- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
Aynen canım.. benim büyük kız evli zaten artık..Bize evi uzak.. yakın olsak zaten oda kalabilirdi bizde kardeşinin yanında.. Yada küçük kızım ablasında falan kalırdı.. Ama maalesef evler uzak.. O Anadolu yakasında biz avrupa yakasındayız. Damadın işide karşıda.. Kendim kalırım dedi aslında benim kızımda ama cesaret edemedim.. 6 gün çünkü.. Ne olur ne olmaz.. Gündüz kalabilir de gece korkabilir..En güzeli annemlerin başında olması.. Yemek derdi de olmaz onlar olunca. beraber yer içerler aklımda kalmaz..Çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel temennileriniz için tüm kalbimle diliyorum inşallah karşılaşırız diye hatta kızlarıma bile söyledim aynı anda aynı yerlerde olacagımızı onlarda inşallah annem karşılaşırsınız dediler. Benim büyük kızım idare eder sizin küçük kızınız yanlız kalamaz tabi ama benim küçük kızım sizin küçük kızınızdan daha büyük tabi annem-babamda yakın bize idare ederler. Çünkü kızlarım istediler gitmemezi biz önceki yıllarda hep birlikte gidiyorduk turlara ama artık bizimle takılmak istemiyorlar otobüstekilerin yaşlarını gördükçe kendilerine arkadaş olmayınca siz birlikte takılın diyorlar. Hak veriyorum onlara da arkadaşları olmayınca pek tadı tuzu olmuyor onlara. Evet sizin telaşınız çok evdekileri de düşünüyorsunuz ne güzel dediğiniz gibi tatlı telaşlar bunlar. Sağ salim gidip dönmek nasip olsun inşallah. Ben çok merak ediyorum memleketimizin o bölgesini içimde tarifi mümkün değil tatlı bir telaş ve heyecan var yıllardır istiyordum Allah nasip edicek inşallah.
Kız bende cok sevdiğim montum fln olursa yapıyorum böyleBak buldum usenmedim.
İc astari yirtilmis artik oturmus dikmis onu bideBoyle bir umursamama.Ya sen amir adamsin dedim bunu mu giycen dedim de gitti mont aldi kendine zorumla.Atmadim yarin sorar bide onun tantasini cekmeyeyim diye.Bu kis atarim artik. tr_lelli
Yani maddiyati iyi olmasa alamaz tabiBen de çok onarımcıyımdır da bu kadar da değilbenim eşim evlendiğimizde, aman at bunu çöpe modası geçti derdi. Her yıl yeni kıyafet alırdı. Ve anladım yıllarca neden o kadar kazanıp birşey sahibi olamayıp borç içinde yaşadığını.,
Ve artık öğrendi şükür.
Az önce bahsettiğin kardeşinin her yıl ayrı giydirmesi maddi durumundan kaynaklı tabi.
Ama çok param da olsa yok yere israf olayını ben sevmiyorum.
İşte hayat insana öğretiyor.
Okulda bizi uyarmislardi zaten Alya oyle elbise tutu vs hic giyip gitmez.Lohusa kadin gibi siyah tayt takintisi varBen de öyle takıntılı değilim ya, evde eskileri giydiriyorum. Napayım çocuk bu her daim leke oluyor. Hiç de düşünemem aynısını giydi yok yeni giymedi eski giydi diye. Sadece dikkat ettiğim okula giderken hergün aynı kıyafeti giydirmiyorum. Zaten kirlenip geliyor çoğu zaman.
