- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
bende aynı cnm..Ha ama almadımmı kaç taneYa abiyeyi bende fuzuli görüyorum
Ha almıyormuyum alıyorum sonra bakıp acıyorum
Napcaz bu abiye işlerini bilmem.
Ben pijama ve utusuz kıyafet moda olcak diye bekliyorum
Lütfen olsun
Benim annemler Alyanin giydiklerine bile laf soyluyolarbende aynı cnm..Ha ama almadımmı kaç tanemecburen aldım yeğenimin düğünü nişanı nikahı kınası..küçük yeğenleri sünnetleri:)Benim kızon nikaho derken:))dolap doldu:)bende bir iki tanesini dolaba gardropsa yükledim:)bakalım satabilirsem satacamda bakalım:)yoksa gerçekten sürekli giyilmiyor aynı abiyeler
Ben de öyle takıntılı değilim ya, evde eskileri giydiriyorum. Napayım çocuk bu her daim leke oluyor. Hiç de düşünemem aynısını giydi yok yeni giymedi eski giydi diye. Sadece dikkat ettiğim okula giderken hergün aynı kıyafeti giydirmiyorum. Zaten kirlenip geliyor çoğu zaman.Benim annemler Alyanin giydiklerine bile laf soyluyolarHep ayni seyi giydiriyormusum.Ya takintili giymiyor,akla karayi seciyirm giydirirken.Gun icinde bikac kez foto atiyorz.Annem hemen yaziyo,bu cocuk aksma kadr ayni seyle mi oturuyo diye
Ya emzikli bebe mi artik koca kiz,evde 3 ogun kiyafet mi degiselim diyorm
Bizimkilerin de abarti.Ben 8 yasinda yigenimin giydigini 2.kez gormedim uzerinde
Bu yaz bana yolladiklari kiyafetler 8 yas.E bunlari giyer ne gonderdin diyorm.Gecen sene giydi onlari diyorOrtamiz yok iki taraftada
Ben de çok onarımcıyımdır da bu kadar da değilBak buldum usenmedim.
İc astari yirtilmis artik oturmus dikmis onu bideBoyle bir umursamama.Ya sen amir adamsin dedim bunu mu giycen dedim de gitti mont aldi kendine zorumla.Atmadim yarin sorar bide onun tantasini cekmeyeyim diye.Bu kis atarim artik. tr_lelli
Ben de eski montlarımı giyiyorum sanırım vardır o kadar yıl ama öyle yırtık hiç değil.O beni tabi ilgilendirmez.Ben benden de aynisini bekliyor diye dedim onu.Ben de her dugunde gidip almam ama bi elbiseyi 5 dugumde giymem.yoksa giyersin tabi de.İmkanim varsa degisik giymek isterim Bunlarin sikintisi olup almamasi.2013 de evlendik.Ya 2014 ya 2015 tam hatirlamiyorm bi mont aldik kotondan kociye.Gecen kis sakladim artik giymesin diye.Ben utaniyordm .Bir mont alacak paramiz mi yok var.Ama almaz ona deliriyorm ben.Bak bulursm.montu atarim halini
Olsun ya valla. Ben de abiye dolap bekçisi diye düşünüyorum. Ama kardeşimin düğünü için elbise bakarken, mağazadakiler dedi; artık rahat herzaman giyilecek elbiseler moda, çünkü ekonomi kötü. Kimse düğünde abiye almıyor artık, her zaman giyeceği elbiseye para vermeyi tercih ediyorlar dedi.Ya abiyeyi bende fuzuli görüyorum
Ha almıyormuyum alıyorum sonra bakıp acıyorum
Napcaz bu abiye işlerini bilmem.
Ben pijama ve utusuz kıyafet moda olcak diye bekliyorum
Lütfen olsun
Ben de öyle düşüncedeyim. Ama kıyafet konusunda hiç takıntım yok. Kimisi var parası olduğu halde yaşadığımdan aldığından ettiğinden kısar o çeşitlere kızıyorum tabi.,yaparsın kısarsın hayat iki gün sonra arkanda kalanlar yer paranı.Hakikaten tuhaf..Herkesin hayat görüşü para tutumu farklı ..Ama bana göre insan herşeyden de çok kısmıcak arkadaş..Bir kere geliyoruz dünyaya..Elbet birikim olacak..Ama hayatta akıp gidiyor bir yandan..Gençken insan gezer, giyer ,yer..Şayet nasip olurda yaşlanırsak ne gezecek takat,ne herşeyi yiyebilecek sağlık,nede giyecek heves olmıcakki..Tutumluluk da bir gere kadar..İyi görümcen kiloda almamış demek kaç yıldır aynı kıyafete sığıyorsa
Ben de yıllarca giyerim de, o kadar mal varlığım olsa hiç de o kadar olamam yani.Keske elimizddn fazlasi gelse
Soylensin aynen.Alismislar 10 sene ayni kiyafetle gezmeye.Gerci kucuk gorumcem markacidir giyinir kusanir.Ama onun kocasi da oyle ondan.Buyuk benim dugunde giydigi elbiseyi 10 senedir her dugunde giyer
Calisiyo parasi pulu var 3 katli evi var,kendi nisanindaki elbiseyi(14 sene once)tadilat ettirdi gecen amcaoglunun nisaninda giydi.Tadilata verdigi rakam 300 tlYeni elbise almazlar asla.
