Küçük Düşün Büyük Olsun!

İns gidiyodur depremzedelere de o yemekler.Hic sanmıyorum ama

Günoo
Alyayla uyumusum yıne erkenden dikildim.
Kurufasulye pisıyor suan.
Sabah magnezyumumu ıcıyorum bende.
Dün Alya beni delirtti reesmen.
Daha ofise gelince basladı sımarmaya.
Herkes Alya alya dedikce sımarıyor.
Benim cocugum sımarık arkadaslar ben bunu anladım.
Hic yalandan övemicem.
Acayip uyuzum buara bu duruma.
Hayır buyuk ınsan gibi hareket etmesini beklemiyorum tabiki.
Ama yapma ,dur demekten acayip sıkıldım.
Yrrlere yalıyor resmen.
Cıktık avmye gittik istedi diye.
Yürümüyor cocık
Hadi kızım,hadi Alya diye diye girdik yemek katına.
Makarna yicem dedi
Makarnayı da sade yer tavuk falan yemez.
Köfte ye barı yanında dedim ikna edemedim.
Bos bos yedi oyle.
Zaten sinirliyim karsımda bi kadın,agzını 5 mt acıp yemek yiyo bi sımarıklar falan.
Midem kalktı 265 tl yarım yamalak yediğim seye bıraktım geldim.
Ordan markete indik
Orda da bi kaos
Reyonlarda kosuyo falan
Roka,haslanmıs fasulye,fıstık ezmesi,yogurt faln aldık 165 orda bıraktım
Toyz shopa girdi hanım yemekten once.
Allahtan boyama kitabı aldı puzzle boya kalemi falan varmos icinde 39 tl.
Dolandı dolandı bulamadı bisey.
Elsa bebek arıyor alcm ona netten bi elsa.
Bak yine kıyamıuyorum
Eve geldik dusa soktum.
Puzzle yaptık biraz.
Bi kahve icemeden geldim eve uyuyana kadsr durmadı cocuum masallah

Cmrtsi 4 yas asısı var ,randevu aldık drumuzdan hem bi baksın,bayagıdır gitmedik sükür boy kilosu falan nasıl.
800 tl olmus muayenesi de.
Kardesimler aılecek hasta
Sırayla serum yedilet bugun 7000 tl vermisler
Bu ne dedim ya hersey dahil tatil gibi.
Acıb.de onların dru

Gunaydınn
Oğlanın kalemlerine falan bakim dedim odasından 1 tane kursun kalem cikmadi.
Evladim sen nasil ogrencisin dedim.
Uclu kalem kullaniyordu da 1 kursun kalem olmaz mi napmis bilmiyorum.
Bulamadim.
Tukenmez kalem, fosforlu kalem, silgi, kursun kalem falan aldim dün.
Zımba falan vardi evde onlari ayarlicam.
Bayada a4 kagit var onlari dosyalayip koyucam.
Artık acil ihtiyac olursa alsın ordan.
Seffaf dostalarida koyarım.

Alyos icin sanirim artik dev. Okullari 2 sene anaokuluna aliyormus.
Yani bu sene 2019lulari almis kendi senesinin cocuklarini.
Onlar seneyede gidecek.
Bunu bilmiyordum oglumdayken yoktu.
Bu sene hic krese falan bulismim dursun seneye öyle yaparım ozaman.
Arkadasin kızla benim ki ayni yastalar seneye oda verecek beraber olurlar.
Bu kış icin ona bol bol stok yapmam lazim oyalayacak seyler.
Dun bahceye cay setini indirmisti cay yaptı güya teyzelerine.
Bi de geldi diyor ki ben cayin altini kısim gelim diyor
Nasıl güldüler laflarına
Teyzeye kalkarmisin diyebilirmiyim diyor bana
Onun yerine oturmustu
Tmm de dedim
Teyze kalkarmisin ben oturcam diyo
Alyaya genelde bazi seylerde cok yapma etme demiyorum.
Kaldirmak mi istiyor kaldirsin bunu demeyi ogrensin.
Yapilmasini istemedigi bir seyimi yapıyorlar söylesin.
Insanlara istedigi seyleri soylerken cekinsin istemiyorum.
Yapabilirsin, diyebilirsin, sen bunu basarabilirsin, sen zaten yaparsin diye destekliyorum.
Bayada ise yarıyor
Kendini anlatabiliyor en azından istediklerini izah ediyor.

