Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ayy o not defteri benim de kalabalık
Valiz hazırlarken de, misafir geleceği zaman yenilecek ikramların listesi kahvaltıya yapacaklarımın listesi,evde eksiklerin listesi....
Ya ben cok seviyorum
Aklima geldigi an hemen yazmam lazim diye aliyorum telefonu elime.

Gecen sene gitmedik biz 3 gün kurban öncesi gezmistik o kâr kalmıştı.
Yine otel tatili düşünmüyorum
Bir kac gün gezeriz yine uygun bir konaklama bulup.
Günü birlik gezeriz falan
Bu yazda bur tık idare etmemiz lazım seneye nasip.

Merhaba gezinirken denk geldim ben çok sevdiğim için baya sık yapıyorum çiğden atınca basık oluyor yarı pişmiş atıyorum ben mesela kek yaptım arkasından hemen onu atıyorum 10 dk pişirip çıkarıyorum poşetliyorum, sonra yiyeceğimiz zaman tekrar fırınlıyorum bana göre en güzeli bu oldu her türünü denemiştim çünkü

MERHABA
tatil diye geçmiş bende bu sene tatil düşünmeyenlenim..
benim hayalim var..
UMRE...
Eşime dedim ki
tatile gitmek yerine umreye gidelim dedim.
tatile ayıracagi parayı umreye ayıralim dedim.
öle düşüncem vardi.
kaç sene gitmesek birikim yapıp gidebiliriz 15 günlüğüne..
inanki çok istiyorum.
yapabilir miyim yapabilirim:)

Günaydın,
Emekçi bayanlar, gününüz kutlu olsun. Emeğinizin karşılığını her daim alırsınız inşallah.
Bugüne randevu aldım sanıyorum. Meğer düne almışım kafa bi dünya. Zaten hiç hastaneye gelme modum yoktu. Neyse randevu açtırdım saat 15 e.
Eşim geldi koşa koşa. Gerek yoktu ama.zaten mr randevusu bugün verilmez. Neyse düşünmüş sağolsun. Kızı okula bıraktık. Akşama baba sen alırmısın beni okuldan diye sözleşiyor.
Sabah kargo geldi. Baban bana hediye göndermiş dedim yüzü düştü hemen küçük hanımın oysa paketi bir açtı onun ayakkabısı. :) çok mutlu oldu.
Keşke her çocuk böyle mıtlu olsa.
Bence en çok mutluluğu hakeden çocuklar ❤

Son düzenleme:
Dün benim eşim de bahsediyordu. Arkadaşın eşi gidecek işyeri gönderiyormuş onu umreye. Ama maaşı asgari ücretten yatıyor. :) brüt maaşı
Bana dedi gidermiyiz biz de. Elayı 6 günlüğüne bıraksak. Yok dedim şuan kimseye bırakamam. Bilmiyorum büyüsün bakarız. Gerçekten okula bırakırken bile aklım hep onda kalıyor. Ne kadar sürer bu tedirginliğim bilmiyorum ama gece kalmaya kimseye bırakamam mecbur kalmadıkça. Ondan dolayı biz onu göre plan yapıyoruz.
Mesela yıllardır karadeniz turunu da yapmadık. Çocukla zor olur diye.

Çocuğun büyük ise yanina alın gidin oda görsün çocukla umreye giden çok insan var Allah yardim ediyor:)
6 günlüğü okulundan izin alabilirsin sorun etmezsin.:)

Günümüz kutlu olsun hanımlar. Kızlarım bana çicek almış bonzai olanlardan bakımını da öğrenin dedim aldıkları yere soracaklar çok güzel dizayn edilmiş. Markete gidecektik ama çok yagmur yagdı evide temizledim yoruldum yarına bıraktım. Geçen yıl yaptığımız tatil fiyatları ile bu yılki fiyatlar arası uçurum bizde bu yıl gitmeyeceğiz yazlıkta kalırız sezon da ama tam da kalamıyoruz eşimin işi nedeniyle neyse yine de arada nefes alıyoruz diyorum. Allah sağlık sıhhat versin herşeyin çözümü var.

