Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayırlı olsun.Alışır zamanla.Dershanesiz olmazdı bence iyi yapmışşınız.
4.5 ay kalmış sık disini diyorum evde cidden zor anneannesinde simdi test cozmeye gunduz bazen oraya gidiyor.
Gece uyumuyor sabaha kadar test çözüyor
Orda kutuphane var sicak yer istediginde de gider calisir

İyi geceler kızlar
Kaç gündür gelemedim. Kardeşim geldi onunla vakit geçirdik. 3 gündür koşturmaca. Hergün çocukları etkinliğe ve gezmeye götürdük. Zaman kısıtlıydı.
Pazar günü avm de çocuklar için mancınık etkinliği vardı. Ondan önce de deney etkinliği vardı.dönüşte kuşlara yem verdiler. Pazartesi Atatürk kültür ve sanat merkezine gittik. Bir sinema bir de etkinlik vardı bunlar da ücretsizdi.ama oldukça iyiydi. Kitap bile dağıtmışlar. Öncesinde çocuk kütüphanesine gittiler. Buranın belediyesini çok seviyorum. Çocuklar için çok şey yapıyorlar.
Bugün de istanbul oyuncak müzesine gittik.bu ücretliydi. Oradan Barış Manço müzesine uğramak istedik ama, trafik çokmuş. Vazgeçtik.Biraz Bağdat caddesinde gezip marmarayla üsküdara geçtik. Vapurla Eminönüne geçtik. Kızlar vapura binmek istiyordu. Tabi çok gezemedik üsküdarı falan. Hava soğuktu. Yağmur atıştırıyordu. Eminönünde indik. Marmaraya geçtik. Marmaraydam otoparktan arabayı aldık. Sonra arabayla avm ye uğradık. Birşeyler yedik.
Yeğenim kısa sürede eve dönelim diyordu. Ela da hayııır gezelim diyor yay burcu gerçeği
Yaz günü daha iyi gezeriz dedik.
Kardeşim de Ela gibi eve gelince asansörden inip evim evim güzel evim seni çok özlemişim beni ısıtırmısın dedi :)

Yeğenim daha inatçı olmuş. Boğa burcu inadı. Bir de aşırı hırs var. Yarışma konusunda kaybetmeye tahammülü yok. Ela da ilk zamanlar öyleydi. Ben ona kaybetmek de olur,bunun için üzülmeye gerek yok diye anlattım hep. Dün yeğenime diyor; kaybettin diye ağlamana gerek yok.insan birinci olamayabilir. Ben üzülmüyorum diye anlatıyırdu.
Bugün dönerken, son saatlerde çıldırdılar. Yeğenim tehlikeli şey yapıyor tabi Ela da aynısını yapmaya çalışıyor. Onu tutuyordum düşmesin diye, bırak deyince bıraktım sırtını çarpmış ağladı. Az birşey sıyrılmış. Çok az da şişmiş.genelde çocuklar birbirini görünce deliriyorlar.
Yarın da bizim gelin gelecek. Kafaya koymuş. Kardeşim o gelince gitmeyi düşünüyor.
Koci de olmazsa ben teyze de kalırım birkaç gün rahat takılın dedi. :) ben de olur kal sorun yok dedim.
Eee gelmiyorlar niye gelmiyorlar diyordu. Görsün kalabalığı

İyigeceler bacimlar
Kiz 2 gun 37,5 ateslerde cok yok sukur ama semeledi cocuum
Bisey yemiyor.Sabah conflex istemis,ben hannup aliyordum ona babasi getirden soylemis koca paket
Hannup siparis ettim netten otekini yok ederiz gelince
Yemek yemiyor diye aksm doner soyledik eve onu da yemedi sut icti sadece
İsyeri ayri yogun.
Robot gibi gidip geliyorm eve valla
Duzelicez be insallah

Merhaba Arkadaşlarım :

Yoğun iş hayatı içerisinde artık haftada 6 gün çalışıyorum, haliyle yeni bir ev düzenine göre yeniden revize ettim her şeyi .
Perşembe-cuma çamaşır yıkama- katlama-yerleştirme yapıyorum.
Hemen her gün evin bi yerini düzenliyorum.
Yemekleri haftasonundan yapıyorum veya akşamdan.
Mesela bugün için bezelye ve pirinç pilavı hazırladım.