Yemek yok günü
Aylar oldu belki disaridan yemek siparisi vermiyoruz.
En son da sanirim oglanin üni orda ogrenci lokantasinda yedik cigerinden, etine tavugundan tatlisina icecegine kadar yemistik 230tl mi ne odemistik.
Yemekleride cidden guzeldi tabaklari silip supurmustuk.
Benim oglan sever oyle disardan yemeyi tam senlik diyorum oglum hergün takılırsın.
Cumartesi outlete cikicaz yeriz ama disarda kofteci yusuf var orda yeriz.
Oraninda icli koftesini cok seviyorum.

Kurabiye yapıcam
Biz yine 5 den sonra bahceye ineriz orda dolanirken yiyo yine
Meyve indiriyorum, kurabiye, pogaca falan.

Getirde 60tl indirim vardi
chia tohumu
Keten tohumu falan siparis verdim.

Bende rozasea var malum.
Rozasea süt, yöresel peynirler, tarcin, bazi baharatlar, aci, tursu vs seyler tetikliyor.
Sütüde biraktim, peyniri en aza indirdim.
Sadece hafta sonlari yiyorum o da lor peynir.
Birazda yeme seklimi degistirip denicem.
Tursu okadar cok severim ki gecen kıs baya yapmistim bu sene yapmadim olunca dayanamayip yiyorum.
Cilek bile atak yapti bende yazin 1 hafta kipkirmizi gezdim.
Domateste yapiyor
Yulafida glutensiz aldim suyla pisirip uzerine chia keten tohumu nektari visne falan koyup yiyorum 1 haftadir sabah.
Glutende rozasea dusmani malesef.
Tamamen hayatimdan cikaramam ama en aza indirmem gerekiyor.
Ataklarim olmuyor en azindan.

Şu evin binbir cesit yemek usulunden bezdum.
Oglana gozleme cikardim uyaninca yer.
Manti yaptim aksamda onu yer.
Esim mantı asla yemez.
orman kebabi ve pilav yapıcam.
Kiz yatakdan kalkti turunculu çorba dedi (tarhana) ona tarhana yaptım.
Kendimede yesilmercimek yapıcam.
Ayy resmen açık büfe gibi mutfak.
2 cesit yapsam herkes yese
Yoo asla katiyen uzlasamiyoruz yemek konusunda.
Ben sebzeciyim, oglan daha hamur isi hazir seyler seviyor, baba etli yemek sulu yemek olsuncu.
Kız dersen o ayrı bi dunya.
Aksam dürüm istiyor.
Siparis versene diyor.
Yok dedim kapanmıs.
Sen simdi görürsün diyo bana almis telf eline bana 1 tane dürüm getirirmisiniz diyor guya siparis veriyor.
Kizim 1 dürüm olmus 100tl ne diyon sen.
Esim diyo ben cocuk okutuyorum ne dürümü aksam aksam
Çarşı bir karıştı aksam
Sonra ekmek uzeri salam kasar falan cakma pizzayla ikna oldu.
Yarin pizza yapim bari.
Beni en bunaltan zaten sunlarin onu yemem bunu yememleri.

Kartı bu ay iyi kotarmistim ki kıza vitamin falan almam lazimdi.
Bir iki takviye daha kaldı alicam. Dvit, omega falan.
Hunnap karadut surubu
Zuhre ana kozalak macunu ( bunu ilk defa denicem 2 tane aldim 1i oglana)
Kakaolu macundan aldim bi de.