@citlhic koymadım
Ben buzluga giren pişmiş hic bisi sevmiyorum.
Mecbur börek, pogaca koyuyorum erbaslar icin ama kendim yemem mesela.
Koku yok diyorlar esimde oglumda ama bana kokuyor pismis seyler buzlukdan cikinca.
Ben sevmiyorum
Kurabiye, kek koyan arkadasim vardi ben koymuyorum.
Teyzem cok koyar ama pisirip koyar.
Çiğ bilemedim denemek lazim

Selamm
Sabah sabah 100tl lik olduk kız market market agladi annemlerde hastaneye gittiler kuzenime
Aldim goturdum markete
500gr cay, 1kg mercimek, ıspanak, kolonya, kizda citi pıtı bisiler aldi 110 falan tuttu.
Int. Mercimek falan baktim 30tl asagi yoktu

Migros sanalda migros marka mercimek 20tl
Ben migrosun baldo pirincinide begeniyorum
2.5kg pirinc yine 1kg mercimek, sehriye, süt, küp şeker, kahve, yogurt falan aldim 251tl burasi

Hepsiburadada 7kg persil 111tl idi gayet iyi anpada bile 140tl falan almıştım 1 aydan fazla oldu
1 tanede yumusatici aldim vernel o da sepette 39.90tl dustu
151tl burası tuttu.
Anpadan alacaktim bunlarida iyi yakaladım

Kaldı siviyag, wc kagidi, yumurta, kahvaltilik falan.
Kahvaltiligi peynirci babadan aliriz haftaya aliriz.
Digerleri icin gideriz belki yine int. Indirim bakıcam yakalarsam gitmem.
1.500tl olup çıkıyoruz o an alacagimiz seylerde indirim olmasa bile digerlerini almisken alalım diyoruz mecbur alıyoruz.
Yine uyguna geliyor böyle kahvaltilik haricinde oduyorduk 1.500tl simdi 1000tl halletmis olurum ben netten indirimle.
Ramazanin yarisini cikaracak sekilde kahvaltilik alırım diger yarisi icinde tekrar aliriz kötü olmasin

Evde pirinc salca cay falan yok saniyordum.
2.5kg paket pirinc varmis salca ve 1kg cay
Sevindim valla
Unutmuşum
Takviye oldu onlara epey almam onlardan

Yemegim yok kizla oglan manti yedi
Kiz uyudu
Oglan test cozuyo
Kiza corba yapim
Köfte patates kizartim aksama yanina makarna
Bugünde bòyle gecistirim

Bereketli olsun lellim.

Kedilere her seferinde ac bitir salamlardan alip veriyorduk
Unuttuk.
Bir kac tanede kedi gorduk mahalle aralarinda Alyos diyor ki kedilere size yosis( salamada sosis diyo ama yosis) almayı unuttuk özur dilerim diyo alıcam size diyo sonra bana dönüp alıcaz dimi diyo alicaz diyorum donüp tekrar kediye bak alıcaz tamam mı diyo bekle diyo.
Kediler miyavvv
Anlaşıyorlar konusuyorlar bence bu küçükinsanlar hayvalarla.
Var bi etkilesimleri

2 tane gömlegim var baska gomlegim yok. Klasik pek bisimde yok zaten.
Normalde cok gomlek kullanan biri değilim ama bayramda, düğünde, simdi iftar yemegi olur sirketin böyle seylerde gömlek seviyorum.
Daha derli toplu duruyor.
2 tane daha gömlek almam lazım
Sırf böyle zamanlarda kullandigimdan bana fuzuli geliyor armonikadan alırım 86tl kadar düşüyor giyecegim senede 2 defa
Hemen pant. üzerine 1 gömlek hop bitiyor.
Bir de ceket istiyorum hem kumas pant hemde kotla giyebilecegim klasik kesim olmayan.
300tl asagi göremedim istedigim gibi bisi.
Bu ara cok sey istiyorum ama lazım oluyo.
Sirayla halledicem acelem yok.
Zaten kombin yapıp bingo parçalar alıcam artık.
Çünkü zorlaniyorum diger türlü uyduramıyorum birbirine.
Pantolonlarda epey elemisken dolabımı sacma sapan duzenlemicem.
Aldigim tshrtler gomlekler mutlaka pant. Uygun olacak mı diye bakicam.
Begenip aliyordum tek parca bisi kombinleyemiyordum sonra.
Simdi alirken evdeki pant. Dusunuyorum hangileriyle giyebilirim? Hangi tshrtlerle kombinlerim diye.
Dolabin basinda beklemeyi sevmem ama bazen kal geliyor

