Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ya abiyeyi bende fuzuli görüyorum
Ha almıyormuyum alıyorum sonra bakıp acıyorum
Napcaz bu abiye işlerini bilmem.
Ben pijama ve utusuz kıyafet moda olcak diye bekliyorum
Lütfen olsun
bende aynı cnm..Ha ama almadımmı kaç tanemecburen aldım yeğenimin düğünü nişanı nikahı kınası..küçük yeğenleri sünnetleri:)Benim kızon nikaho derken:))dolap doldu:)bende bir iki tanesini dolaba gardropsa yükledim:)bakalım satabilirsem satacamda bakalım:)yoksa gerçekten sürekli giyilmiyor aynı abiyeler

Benim annemler Alyanin giydiklerine bile laf soyluyolarHep ayni seyi giydiriyormusum.Ya takintili giymiyor,akla karayi seciyirm giydirirken.Gun icinde bikac kez foto atiyorz.Annem hemen yaziyo,bu cocuk aksma kadr ayni seyle mi oturuyo diye
Ya emzikli bebe mi artik koca kiz,evde 3 ogun kiyafet mi degiselim diyorm
Bizimkilerin de abarti.Ben 8 yasinda yigenimin giydigini 2.kez gormedim uzerinde
Bu yaz bana yolladiklari kiyafetler 8 yas.E bunlari giyer ne gonderdin diyorm.Gecen sene giydi onlari diyorOrtamiz yok iki taraftada

İyi geceler kızlar,
Okuyamadım. Koştur koştur okula gittim. Aldım Elayı. Hediye paketi aldım. Eve geldik el yüz yıka giyin. Hediye paketi yaptık.
Biraz vakit geçirdik. Tablet istedi. Bir tane şey izleyebilirsin dedim. İzledi.
Sonra masa hazırla vs. Eşim geldi kapıyı açtı hediyesini verdi Ela.
Oturduk yemek yedik. Koci denedi yağmurluğu bir beden büyük oldu iade edip yenisini alacağım. Değişim yapmıyor h&m malesef. İnternet satışı olunca böyle.
Sonra otur falan uyku saati geldi. Kitap okudum. Babam bu gece benim odamda yatsın mı dedi. O da yatarım dedi.
Kitap bitince babasını çağırdı. Yatırdı onu da :) sonra diyor beni ikiniz yarattınız, çok güzel bir kızınız oldu çok istediniz.siz istediniz oldum ben dedi. Nasıl da biliyor sevildiğini. Ben de dedim seni biz yaratmadık. Evet çok istedik, çok isteyince Allah seni bizim için yarattı dedim. Evet sizde beni bebek evinden aldınız evimize getirdiniz dedi.
Sonra uyudular. Ben de fırsat bulunca geldim buralara :)

Ben de öyle takıntılı değilim ya, evde eskileri giydiriyorum. Napayım çocuk bu her daim leke oluyor. Hiç de düşünemem aynısını giydi yok yeni giymedi eski giydi diye. Sadece dikkat ettiğim okula giderken hergün aynı kıyafeti giydirmiyorum. Zaten kirlenip geliyor çoğu zaman.
Yeni aldığım kıyafetlerinden giymek de istiyor. He bir de takıp takıştırıp gidiyor okula çok birşey de demiyorum. Ben de küçükken öyleymişim. Hatta komşularımız adımı süslü koymuştu kokoş mu desek. Ama şimdi nerde kaldı o kokoşluğum. Eser yok. Makyaj bile yapmak içimden gelmiyor. Zaten bu gün yapayım dedim rahat varmıki. Ela yok ben de yanağıma bundan süreyim, o sırada çıkmayan rujumu da sürmüş. Uğraştım çıkaramadım. Bir de karanlıkta parlayan oje görmüş geçen markette ondan istiyor
Yani çok değil seneye sen giydirmesen de o onu çıkarıp öbürünü giyer. Şuraya da yazıyorum. Dolap da hiç derli toplu kalmaz :)

Ben de çok onarımcıyımdır da bu kadar da değil benim eşim evlendiğimizde, aman at bunu çöpe modası geçti derdi. Her yıl yeni kıyafet alırdı. Ve anladım yıllarca neden o kadar kazanıp birşey sahibi olamayıp borç içinde yaşadığını.,
Ve artık öğrendi şükür.
Az önce bahsettiğin kardeşinin her yıl ayrı giydirmesi maddi durumundan kaynaklı tabi.
Ama çok param da olsa yok yere israf olayını ben sevmiyorum.
İşte hayat insana öğretiyor.