Kakaolu olandan zaten devamlı kullaniyorum 5-6 kavanoz bitirmisizdir.
Yazın vermedim simdi ve tüm kış devam ederiz.
Bittikce aliyorum.
Propolisli olanda dikkatimi cekti onada bakicam.
Karadutuda haftada 3 defa 1 cay kasigi veriyorum istahini biraz aciyor. O da bittikce stokladiklarimdan.
Insallah bu kışıda hastalıksız atlatiriz.
Normalde bagisikligi düşük cikmisti testlerde.
Cok endise etmistim ben bu takviyelerin ise yaradigini dusunuyorum kesinlikle.
Oglan kızın yaslarindayken ufacik ruzgardan hemen bogazlari siserdi burnu akardı.
Cok gotururdum saglik ocagina hastanelere.
Igneler vurunurdu her ay mutlaka bi hastane saglik ocagi yoklardik.
Surup siseleri asla eksik olmazdi dolaptan.
Birazda Alyada sakınmadım saldım.
Bagisikligida öyle olunca vucudu alışmalı dedim.
Direne direne ogrenecek tepki vermemeyi artık vucut.

nazenin9320 bende senin yazligina nasil özeniyorum Rabbim agiz tadiyla toplayip yemeyi nasip etsin her daim.
Keyifle afiyetle.

Bende özeniyorum ne yalan söyleyeyim

Canlarım Allah sizlere ve isteyen herkese çok daha güzellerini ve nereden istiyorsanız oradan almak nasip olsun. Ben gerçekten çok seviyorum yazlığımızı burada apartman hayatından sonra o müstakil yaşantı bana muazzam iyi geliyor. Sizlerde aldığınızda buradan yazarsınız ben sizler sahip olunca daha mutlu olurum o güzel kalplerinize göre versin Rabbim.
Bahçenin olması eşim ve benim için iyi oluyor genelde eşim suluyor hortumları çok ağır ve uzun tabi çeşme suyu olmadığından, ben kaldıramıyorum hortumları, bahçede yetişen meyveleri toplamak ayrı bir güzellik yerken bile insanın yüzüne istemsiz bir tebessüm geliyor. Eşime diyorum ben çiftçi olsaymışım da mutlu olurmuşum seviyorum toprağı onla oyalanmayı denize bile gitmiyorum havası bana yetiyor.

Memleketde emniyet kemerinden ceza yemisiz.
Hayir da ilcede bi de ya.
Kendi ilcemizin icinde.
Kucucuk yer zaten ilcelerde cok yakın birinden otekine gecerken yemisiz.
Ptt kuryesi guluyo artık.
Gecen uzungölde yemistiniz bu sefer şurda daha da gitmezsiniz diyor.
Dun de kartim geldi yenisini istemistim saka yapiyor ceza gelmis yine diye. Dun enisteye bugun sana diyor.
Abii daha evden cikmicaz tmm dedim
isparkta da 28tl gecmis borc cikti.
Park etmisiz odememisiz.
Heryerdesiniz yani bıraktık demek kimsede para almadı gelip hatirlamadik bile nerde olmuş olay.
Yolda hala radar uyarilari yapan cok tatlis soforler var ama ya.
Köye giderken cok defa farlarla falan uyardilar bizi.

Bu gün o toz alma işini yaptım benden mutlusu yok. Ev işini yapmayı çok seviyorum asla zor gelmiyor ama başlayınca kendimi durduramıyorum benim sorunum o, bir de asla plansız kalmak istemiyorum akşam yatmadan önce yarın evde neler yapabilirim diye kafamda bir plan oluşturuyorum o plan dahilinde işlerimi yapmayı seviyorum. Mutfagın balkonunu yıkadım camlarımı sildim mutfakta bulunan camları haftada bir siliyorum çünkü karşımızda kimse yok perdeyi asla kapatmıyorum açık olduğu için gözüme güzel görünmesi hoşuma gidiyor. Elektrikli süpürgemi boşalttım aparatını yıkadım. Buzdolabında patlıcamlarım vardı bu hafta onlara sıra gelmicek onları karnıyarıklık kızartıp iki yemeklik bölük dondurucuya koydum. iki kabağım vardı birini de doğrayıp dondurucuya koydum, israf olmasın. Sabah kızlar tost yiyor eşimde normal kahvaltı yapıyor onların bulaşıklarını makineye yerleştirdim. Akşam için dondurucudan balık çıkardım kızartıcam, yanına marul salatası, kola ve tahin helvası yeter. Eşimle iş çıkışı markete gidicez eksikler bitmiyor. Şimdi kendime bitki çayı yaptım onu alıp tv izlicem biraz dinlenip sonra yine işler güçler.

