- 27 Şubat 2013
- 14.806
- 42.313
- 798
Geçmiş olsun canım, Acil şifalar. domuz gribi bu ara çokmuş. Etraftanda duyuyorum.kizlar biz domuz gribi olduk valla imdat diye bagircam .bir hafta iyiler hop ates hop hastalik
Yaa Alya bir de boğa burcu olacak, nerde iştah. Ben Elaya diyordum yemiyor diye. Ama yemediği sadece sebze yemekleri. Bana bir de diyor lahana ve karnıbaharın turşusunu yiyorum. Onlarda yemek değilmiYa ne alirsam bol geliyor
Kilosu yasina göre az zaten
Balik da yemiyor.
Surup aldim balik yagi
Kofteyide zorla yiyor
Eti tavugu agzindan cikariyor
Sulu yemegi pilav ve makarnayla karistirirsam yiyor ancak.
Corbanin icindeki et ve tavuk suyunu bile anliyor begenmedim diyor.
Inan cok yoruldum bazen agliyorum oturup
İştah açıcıları ben de birara kullandım. Hiç fayda etmedi. Yemedimi yemiyor çocuklar. Bir çıkar yolu ben hiç bulamadım. Artık doydum deyince tamam diyorum ama az yediyse içim içimi yiyor. O tabağı bitirmeliSagol canim
Hunnap 'ın var kuzu ecz. Onu onermisti
Onada bakim.
Yine int. Yorumlarini gorup ovulup bi vit. Daha almistim o da falso cikti yazin kullanmistim hic istahini acmiyor.
Ben napcami sasirdim.
Istah duası falan var mı ya ona bakıcam
okadar az ve zor yiyor ki gorseniz sasirsiniz.
Çocuğuna bakmak gerçekten sorun değil, arkadaşız komşuyuz birbirimize koşarız ama beni rahatsız eden, bugüne kadar hiç farkettirmeyip birden içlenip bana açıklama yapmadığı halde, sanki acil demiş de ben oralı olmamışım gibi tavır ve konuşmaları oldu.Boşver canım böyle insanlarla en iyisi mesafeli olmalı mecbur değilsin kimsenin çocuğuna bakmayada zorunluluk yükleyip duygu sömürüsü yapılıyor bide
Geçmiş olsun canım size de. Acil şifalarOkucam bi selam verim huh!
Sanki tum gece savastaydim ve Gazi olmuşum gibi
Sabaha kadar farkli cephelerde savastım bence.
Salon, mutfak, y.odasi.
Esim hasta 3 gündür kizada oglanada bulaştı tabi.
Oglan bir nebze daha iyi kız aynı ben.
Gözler sondü ama aklı gezmede
Kaydirakli parka gidelim diye agladi ama hapsurmakdan aglayamiyorda.
Tum gece saat basi agladi.
Atesi yok sukur
Sabah aldik hastaneye goturduk baktim 25 kisi var onumuzde hemen hast. Yaninda muze var bahceli fln oraya goturduk.
Valla cocugum kendine geldi oyuncak falan görünce
Ben iyilestim diyo asdffgh
Pogaca simitde ldik bisi yemiyo diye onuda yemedi.
Kahve aldim kendime uykusuzlukdan bayilcaktim muzede bi de sicakti ve kimse yoktu.
Dedim surda az uyusam sakin sakin.
Döndük hastaneye tamda 3 kisi kalmis bize.
Muayine oldu bogazlari gelmis antibiyotik yazdi.
Aldik geldik kustu biraz (gece verdigim ilaclari kustu)
Uyudu simdi.
Aç aç uyudu.
Bu kızın iştahını ben napim ya siz diyiverin.
Kac doktor gezdik.
Evde multivit. Var
Karadut ozu var
Dvit var
Zinco var
Zuhreana macun var
Balikyagi surubu var.
Zinco, zuhreana ve dvit sabah veriyorum.
Karadut ozunu ve multi vit. Aksam veriyorum banamisin demiyor.