Ayrıca akşama çaya 2yıldır sadece sitenin parkında görüp konuştuğum bir aileyi çaya davet ettiğim için akşamdan ;
*şehriye salatası (favorimdir)
*peynirli börek (demleniyor akşam pişecek)
*truffle (çocuklar için)
*revani hazırladım.

not: uzun zamandır birikim için yaptığım küçük şeyler var , buradan paylaşmak isterim.

• evde hep bir tencere yemeği hazır ediyorum ki dışarda yemek zorunda kalmayalım .(3kişlik bi aile min dışarda yemek maliyeti 250 tl oluyor)
  • tatlı ya da atıştırmalık hazır ediyorum ( beyler tatlı seviyor yoksa alıyorlar )
  • kahvemi evde demleyip termosluyorum.
  • sevdiklerime evde hazırladığım yiyeceklerden hediye götürüyorum ya da indirimden alıp evde bekletiyorum. (lcw nin home bölümünü anlık indirim tanımlandıkça kullanıyorum - çok cüzi rakamlara güzel ürünler alabiliyorum)
  • oğlumun dizleri yırtılan ya da deforme olan giysilerini tamir ettiriyorum.

Selammm gelemiyorumm gunlerdir halsizlik, öksuruk bir de kızın pesinde hastanelerdeyim
Bir yandan oglanı durtuyorum ayy ben yetisemiyorum ya

Kendime ilac yazdirdim 1 poset
Dun kızın kont. Vardi kan falanda aldilar degerlerine bakalim dedik.
Eve gelmem öglen oldu yemek yap et derken gün bitti.
Bu sabahda hem tahlil sonuclari icin hemde kabizlik ve karinagrisindan usg istedi dr.
Onu cektirdik gazı var dedi yemesini duzeltmedigi surece kabızlığı ceker dedi.
Yemiyor arkadas napim yemiyor sebze kabak vs hic yemiyor bayiltip mi yedirim cocuuga
Gelirken kabak falan aldim sansimi denicem (mucver, corbasini, yemegini hepsinden denicem)
12 de eve girdik oglani hemen kaldirdim denemeye girecekti baska kursun ona yolladım
Dün soylemeyi unuttum haklı cocuk soylene soylene gitti.
Resmen bende beybi gibi robot gibi yasiyorum günlerdir.
Yemek yap, kostur hastane, ev, akşam nasıl uyuyorum hatırlamıyorum.

Sabah ciktim ama yataklar bile duruyordu.
Mutfagi toparladim, yataklari kapadim kizi doyurdum.
Damla yemek yok evde
Yemek yapıp ev supurcem oldu aksam.

Oglana esime camasir siparis verdim atlet falan dayanmiyo bunlara
6 ona 6 digerine 3er de camasir aldim.
Bimdende 2li camasir aldim nasıl cikar bilmem sansa.
Pazara ciksam defactonun boxerlerini getirmisti adam 25tl den almistim.
Yine aicam.

Biz haftaya gidicez galiba kar varmış cocuklara degisik olsun dedik.
3 gecelik
Valiz hazirlancak.
Kiza termal iclik bakicam pazardan. Bi de polar pijama tkm alicam. Lcw begendim ama stogu yoktu bulsam alacaktim online.
Termal coraplardan aldim oglanada kizada yün.
Kiza kar botu da almadim alsam giyecegi 2-3 defa kisa botu var zaten cok tutmayiz onu karda oynar girer iceri bakalım

Herkese birer canta yaparimda kahvaltiligi falanda evden koyucam yoldanda kalan eksikleri aliriz.
Esim gider disarida yeriz falan diyo ama ben oturup kar izlemek istiyorum sobanin basinda
Yiceniz 2 lokma yapariz bisiler dedim.
Liste yapıyorum bi yandan
Bir yere gitmek bisi diilde su esya olayi yuzunden gitmek istemiyorum kurulu düzen istiyorum artık
Lutfen ya bu sene olsun bari amin

Esim maasina zam aldı
Aracda zam aldi
Bir yer daha baglamaya calisiyorlar yine esimin projesi olacak orasida olursa bu da +prim demek bize.
Elhamdulillah akmasada damlıyo.

