falan çekip yer açmış. Bir baktım saat 11 de geldiler. Tam da telaşlı zamanım. Ayy bu adamın aceleciliği
Dedim niye bu saate koydun ancak kahvaltı yap vs. Hep diyor adamın başında dur yanlış yapmasın ben kalkınca masadan ela zaten hiç durmuyor. İlk işi oyuncak takım çantasını alıyor babası iş yaparken de öyle.
Adam duvar kağıdını halletti gitti. Elayı hazırladım çıktım.okula bıraktım. Oradan market var yumoş falan alacaktım aldım çok uygundu fiyatı. Herşeye kullanmıyırum zaten ama havlulara gerekiyor. Buzdolabı poşeti aldım. Daha alacağım şeyler var.
Sonra site ödemesi için muhasebeye gittim ödeme yaptım.
Eve geldim. Yorulmuşum. Oturdum bir bardak çay. Sonra giriştim işe. Toparla temizle yemek hazırla hooop geldi saat. Gittim aldım. Okuldan genelde arkadaşla birlikte dönüyoruz. Aynı sitedeyiz ve kızlar da aynı sınıfta. Oynaya oyalana geliyoruz.
Gelince duşa girdik.yemek hazırlığı eşim geldi. Yedik işte klasik. Kıza meyve koydum sonra kuruyemiş istedi verdim.
Hala parmak boya yapacağız. Bu arada öğretmen hala makasla çalışma yaptırmamış. Haftaya velilerle özel görüşme yapacak konuşurum olmazsa bu konuyu. Yemekleri zaten standart çorba makarna börek kek vs. Tabi özel değil ondan sanırım.
Ama ben bu konuya takılmıyorum. Zaten kahvaltıyı geç yapıyor. Okulda yemese de çok sorun değil.
Özel okullar bayağı aşmış durumda. Okyanus 75 bin fiyat veriyormuş. Geçen arkadaş söyledi.
Seneye ne yaparız bilmiyorum. Ablam vereceğim dedi ama ya sonrası o işi bırakır sonraları. Sürekli gönderemezsem özele, sıkıntı olur gibi geliyor

Bugün kandilmiymiş hiç farkında değilim
Büyükleri de aramadım. Telaştan ve uykusuzluktan hatırlamadım bile bu defa.
Sana da iyi kandiller. Şimdiden hayırlı cumalar

Çok yiyerek kilo veriliyor canım. Diyetlerim hep öyleydi önemli olan yediğinin ne olduğu. Ve en önemlisi hareket yürüyüş. Ahh bir başlayabilsem.
Arkadaş yazmış yarın okul dönüşü bana gel. Ben de dedim halı bakmaya gideceğim. Günlerdir kimseyle görüşmüyorum. Ama zaman yetiremiyorum.
Akşam yemeği yapıyorum ya bu ara o vakit alıyor. Diğer türlü Elaya yaptığımdan ben de yiyordum.
Bugün gelmiş eşim, ben çok yemem diyor. Ben de dedim; aç değilsen niye söylemiyorsun. Bekliyoruz aç aç dedim :)
Yarın beklemem ama, gelince yiyorsa yesin.
Valla yorgun uğraş bir de aç bekle,insan erken haber verir.

Ben de aynı şeyi uyguluyorum. Öğrenmesi için şart. Ama malesef bizimkilerde aynı şeyi yapıyor. Ve o da biliyor fırsatı değerlendiriyor biri geldiğinde ya da anneme gittiğimizde.
Geçen de babasıyla gittik markete.
Almış eline acaba bundanmı alsam bundan mı, öyle alışmışki ben yanındayım ya sayılı alacak tabi babası aldı abur cuburu. Ama oyuncağı her istediğini almıyor.

Ben de sevmedimmi sevmem hiç.
Zaten seninkiler yüz verdinmi astar isteyenlerden. Tepene çıkıyorlar. Mesafeyi bozmaya gerek yok. Kendini yıpratma yeter.

Ben de öyleyim malesef lellim.
Çok sevdiğim kıyafetlerimi atamıyırum. Vazgeçemiyorum. 21 yıllık kazağım var. Giyiyormuyum hayır ama ne bileyim. Mesela bir elbisem var çiçekli. Onu da çok seviyordum hala saklıyorum. Hatıra gibi diyelim. Belki ilerde kızım giyer.
Elaya aldığım ilk tulumla battaniyeyi, ve kavuştuğumuz gün üzerindeki elbisesi çorabı ayağına giydirdikleri bebek ayakkabısı ve battaniyesi de hala duruyor.
Hatıra olarak sakladım onları da.
Tabi biraz yokluk gördüğümden de ziyan etmeye gelemiyorum.

Yaaa enteresan, markayamı bakacak herkez. ilk kez duyuyorum.
Bizim öğretmen tayt eşofman tarzı rahat şeyler giydirin tuvalet olayı için dedi.
Ama etek elbise de giydiriyırum. Zaten kilotlu çorabını toplayabiliyor.
Fermuar düğmeli pantolon giydirmiyorum. Zorlanabilir.