Yani genler oyle.Fuzuli goruyor bunlari.
Garipler cidden
Aslında canım, bazı şeylere takılıyoruz ama hayat o kadar kısaki kendimizi yıprattığımıza değmiyor. Ben de çok takarım çok defa da konuştuk biliyorsun. Neden böyle diye sorguladığım çok olmuştur. Hatta hayattan bir bıkkınlık vardı üzerimde.,Eşimle küsüm bunların düğünü bitene kadarda konuşmayı düşünmüyorum.
Akşam kizi kitliyorum ona uzanıyorum zikirlerimi çekip dua dinliyorum.
Bana böylesi daha iyi geliyor sakinlestiriyor beni hemde dinleniyorum.
Kendime Bluetooth kulaklık aldım
İyi bisi diil yani marka diil ama beni idare eder diye dusunuyorum yani umarım.
2 gündür garip bisi oluyor
Kafamda kuruyorum içimde daralıyor o an Amâ bir abimiz var tamda o an mahalleden geçiyor
Hep de ilahi dinleyerek geçer. Ama hep aynı ilahi
Sesli Bi muzik calari var burda herkes tanır bilir onu
Onu dinleyerek gider gezer gelir.
2 dir tam o kafamda taktığım anlarima denk geliyor.
Kulağımda onun ilahisi. Sanki sus der gibi.
Ilahinin adınıda bilmiyorum.
O an sözleri çok gzl geliyor etkileniyorum sonra sözlerini unutuyorum
İnt. Bakicam hangi ilahi.
İnşallah yarın yine gecerbu sefer bulucam
Şimdiden iyi gezmeler canımmm. Biz de istiyoruz da bakalım ne zaman bilmiyorum.Cuma günü 7 gece 8 gün gap turuna çıkıcaz diye buzdolabında ki sebzeleri donduruya hazırlıyorum sonra bunlardan güzel konserve olur diyorum konserve yapıyorum, bu günde bir büyük bir küçük kavanoz kışlık acılı ezme yaptım. Kapya biberlerinden de bir poşet kızartmalık bir poşette yemeklik doğradım dondurucuya koydum. Annemlere margarinsiz poğaça ve tahinli kurabiye yaptım onlara artık koymak istemiyorum yavaş yavaş kendimize de artık margarini çıkarmak istiyorum ama ben tereyagdan fazla severim margarini zararlıya ondan sebep. Akşama yemek yapmıcam dolapta az az yemekler var onlar bitsin zaten bir hafta da evde de yokuz. Evin tozunu aldım mutfaga pas pas çektim. Bir makina çamaşır astım bir makinada hazırladım bu akşam çalıştırırım. Bulaşık makinesini çalıştırdım kalanını da elimde yıkadım neyse mutfak halloldu. Küçük kızım gece üşüdüğünü söyledi anne benim yorganımı çıkarırmısın dedi çarşaflarını değiştirdim yeni nevresimini çıkardım. Yarın evi süpürürüm tekrar pas pas çekerim. Bu gün çok yoruldum artık kalanı yarına yaparım.
Yaaaa size de iyi gezmeler.Canım bizde kısmetse cumartesi gecesi yola çıkıyoruz.. Bellimi olur bakarsın bir şehirde rastlaşırızs.. Dünya küçük.. Şimdiden yii geziler .. Bol anılı güzel bir gezi olsun.. Bizde 5 gece 6 gün gap turuna gidicez inşallah.. Rabbim güzel anılar biriktirmeyi nasip etsin inşallah..
Of para deme canım.. Bnede acayip harcadım bu ay.. Biraz eksik biraz keyfi .. biraz kıza kaynak kitap vs derken.. Birazda tur için ayırdım..İllaki gidilen yerlerde ekstra harcanıyor..Amman o kadar çalışıyorum biraz harcamak benimde hakkım..
Aynen canım.. Varken yiyeceksin gezeceksin giyeceksin.. Ama dediğin gibi kötü günlerinde var olabileceğini düşünüp israfda etmeyeceksin.. dozunda olmalı.. cimrilik ile tutumluluk arasındaki ince çizgiyi bilmek önemli..Ben de öyle düşüncedeyim. Ama kıyafet konusunda hiç takıntım yok. Kimisi var parası olduğu halde yaşadığımdan aldığından ettiğinden kısar o çeşitlere kızıyorum tabi.,yaparsın kısarsın hayat iki gün sonra arkanda kalanlar yer paranı.
