Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizde öyle düşünmüştük ama bizimde 2.5 senemiz var şuan. Esimde en azindan günden düştü diye avutuyor kendini ödedigi askerlik borclanmasi için

Bugun hesap yapiyorduk esimle aklıma geldi.
Biz patrona olan borcuda oduyoruz ayrica krediye ek olarak.
Cok bisi kalmadi sukurler olsun.
3-4 aya bitiririz.
Adam tık çıkardı 100bin verdi arabayı alirken Allah razı olsun ondan.
Bu araba bizi cok salladı aslında ama buna şükür en azindan kâr ettik.
Onun borcu bitince benim altinlarimi almaya baslayacak esim
15 ata borcu var.
Yazın baslar artık 1 ata almis oldu hadi sayiyim ona bari dedim
Bir dahaki yazada sıfır borç.
Üst kat yapilmadı diye uzuluyordum simdi iyiki yapilmadı diyorum bi de ona odicektik.
Altından kalkamazdık
Buna şükür elhamdülilah

Anpaya gidicez ramazan gelmeden bi alisveriste biz yapalım bakalım ne tutacak
Ben 2bini gözden çıkardım.
Ayrica deterjan eksiklerim var cif, yuzey temizleyici, toz deterjan falan int. Alıcam.

Kendime beyaz sneaker, yazlik pant. İstiyorum.
2 tane tshrt siparis verdim bakim icime sinerse
3-5 parca yazlik alsam idare eder beni bu yaz.
Kizinkilere bakmam lazim olacaklarmi gecen senekiler.
3 tane pant. eledim yavastan eliyorum birazda.
Esimede tshrt lazim ben almasam almaz ona alicam netten bi bakıcam.
Lcw falan hep yazlik çıkarmış kış olmayinca napsinlar

esinin hayattaki en buyuk sansi sen olabilirsin citl masallah

esinin hayattaki en buyuk sansi sen olabilirsin citl masallah

Diyor sen olmasan napardım diye bazen

Kız valla yakın olsam senin çocuklara bende yardımcı olmak istersim
Komsu olsaydım arada dinlendirmek için onlara bakaedım
Kışlık ta hazırlık yapmana yardımcı olurdum

Bizde öyle düşünmüştük ama bizimde 2.5 senemiz var şuan. Esimde en azindan günden düştü diye avutuyor kendini ödedigi askerlik borclanmasi için
Ben de öyle avutuyorum. Kendimizi avutmaya alıştık ne de olsa. 51 yaşında emekli olacaktım.5 yıl önce emekli olacağım.
Gerçekten yaş ilerleyince iş bulmak da zorlaşıyor. Şimdi iş arasam yılların tecrübesi de olsa genç olanlar kadar şansım olmaz

Bizim eşimin patronu site için ek bütçe ödemiştik ya onun parasını verdi bir de doğum borçlanması paramı verdi 40790 tl doğum borçlanmam. Boşver demiş geçen borç diye bahsedince eşim.. ama ödemeyi düşünüyor. Tazminattan kestireceğim dedi. Çünkü böyle olunca maaşına istediği zammı yapmayacak belliki. Bir de verdik yaptık olur sonra dedi.
eşim bana bugün 4000 civarı para gönderdi Altın al dedi aldım bankadan. Birşeyler biriktirmek şart. Allah korusun deprem vs olur da sağ çıkarsa insan, insanın kesinlikle kenarda parası olmalı diye düşünmeye başladı eşim. Para biriktirdiği günleri böyle görmek istemezdim ama covit deprem hepsi onun aklını başına getirdi.
Keşke zamanında parasının kıymetini bileydi.

Ben de yardımcı olurdum. Öyle senin gibi kışlık konserveler vs becerim uğraşım yok. Çok şükür annem yapıyor veriyor.
Ama çocuklarla ilgilenirdim. Bana ev işi demeyin çocuk bak deyin
Her ne kadar Ela annesinin taklitini sürekli elinde süpürge bez şeklinde yapsa da işte mecburum yapıyorum.

Geçmiş olsun kardeşpayım. Ben de güya yürüyüşe başlayacağım.
Evde bir işi yapsam diğeri kalıyor. Niye zamanı yetiremiyorum bilmiyorum. Okula bırak sonra git al gel. Ayrıca eskiye göre yemek telaşım arttı.
Zamana sığdıramıyorum.

İyi geceler kızlar.,
Uyku öncesi selam vereyim dedim.
Sizden sonra giriştim wc lavabo banyolar temizledim. Aynaları sildim. Bir iki dağınıklık topladım. Namaz kıldım. Öğlen ikindi namazını ela gelmeden kılıyorum.
Mercimek köftesi yapmaya koyuldum. Güya kıza sulu köfte yapacaktım.
Gittim okuldan aldım. Markete uğradık. Kıza köfte aldım.
Gelince mercimek köftesini tamamladım. Masayı hazırladım. Namaz faslı.
Elayla biraz vakit geçirdik.
Yarın sulu köfte yapmaya niyetliyim. Tabi iki çeşit salçalı olanı ela yer, terbiyeli ekşiliyi eşim yer. Gelde zamanı yetir :)
Arkadaş da çağırdı yarın. Elaya hediye almış onu vereceğim diyor kaçtır.
Olmazsa yemeği sabah erken kalkabilirsem yaparım. Çarşamba doktordan randevu aldım Mr için. Bol bol duanızı bekliyorum. Hiç yapasım yok ama mecburum.
Bu akşam da tam kızı uyutacağım dişlerini fırçalıyor. Klasik kociş Elma istedi.hooop Ela da istedi. Yahu dedim çocuk diş fırçalıyor uyuyacak. Valla yiyin elmanızı sen uyutuyırsun kızı dedim
Geçti mecbur kitap okudu. Uyuttu.
Tabi Ela ' anne sen niye yatmıyorsun yanıma' sonra sen geç odama dedi.
Ben de onlar uykuya geçerken ocağı sildim. Yarınki bir işim bitti ohh.
Sonrasında da dua ettim kandil diye. Yine saat 1 i buldu. Günlerdir 3 ten erken uyuyamıyorum.