Kızlar selam,
Okuyamasam da yazıyorumdur
Bugün okul 3 saatti. Gönderdim bugün okula. İki gündür takip ediyorum. Sabah kalkınca komple vücudunu yıkıyorum.Bişey görmedim. İnşallah geçmiştir hastalık. Yarın aile hekimine gidip soracağım ilaç kullanma durumunu. Yeniden kullanılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bugün sabah arkadaş kahvaltıya çağırdı. Daha da yeni uyanmıştık. Hazırlandık indik arkadaşa. Yedik çay içtik. Çıktık çocukları okula bırakmaya. Bıraktık. Arkadaş döndü eve bn markete uğrayacaktım. Marketten Elma. Patlıcan, kırmızı biber, salatalık domates aldım. Eve geçtim. Çamaşır topla yeniden at as robotu eve saldım. Yarım yamalak iş yapıyorım. Toz aldım hergün bir oda :)
Namaz kıldım,kahve içtim.okuldan alma vakti geldi. Çıktım aldım yine markete uğradım. Tavuk bonfile aldım.Eve geldim. Arkadaş aradı oğlu bize gelmek istiyormuş. Bırak dedim.
Çocuklar oynarken ben mutfağa girdim. Yemeğe giriştim. Tavuğu sosladım. Kurufasulye kavurdum. Kıyma çıkartmıştım. Onu sulu köftenin köftesini yapacaktım. Onu yoğurdum. Elaya makarna yaptım. Tavuk bonfile soteledim. Çocuklar yedi. Arkadaş oğlunu almaya geldi. Gözleme yapmış getirdi banada. Aaah dedim ilaç gibi geldi.yarın yaparım tavuk soteyi, soslanmış beklesin onlar gitti.Sulu köftenin köftesini yapacaktım Ela yardım etmek istiyorum dedi. Birlikte yaptık. yarın için ona sulu köfteyi pişirdim.
yarın okulda kek ve süt götürecekmişiz. Arkadaş orada da imdadıma koştu, kek yapacaktım veririm sana dedi. Ayy üşenmiştim de kek yapmaya.cuma günü poğaçasını da ben yaparım dedi. Valla Allah herkese böyle komşu versin yarın sulu köfteden ben de sana bir kase vereyim dedim ama başka yemek yapacakmış, aynı şeyi yesin bizimle dedi..yemeği Elaya yaptığım için az yapmıştım.
Cuma kahvaltıya çağırdım, ben de pişi yaparım.
Uyku öncesi kitapla noktaladık günü. O ara diyor; keşke şimdi anneannemde olsaydık.
Annemin yaptığı zeytinden, ıhlamurdan arkadaşa verdim bugün.
Valla annem de sağolsun yine bir sürü şey koydu gelirken.

Benim mutfağın camı fenaaa, geçen bir kere sildim. Sonrasında eşim dedi, sakın ha 18.kat tehlikeli silme.ben silerim dedi. Bakalım bir hafta sonu kolları sıvar diye bekliyorum. Ama gözüme batıp batıp duruyor.
Balıktan sonra da tahin helvası ohh miss. Afiyet olsun. Bayılırım.
Ben de günlerdir gözbebeğim filmini izleyeceğim ama hala izleyememişlerdenim.
Şu okul saati bir otursun bakalım umut ediyorum izlerim :)