Ben de yapabilsem bişiler yapardım
Dikiş bilmiyorum makinam yok.
Ama enteresan şeyler aklımdan geçebiliyor.
Ela bebekken arkadaş ayakkabı verdi ama üst süsü kopmuş pembe. Nerede giydireceğimki dedim. Sonra elaya toka saç bandı falan yapmıştım. Onları süslediğim çiçeklerden ayakkabıya yapıştırdım. Bir güzel oldu. İki yıl sonra arkadaş gördü bayıldı. Küçük kızı için geri istedi. Elaya küçük geliyordu verdim.

Ben en son nisanda trendyoldan 200 tl ye almistim kirmizi elbise.Bikac yerde giyerim onu parasini cikarir.
Off benim kardesimle bedenler arasi cokk fazla.Olaydi onun dolaba cokerdim
Cantalarini ayakkabilarini odunc aliyorm bi cemiyette ama
Benim tatildeki elbiselerimin çoğu ablamındı şimdi ablam kilolu olmuyor.
Beğendiğin senin olsun dedi. Ama yine de topladım poşete koydum. Dolabımda yer yok
Hee etek de kardeşimindi giymiyorum giyersen sana vereyim dedi. Öyle bir değişim durumundayız.
Birbirimize giymediğimizi veriyoruz. 5 kız kardeş bedenler yakın. Geçen ben de yazlık açık ayakkabımı bıraktım kardeşime. Diğerine de kürklü bot vermiştim geçen sene. Ve daha niceleri,,
Ela da şimdiden diyor, anne büyüyünce şu kıyafetin kolyen ayakkabın benim olabilirmi diye :)
Benim dolabımı bir elemem şart

Hayırlı cumalar, hayırlı kandiller
Birikim yapanlara hayırlı uğurlu olsun, Gap turuna cıkanlara bolca keyifli oh mis yemekli gezmeler, kocalara da aşk olsun

Benimki bu aralar süt liman gerçi maşallah ama yarın bi gün bebek alışverişi için sunu alalım bunu alalım deyince bizim de tartısmalar baslar muhtemelen. Sırf bu yüzden birinin ihtiyaçları için habire dırdır tartısma oluyo 2. Yi cekemem diye 2. Cocugu hep ertelemiştim ki Allah sen misin korkan dedi ikiz verdi eşim basta bi sok oldu ama su an o da mutlu cok şükür evde elimi sıcak suya bile değdirmeyecek nerdeyse sağolsun ütü yemek dahil her iş onda. Arada anneme gidiyoruz orda yiyoruz. Mide bulantılarım var cünkü. Maddi konularda da biraz annesinden öyle görmüş babası cok eli açıktır, biraz da gelen gidiyo elde 2 kurus kalmıyo diye geriliyor ama ben de ne ihtiyaçsa onu alıyorum gereksiz bişey bakmıyorum gidecekse ihtiyaca gidecek yani napalım diyorum.

Neyse bu sebeplerden bi de kısmet oldu işe girmiştim bebek alışverişini falan minnetsizce yaparım ona mı sorcam diye ama bebeklerin ikiz olduğunu öğrenince ayrıldım mecburen. Benim diğer hamileliğim de zor olmustu bulantı halsizlik acısından bu ikiz olunca daha biraz daha etkiliyor. Allah büyük eşimin maaşına güzel bi iyileştirme yapacak devlet bakalım bekliyoruz heyecanla o zaman bana her ay belli bi mebla ver gerisine karısma dicem.

İyi ki aramız bu ara cok iyi dedim yoksa adamı diri diri gömecekmişim

AAA ne güzel.. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

Selamm hayirli kandiller
Bugün aşırı enerjik uyandım açtım ilahi netten hem dinledim hem söyledim
Evi topladım
2 cam sildim
Aynaları sildim
Dolaplarin dış yüzünü sildim
Bulasik mak. Boşalttım doldurdum
Kız uyuyunca yemek yapicam.
Kartın limiti bitti daha kesimi 20sinde
Neguzel harciyordum oysa☹
Kendi paramida dolara baydim malum elimde 600tl var.
Onuda dolar yapcam.
Eksik listesi aticam beyefendiye eski kasarli tereyağlı falan oldukça meblağlı bir liste.
Bugün 500 salavat cekicem
Dua grubundaki zikirim var zaten çektiğim

Çok cici şeyler aldım kargo bekliyorum
Tava, tabak, kupa, bardak falan.
En sevdiğim kargo onlar.
Dün dolapdada baya temizlik yaptım
Tek kalan tabaklar, kenari kirilmislar, catlaklar falan.
Mislendi valla gitsin kötü enerjiler. Kıştt‍♀
Evde tutmayın diyorlar çatlak kırık şeyleri.
Belki zuccaciyelerde uyduruyor olabilir bakenerjiyle alakası yoktur belki
Olsundu

Delinen badylerim var evde giyiyorum yenisini almadan atamam valla dikerim alana kadar. İçine giremediğim gomleklerim var çok da seviyorum vermeye kıyamıyorum kızıma saklarım valla vermem.

Ya bende ona denk geldim sabah.
Belli bir enerjiyi almazsak meto yakma işlemi yapmiyormus. Az yersek onuda depoluyormus.
Ulan çok yersem kilo alıyorum az yersem kilo alıyorum ben oyy nerelere gideyim

Hayırlısı olsun Allah kucagınıza almak nasip olsun çok güzel bir haberle geldin çok sevindim. İyi dilek ve temennileriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…