Ben de eski montlarımı giyiyorum sanırım vardır o kadar yıl ama öyle yırtık hiç değil.
Deri montum rahat 10 yıllık var. Diğer iki mont da iyi. Zaten çalışmıyorum sıkıntı yok.
Evdeyim çok gerekmiyor.
Hani birini ayırmıştım ya fiyatları görünce sessizce geri dolaba koydum :)
Ama eşin iyice aşmış o kadar eskiyi de giyemem.
Benim eşim ev borcumuz varken mecbur kuzu kuzu eskimiş montu giydi. Sonra aldı yeni bir tane.

Ya abiyeyi bende fuzuli görüyorum
Ha almıyormuyum alıyorum sonra bakıp acıyorum
Napcaz bu abiye işlerini bilmem.
Ben pijama ve utusuz kıyafet moda olcak diye bekliyorum
Lütfen olsun
Olsun ya valla. Ben de abiye dolap bekçisi diye düşünüyorum. Ama kardeşimin düğünü için elbise bakarken, mağazadakiler dedi; artık rahat herzaman giyilecek elbiseler moda, çünkü ekonomi kötü. Kimse düğünde abiye almıyor artık, her zaman giyeceği elbiseye para vermeyi tercih ediyorlar dedi.
Bem de çok abiye almadım.
Zaten biz kardeşler karışık giyiyoruz. Ablamın koleksiyon geniş. Dansa giderken, ikinci el bile aldığı oldu.
Artık düğünü de sevmez olduk, ekonomi ne yaptı bizi yahu.

Ben de öyle düşüncedeyim. Ama kıyafet konusunda hiç takıntım yok. Kimisi var parası olduğu halde yaşadığımdan aldığından ettiğinden kısar o çeşitlere kızıyorum tabi.,yaparsın kısarsın hayat iki gün sonra arkanda kalanlar yer paranı.
Ama param az ise, dikkat ederim hesaplı davranırım. Kötü gün her an olabilir de bunu da düşünmek gerek.
Mesela kıçında donun yok elinde ıphone var esprisi tam sevdiğim komedi.
Bugün benim eşim de ıphone satmış 11 bin e diyorki, bu parası borsayamı atsam. Önceki paradan 5 bin kazanmış. Yatırımcı kesildi başıma bu günleri gördüm ya gözüm açık gitmez. Diğer işi biraz sıkıntılı. Para girip çıkamıyor iş yapamadılar. Para takılıp kalıyormuş. Olsa daha yatırım yapardı da olmadı. İlerdeki hedefi biraz yatırım yapıp istanbuldan gitmek. Keşke olsa.,

Ben de yıllarca giyerim de, o kadar mal varlığım olsa hiç de o kadar olamam yani.
Cimrilik başka birşey, hesaplı davranmak başka bişey