Geçmiş olsun kuzucuğa Allah acil şifalar versin. Aldıklarını da güle güle kullan kardeşpayım. Öneride bulunduğun parfüme baktım trendyoldan değerlendirmeleri de okudum çok begeniliyor ama fiyatı biraz bana pahalı geldi güzel olan herşeyin bir bedeli var dedim.
Yedirenkim inşallah sonuçlar senin bile beklediğinden iyi gelir canım duamdasın. Yemek olayı hepimiz için geçerli inan eşim artık bana ayak uyduruyor evdeki malzeme belli ona göre yapıyorum diyorum inan ki ben karnıbahar yemegini çok severim limon sıkıp yemegi ama evdekiler yemediği için hep kızartıyorum fırında yaptım beşamel soslu yemediler. Gece yemesini ben de severim çerez, meyve, mısır, cips o yüzden agzımı açmıyorum çünkü onlar bana misliyle geri dönüş yaparlar.

Sabah sabah balkonda ki turşuları hallettim az az kalmışlardı bidonların içinde onları küçük kavanozlara boşalttım, sonra iki pet şişede suyun içinde yeşil zeytinlerim vardı onları da daha büyü bidona koydum tuzlayıp-limon tozu döktüm üzerlerine mutfak topladım evi topladım. Az önce oturdum yapsam çok iş varda vücudum kırık biraz dinlenip tekrar birşeyler yaparım. Eşime öyle yemeği arasında süt al dedim tamam dedi 2 kilo peyniri 1 koli yumurta aldırdım listem hazır ama yarın markete gidelim dedim bu gün kendimde o gücü bulamadım. Çamaşırları topladım hava yağmurlu görünüyor kullanmadığım odaların peteklerine serdim. Gri bir hava var yağmur yagsa keşke.

Lellim ne güzel herşeyi kafanda ayarlamışsın bende planlı yapılan işleri severim önümü görmeyi ve atacağım adımların sağlam olması beni mutlu eder. Borç bana göre hiç bitmeyen bir döngü biz herşeyimizi borçla yaptığımız için bir borç bitiyor biri başlıyor bizde kısır döngü oldu. Aldıklarını da alıcaklarını da güzel günlerde kullan canım.

hayırlı olsun. ilk başta 5000 primdi sonraki 5950 prim doldurup emekli olacak denildi..
prim dolduğunda inşallah emekli olursun hakkınızda hayırlı olsun

merhaba
ben migi..
nasılsınız:) hepiniz iyisin inşallah.
bu ay 3000 tl para harcamişim.. harcadığım ise ivir bişeyler.
sanirim bu ay maaş aldığımda bilinçli harcamaya özen göstermeliyim
ilk önce sigarayi birakmak istiyorum.. nalet işi birakamiyorum
sigara 34 lira..
ee 34 lirayi 5-6 defa veriyorum.
hesaplasam 204 lira ediyor.
204 u sigara verecegine üst baş al diyorum.
alışkanlık
bide sabah akşam işyeri servise biniyorum. aylık 280 lira..
geçen ay evdeydim kızımla gezmelere gitmişim onada 1000tl yakın harcama yapmışım.
ivir ivir bişeyler aldım derken toplam 3000 etmişim.
rakamı görünce gözüme korkunç geldi..

selamlar
kizlar ben de pazar gununden 3 cesit yemek yapmaya calisiyorum, haftaicine kolaylik olsun diye. bu pazar kabak yemegi, zeytinyagli barbunya yaptim ve pazartesi sabahtan dondurucudan yaptigim hamburger koftesini cikardim.
pazartesi hamburger, patates
sali barbunya pilav
carsamba kabak yemegi makarna olarak dusundum. yemekler isitilmayacagi icin tadinda degisiklik olmuyor. persembe kremali tavuk yaparim kolay yemek. cuma da Allah buyuk bakalim. pilavi makarnayi o anda yapiyorum ustumu degisirken.

Eşim eskiye göre tabi mecbur yiyor. Zaten ekonomi belli. Yemeyeceği birşey olursa da ben bugün yemek yemem diyor :) ben de onların seçmesine kendimin sevdiği şeyleri de ayrıca yapmıyorım. Bir yemek günlerce sürünüyor dolapta. Bugün sulu köfte yapacağım. Ela kaç gündür istiyor. İki çeşit sulu köfte yapılan ev
Duaların için de Allah razı olsun canım benim❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…