- 21 Ağustos 2015
- 32.110
- 97.431
- 598
- 38
İns gidiyodur depremzedelere de o yemekler.Hic sanmıyorum amaİyi geceler,
Koşturmaca iş alışveriş. Bugün okul eksiklerini tamamladım sayılır. Akşama da hiç yemekle uğraşasım yoktu. Fileden pizza aldım üzerine malzeme ekledim verdim fırına. Elaya da mantı pişirverdim. İkinci tabağı istedi ben şok. Kalktım yeniden su kaynattım pişirdim. Hepsini de yedi. Şaşırttı beni.
Bugün okuldan bir haber aldım. Bu yıl okulda yemek olmayacakmış. Çünkü yemek desteği okul yerine depremzede okul vs yerlere yapılacakmış. Bu durumdan çok hoşlanmadım. Zaten bağış yaptık okula. Ee bir de sabah erken kahvaltı yapan çocuklar var. Okulda birbirlerini görüp heveslenip yiyorlardı. Liste yapılacakmış, onu göre yiyecek hazırlayıp gönderecekmişiz. Çıktımı bir iş daha.oysa okulu da beğenmiştim. Tamamen devlete bağlanması hiç iyi olmadı.
Hiç yemek saati olmasa bana sorun değil. Zaten öğle yemeği yemiyor Ela kahvaltıyı da geç yapıyoruz.bugün saat 11 de uyan diye diye uyandırdım.
Okulda yemek yemezse evde daha erken yer o anlamda iyi ama, erken kahvaltı yapan çocuklar var. Verilen paralar var.
nazenin9320 bende senin yazligina nasil özeniyorum Rabbim agiz tadiyla toplayip yemeyi nasip etsin her daim.
Keyifle afiyetle.
Bende özeniyorum ne yalan söyleyeyim
İşte o da bir mazeret hesabı. Bana da inandırıcı gelmediİns gidiyodur depremzedelere de o yemekler.Hic sanmıyorum ama
Benim mutfağın camı fenaaa, geçen bir kere sildim. Sonrasında eşim dedi, sakın ha 18.kat tehlikeli silme.ben silerim dedi. Bakalım bir hafta sonu kolları sıvar diye bekliyorum. Ama gözüme batıp batıp duruyor.Bu gün o toz alma işini yaptım benden mutlusu yok. Ev işini yapmayı çok seviyorum asla zor gelmiyor ama başlayınca kendimi durduramıyorum benim sorunum o, bir de asla plansız kalmak istemiyorum akşam yatmadan önce yarın evde neler yapabilirim diye kafamda bir plan oluşturuyorum o plan dahilinde işlerimi yapmayı seviyorum. Mutfagın balkonunu yıkadım camlarımı sildim mutfakta bulunan camları haftada bir siliyorum çünkü karşımızda kimse yok perdeyi asla kapatmıyorum açık olduğu için gözüme güzel görünmesi hoşuma gidiyor. Elektrikli süpürgemi boşalttım aparatını yıkadım. Buzdolabında patlıcamlarım vardı bu hafta onlara sıra gelmicek onları karnıyarıklık kızartıp iki yemeklik bölük dondurucuya koydum. iki kabağım vardı birini de doğrayıp dondurucuya koydum, israf olmasın. Sabah kızlar tost yiyor eşimde normal kahvaltı yapıyor onların bulaşıklarını makineye yerleştirdim. Akşam için dondurucudan balık çıkardım kızartıcam, yanına marul salatası, kola ve tahin helvası yeter. Eşimle iş çıkışı markete gidicez eksikler bitmiyor. Şimdi kendime bitki çayı yaptım onu alıp tv izlicem biraz dinlenip sonra yine işler güçler.
Aynı bizim evin şekliŞu evin binbir cesit yemek usulunden bezdum.
Oglana gozleme cikardim uyaninca yer.
Manti yaptim aksamda onu yer.
Esim mantı asla yemez.
orman kebabi ve pilav yapıcam.
Kiz yatakdan kalkti turunculu çorba dedi (tarhana) ona tarhana yaptım.
Kendimede yesilmercimek yapıcam.
Ayy resmen açık büfe gibi mutfak.
2 cesit yapsam herkes yese
Yoo asla katiyen uzlasamiyoruz yemek konusunda.
Ben sebzeciyim, oglan daha hamur isi hazir seyler seviyor, baba etli yemek sulu yemek olsuncu.
Kız dersen o ayrı bi dunya.
Aksam dürüm istiyor.
Siparis versene diyor.
Yok dedim kapanmıs.
Sen simdi görürsün diyo bana almis telf eline bana 1 tane dürüm getirirmisiniz diyor guya siparis veriyor.
Kizim 1 dürüm olmus 100tl ne diyon sen.
Esim diyo ben cocuk okutuyorum ne dürümü aksam aksam
Çarşı bir karıştı aksam
Sonra ekmek uzeri salam kasar falan cakma pizzayla ikna oldu.
Yarin pizza yapim bari.
Beni en bunaltan zaten sunlarin onu yemem bunu yememleri.
