Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yoğun bir gün geçti huniyi takacaktım
24 saat oyun. Neyse bugün vaktimi oyun ve etkinliğe ayırdım. Akşamüstü kıza sulu köfte yaptım. Sarma vardı buzlukta onu çıkarttım. Pişirdim. Makarna yaptım soslu. Kuru fasulye kavurdun tereyağlı. Salata da yaptım. Önceki günden kesilmiş yeşilliğim vardı dolapta. Makarna sosumda daha önceden hazırdı. Ne yapaaam hızlu bişiler yaptım işte. Kızı duşa soktum. Hala odası dağınık. Uyku öncesinde toplarız. Çamaşır katlıyorum size yazayım dedim.
Eşim geldi gelmeden önce kuruyemiş poşeti resmi göndermiş siz yemeyin ben yerim diye ben yemek yemem diye yazmıştı.
Ooo sarma yapmışsın dedi. Annem sağolsun buzlukta vardı dedim. Çok detaylı yemek yapmadım yersen yersin dedim. Yemesse de keyfi bilir valla. Kız seçiyor ona ayrı yemek eşime ayrı yemek.Eşim de öyle abartılı yemekleri sever.
Yemeyeceğim dedi ama yedi. Ela da lafı yapıştırdımı; baba sen de yemek yemem ben diyorsun hepsini bitiriyorsun arkamdan geliyor sırtım yere gelmez..
Uyuyacağım 15 dk dedi. Bir baktım yine odanın kapısı açık. Sesten rahatsız olur kapısını kapatmaz dedim. Ela da gitti kapattı.

Çocuğun alerjisi var neden veriyor?Alınanı atarım valla.Ne akla hizmet veriyorsun derim.Bu konuda netim.
Geçen meyveli yoğurt almış birini yedi. Gerisini attım çöpe. Alerjisinin yoğunlaştığı dönemde yemese daha iyi. Bir de gündüz abur cubur yemesine ölçülü olduğu sürece lafım yok. Ama gece 8 de yemek sonra abur cubur uykuya yatmadan 1 saat yemese o kadar birşey olmaz. Ama o kendi yeyince çocuğa da aşılıyor. Bugün yemeyeceğim dedi bakalım.kaç gün sürecek. Ben ilk çay yanına abartılı yemeyi bunların ailede gördüm alıştım. Teyzesi hala bize gelince tatlı yokmu kuruyemiş yokmu der. Ne mide varsa anlamadım. Benim midem ilk yıllar mahfolmuştu.
Bugün koca karalama günü

Bereketli olsun canımm

Bende cikolatalari (yumurta vs olanlari ) cope atiyorum direk.
Babam aliyor genelde onları
Oyuncagini bisi saniyor iste

Bugun resmen bir duygudan otekine gecis yaptim durdum.

Oglan evde ya kizla kumalı karı gibi kavga ediyorlar.
Kız cok fena oglan yine ne derse yapmaya calisiyor ama cocuga rahat vermiyor
Nereye oturursa ne yerse kiymetli oluyor.
Abim tost yiyo bendeee (keske yese)
Abim koltuga oturdu ühüu
Abimin yatağına yatıcam
Abim niye wc girdi ühüü ayy surekli sikayet

Annem kandirdi hadi disari cikalim diye oleyy falan diye sevindi ustunu giyinmemek icin agladi bir tonda.
Tmm dedik giyinme gitmede bu seferde gidicem diye agladı
Ben cogunlukla arabada giydiriyorum artık esimle gideceksek hic sevmiyor.

Bi de kac gündür sey basladi ben sacimi genelde salık kullanirim disarida
Evde de toplattirmiyor bana
Topluyorum diye aglıyor resmen cildirmalik
Annesi sacini topuz yapiyo diye ağlayan bebe
Sacimi salacakmisim böyle yap diyor gosteriyor.
Kendi salık sevmiyor ama saçını agzina giriyomus.
Izah ediyorum kizim bak böyle terliyorum toplamam lazım diye asla ikna olmuyor.
Allahım ne sendromuysa bunlar gitsin bitsin.
Valla fenalık geliyo anneme aglaniyorum anne bunaldım diye.
Bugun annemi darladim baya.
Kızım bu değişik diyo o da napcaz buyucek öyle böyle diyor.
Cok inatcı, ikna olmuyor kolay kolay, cok direniyor.
Benim gariban oğlum cocuk bedavadan büyümüş valla

Yıllarca küpe kolye takamamıştım.hep çekiştirdi.
Boğa burcu inadı keskin olur.
Ben inatlaşma çok yaşamadım ama işte bazen böyle benim gergin yorgun olduğum ana geliyor sabırlı olamıyorum.
Heleki çocukların avazı çıktığı kadar ağlayıp yaptırmaya çalışması en tahammülsüzlüğümü artıran şey.
Tüm ilişkilerimde güzel konuşmaya davranışa yapmayacağım şey yoktur. Ama ters olununca işte tırnaklarını gösteren aslana dönüşürüm. Benim inadım da böyledir. inat konusunda 1.boğa 2.aslan :)
şaka bir yana bu sabırlı olamamak küçüklüğümüzdenmi yoksa günlük hayat şeklimizdenmi bilmiyorum.
İnşallah zor dönemlerinde sabırlı olabiliriz.