Eyt sevincimiz kursagimizda kaldi.
Cb yan cizdi baksaniza 5000is gunu buhar oldu.
2.5sene daha uzadi bizim emeklik olayı.
Erken sevinmisiz.
Esim yine calisacaktı o anlamda bir degisiklik olmadi ama para gelir ordanda ümidim vardi.
sağlık olsun
Arabanın borcunu haziranda yariliyoruz onu ödeyelimde rahat ederiz sonrasinda.

Haftasonu oglanin kurs kaydı yapilcak 9bin oraya ödeme yapıcaz.
Bnm doktor da zam koymus kont. Vardi haftasonu mart ayina attim gitmicem bukadar sık cagirsada. Bu ay zaten baya açıldık.
Soylicem gittigimde.
Senede 4 defa islem yapiyordu bu da ciddi para demek.
2 defa gidicem uzun zamanda yol alırım ama zorluyor artık fiyatlari ucurdu.
Heptende gitmemezlik edemem rozama iyi geliyor işlemler. Konusucam bakalım bütçemi zorluyor dicem.

Ayy bi de ne dicem.
Salkim Domates ve kabak sectim az
Kabagi kiza aldim 2 tane guya yicek ya.
Domateside salata icin
Biriyle denklestik bu biri okuldan bi veliydi ama gidip gelmisligimiz yok karsilasinda nasilsin napiyosun vs.
Diyor ki aa bu mevsimde domates mi aliyorsun?
Bu tiplerede asiri uyuzum.
Yani istersen cilek al istersen karpuz al banane sanane.
Evet aliyorum dedim bende.
Yazin bile direk bahceden koparip bizemi getiriyorlar saniyolar acaba bu tipler.
Yazin kocaeli tarafina gidin bakin hep sera sera sera
Her yer seradir.
Bizim pazarlara hallere ordan geliyor.
Onu ancak kendi bahcenizden uretir toplar yersiniz.

Ben bu tipleri cekiyorum bilmiyorum ne enerjisi var bende.
Densiz, patavatsiz ceken bir enerji var.
Valla ameliyatla falan aliniyorsa aldircam.
Nerde böyleleri var geliyo buluyo beni ya bir yerden bir sekilde hayatimin ucundan biryerinden dahil oluyo.
Cocuk bakiyomus bi de baktigi cocuk arabada bu sogukta market market gezdiriyo.
Bende cocuguma baktirsam senin gibi bir tipe cocuk emanet etmem demelik tip ama onu diyecek vicdan yok bende.
Insanları kirmamak icin muhattap almadikca zaten cevap veremiyor sanıyorlar galiba.
Kalp kırmamak için resmen direniyorum ama sanırım yapamıcam.
Zorluyorlar artık beni iyice.

Herkesin akli var fikri var neyi nezaman aliyosa alir banane.
Adam dondurma aliyosa soguk seyleri seviyo demek banane.
Sigara icenede niye aliyosun diyelim.
Cocuguna abur cubur alaninda onunu keselim falan.
Insanlar keske banane, üzerime vazife degil, beni ilgilendirmez demeyi ogrense.
Cidden okullarda falan bunun egitimi verilse cok isterdim.

Kadının biri bigün de bana pazara çocuk getirme arabayla dedi Töbe yarabbim dedim sanane dedim senin çocugun olmuyo galiba görmediğine dedim sinirle defol git sana mı sorcam dedim böyleleri deli ediyor beni ya

Bugün çamaşır makinesi hata verdi onun suyunu boşalttım bişey kaçmısmı diye baktı yok sonra çalıştırdım iki defa bişey olmadı inş olmaz robotun yandı o tamire lütfen bişey bozulmasın