Aslında canım, bazı şeylere takılıyoruz ama hayat o kadar kısaki kendimizi yıprattığımıza değmiyor. Ben de çok takarım çok defa da konuştuk biliyorsun. Neden böyle diye sorguladığım çok olmuştur. Hatta hayattan bir bıkkınlık vardı üzerimde.,
Yaşadım bazı olayları mesela bir hastalık geçirdim geçti gitti şükür. Ama o günlerimde anlık tat aldığımı farkettim. Hastaydım ameliyat geçirdim ama mutluydum. Belki de o anın ne kadar kıymetli olduğunu anladım.
Eee bir de eşim de çok farklılaşmıştı.
Şimdi de gidişat fena sayılmaz. İnşallah kalıcıdır., ah bir de onlar düşünse.
Tabi insan zamanla farklılaşıyor. Mesela o dönemde bana diyordu kızı oradaki koleje yazdıralım istiyorsan tabi sen de kal orada. Hafta sonları gelirim yeterki mutlu ol diyordu. Ama geçen Ela soruyor anneanneme ne zaman gideceğiz. Okul tatil olunca gidelim diye. Eşim de diyor, biz çok gittik onlar gelsin :) hani aylarca yolluyordu bizi bir hafta fazla geliyor.
Ben de dedim, biz oraya gidince çocuk için iyi oluyor ve herkesi görüyoruz ama onlardan biri gelse herkesle vakit geçiremez Ela dedim.
Bu ilaçmı düzeltti bilmiyorum ama tepkisizim ve güzel açıklamalar yapıyorum :)
Sevdim ya ben bu ilacı. Bırakınca eski ani sinirlenen tepki veren halime dönerim diye korkuyorum.
Sinirli insan değildim ama eşime karşı malesef öyle olmuştum. Negatif bakış açısı beni gerçekten bunaltmıştı.
Her şerde bir hayır vardır dedikleri sanırım bu olsa gerek. Göreceğiz zamanla.
Sen de takma, o söylesin sen oralı olma duyma.,tabiki tepki vermiyorsun ama içten içe de düşünüp kendini yıpratma. Kendine yapıyorsun inan. Kafanı o an başka şeylerle yor onun söylediğiyle değil. Lafını söyle çekil kenara mesela kitabını oku.
Bak ne güzel de onunla konuşmayıp kendine çekiliyormuşsun dua ediyormuşsun mutlu oluyormuşsun o an. Bu bile bir terapi.
Terapiyi kendimiz bulacağız başka çaresi yok

Şimdiden iyi gezmeler canımmm. Biz de istiyoruz da bakalım ne zaman bilmiyorum.
Keyifle geçsin inşallah gezmeniz

Yaaaa size de iyi gezmeler. karşılaşın inşallah.

Aynen canım.. Varken yiyeceksin gezeceksin giyeceksin.. Ama dediğin gibi kötü günlerinde var olabileceğini düşünüp israfda etmeyeceksin.. dozunda olmalı.. cimrilik ile tutumluluk arasındaki ince çizgiyi bilmek önemli..
Yaaaa size de iyi gezmeler. karşılaşın inşallah.
Teşekkür ederim canım.. Sağolasın.. İnşallah karşılaşırız .. Dünya küçük.. bellimi olur:)

Benim öyle pul payet kuyruklu balık bilmem ne yoktur öyle abiyelerim
Çok yakinim olmadı alipds giyebilecegim
Kardesiminde evlecegi yok
Kalem elbise, kolları tül falan öyle var işte 2-3 tane
Bir yerde giyilmiyo düğün hariç.
Yani ben giymem bir de kuzenmis falan onların dugunlerindede abiye almadim gerek duymadim
Cidden aslında dugunlerde kim kime dum Duma ne ara kim ne giymiş hatrinda kaliyo insanların valla ben saçı ne renkti fiziği nasıldı anında unutuyorum.
Incelemedigimden sanırım

Ben kendime ettiğimin farkındayım zaten ama degisemem şu saatten sonra.
Ben sevmiyorsam sevmiyorumdur
7 kat yabancıya börekler açarım şuan onlara 1 bardak çay veresim yok içimden gelmiyor zorlamı yapicam
Gitmek istemiyorsam istemiyorumdur.
Hele inatla asla yapmam.
Üzerime gelemiyor gelse diye bekliyorum kızı alıp anneannemin eve gecicem anında.
Bekliyorum bisi desin diye demiyor
Düğüne fln gitmemek için oraya geçmeyi düşünüyorum. Kafamda o var
Ev boş 1 hafta kalırım kafa tatili

Düğüne git bence tek otur anneaide al beni dinle onlar paye verme kocasıyla da arası açık demesinler lelli
Otur onların düğünde yokmus gibi hareket et yeter
Kızgınsın ama laf verme onların ağzına