Ben kendime cok sabırlar diliyorumm.
Cunku sabırlı biri diilim benim buralarima falan cabuk geliyor.
Bu süreçleri aklı melekelerimi koruyarak atlatmam temennisiyle

Gunayssss
Cociklerim uyuyo kız uyanir az sonra oglan gece test cozuyor cok gec uyuyor o 1-2 den önce kalkmaz.
Zaten evladimin varligi yoklugu bir sadece boğazı onun ver yemegini kenarda oturur testini cozer.
Kız çocuğa bulasiyor
Bugun hamur mayalicam ya pizza ya pide bakim oglan uyaninca sorarım hangisini isterse.

Yemekde yok eriste yapıcam yanina bir sulu yemek uydurcam artık.

Kendime termal esofman aldım
Bana esofman naaapsın
Du bakim belki bisi yapar
Yaz yaklaştıkça vıyvıylaniyorum
Bugun denicem giyip leslie yapcam.
Hergün yurusem iyiyim aslında üşeniyorum
Pilatesdende aramadılar zaten haftada 2gunmus olsundu esofmanida almisken belkim iyi olurdu.

Kurabiyeyide bitirdiler aksam özellikle kız sevmisti gidip gelip yiyordu yaparim belki az kurabiye.
Annemler hazir almis vermisti 1 tabak o süründü günlerdir masada benim yaptigim ertesi gune bitti.
Sevmiyorlar hazır arkadaş yemiyolar begenmiyorlar.
Ben müko yapamiyorum elbette ama ev seysilerini daha cok seviyor benimkiler.
Hele tahinli cevizli yapiyorum ondan yapsam o gün biter
Tahin bitmis ceviz var
Tahin alirim ceviz olmaz
Ikisini denklestirip yapimde yesinler.

Tahinli cevizli çok lezzetli oluyor bende en çok onu yapiyorum sadece kendimize yapcaksam çok geliyor birazını buzluğa atıyorum tadı tazeliği hiç değişmiyor :) sizin açma poğaça tarifiniz vardı burda görmüştüm bir süredir poğaça yaparken sizin tarifinizi uyguluyorum her yiyen çok beğeniyor eşim ise götürsün diye yapıyorum buzluğa atıyorum bazen kızımı özel eğitime yada parka götürürken yanıma alıyorum seviyor diye bende benzerini yapıyordum ama bu tarif daha tam geldi bana ölçüsü Allah sizden razı olsun tarif için :)

Rica ederim afiyet olsun
acma tarifi tam tutuyor
Ayni hamurla hashaslıda yapıyorum o da guzel oluyor

Ayy aşırı moralim bozuk resmen başım tuttu.
Oğlanın kurs kaPanıyormuş adam batmış 2 aydir ogretmenlerin maaşını vermiyormuş

Ögretmenler derse girmemiş falan ayyy vallahi ne stresler yaşıyoruz zaten hep mi bizi buluyo diye isyanda etmek istemiyorum ama çok yoruldum.
Siz biliyosunuz kurs bakarken esimle cok zitlastik benim istedigim yakın yeri istemedi.
Gitti oraya yazdırdı.
Icime doguyo işte bisiler oluyo oraya en başta ısınamamistım.
Parayida odedik nolcak napicaz
Henüz gidip görüşemedik şok etkisi oldu.

Paranin alsak yarısını diyelim 2.donem nereyi bulupda yazdirim cocugun alışması vs ayyy yeminle icim fena oluyo.
Şurda kalmış 5 ay olacak işmi ya.
Allahım yardım et bi kapı aç diye dua ediyorum.

Çocuk stres oldu dolanıp duruyor.
Cocugun biri calisiyormus isten cikip derse giriyormus kursun parasinida kendi calistigiyla ödemiş.
Oglum onada çok uzuldu bende üzüldüm ay benn hepsine üzülüyorum saka mı ya bu oyun mu?
Cocukları nasıl böyle tiiiiye alıyorlar
Su çocukların vebali boyunlarına olsun insAllah.
Haftasonu gidip görüşecez.
Esim arkadaşını aradi o aracı olmustu detayları bi ogren direk arayip kavga etmek istemiyorum dedi.
Olayin detayı ne nedir diye.
Ben artık stres stres kaldıramıyorum cidden.

Hello 2 yas ama bu bisey degil bunun 3 yasi var
Giyinmesi ayri kaos,soyunmasi ayri kaos,banyoya sokmak ayri dert,cikartmak ayri dert.
Allah kolaylik versin bacim.

