Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Dün sayalı cörek ve elmali kurabiye yaptim.
Biraz annemlere verdim
Aksam sahile indik kurabiye, cörek falan 4 saat takilmisiz zaman nasıl gecti anlamadık bile.
Bu sahil kalabalık oluyor diye 2-3 senedir gitmiyordum sevmiyorum yurucen kalabalik.
Neyse sakindi bi de ben görmeyeli daha bi güzel olmuş.
Ayri ayri gruplar vardi sarki soyleyen oynayan kız anneme demis ki biz dugune gittik ama sahildeydi düğün

Halay cekenleri gorunce cocik kendini dugunde sandı demek.
Yemek yapiyorum evi supurdum.
Az biraz bisiler hazırlimde aksam yine sahil yapalım bari. Kız elinde yiyor en azından
Sesleride güzel valla bedava konser.
Son sahil turlari eylulden sonra serin olur gidilmez daha.
Dün aksam cok guzeldi hava bizim burasi esiyordu orasi esmiyordu enteresan.

Oglanin kiyafetleri valizliyorum bir yandan
Esyalari hep poset poset koyduk odaya ayirip yerlestiriyorum yavastan

Yazlığa gitmek hepimize iyi geliyor giderken çok güzel ellerimiz öyle dolu dolu olmuyor ama ordan dönüşte resmen taşınıyoruz havası oluyor, Geçen hafta buzdolabında 10 kiloya yakın domatesi eşim almayı unutmuş evde yaparız demiştim çünkü orda onlarla oyalanmak istemiyorum bahçede oturmak, salıncakta sallanmak ve kahve içmek daha güzel. Neyse eşim bahçeyi de söktü biberler orta boy bir poşet vardı. Dönüşte zeytinliğimizde bir incir ağacı var bakalım varsa toplayalım dedik, az birşey bizede kalmış topladık. Sonra mandıraya süt almaya gittik eve bir çıkışımız var eller kollar dolu eşim ve kızım iki tur gidip geldiler. Neyse kahvaltılık peynir ve peynir ürünlerini orda bırakmıyorum. Neyse çıktık ama kısa bir dinlenme yaptık. Eşimle birlikte önce menemenlikleri yaptık beş küçük kavanoz oldu, sonra iki büyük kavanoz domates püresi pişirdim, acı biber, sarımsak, domatesli ve sirkeli sos yaptık dört kavanoz en son o biberleri küçük küçük yemeklik doğradı ben de kızartmalık doğradım ikimizde ikişer poşetlik doğramışız onları da dondurucuya koydum. Nasıl yorulmuşum biraz dinlendik yemek yedik eşime diyorum iyi ki yardım ettin ben bunları bir haftada yapardım.
Yarın mesai var evi temizlerim yemek yaparım az salça yapmıştım onları kavanozlarım gün yetmiyor bazen kafamda oluşturduğum planı uygulayamıyorum zaman yetmiyor yorgunlukta cabası oluyor. Allah sağlık versinde yapalım, anneme konuşurken ben vişne zamanını kaçırdım reçelini yapamadım dedim bana iki kavanoz reçel verdi sağolsun. Çok şükür kış için yine hazırlık yapabildim. Artık birşey yapmak istemiyorum çünkü çok zor oluyor.