Sadece enerji veriyor okadar istah sıfır.
Bugun doktorada söyledim yine, degerleri iyiyse çok da takılmayın meyve yesin bari diyor.
Meyveylede arasi aman aman diil yaz meyvelerini seviyordu kıs meyvelerini pek sevmiyor.
Esimde portakal kivi falan almaya gitti.
Hepsi hasta ev revire döndü
Hangisine yetiscemi şaşırdım
Nazar değmeyecekse benim kız varİştah açıcıları ben de birara kullandım. Hiç fayda etmedi. Yemedimi yemiyor çocuklar. Bir çıkar yolu ben hiç bulamadım. Artık doydum deyince tamam diyorum ama az yediyse içim içimi yiyor. O tabağı bitirmeliçok kınadım zorlayan anneleri, başıma bittiii.Çok şeyi yese de sıkıntmız hadi ye hadi bitir. Masaya oturmak oturup kalmak yok. Kaç defa kalkıyor. Ara sıra ağzına biz tıkıyoruz. Yeme şeklimiz böyle.
Acaba gerçekten iştahla yiyen çocuk varmı.
Çok geçmiş olsun.Salgın var kesin.Mesai arkadaşımda da domuz gribi çıkmış..Bir iki haftadır kreşe giden çocuğu rahatsızdı onlarada geçmiş.Birden ateş yapmış.İyi sabahlar,
Biz de katıldık hastalar kervanına. Akşam yatmadan önce farkettim. Ateşi artmış gibiydi.Banyo yaptıracaktım zaten. Yaptırdım. Uyku öncesi ateş düşürücü verdim. gece takip ediyorum. Yine artmış. Yarım saat sonra yine veririm.
Yarın okula göndermem. Teyzeyi çağırmıştı eşim.salı akşamı gideceğiz diye ona bırakırız dedi. Vayy kadının haline.
Yarın okula gitmeyeceği için çok şanssız teyze
İki gündür inanın hiç saniye boş kalamadım. Anne okul oyunu oynayalım anne balon oynayalım anne şunu yapalım anne bunu yapalım. O öğretmen ben öğrenci takılıp gidiyoruz.
Bugün kağıt havluluğu boyadık birlikte. Eşim de katıldı bize. Ahşap renkti bayağıdır aklımda, pembe renk boyayı aldım nihayet yaptık. Ona da eğlence oldu. Sever böyle şeyleri. Taş falan da boyuyoruz.
Sonra eşim yemeği yapacaktı. Alışverişe çıktı. Ben de o gelmeden mutfağı boya vs toparlayayım dedim. Yok oyun oynayacakmışız. Bir iki derken hala gel gel diye çekiştiriyor, baba nasıl yemek yapacak Ela dedim.Biraz da tepkili söylemişim. İmdaaaaaaat diyordum. Neyse Mutfağı toplayınca devam ettik oyuna.
Bu ara okulda yetmiyor evde de oyun oyun. İyiki okula başlamış. Gerçekten her ne kadar anlaşılmasam da bu yıl evde bayağı zorlarmış beni. Önceden hiç böyle değildim.
Tam zamanıymış herşeyin.
Şimdiden yaz günü okul olmayınca ya evde sıkılırsam diyor. :)
Gece uykudan önce alışveriş için baktım yazamadım. Tavşan maskesi bakıyorum.
Çocuklara sunum yapacağım gün müzikte dans ederken tavşan maskesi taktırmayı düşündüm. Pasklya yumurtasını hazır almaya karar verdim.Boyamayı severim ama biraz becerim yok. Yarın o alışverişleri hallederim. Yumurtayı yurtiçi satan yok.
Krepi ya da pankeki de şekilli yapacağım.
Sabah Elaya da şekilli yaptım ama ona yaptığım kadar yapamam. Uğraş gerek.cBir şekil ayarlayacağım.,
Böyle şeyleri seviyorum. Onun da hoşuna gidiyor. Bugün bana sen dünyanın en becerikli annesisin diyorAma değilim o da bir gerçek. Hemen pratik yapanlara bayılıyorum. Ben maymun yaptım. Ne tabak süslemesi yapanlar var ooo.