Canım ben de gönderdim ya anaokuluna yarı devlete bağlıydı. Bu yıl tamamen devlete bağlandı. 2019 luları da aldılar. Zaten yıllardır 4 yaş ve 5 yaş grubunu alıyorlarmış. Bir de aynı okulda 5 yaş sınıfına iki defa gönderen de var.Gunaydınn
Oğlanın kalemlerine falan bakim dedim odasından 1 tane kursun kalem cikmadi.
Evladim sen nasil ogrencisin dedim.
Uclu kalem kullaniyordu da 1 kursun kalem olmaz mi napmis bilmiyorum.
Bulamadim.
Tukenmez kalem, fosforlu kalem, silgi, kursun kalem falan aldim dün.
Zımba falan vardi evde onlari ayarlicam.
Bayada a4 kagit var onlari dosyalayip koyucam.
Artık acil ihtiyac olursa alsın ordan.
Seffaf dostalarida koyarım.
Alyos icin sanirim artik dev. Okullari 2 sene anaokuluna aliyormus.
Yani bu sene 2019lulari almis kendi senesinin cocuklarini.
Onlar seneyede gidecek.
Bunu bilmiyordum oglumdayken yoktu.
Bu sene hic krese falan bulismim dursun seneye öyle yaparım ozaman.
Arkadasin kızla benim ki ayni yastalar seneye oda verecek beraber olurlar.
Bu kış icin ona bol bol stok yapmam lazim oyalayacak seyler.
Dun bahceye cay setini indirmisti cay yaptı güya teyzelerine.
Bi de geldi diyor ki ben cayin altini kısim gelim diyor
Nasıl güldüler laflarına
Teyzeye kalkarmisin diyebilirmiyim diyor bana
Onun yerine oturmustu
Tmm de dedim
Teyze kalkarmisin ben oturcam diyo
Alyaya genelde bazi seylerde cok yapma etme demiyorum.
Kaldirmak mi istiyor kaldirsin bunu demeyi ogrensin.
Yapilmasini istemedigi bir seyimi yapıyorlar söylesin.
Insanlara istedigi seyleri soylerken cekinsin istemiyorum.
Yapabilirsin, diyebilirsin, sen bunu basarabilirsin, sen zaten yaparsin diye destekliyorum.
Bayada ise yarıyor
Kendini anlatabiliyor en azından istediklerini izah ediyor.
Çok geçmiş olsun Acil şifalarCmrtsi 4 yas asısı var ,randevu aldık drumuzdan hem bi baksın,bayagıdır gitmedik sükür boy kilosu falan nasıl.
800 tl olmus muayenesi de.
Kardesimler aılecek hasta
Sırayla serum yedilet bugun 7000 tl vermisler
Bu ne dedim ya hersey dahil tatil gibi.
Acıb.de onların dru
Çok sevindim babym aldık diye buradan paylaşırsın inşallah. Canım sakın annene takılma, biz yazlığı kaba inşaattan aldık ve zaten çok zor şartlarda almıştık babamı götürdük inşaatı görsün önce ne yapalım diye kış günüydü her yer su doluydu eve geçemiyoruz o derece eşim başka bir inşaattan uzun bir tahta kalas aldı uzattı eve geçtik babamın yüzü düştü satın burasını adam olmaz burası dedi çok üzülmüştüm o gün ama belli de etmedim babam bitince güzel olur dedim. Şimdi geldiğinde cennet burası diyor. İnan sahip olunca öyle güzel görünüyor ki gözüne sen farklı bir gözle baktığın için o güzelliği görüyorsun. Çok sevindim.Slm bacımlar
Gece gece insanlık icin kücük bizim icin büyük bi haberle acılıs yapayım
Koci ev bakıyor as bayrakları as as
Bana bikac ilan atmıs bugun dedim noliyiiii
İste arabayı satarıx,biraz vadeliden,biraz kredi 200-300 kredi cekersek alalım dedi.
Bu yola girmesi bile bana umut ısıgı.
Hic umudum yoktu benim cünkü.
Evet mevki olarak cok iyi mevki değil.
Hatta annem duysa hayatta olmaz der
Görükle var bizim burda üniversitenin orası.
Karısık biyer biraz,ögrenciler falan aama dedim saabah cıkcaz aksm gircez nolabilir yani.
3-4 katlılara bakıyruz zaten cok kalabalık yerler olmasın diye.
Hayırlısı ya
Alinsin yeter ki bakarsin duruma gore ilerde satarsin ya da kiraya verir baska yere gecersinSlm bacımlar
Gece gece insanlık icin kücük bizim icin büyük bi haberle acılıs yapayım
Koci ev bakıyor as bayrakları as as
Bana bikac ilan atmıs bugun dedim noliyiiii
İste arabayı satarıx,biraz vadeliden,biraz kredi 200-300 kredi cekersek alalım dedi.
Bu yola girmesi bile bana umut ısıgı.
Hic umudum yoktu benim cünkü.
Evet mevki olarak cok iyi mevki değil.
Hatta annem duysa hayatta olmaz der
Görükle var bizim burda üniversitenin orası.
Karısık biyer biraz,ögrenciler falan aama dedim saabah cıkcaz aksm gircez nolabilir yani.
3-4 katlılara bakıyruz zaten cok kalabalık yerler olmasın diye.
Hayırlısı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?