İyi geceler,
Valla gelemiyorum. Dün bizim gelin geldi.ondan yeğenim de üç tane. Biri büyük 16 yaşında. Allahım uyumak bilmiyorlar. Kınamayayım ama gündüz uykusu yok küçük olanlarda. Saat 2 de zoraki uyudular.
Bugün de hala uyumadı. Bir de diyor erken uyandı. Gündüz uyusa anlayacağım. Neyse bir de çok tv izliyor çocuklar. Gün boyu..
Diğer yeğenimle arada izleyip arada oyun oynuyorlardı.zaten tabletine ebeveyn denetimi ayarlamıştık kardeşimle.
Dün de gece ses gürültü bu defa ben yazdım alt komşuma. O da yazmış olsun artık daha bilinçliyim sen keyfine bak onlar çocuk kırkyılda bir geliyor diye .
Alışkınlar müstakil eve. Hop zıp. Gürültü patırtı. :)
Bugün kardeşim gitti. Yeter bu kadar kalabalığa gerek yok dedi.tabi bir macera yaşadık.
Eşime biraz kırıldım açıkcası. Tamam fuarları var çok yoğun eve geç geliyor. Dün teyzede kaldı. Ama bugün kardeşim gidecekti ne zaman gidecek dedi ama saatini sorup bırakayım demedi. Tabi ben de içlendim.çünkü onlar beni hep idoya gelip alıyordu. Tamam eşim de eskiden yapıyordu. Ama bu defa duyarsız gördüm.ve kırıldım ona. Başkası yaps hemen kınar lafları yağdırır. Öyle olunca da bugün arayınca söyledim. Üzüldüğümü. Üstelik kardeşimin eşinin işten izin alıp beni bıraktığını da belirttim. Ohh içimde kalmadı. Kaçta gidecek dedi söyledim bilet saatini. Arabayla gitsin anahtarı otogarda bırakır alırım dedi. Kardeşim gitmem arabayl dedi.sonra servise gideceğiz bizim arabayla.çıktık bir park yeri yok. Mecbur carrefourun otoparkına bıraktık. Oradan koştur koştur yürüyerek gittik servise. Baktık servisi 5 dk ya kaçırmışız. Taksiye binsek yine aynı sorun olacaktı. Çünkü yer karşı istikametteydi. Ve yine bir kez daha araba kullanmadığıma isyan ettim. Ne yapıp edip bunu aşmam lazım.
Eve üzülerek döndüm. Kardeşim boşver herşey çok güzeldi çok güzel vakit geçirdik elinden gelen herşeyi yaptın demiş sağolsun.
Kızlar da artık aynı odada yatıyor büyüyorlar ya.
Eşim de bugün eve geldi. Geç saatti ama arabayı alması gerekiyordu. Hepsi aynı yola çıkıyor hepsi araba kullanamamam.

Uzun uzun yazdım. Hakkınızı helaledin. Canım sıkıldı paylaşmak istedim sizinle.
Bir de kardeşimin gittiğine de üzüldük Ela da ben de. Neyse şimdi diğer yeğenler burada. Onlar da gidince ev temelli boş gelecek ikimize de. Ama Ela uzun zamandır ilk kez bugün. Babası gelince seni çok özledim baba dedi.sarıldı.
Tabi babası da bir duygulandı. İki gündür göremeyince malum.

Benimki de arada sıkmıyor sınra yeniden sıktırıyorum sıkıyor.belli gidici. Deli gibi ses yapıyor. İnşallah idare etsin diye dua ediyorum. Zaten emekli de olamıyorum
Bu arada yazdımmı bilmiyorum doğum borçlanmamı ödedim. Son gün 31 ocaktı. Herkes ödedi. Hooop 1 şubatta gün arttırıldı.
Sigorta başlangıcım da yapıldı. Allah kerim artık. 2 yıl daha eklendi emekliliğimize gözümüz aydın.

Onane. En sevmediğim yorumlar.
Ben de domatessiz duramıyırum kış günü ne yapayım. Kahvaltımın vazgeçilmezi. Salatalık da alıyorım. Ela da seviyor ikisini de. Olmadımı boş kahvaltı gibi geliyor

Merhaba canım yanlış anlamazsan bir kaç şey söylesem tabi olayların ayrıntılarını bilmediğim için yanlış yorumlayabilirim. Eşine niye kardeşim şu saatte gidicek bırakabilir misin demedin? Çünkü böyle beklenti içinde olmak insanı yorar. Psikologlar da hep açık iletişimi öneriyor, eşinizden habersiz kendi kendinize kurmayın isteğinizi söyleyin ille o söylesin diye beklemeyin diyorlar. Bence sen böyle söylesen isteğini hem gerilmezsin hem onda alışkanlık olur. Sonuçta eşin ya ailen yani yabancı değil Hem kardeşinin eşi ile karşılaştırma bence bursada birini bir yere bırakmak istanbuldan bin kat daha kolay hatta mesela bizim ailede ben ablama yada kardeşim bana direkt , beni ne zaman bırakabilirisiniz bileti ne zaman alayım der

yedirenk79 eşin demekki ince dusunmuyor ya da isine gelmedi sen birakabilirmisin? Deseydin keske.

