Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sag salım varın ıns kuzuu

İyigeceler bacımlar
Pazar anama coktuk ama ne cokmek
Yattım paso
Kızla teyzesı,bıraz kocı,bıraz 8 yasındakı yegenım ılgılendı yavrum
Ortada bı kız cocıgu dolanıyor,hıc tanımıyormusum gıbı davrandımAnnen nerde senın yavrım falan dedım
Aksm ıcın babam balık almıs,Horanta gıbıyız adam gıtmıs somon almıs bıze
Adamın dedım gonlu zengın
Dedıler yemek sende,bı somon verdım fırına okadsr.
Ayy kocı de bı havalar cocukla ılgılenıyo dıye,oturmus anamla benı gomuyo.
Komsu koyden getırmedım ben de sonucta bı zahmet ılgılen dedım gectım.
Analıgıma da laf soyletmem sızın yetıstırdıklerınız ortada dedım fkfkfkfk
Lafımı da sokusturdm sınsı gelın
Oyle vala gorumcem cocıklarını gunde 2 saat aksmları goruyo,cmrrst bıle kvdeme kıtlıyo.
Okul yok ögretmn ama.

Kocayı gömerken unutuyorm ne dıyecegımı de dkfkkd
Pazarı oyle yedık
Sabah 7 de dıkıldı cocuum
Kocı bız bırakalım senı ıse dedı
Once kahvaltıya gıttık.
Kocamı gomerım ama sabahları banıckalı kahvaltıısını ederım
Banıcka,mılınka,kıfla bunu yazın.
Ben hamılelıkte kıfla asermıs ınsanım,oyle bı kocam koyluluk cjfjck
Yedık ıctık benı ıse bıraktılar bı ara baktım saat 15.00 yemek yememısım
Bugun 2 tost yıyebıldım oglende.
Hesaba para geldı msjıyla kendıme geldım
Bayram harclıkları yatmıs.
Cıkısta 2650 den 1 ceyrek aldım kendıme bayramlık
Maasta onu yarım yapma planım var.
400 tl serum falan aldım trendyoldsN bayrm donusu gelır.
Yas 37 bakım ıstıyor
180 markette bıraktım.
Porcoz yag sokucu,500 ml zeytınyagı,sut,dondurma aldım.
Kuru vardı yemek ,erıste pısırdım bıde yanına.
Mutfak topladım kızla bayılmısım

Ben de bu kız o evi temizleyemeden oturamaz diyordum kendine devamlı hatırlat lütfen lelli tatildesin diye çok yorma kendine. Bak yine onlara faydan oldu valla , evleri temizlenmiş oldu

almanya göc etme kanunlarini baya hafifletdi. Turist vizesiyle gelip 3500 euro brüt maasli is bulunca oturum hakki veriyorlar artik. 3500€ da kazanilir yani bir cok isde.
Bence cocuklari imkan varsa kücük yasdan almanca kurslarina yollayin, cünkü artik yurt disi kolaylasiyor. Ilerde gelebilirler

Bayram gunu 2000 tl avmde bıraktık geldık.
Valla cocugu evde tutamayrum ben ,ıyıce rahata alısmısım
13.00 zor yaptık dıkıldık avm kapısına.
Kocı kesımde aksma gelır.
Yemek yedık tavuk dunyası 250 tl
Anneme dıgum gunu hedıyesı
Buyuk kıza karne hedıyesı elbıse 700 tl lcw
Kucıklere karne hedıyesı oyuncak 400 tl
250 tl gratıs kıza gunes kremı(beeo alıyorm ben alyaya 3 senedır 198 e dusmıs )
Alya bıde elsalı dandık bı gozluk aldı
150 tl mıgros 4lu buzdolabı poseti+cop poseto 37 tl,dondurma,sut
Lcw de bu plastık sandaletler 199 tldı,almadım cıktım.Icımde kalmasın dedım dondum geri aldım
Battı balık yan gıdecektı zaten cmcmmfm