Valizimizi hazırladım sırt çantasıda yaptım. Kızlar teşekkür ederim iyi güzel dilekleriniz için Allah razı olsun hepinizden canlarım. Kızlarımcanlarım ile de karşılaşırız çok isterim güzel bir anı olur. Kıyafet konuşulmuş, benim de söylemek istediklerim var dostlar biliyorsunuz benim iki yetişkin kızım var kargonun biri gidiyor biri geliyor asla şikayet etmedim etmemde, kızlarım küçükken bir bebek ve çocuk eşyaları satan dükkan ile anlaşmıştım ay içinde alıyordum yazdırıyordum maaşı alınca da gidip ödüyordum aynı şekilde iki ayakkabı dükkanı ile anlaşmıştım alıp alıp öderdim. Yaptığım alış verişleri eşime gösterirdim ihyiyaçmış almışsın derdi çünkü ben ödüyordum. Şimdi internet var kredi kartı olayı var o yıllarda kredi kartını bu tür alış verişlerim için kullanmazdım. Babam da bana hep söylerdi ne istiyorlarsa al kızım derdi, bence bu konuda ihtiyaç varsa cümlesi uygun bir cümle lakin günümüzde pek geçerliliği yok gibi begeniyorlar gözleri kalsın istemiyorum, ama onlarda öğrencilikleri boyunca bizi hiç üzmediler kendim için de alışveriş yaparım çok değil genelde evde ve günlük dışarıda giyebileceğim rahat kıyafetleri tercih ederim, eşimede ne isterse alırız o konuda sıkıntı yapmam. Eşim tarafından eleştiri bile kabul etmem bu konuda sinirimi bozarsa bende onun huzurunu kaçırırım kesin. Bu akşam dışarıda yemek yiyecegiz kızlar öyle istediler. Markete gittim tavuk ve ciğerini aldım, ıslak mendil, muz, ıhlamur,ayran bir sürü çikolata, bisküvi ıvır zıvır aldım yolluk 138 tl ödedim onları yerleştirdim.

Aiy inşallah nasip olurda karşılaşırız canım.. Benda cumartesi inşallh hazırlayacağım bavulumu yolluklarımızı..
Sağlıcakla gidelim dönelim inşallah..Siz bizden biraz daha fazla gezeceksiniz.. Güzel hoş vakitler geçirin güzel anılarınız olsun canım inşallah.
Bende biraz yolluk yapacağım..Poğaça kek yaparım .. börek belkide birazda..
Benim küçük kıza bakmak yanında durmak için annemler geliyor bugün memleketten inşallah..
Onlara da alışveriş yaparız biz yokken yesinler eksik kalmasın bişeyler..
Sağolsunlar bizim için geliyorlar..
Tatlı güzel hazırlıklar bunlar:)

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel temennileriniz için tüm kalbimle diliyorum inşallah karşılaşırız diye hatta kızlarıma bile söyledim aynı anda aynı yerlerde olacagımızı onlarda inşallah annem karşılaşırsınız dediler. Benim büyük kızım idare eder sizin küçük kızınız yanlız kalamaz tabi ama benim küçük kızım sizin küçük kızınızdan daha büyük tabi annem-babamda yakın bize idare ederler. Çünkü kızlarım istediler gitmemezi biz önceki yıllarda hep birlikte gidiyorduk turlara ama artık bizimle takılmak istemiyorlar otobüstekilerin yaşlarını gördükçe kendilerine arkadaş olmayınca siz birlikte takılın diyorlar. Hak veriyorum onlara da arkadaşları olmayınca pek tadı tuzu olmuyor onlara. Evet sizin telaşınız çok evdekileri de düşünüyorsunuz ne güzel dediğiniz gibi tatlı telaşlar bunlar. Sağ salim gidip dönmek nasip olsun inşallah. Ben çok merak ediyorum memleketimizin o bölgesini içimde tarifi mümkün değil tatlı bir telaş ve heyecan var yıllardır istiyordum Allah nasip edicek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…