Ama param az ise, dikkat ederim hesaplı davranırım. Kötü gün her an olabilir de bunu da düşünmek gerek.
Mesela kıçında donun yok elinde ıphone var esprisi tam sevdiğim komedi.
Bugün benim eşim de ıphone satmış 11 bin e diyorki, bu parası borsayamı atsam. Önceki paradan 5 bin kazanmış. Yatırımcı kesildi başımabu günleri gördüm ya gözüm açık gitmez. Diğer işi biraz sıkıntılı. Para girip çıkamıyor iş yapamadılar. Para takılıp kalıyormuş. Olsa daha yatırım yapardı da olmadı. İlerdeki hedefi biraz yatırım yapıp istanbuldan gitmek. Keşke olsa.,
Teşekkür ederim canım.. Sağolasın.. İnşallah karşılaşırız .. Dünya küçük.. bellimi olur:)Yaaaa size de iyi gezmeler.karşılaşın inşallah.
Benim öyle pul payet kuyruklu balık bilmem ne yoktur öyle abiyelerimOlsun ya valla. Ben de abiye dolap bekçisi diye düşünüyorum. Ama kardeşimin düğünü için elbise bakarken, mağazadakiler dedi; artık rahat herzaman giyilecek elbiseler moda, çünkü ekonomi kötü. Kimse düğünde abiye almıyor artık, her zaman giyeceği elbiseye para vermeyi tercih ediyorlar dedi.
Bem de çok abiye almadım.
Zaten biz kardeşler karışık giyiyoruz. Ablamın koleksiyon geniş. Dansa giderken, ikinci el bile aldığı oldu.
Artık düğünü de sevmez olduk, ekonomi ne yaptı bizi yahu.
Ben kendime ettiğimin farkındayım zaten ama degisemem şu saatten sonra.Aslında canım, bazı şeylere takılıyoruz ama hayat o kadar kısaki kendimizi yıprattığımıza değmiyor. Ben de çok takarım çok defa da konuştuk biliyorsun. Neden böyle diye sorguladığım çok olmuştur. Hatta hayattan bir bıkkınlık vardı üzerimde.,
Yaşadım bazı olayları mesela bir hastalık geçirdim geçti gitti şükür. Ama o günlerimde anlık tat aldığımı farkettim. Hastaydım ameliyat geçirdim ama mutluydum. Belki de o anın ne kadar kıymetli olduğunu anladım.
Eee bir de eşim de çok farklılaşmıştı.
Şimdi de gidişat fena sayılmaz. İnşallah kalıcıdır., ah bir de onlar düşünse.
Tabi insan zamanla farklılaşıyor. Mesela o dönemde bana diyordu kızı oradaki koleje yazdıralım istiyorsan tabi sen de kal orada. Hafta sonları gelirim yeterki mutlu ol diyordu. Ama geçen Ela soruyor anneanneme ne zaman gideceğiz. Okul tatil olunca gidelim diye. Eşim de diyor, biz çok gittik onlar gelsin :) hani aylarca yolluyordu bizibir hafta fazla geliyor.
Ben de dedim, biz oraya gidince çocuk için iyi oluyor ve herkesi görüyoruz ama onlardan biri gelse herkesle vakit geçiremez Ela dedim.
Bu ilaçmı düzeltti bilmiyorum ama tepkisizim ve güzel açıklamalar yapıyorum :)
Sevdim ya ben bu ilacı. Bırakınca eski ani sinirlenen tepki veren halime dönerim diye korkuyorum.
Sinirli insan değildim ama eşime karşı malesef öyle olmuştum. Negatif bakış açısı beni gerçekten bunaltmıştı.
Her şerde bir hayır vardır dedikleri sanırım bu olsa gerek. Göreceğiz zamanla.
Sen de takma, o söylesin sen oralı olma duyma.,tabiki tepki vermiyorsun ama içten içe de düşünüp kendini yıpratma. Kendine yapıyorsun inan. Kafanı o an başka şeylerle yor onun söylediğiyle değil. Lafını söyle çekil kenara mesela kitabını oku.
Bak ne güzel de onunla konuşmayıp kendine çekiliyormuşsun dua ediyormuşsun mutlu oluyormuşsun o an. Bu bile bir terapi.
Terapiyi kendimiz bulacağız başka çaresi yok
Düğüne git bence tek otur anneaide al beni dinle onlar paye verme kocasıyla da arası açık demesinler lelliBen kendime ettiğimin farkındayım zaten ama degisemem şu saatten sonra.