Yeni aldığım kıyafetlerinden giymek de istiyor. He bir de takıp takıştırıp gidiyor okulaçok birşey de demiyorum. Ben de küçükken öyleymişim. Hatta komşularımız adımı süslü koymuştu kokoş mu desek. Ama şimdi nerde kaldı o kokoşluğum. Eser yok. Makyaj bile yapmak içimden gelmiyor. Zaten bu gün yapayım dedim rahat varmıki. Ela yok ben de yanağıma bundan süreyim, o sırada çıkmayan rujumu da sürmüş. Uğraştım çıkaramadım. Bir de karanlıkta parlayan oje görmüş geçen markette ondan istiyor
Yani çok değil seneye sen giydirmesen de o onu çıkarıp öbürünü giyer. Şuraya da yazıyorum. Dolap da hiç derli toplu kalmaz :)
Ben de hersene mont kaban almamm kendime ama kocininki fazla.Yani eskiyen pijamalari kesip sort yapiyo kizBen de çok onarımcıyımdır da bu kadar da değilbenim eşim evlendiğimizde, aman at bunu çöpe modası geçti derdi. Her yıl yeni kıyafet alırdı. Ve anladım yıllarca neden o kadar kazanıp birşey sahibi olamayıp borç içinde yaşadığını.,
Ve artık öğrendi şükür.
Az önce bahsettiğin kardeşinin her yıl ayrı giydirmesi maddi durumundan kaynaklı tabi.
Ama çok param da olsa yok yere israf olayını ben sevmiyorum.
İşte hayat insana öğretiyor.
Ben en son nisanda trendyoldan 200 tl ye almistim kirmizi elbise.Bikac yerde giyerim onu parasini cikarir.Olsun ya valla. Ben de abiye dolap bekçisi diye düşünüyorum. Ama kardeşimin düğünü için elbise bakarken, mağazadakiler dedi; artık rahat herzaman giyilecek elbiseler moda, çünkü ekonomi kötü. Kimse düğünde abiye almıyor artık, her zaman giyeceği elbiseye para vermeyi tercih ediyorlar dedi.
Bem de çok abiye almadım.
Zaten biz kardeşler karışık giyiyoruz. Ablamın koleksiyon geniş. Dansa giderken, ikinci el bile aldığı oldu.
Artık düğünü de sevmez olduk, ekonomi ne yaptı bizi yahu.
Kizlari kucuktu yilda 1 barbie alma hakki vardi dogum gununde .Ben de öyle düşüncedeyim. Ama kıyafet konusunda hiç takıntım yok. Kimisi var parası olduğu halde yaşadığımdan aldığından ettiğinden kısar o çeşitlere kızıyorum tabi.,yaparsın kısarsın hayat iki gün sonra arkanda kalanlar yer paranı.
Ama param az ise, dikkat ederim hesaplı davranırım. Kötü gün her an olabilir de bunu da düşünmek gerek.
Mesela kıçında donun yok elinde ıphone var esprisi tam sevdiğim komedi.
Bugün benim eşim de ıphone satmış 11 bin e diyorki, bu parası borsayamı atsam. Önceki paradan 5 bin kazanmış. Yatırımcı kesildi başımabu günleri gördüm ya gözüm açık gitmez. Diğer işi biraz sıkıntılı. Para girip çıkamıyor iş yapamadılar. Para takılıp kalıyormuş. Olsa daha yatırım yapardı da olmadı. İlerdeki hedefi biraz yatırım yapıp istanbuldan gitmek. Keşke olsa.,
Ayyy kardeşim benden de zayıf demeBen en son nisanda trendyoldan 200 tl ye almistim kirmizi elbise.Bikac yerde giyerim onu parasini cikarir.