İyi geceler iyi bayramlar,
Nice güzel bayramlara.
Kaç gündür yazamadım.
Anneme geldik. Zaten akşamdı çay içtik iki muhabbet herkes uyudu. Kuzenim annemdeydi. Gece kahvesi yaptık. Saat 4 e gelirken eşim uyandı sivrisinek var dedi. Eşim kolonya dökmüştü çünkü beni ısırmıyor direk ona dalıyorlar.tabi kolonys sürünce elayı haklamışlar. Göz kapağına kadar ısırmışlar. Gözü şişti biraz.İlaç sürdüm yattık uyuduk.
Arefe günü evi süpür sil. Biraz kardeşimle vakit geçirdim. Kardeşler sırayla geldi.
Küçük kardeşim de bayram günü eşiyle iznik e gidecek diye bizi görmek için geldi.
Kardeşimin biri de onu kampa çağırmadılar diye kırılmış. Bir işiniz olunca ben ama plan yaparken bana haber verilmiyor dedi. Benim koca da gazlamada bir numara. Anlamadığım şu,benim kardeşlerim birbirine kırılınca niye sürekli bir tarafa tavır alıyor bir tarafı savunuyor. Ben böyle durumlarda daha çok yapıcı oluyorum. Empati kuruyorum.
Sonra bana gelmeden önce olur biz de gideriz keşke önceden bilseydik çadırı alırdım arkadaştan diyen kocam, birden gitmeme isteği coştu. Diğer kardeşime diyor birlikte gideriz başka yere biz de. Diğer tarafa tripli gibi haller konuşması. Değişik işte. Ben kardeşim yalnız kalmasın diye gitmek istemedim. Sonra kardeşimin eşi herkesi aramış çağırmış. Kimse gitmedi. bizim gelin hariç o kadar kalabalığa gerek yok bence.
Neyse 3 aile gittiler. Yeğenim de ateşlendi hasta oldu. Diğer yeğenler gidince bu yeğenim de hasta olunca Ela yalnız kaldı tabi. Babası da diyor kızım evimize gidelimmi. Ela da hayıııır istemiyorum diyor :)
Ya bu adam gelmeden önce hadi erken gidelim gidelim. Gelince eve gidelim gidelim babasındayken de aynı şeyi yaptı.
Onun için uzun süre onunla birinde kalmak istemiyorum.
Tabi biraz kardeşimin eşiyle takılıyorlardı, nargileydi sohbet muhabbet. Şimdi kardeşimim eşi kamp hazırlığdı kurbandı.özel vakit ayırmadı. Kesin onu takmıştır.
Aman neyse kafama takıp kendimi yoramayacağım. İki gün sonra canciğer olur.
Bugün sabah konuştuk. Ee kardeşlerim 3 aile kampa gidecekmiş. Biz niye gelmişiz. Bize de gelin dediler. Ayrıca annemler burada diğer kardeşimle eşi burada üstelik kardeşim biz geleceğiz diye planını iptal etti.
Bir de takıldığı konu kampa giderken, niye 3. aile de katılmış :) siz gelmeyin denilebilirmiş. ben de dedim güldürme beni. Sen de teyzeyi dayıyı çağırıyorsun kardeşimi de çağıralım ayıp olur diyorsun o misal dedim.yani aile bu 7 kat yabancı değilki. Allahtan artık kavgaya dönüşmedi konuşmamız.
Neyse bayram bayram uzun uzun anlattım.hakkınızı helal edin kızlar

Dün ela kardeşimin evinde kalmak istedi. Kuzenler biri diyot elalar ne zaman bizde kalacak ela diyor onlarda kalalım. Eşim annemde kalmak istedi. Ben de Elaya söyledim. İlk defa ayrı evde uyuduk. Hastane zamanı hariç.
Hiç uyanınca beni aramamış. Kuzeniyle vakit geçirmişler. Büyüyor ya.