Ben sevmiyorsam sevmiyorumdur
7 kat yabancıya börekler açarım şuan onlara 1 bardak çay veresim yok içimden gelmiyor zorlamı yapicam
Gitmek istemiyorsam istemiyorumdur.
Hele inatla asla yapmam.
Üzerime gelemiyor gelse diye bekliyorum kızı alıp anneannemin eve gecicem anında.
Bekliyorum bisi desin diye demiyor
Düğüne fln gitmemek için oraya geçmeyi düşünüyorum. Kafamda o var
Ev boş 1 hafta kalırım kafa tatili
Aiy inşallah nasip olurda karşılaşırız canım.. Benda cumartesi inşallh hazırlayacağım bavulumu yolluklarımızı..Valizimizi hazırladım sırt çantasıda yaptım. Kızlar teşekkür ederim iyi güzel dilekleriniz için Allah razı olsun hepinizden canlarım. Kızlarımcanlarım ile de karşılaşırız çok isterim güzel bir anı olur. Kıyafet konuşulmuş, benim de söylemek istediklerim var dostlar biliyorsunuz benim iki yetişkin kızım var kargonun biri gidiyor biri geliyor asla şikayet etmedim etmemde, kızlarım küçükken bir bebek ve çocuk eşyaları satan dükkan ile anlaşmıştım ay içinde alıyordum yazdırıyordum maaşı alınca da gidip ödüyordum aynı şekilde iki ayakkabı dükkanı ile anlaşmıştım alıp alıp öderdim. Yaptığım alış verişleri eşime gösterirdim ihyiyaçmış almışsın derdi çünkü ben ödüyordum. Şimdi internet var kredi kartı olayı var o yıllarda kredi kartını bu tür alış verişlerim için kullanmazdım. Babam da bana hep söylerdi ne istiyorlarsa al kızım derdi, bence bu konuda ihtiyaç varsa cümlesi uygun bir cümle lakin günümüzde pek geçerliliği yok gibi begeniyorlar gözleri kalsın istemiyorum, ama onlarda öğrencilikleri boyunca bizi hiç üzmediler kendim için de alışveriş yaparım çok değil genelde evde ve günlük dışarıda giyebileceğim rahat kıyafetleri tercih ederim, eşimede ne isterse alırız o konuda sıkıntı yapmam. Eşim tarafından eleştiri bile kabul etmem bu konuda sinirimi bozarsa bende onun huzurunu kaçırırım kesin. Bu akşam dışarıda yemek yiyecegiz kızlar öyle istediler. Markete gittim tavuk ve ciğerini aldım, ıslak mendil, muz, ıhlamur,ayran bir sürü çikolata, bisküvi ıvır zıvır aldım yolluk 138 tl ödedim onları yerleştirdim.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel temennileriniz için tüm kalbimle diliyorum inşallah karşılaşırız diye hatta kızlarıma bile söyledim aynı anda aynı yerlerde olacagımızı onlarda inşallah annem karşılaşırsınız dediler. Benim büyük kızım idare eder sizin küçük kızınız yanlız kalamaz tabi ama benim küçük kızım sizin küçük kızınızdan daha büyük tabi annem-babamda yakın bize idare ederler. Çünkü kızlarım istediler gitmemezi biz önceki yıllarda hep birlikte gidiyorduk turlara ama artık bizimle takılmak istemiyorlar otobüstekilerin yaşlarını gördükçe kendilerine arkadaş olmayınca siz birlikte takılın diyorlar. Hak veriyorum onlara da arkadaşları olmayınca pek tadı tuzu olmuyor onlara. Evet sizin telaşınız çok evdekileri de düşünüyorsunuz ne güzel dediğiniz gibi tatlı telaşlar bunlar. Sağ salim gidip dönmek nasip olsun inşallah. Ben çok merak ediyorum memleketimizin o bölgesini içimde tarifi mümkün değil tatlı bir telaş ve heyecan var yıllardır istiyordum Allah nasip edicek inşallah.Aiy inşallah nasip olurda karşılaşırız canım.. Benda cumartesi inşallh hazırlayacağım bavulumu yolluklarımızı..
Sağlıcakla gidelim dönelim inşallah..Siz bizden biraz daha fazla gezeceksiniz.. Güzel hoş vakitler geçirin güzel anılarınız olsun canım inşallah.
Bende biraz yolluk yapacağım..Poğaça kek yaparım .. börek belkide birazda..
Benim küçük kıza bakmak yanında durmak için annemler geliyor bugün memleketten inşallah..
Onlara da alışveriş yaparız biz yokken yesinler eksik kalmasın bişeyler..
Sağolsunlar bizim için geliyorlar..
Tatlı güzel hazırlıklar bunlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?