Off benim kardesimle bedenler arasi cokk fazla.Olaydi onun dolaba cokerdim
Cantalarini ayakkabilarini odunc aliyorm bi cemiyette ama
Ben Alya icin sunu uyguluyorum.Markete goturuyorsam ekstra parayla gidiyorum yanimda.Ama mesela pahali bisyse gerek gormediysem almam.Gecen dondurma aleti gordu hamur yapma zimbirtisi.199 tl.Valizimizi hazırladım sırt çantasıda yaptım. Kızlar teşekkür ederim iyi güzel dilekleriniz için Allah razı olsun hepinizden canlarım. Kızlarımcanlarım ile de karşılaşırız çok isterim güzel bir anı olur. Kıyafet konuşulmuş, benim de söylemek istediklerim var dostlar biliyorsunuz benim iki yetişkin kızım var kargonun biri gidiyor biri geliyor asla şikayet etmedim etmemde, kızlarım küçükken bir bebek ve çocuk eşyaları satan dükkan ile anlaşmıştım ay içinde alıyordum yazdırıyordum maaşı alınca da gidip ödüyordum aynı şekilde iki ayakkabı dükkanı ile anlaşmıştım alıp alıp öderdim. Yaptığım alış verişleri eşime gösterirdim ihyiyaçmış almışsın derdi çünkü ben ödüyordum. Şimdi internet var kredi kartı olayı var o yıllarda kredi kartını bu tür alış verişlerim için kullanmazdım. Babam da bana hep söylerdi ne istiyorlarsa al kızım derdi, bence bu konuda ihtiyaç varsa cümlesi uygun bir cümle lakin günümüzde pek geçerliliği yok gibi begeniyorlar gözleri kalsın istemiyorum, ama onlarda öğrencilikleri boyunca bizi hiç üzmediler kendim için de alışveriş yaparım çok değil genelde evde ve günlük dışarıda giyebileceğim rahat kıyafetleri tercih ederim, eşimede ne isterse alırız o konuda sıkıntı yapmam. Eşim tarafından eleştiri bile kabul etmem bu konuda sinirimi bozarsa bende onun huzurunu kaçırırım kesin. Bu akşam dışarıda yemek yiyecegiz kızlar öyle istediler. Markete gittim tavuk ve ciğerini aldım, ıslak mendil, muz, ıhlamur,ayran bir sürü çikolata, bisküvi ıvır zıvır aldım yolluk 138 tl ödedim onları yerleştirdim.
Yok o balik etli.Ben hamilelikte cok giydim onun kiyafetleriAyyy kardeşim benden de zayıf deme
Zaten sen 50 kilosun kardeşinin senden zayıf olma ihtimali beni benden aldıYok o balik etli.Ben hamilelikte cok giydim onun kiyafetleri
Ay diyette 10 gundur .Zor da bi diyet vermis.Senden nefret ediyorm suan diyo banaZaten sen 50 kilosun kardeşinin senden zayıf olma ihtimali beni benden aldı
Aynı benim kafadanmış gece yemeleri aşktırAy diyette 10 gundur .Zor da bi diyet vermis.Senden nefret ediyorm suan diyo banaDedim haci gece midyesini birak,kunefeye ara ver barisiriz
Yaa bende 2 ileri 1 geriiAy diyette 10 gundur .Zor da bi diyet vermis.Senden nefret ediyorm suan diyo banaDedim haci gece midyesini birak,kunefeye ara ver barisiriz
Geçmiş olsun kuzu biz hala toparlanamadık çok illetKiz bu arada kociden sifayi kaptiBurnu akiyor.
Ates vs yok sukur ama burun tikali.
Evde oturan cocuk hasta oldu delircm
Kargom vardi onu verdim.
Bizim burdaki bimle kapiscm az kaldi.
Gecende aynisi oldu.Ziraat hesap kartiyla gottim cekmedi.Kartinizda problem var dediler nakit verdim.
Bugun iki kasada da problem.Ben yine ziraat verdim cekmedi garanti verdm.hesap kart cekti.
Diger kasa da baba ogul bayagi da bisey almislar cekmedi kartlari.Hngi kart bilmiyorm.Adamlar nakit vermek icin bazi seyleri birakmk zorunda kaldilar.
Bunu dedim cozun.Bunu yasamak zorunda deglk kimse.İste sizin kartta sorun var diyo bana.Karsisi da mi ayni kart hanimefendi dedim.Bankanizi arayin diyo.Ben aramicam sen pos cihazinin bankasini ara bizahmt dedim.
32 kartla mi gezcez yanimizda dedim.
Saolasin kuzu.Anlamadim sabah kalktilar ikisi de burun cekiyoGeçmiş olsun kuzu biz hala toparlanamadık çok illet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?