Ben kimse icin esime minnet etmem yani etmeyi sevmem.
Beklememde demesini
Haa ben rica etsem esimden yapar ama minnet duygum yok.
Kendim icin cocuklar icin yapilacak gidilecek birakilacak derim ama.
Cocugu alacaksin birakacaksin falan.
Normalde mesela esim 8.30da cikiyor
Taksiyle ugrasamam bizi 9.30da hastaneye birak dedim 1 saat gec gitti ise..
Ben demesem taksiyle git diyo ben birakacaksin diyorum bitti.
Ama kardesim ailem arkadasim vs icin minnet etmek istemiyorum bu da benim yapım.

Selamm
Halam bizde 1 haftadir
Banada geliyo gidiyo sagolsun kizi oyaliyor.
Gunduz kızla oynadi bende evi supurdum sildim.
Salonla mutfagin camini sildim.
Cay sofrası kurduk az once gecti anneme aksam esimin macı var ben yanlarina gecerim yarin gidecek.
Onu gezdirmek niyetim vardi yani ikea, avm falan gezeriz diyordum ama hastanelerden sıra gelmediki.
Annemle carsiya falan ciktilar ancak.
Yarinda esim avm gidelim diyor kaban bakiyoruz begenemedik netten yarin gidip bakalım diyor.
Yarinda öyle gecer.
Pazar gunude pazara cikicam
Yine kursa cikilcak kayıt icin.
Yarin disarida yeriz yemekde yapmam.

Haftayida atlatimde evi dip kose temizlicem.
Bazalar cekilcek, dolap icleri, banyo duvarlari.

Bu ay kartdan cok acilmadım bi oglana cektim ayakkabı için 1.500tl.
Kendime aldigim ayakkabiyida iade ettim cok kaba geldi gözüme icime sinmedi.
Esim alisti artik bana kizinca alisveris yapiyosun kart cosuyor hemen diyo.
Kart durulunca aramiz iyi demektir

Eşim hep bırakır alır ben demeden kendi der. Ama bu defa fuar yoğunluğu var eve de geç geliyor. Bir de arabayı bize bıraktı. Kardeşimin araba kullanmasına güveniyor. Otogara kadar gitsin arabayla anahtarı bıraksın dedi. Tabi nasıl gidecek diye sormadı. Otogara kadar gitsini en son söyledi.
Mesela başkası yapsa ona laf eder. Yok niye almıyor bırakmıyor vs vs hep yargılar. Yargılarken böyle davranışı tuhaf geldi bana. Ve biraz da sürekli ince düşünmesine alışmış olmam tabi. Bir daha yargıladığında verecek cevabım hazır

Beklenti içinde olmam sanırım yıllardır onun alıştırmasıyla alakalı.
Bir de kardeşim tam zaman konusunda karar veremediği için bana tam saatini söylemedi.hatta 16 otobüsüne bilet alacaktı.gece uzandığı an kalmamış bilet deyip 18:30 a Bileti gece aldı.
Eşime perşembe giderim ben demişti. Ama eşim saat kaçta gidiyor diye sonra ben birşeyleri sorunca söyledi.
Kardeşlerim ya da eşleri inegölden gelip beni güzelyalı idodan alıyordu. Ve bırakıyorlardı. Bizim evden otogar kadar mesafe. Kaç yıldır öyle.
Aramızda bir iletişim kopukluğu yıllardır var. O da sanırım onun bazı konuşma şekliyle alakalı. Artık ben de bazı şeyleri çok anlatma danışma gereği duymuyorum. Dün de sadece üzüldüğümü kısaca ona belirttim. Ondan sonra bana sordu kaçta gidecek diye.
En büyük yanlışı hep başkalarının yaptığını sürekli eleştirip,kendi davranışındaki eksiklikleri görmemesi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…