Aynı bizim evin şekli yemek konusunda hepimiz ayrı takılıyoruz. Yorucu gerçekten. Ayy bir de okulun keki poğaçası çıktı bir o eksikti

Canım ben de gönderdim ya anaokuluna yarı devlete bağlıydı. Bu yıl tamamen devlete bağlandı. 2019 luları da aldılar. Zaten yıllardır 4 yaş ve 5 yaş grubunu alıyorlarmış. Bir de aynı okulda 5 yaş sınıfına iki defa gönderen de var.
Desene okul hazırlığı büyüseler de bitmiyor.
Ben de bu akşam okulun istediği malzemeleri etiketledim. Ela da hevesle yardım etti. Ayy o boyaları tekk teeeek isim etiketi yapmak püüüff.

Çok geçmiş olsun Acil şifalar
Acıbademe en son martta gittim sadece muayenesi 2600 dü. Emar için o zaman 12 bin fiyat vermişlerdi.
Keşke o kazandıkları kadar çalışana da verseler. Ablam yenidoğan yoğun bakım sorumlu hemşiresiydi ama çok değildi maaşı.

Slm bacımlar
Gece gece insanlık icin kücük bizim icin büyük bi haberle acılıs yapayım
Koci ev bakıyor as bayrakları as as
Bana bikac ilan atmıs bugun dedim noliyiiii
İste arabayı satarıx,biraz vadeliden,biraz kredi 200-300 kredi cekersek alalım dedi.
Bu yola girmesi bile bana umut ısıgı.
Hic umudum yoktu benim cünkü.
Evet mevki olarak cok iyi mevki değil.
Hatta annem duysa hayatta olmaz der
Görükle var bizim burda üniversitenin orası.
Karısık biyer biraz,ögrenciler falan aama dedim saabah cıkcaz aksm gircez nolabilir yani.
3-4 katlılara bakıyruz zaten cok kalabalık yerler olmasın diye.
Hayırlısı ya

Çok sevindim babym aldık diye buradan paylaşırsın inşallah. Canım sakın annene takılma, biz yazlığı kaba inşaattan aldık ve zaten çok zor şartlarda almıştık babamı götürdük inşaatı görsün önce ne yapalım diye kış günüydü her yer su doluydu eve geçemiyoruz o derece eşim başka bir inşaattan uzun bir tahta kalas aldı uzattı eve geçtik babamın yüzü düştü satın burasını adam olmaz burası dedi çok üzülmüştüm o gün ama belli de etmedim babam bitince güzel olur dedim. Şimdi geldiğinde cennet burası diyor. İnan sahip olunca öyle güzel görünüyor ki gözüne sen farklı bir gözle baktığın için o güzelliği görüyorsun. Çok sevindim.

Nasılda geçiyor günler, dün eşimle ihtiyacımız olanları marketten aldık. Bu gün de a 101 de patates-soğan indirimli satışı varmış almak istiyorum ama eşim dönünceye kadar kalırmı bilmem. Ev topladım, kahvaltı bulaşıklarını makineye koydum. Küçük kızım bamya yemiyor ona da kabak yemeği yaptım bir kabaktan, çorba var salata-ayran-karpuz yeter. Peynir ve tereyağ dayamıyor eve 1 kilo peynir ve yarım kilo tereyağ almıştık bitmek üzere yarın yazlığa gideceğiz cumartesi günü alırız. Yarın maaş günü hesabımızı yaptık eşime verdim listeyi birde artık bir çeyrek de olsa al dedim. Çünkü sonra alırız dediğimiz zaman hiç bir zaman alamadık. Akşam benzine zam gelecek diye arabayı fulledik, onu bile kar sayıyoruz. Allahım yar ve yardımcımız ol. Bir makine de çamaşır makinesini doldurdum çalışıyor. Ev işleri bitmez diyorum başka da söyleyecek sözüm yok.

Alinsin yeter ki bakarsin duruma gore ilerde satarsin ya da kiraya verir baska yere gecersin
Konusan kendi alsin bi zahmet ya bosver.
Hadi hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…