Istahlami yiyorlar ama gayet kilosu yerinde cocikler goruyorum.İştah açıcıları ben de birara kullandım. Hiç fayda etmedi. Yemedimi yemiyor çocuklar. Bir çıkar yolu ben hiç bulamadım. Artık doydum deyince tamam diyorum ama az yediyse içim içimi yiyor. O tabağı bitirmeliçok kınadım zorlayan anneleri, başıma bittiii.Çok şeyi yese de sıkıntmız hadi ye hadi bitir. Masaya oturmak oturup kalmak yok. Kaç defa kalkıyor. Ara sıra ağzına biz tıkıyoruz. Yeme şeklimiz böyle.
Acaba gerçekten iştahla yiyen çocuk varmı.
Yaa cok gecmis olsunkizlar biz domuz gribi olduk valla imdat diye bagircam .bir hafta iyiler hop ates hop hastalik
Sagolasin.Çok geçmiş olsun
Bu nasil boga bende anlamadimmYaa Alya bir de boğa burcu olacak, nerde iştah. Ben Elaya diyordum yemiyor diye. Ama yemediği sadece sebze yemekleri. Bana bir de diyor lahana ve karnıbaharın turşusunu yiyorum. Onlarda yemek değilmiTabi lahmacun pide börek çiğ köfte pizza hiç yemez.
Ama balık et tavuk sever. Çorba en sevdiği. Tek sıkıntı var o da konuşmaktan yiyemediği
İnşallah zamanla Alya da yer canım.
Bilemedim ama umut ediyorum.
Maşallah maşallah maşallah diyelim o zaman. Ela bebekken genelde oyalayarak şarkı söyleyip şekilden şekile girerek yediriyordum. Ama şimdi seçiyor. En azından o zaman paça bile yiyorduNazar değmeyecekse benim kız varBen kendim de yemek yemeyi çok severim, zevkle ve iştahla yerim çok şükür benim gibi. İlk bir yaşa kadar ek gıdada çok az yiyordu, ben nasılsa emiyor diye ellemedim, blw yapıyordum önüne koyuyordum, yiyebildiği kadar. Birinci yaştan sonra kendisi her şeyden yemeğe başladı.
Yemek seçen bazı çocuklarda duyusal hassiyet olabiliyormuş, takdil hassiyet gibi mesela. Ebru Sidar ın instagranda terapistmom ve duyusalakademi sayfalarında çeşitli bilgiler vardı.tr_lelli ve sen isterseniz bir bakın.
Böyle tatlı ballı konuşan bir insana da gerçekten ihtiyacım vardı :)Çok geçmiş olsun.Salgın var kesin.Mesai arkadaşımda da domuz gribi çıkmış..Bir iki haftadır kreşe giden çocuğu rahatsızdı onlarada geçmiş.Birden ateş yapmış.
Canım ya Eloş çok tatlı ağzı ballı maşallah
Benim kız yiiyor ama o da zayıf kilo olarak hep yüzde 20-25 lik persentildeydiIstahlami yiyorlar ama gayet kilosu yerinde cocikler goruyorum.
Fos kilo bende sevmiyorum ama böylede cok zayif hersey bol geliyor.
Hani koca gobek koca toto bir cocuk degil beklentim ama azcık toplu olsun uzuluyoruz biz ya
Esimde kizin hic canı yok kemikleri sayiliyor diyo.
Ama o da biliyor nasıl zorla yedirgimizi kendide aksamlari uğraşıyor çünkü yedirmek için pes ediyor o da.
Sanırım bizim çocuklar hep zayıfBenim aldıklarım da bol geliyor. Özellikle alt Bel ve toto yokne alsam aşağı iniyor.
Dar kesim aliyorum hep ayarlananladan.Benim aldıklarım da bol geliyor. Özellikle alt Bel ve toto yokne alsam aşağı iniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?