Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi sabahlar,
Biz de katıldık hastalar kervanına. Akşam yatmadan önce farkettim. Ateşi artmış gibiydi.Banyo yaptıracaktım zaten. Yaptırdım. Uyku öncesi ateş düşürücü verdim. gece takip ediyorum. Yine artmış. Yarım saat sonra yine veririm.
Yarın okula göndermem. Teyzeyi çağırmıştı eşim.salı akşamı gideceğiz diye ona bırakırız dedi. Vayy kadının haline.
Yarın okula gitmeyeceği için çok şanssız teyze
İki gündür inanın hiç saniye boş kalamadım. Anne okul oyunu oynayalım anne balon oynayalım anne şunu yapalım anne bunu yapalım. O öğretmen ben öğrenci takılıp gidiyoruz.
Bugün kağıt havluluğu boyadık birlikte. Eşim de katıldı bize. Ahşap renkti bayağıdır aklımda, pembe renk boyayı aldım nihayet yaptık. Ona da eğlence oldu. Sever böyle şeyleri. Taş falan da boyuyoruz.
Sonra eşim yemeği yapacaktı. Alışverişe çıktı. Ben de o gelmeden mutfağı boya vs toparlayayım dedim. Yok oyun oynayacakmışız. Bir iki derken hala gel gel diye çekiştiriyor, baba nasıl yemek yapacak Ela dedim.Biraz da tepkili söylemişim. İmdaaaaaaat diyordum. Neyse Mutfağı toplayınca devam ettik oyuna.
Bu ara okulda yetmiyor evde de oyun oyun. İyiki okula başlamış. Gerçekten her ne kadar anlaşılmasam da bu yıl evde bayağı zorlarmış beni. Önceden hiç böyle değildim.
Tam zamanıymış herşeyin.
Şimdiden yaz günü okul olmayınca ya evde sıkılırsam diyor. :)
Gece uykudan önce alışveriş için baktım yazamadım. Tavşan maskesi bakıyorum.
Çocuklara sunum yapacağım gün müzikte dans ederken tavşan maskesi taktırmayı düşündüm. Pasklya yumurtasını hazır almaya karar verdim.Boyamayı severim ama biraz becerim yok. Yarın o alışverişleri hallederim. Yumurtayı yurtiçi satan yok.
Krepi ya da pankeki de şekilli yapacağım.
Sabah Elaya da şekilli yaptım ama ona yaptığım kadar yapamam. Uğraş gerek.cBir şekil ayarlayacağım.,
Böyle şeyleri seviyorum. Onun da hoşuna gidiyor. Bugün bana sen dünyanın en becerikli annesisin diyor Ama değilim o da bir gerçek. Hemen pratik yapanlara bayılıyorum. Ben maymun yaptım. Ne tabak süslemesi yapanlar var ooo.

Yaa Alya bir de boğa burcu olacak, nerde iştah. Ben Elaya diyordum yemiyor diye. Ama yemediği sadece sebze yemekleri. Bana bir de diyor lahana ve karnıbaharın turşusunu yiyorum. Onlarda yemek değilmiTabi lahmacun pide börek çiğ köfte pizza hiç yemez.
Ama balık et tavuk sever. Çorba en sevdiği. Tek sıkıntı var o da konuşmaktan yiyemediği
İnşallah zamanla Alya da yer canım.
Bilemedim ama umut ediyorum.

İştah açıcıları ben de birara kullandım. Hiç fayda etmedi. Yemedimi yemiyor çocuklar. Bir çıkar yolu ben hiç bulamadım. Artık doydum deyince tamam diyorum ama az yediyse içim içimi yiyor. O tabağı bitirmeli çok kınadım zorlayan anneleri, başıma bittiii.Çok şeyi yese de sıkıntmız hadi ye hadi bitir. Masaya oturmak oturup kalmak yok. Kaç defa kalkıyor. Ara sıra ağzına biz tıkıyoruz. Yeme şeklimiz böyle.
Acaba gerçekten iştahla yiyen çocuk varmı.

Boşver canım böyle insanlarla en iyisi mesafeli olmalı mecbur değilsin kimsenin çocuğuna bakmayada zorunluluk yükleyip duygu sömürüsü yapılıyor bide
Çocuğuna bakmak gerçekten sorun değil, arkadaşız komşuyuz birbirimize koşarız ama beni rahatsız eden, bugüne kadar hiç farkettirmeyip birden içlenip bana açıklama yapmadığı halde, sanki acil demiş de ben oralı olmamışım gibi tavır ve konuşmaları oldu.
İşte bu da demekki benim seviye koymamamla alakalı.
Geçen deprem olduğunda kızı okula göndermemiş. Evde yalnız korkuyor deprem olunca. Bana sordu gönderecekmisin. Evet dedim. Çünkü zaten aynı gün aile birliği eğitimi vardı okulda ona gidecektim. Sonuçta yakınında olacaktım kızımın. İçim de rahattı. Eee bir önceki hafta da kızı bana bıraktı katılamadım eğitime. Yani her zaman ona göre plan yapamamki.Benim de kendi hayatım var. Bana birgün diyor ne gerek varki gidiyorsun eğitime. Ben seviyorum bilgi edinmeyi. Bir de okula tam gün ver rahat et keyfine bak film izle diye akıl veriyordu., ee şimdi de ona vakit ayırmadığımdan yakınıyor. Bırakta keyif yapayım o zaman
Aslında düşününce anlatacak o kadar çok şey varki. Velhasıl ben bazı şeyleri büyütüp sorun etmemekle hata yapmışım.
Mesela Elanın doğum gününe geçen yıl gelmedi. ( Sonra hediye aldı elaya onu dip not düşeyim)
Doğum gününe gelen ve ısrarla bana hevesi var yapalım deyip pasta yapan diğer iki arkadaşımdı. ( onlara ondan çok vakit ayırdığımı savunuyor)
Grup arkadaşları var ailecek görüştüğü arkadaşlarıyla toplaşınca doğum günü yaptı kızına evde. Kalabalığız çağırmak isterdim ama bizbize her hafta sonu toplaşıyoruz o gün mum üfletivereceğiz dedi.
Ben bunları kafamda büyütmedim.
Ben karar verdim. Bundan sonra mesafem olacak net. Zaten hiç ne yazmayı ne aramayı da düşünmüyorum. Herkese ederi kadar.