Selamm iyi bayramlar kizlar
Cok tuhaf bir köye düştüm
Esimin burda bi abisi var babadan özler anneler ayrı bir esi var adini radar koydum tam yolun agzinda oturuyorlar
Kapidan gecerken selam vercen kapida olmasada icerden gozetliyor kim geliyo gidiyor.
Durbunude varmis herkesi gozetlermis.
Bana diyor ki halilari cirptin, camı sildin, balkonlari yikadiniz
Kadin naklen izlemis bizi.
Bbg evi
Icerdede olsa dış kapıyı kapatmiyormus gecen arabaları duyamıyormuş kapatınca
Onlarla bayramlasildi esimin cocukluk arkadaslari hemde akrabalari var onlara gittik.
Sabah rizeye gecicez gezmeye.
Cuma gorumcem kizi falan gelcekmis.
Cumartesi arkadas tayfasiyla plan yapildi
Pazarda toparlaniriz artık.
Burda herkes cok meraklı anacım herkes birbiriyle küs bi de
Köyün adını küslerin köyü koydum
Kadinin adinida radar koydum
Kız hangi eve gitsek aglayarak çıkıyor ben gitmicem diye gttigi her eve yerlesecek cocuumm.
Ama su radar olan bana nazar etti ilk defa panik atağım geldi bayadır olmuyordum sıcradim yine carpintiyla.
Kadın degisik bişi.
Sıcrayınca öyle uykumda kactı geri uyuyamıyorumda.
Sabahda erken cikmamiz lazim 2 saat yolumuz var haa aksamda esimin bi arkadasi gelecek bize hanimi falan.
Evide toplu bırakmam lazım.
Gelirkende cayın yanına alırız bisiler artık.
Burayada alistim yaw
Bulundugu kabın seklini alan ben
Sakin, serin sevdim yani
Seneye geliriz yine diye simdiden plan yapıyoruz.
Eşim isini ayarlayabilseydi 1 hafta daha kalacaktık ama bayram dönüşü isler birikir halledemem diyo.
Ist. Yaniyomus hic dönesim yok burası püfür püfür

Senın kı de benım kocayı da gectıGorumcemın kocasının leveelıne ulastı ortalık karıstırmada

Slmlart
Dun aksm anama gıttık anca aksam gıdebıldık,kaldık orda.
Kardesımde orda arıfeden beri.
Sabah kahvaltı ettık dagıldık evlere.
Köye gırıyorz artık aa annnenlere bısey almadık dedı.
Benım aklımdaydı ama telaseden unuttum.
Ben anneme hedıye flaan aldım Allahtan,cocuklara hedıye aldım onları verdık artık.
Bunu neden anlattım köyden ınerken kasayla anasına cılek ,dut aldı.
Alsın tabıkı ama aynı yoldan gıttık goderken hıc demedı elı bos mı gıtcez.
Bak boyle ufak hesaplara ayar oluyorm.
Ben de anama soz verdım lav döküm tencere alcam kocı sok
Dokum tencere ıstıyorm su sobanın ustıne dedı.
Alırım ben sana alma dedım.
Bakmıstır hemen 1200 tl
Kvddme gıttık ,halasının cocıklar geldı falan.
Tatlı ıceecek servısı falan derken(tek gelın olmayın anam valla eltı bulun kendınıze kfkfkdk)
Aksm ustu 1 but alıp cıktık.
Etlerı halleder kpderım duramaz
1-2 komsu onların orda zaten verılceklerı dedık verırsınız
.
Valız yaptm 3 saattır.
Kısmetse gece yola cıkcaz .
Sıgacıkta bı otel bulmus kocı hemen aldı son odayı.
Pazar dönerız herhlde.

Hey gıdııı karadenızz dıue gezıyorm evde senın yuzundennnnn Acil karadenız turu atın ustumeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…