İyi geceler
Biri bana sen ne yasiyon icin de?Neyin kafasi bu diyebilir mi?
Ben bugun yine ise gitttim cunku ikizler burcu olmaj djdjdjjd
Arkadas dogum iznine ayrildi,onun yerine gittim .
Valla ins ben kovulmam kizda kovulmus sayilmaz fjfjjf
Ben sigorta acentesi bildgim is diye gittim.
Zerre anlamadigimm konular
Vatandaslik isleri yapan bi sirket.Genelde Bg gocmenlerine.
Herseyin yurtdisi olani kesiliyor.
Bizde yesilkart keserdik ama bunlar vergisi algiisi herseyini yapiyor.
10-15 kisi var ofiste calisan .
Ben bi ara ben gideyim mi dedim kiz kafam kazan oldu fjdjdj
Paso espresso iciyorm onun bile makinasi otomatik degisik.
Onun bile dilinden anlamiyorm dusunun
Alya cigerimi soldurana kadr gidip gelirim iste .
Yada sen git otur evinde ablacim diyene kadr insanlar cjfjjfjfj

Ay bide kardesimlere anneme soylememistim bi anda olunca.
Dedim simdi telefonda anlatamicm.
Kardesim sen yine bilmem kac milyorluk erzak yollamis eve
Beni aradialr oyle ogrrndiler
Koci evdeydi.
Adam 2 kisi doblonun arkasindakileri zor tasidi dedi.
Yine pedime kadr yollamis
Buda boyle bi deli dedim artik ne diyim.
Kesesine bereket.

İyi geceler.
Sabah 7:20 uyandım kalktım namaz kıldım.kociye seslendim. Geç gideceğim bugün işe dedi. Uyusam bir dert uyumasam bir dert. Elayı erken kaldırmaktı derdim. Bu defa da kocinin uyuyacağı tuttu
9:15 ten 10 a kadar hadi uyanalım kalkalım. Zor kaldırdım.
Sabah ventolini verdim. Kahvaltı yaptık. Topladım.Erken çıktık. Arkadaş Elaya hırka örmüştü onu deneyeyim okula geçerken uğrayın dedi. Uğradık 10 dk. Okula gittik. Parktalardı zaten hava güneşliydi.
Onu bıraktım eve geldim.Hırkayı ören arkadaş kahveye gelecekti. Saat 14 gibi geldi. Oturduk. Kahve bahane sohbet şahane çocuklardan bir görüşemedikki bir onunki hasta evde bir benimki hasta evde. İkisi de alerji hastası.
Ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
Bir de ben Ela hastayken kimseyi çağırmıyorum.çocuklulara hastalık geçmesin bir de sigara içenleri de çağırmıyorum çünkü hastayken uzak tutmak en iyisi.
Okuldan alma vakti geldi. Almaya çıktım o da eve geçti. Geldim yemek işine giriştim. Pazı kavurdum.etli şehriye pilavı yaptım. Yoğurt turşu yedik.
Elaya da sulu köfte vardı. Bir de pilavdan koydum. Ama hiç yemekle işi yok. Biz yemek yiyoruz o konuşuyor. 10-20 kere masadan kalkıyor. En son doydum dedi. Yediği 2 şer 3 çer kaşık. Ben masayı toplamaya başladım. Bu defa hayıııır diye elimden çekmek istedi tabakları. Doydum dedin konuşmakratan yemedin ben de topluyorum dedim. Tabi yemek arasında da demiştim daha az konuşalım yemeğimizi yiyelim diye.
Büyük ihtimal yine ye kızım hadi ye dememi bekledi. Demedim. Sonra küstü odasına gitti kapıyı kapattı ergen tavırları ya
Babası gitti yanına ağlıyor ama git annesi konuş dedi. Mutfağı topladım.
Annemle benim resmimi almış yine ona bakarak ağlıyor hep
Neyse bir süre sonra geçtiler odaya.
Oturduk yine dibimdeydi tabi. Uyku saati de tam uyumaya gideceğiz. Babası bugün mikrofon almış ona. Açtırdı onu. sonra eşim teyzeyi görüntülü arattımı bana. Yarım saatte öyle geçti. Zaten görüntülü konuşmada bir kapatmak bilmiyorlar. Eşim de kapat deyip duruyor. Tam uyku saati arayan sensin.
Sonra da bana geç uyuuorsun diyor. Hergün birşeyle geç uyumasına sebep oluyorsun dedim.
Yarın okula karne almaya gideceğiz.
Şimdilik planımız yok ama tatilde kimlerle görüşeceğimiz planını yaptı bile Ela :)

Tatilde ; birgün arkadaşla özbek mantısı yapacağız.kızlar da oynar biz yaparken.
site dışından arkadaşım var geçen tatilde onu çağıramadım. Bir günde onu çağırırım. Bir gece de teyzeye gideriz. Zaten cuma akşamı da kardeşim gelir. Bir gün de temizlik yaparım. Kontenjanım bu kadar.
Zaten kardeşim bir hafta kalacak. Bizim gelin de ben de gelmek istiyorum demiş.
Onu biraz öteledik. Bir yere gideceğimizi çarşamba gelmesini söyledik. Sinsi görümceler
Bakalım çarşamba da o da gelirse gelir. Birkaç gün başbaşa vakit geçirelim dedik

Küçük kardeşim ikizler. Çok iyi bilirim
Hakkında hayırlısı olsun. Çöktün desene gıcık bayanın koltuğuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…