Geçmiş olsun canım size de. Acil şifalar

Nazar değmeyecekse benim kız var Ben kendim de yemek yemeyi çok severim, zevkle ve iştahla yerim çok şükür benim gibi. İlk bir yaşa kadar ek gıdada çok az yiyordu, ben nasılsa emiyor diye ellemedim, blw yapıyordum önüne koyuyordum, yiyebildiği kadar. Birinci yaştan sonra kendisi her şeyden yemeğe başladı.
Yemek seçen bazı çocuklarda duyusal hassiyet olabiliyormuş, takdil hassiyet gibi mesela. Ebru Sidar ın instagranda terapistmom ve duyusalakademi sayfalarında çeşitli bilgiler vardı. tr_lelli ve sen isterseniz bir bakın.

Çok geçmiş olsun.Salgın var kesin.Mesai arkadaşımda da domuz gribi çıkmış..Bir iki haftadır kreşe giden çocuğu rahatsızdı onlarada geçmiş.Birden ateş yapmış.

Canım ya Eloş çok tatlı ağzı ballı maşallah

Istahlami yiyorlar ama gayet kilosu yerinde cocikler goruyorum.
Fos kilo bende sevmiyorum ama böylede cok zayif hersey bol geliyor.
Hani koca gobek koca toto bir cocuk degil beklentim ama azcık toplu olsun uzuluyoruz biz ya
Esimde kizin hic canı yok kemikleri sayiliyor diyo.
Ama o da biliyor nasıl zorla yedirgimizi kendide aksamlari uğraşıyor çünkü yedirmek için pes ediyor o da.

Butun hastalara gecmis olsun bizede
Ben hala yıkılmadım ama ayakta da degilim.
Ancak geldim eve
Nasil pzrtesiye randevu almak gibi bir hata ettiysem sıra sıra bitmedi
Genelcerrahide benlik bisi yok fizik tedavi dr. Git diyo
O genelcerrahiye git demisti.
Aiiyy bende gittim kultur merkz. Ugradim pilatesi sordum.
Varmis int. Basvuru yapin dendi.
Ordan saglik ocagina gitti.
Bizim aile sagligi merkz. Sira aliyosun tee 1 hafta sonraya baska saglik merkz. Randevu falan yokmus daha sakinmis oraya aldircam o da e nabizdan oluyormus.
Onu halletcem.

Ev savas alanı gibi
Hemen yataklari topladım, pirinc attim ocaga yayla çorbası yapicam.
Sulukofte yapicam yanina pilav.
Camasirlar dag kadar oldu katlancak.
Kız beni birakirsa yapicam yani.
Antibiyotik toparladi gece güzel uyudu
Keyfi yerinde.

Aksam ihlamur, meyve,ilac, vitamin falan baya yuklendirdim erbaslarida iyilerdi sabah.
Yinede evin annesi hasta olmasin ya
Hepsine herseye yetismek zorluyor insani

Bu nasil boga bende anlamadimm
Annemde boga burcu ooo siler supurur masallah.
Pide pizza yiyor seviyor ama tabi oyle dilimlerce diil.
1 dilim yiyip bırakıyor
Aksam pisilerden mesela ısırıp ısırıp birakti kuş kadar yiyor
Hic abisine cekmemiş.
Abisindende evde bisi kalmiyor
Cerezmis, gevreklermis,kurabiyeler, aburcuburmus esamesini bulamazsin.
O sutun icine gevrek falan doldurur yer aç kalmaz hic
Babasiyla ayni kiloda nerdeyse.

Canları sag olsun sağlıklı olsunlarda meyveye yuklenicem bakim
Püre olarak, meyve salatasi seklinde, sıkarak falan bir sekilde yedircem

Maşallah maşallah maşallah diyelim o zaman. Ela bebekken genelde oyalayarak şarkı söyleyip şekilden şekile girerek yediriyordum. Ama şimdi seçiyor. En azından o zaman paça bile yiyordu sebze yiyordu. Artık bilmediği şeyin tadına bile bakmıyor. Belki de o dönemde ısrarla yedirdiğimizdendir. Ama aç kalacak kaygısı benim en büyük sıkıntımdı İlk çocuk tecrübesi belki de :)

Böyle tatlı ballı konuşan bir insana da gerçekten ihtiyacım vardı :)
Başımda sürekli eleştiri saçan koca olunca ilaç gibi geldi :)

Benim kız yiiyor ama o da zayıf kilo olarak hep yüzde 20-25 lik persentildeydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…