yedirenk79 canim esimle de konustum sanirim tunel kalipmis orasi, fore kazik da var. yani su durumda gayet iyi duruyor. Allah korusun hepimizi bizim ev icin basvurduk gelip incelenecek. 99 depremi gormus bizim binanin temeli sonra incelenmis saglam cikmis ama insallah yine oyledir

Ahh o kedi sevdaları. Biz yaşadık o macerayı. 2 yaşındaydı ya. Evde bir de kedimiz vardı. Ben kendimden geçmiştim. Dağınıklığı tüyü. Ela geçen konuşuyoruz kardeş istemiyorum diyor. Ama ne oluuur anne kedi alalım ne olur büyümeyen köpek alalım yalvarıyor.
Çok seviyorum hayvanları ama gerçekten evde çok zor. Biz de dışarda besliyoruz seviyoruZ. Evde kedi maması dolu :)
Şimdi bir de hamster istiyor.

Çok sağol cnm. Gören bilen birinden duymak içimi rahatlatıyor. Zaten bu konuda bilginiz var sizin.
Bence yeniden kontrol daha güvenli. En iyisini yapmışsınız.
Bizim de itüye başvurmuş yönetim. 10.3 milyon para istemişler.para vermeyiz diyen çok.

İyi geceler
Bugün doktoru beklerken çıktık dışarda salep içelimmi dedi eşim. Oturduk bir yere.
Hesap ödedik yuhh dedim.
Gittik hastaneye doktora anlattım durumu. Mr için randevu aldık. Hücre bozukluğu tekrarlama ihtimali çok düşük dedi. İlacı sordum. Ciddi yerdeyse uzun sürebilir ilaç dedi. Tabi kendi doktorumun yorumu önemli.
Çıkarken mr fiyatını merak ettim. 1900 tl dedi. Acıbadem 11500 medicana 1900
Tamamlayıcı sigortam var zaten de bu fark ne ya böyle. Makina aynı. Valla doktorumdan Allah razı olsun. Daha fazla para vermeden halletmeme itiraz etmedi. Kesinlikle bilgi konusunda da bir numara bence. Çünkü o zaman da mr sonucunu görünce bu tümör olmayabilir demişti. Temizledim de dedi. Bakalım göreceğiz mr çekilince bunu da.
O zaman her yerde ismini yazıp yorumlarımla donatacağım. Emek vermiş yıllarca.
Cuma geceye randevu verdiler.
Mart 20 den önce de doktorum hastanede olmayacak. Kesin yurtdışında konferansta falandır. Ramazana kesinleşsin diyordum ama olmayacak. İlaç kullanıyorum. Tabi oruç dıkıntı olur. İlaç saatlerim var.
Neyse çıktık Elayı aldık. Annelere hediye yapmışlar bugün. Yazdırdığı yazı da anneciğim seni çok seviyorum sevgiler ve öpücükler :)
Çıkışta eşim ciğerciye götürdü. Kadınlar günü yemeğiymiş :)
Elayı da markete soktu ooo ne bulduysa doldurdu ela. Ona bırakırsan marketi boşaltır dedim
Harcamalı günü böyle geçirdik.Allah sağlık versin. Önemli olan o.

Yazmayı unutmuşum. Tünel kalıptan yatak odada telefonda wifi çekmiyor iki adım öte ya :)

köfteyi çiğ olarak koyuyorum buzluğa..
çıkart çözül sonra pişir taze gibi oluyor:)
bende bi kere keki koydum buzluga hiç sevmedim. bi daha yapmadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…