İyi geceler kızlar,
Evdeki klasiğim kızı uyuturken uyumuşum. Tabi malum geç uyudu. Saat 23 ü geçti. Sabah da 11 de uyanmıştı.
Uyandım namaz kıldım. Tam yatacaktım baktım kaşınıyor poposu. Hemen açtım baktım. Geçen doktora götürmüştüm ama emin olamamıştım.test falan yapılmamıştı, ilaç yazdı.emin olamadığımdan ilaca başlamadım. Takibe almıştım. Bugün yeniden kaşıntı olunca baktım kıl kurdu var poposunda bu defa bir tane net gördüm. Kıl kurtları genelde gece uyku esnasında yumurtluyormuş o da kaşıntıya sebep oluyormuş. Bu da bir tecrübe oldu araştırdım. Başınıza gelirse bilginiz olsun.
Tahminen Elanın sürekli tırnak yemesinden kaynaklı tabi birkaç sebep daha var. Sokakta kedi köpekle çok haşırneşir oluyor, Bir de havuz da sebep olmuş olabilir.
Yarın sabah hemen ilaca başlıyorum. Zaten ilaç tek kullanımlıkmış.
Yarın nevresimini de kaldırır yıkarım.
Hijyen hastası olmayayım diyorum ama böyle olunca da oluyorum
Zaten bugün kocam da diyor, instagramdaki adam gibisin valizi komple sildim kaç defa. Yerleri sildim. Sildim de sildim.
Ev temizliği konusunda o kadar pinpirik değilim ama bu dışarıda yere deyen şeylerde ve herkesin eline deyen parada otobüs vs şeylerde çok fena hijyen tiklisiyim :) çalışırken masamda kolanya eksik olmazdı. Pandemden taaa çok önceleri Ela parka girip çıktığında yanımda dezenfektan taşırdım.
Uzun uzun yazdım.çocuklu annelere bilgi olsun diye. İnşallah okula gidince de bitlenmeyiz

Bugün okul alışverişi için carrefura uğradık.baktık çok kalabalık Ela tutturdu çıtçıtlı dosya istiyorum neyse aldı eline. Yürüyoruz benim takıntılı kocam Ela ayaklarını yana doğru basarak yürüyordu uyardı ayağını incitirsin diye ben de uyardım. Tabi Ela ısrarla devam etti öyle yürümeye. Bu ara yapma denilen şeyi yapmakta sesli şekilde ısrarcı bu da çocuklarda bağımsızlık kazanma savaşımı bilemedim ben çok üstünde durmadım çünkü biraz sonra bırakacak zaten. Ama eşim yapma demekte ısrarcı, sinirlendi..o kadar korkuyorki aman birşey olacak diye her an tedirgin.patene de karşı.her saniye koşma koşma uyarıları..
Neyse çıktık dosyayı da bıraktırdı. Kasada çok sıra vardı zaten genel sebebi o ama yansıtmak istediği uyardım dinlemedin ondan bıraktırdım mantığı. Yarın alacakmış bana öyle söyledi.
Zaten ondan önce ben de alırdım.
Böyle saçma şeylere takılması bana tuhaf geliyor elbet çok tehlikeli şeylerde ben de çok çok uyarıyorum. Ama bu yaptığını aşırı tehlikeli bulmadım.
Yani durum böyle dün gece geldim bugün sabah dişlerimi sıkarak uyanmışım. Zaten limoniyim.
Kendimi biraz terapi etmem lazım

Dün annemlere ugradık,kardesimler de geldi.
Babam cocukları hadı parka cıkarayım sizi dedi aldı götürdü,Alya topa basmıs dudagunu patlatmıs hafifEyvah dedim kcoi yicek beni dırdır
Topu nerden buldun 5 dk da,kosma dedim sana giderken dedi gecti
Cünkü kendisi de varsa Olacagı varsa oluyır,bıkbıklanmanın manasınyok.

Günaydınn
Dün öglen bi attık kendmizi gece girdik eve.
Kahvaltıyı dısarda yapalım dedi,gerek yok dedim evde sadece peynir yoktu.
Alyayla kartı aldık ondan peynır almaya gittik,2 market yaptık geldik.
Yumurtalı ekmek yaptm Alyaya fırında,bize de menemen falan.
Evi sil süpür yaptm ,cmaarıs yıka,nevresim degis,evden cıktık sonra 15.00 gibi.
Etli ekmekciye.
Orda yedik bayagı.
Annem darlıyo gelmiyonuz da gelmiyonuz.
Koci kahveye diye gidiyon kalıyonuz yemege gün bitiyo diyo.
Gecen hafta denizdeydil gidemedik laflanmadı pek gittik.
Buz ama tabi koy .
Hemen giyindik kalın kalın.
Kardesim asure yapmıs bi ark. Canı cekmis hamile .
Bu kız tr_lelli 2 mutfak konusunda.
Kazanla yapar bide o hıx üsenmez.
Dagıtmıs apartmana
2ser tabak aldı millet,size 1 kavanoz ayırabildim dedi.
1lt asureyi ben,koci,babam ,damat bölüstük
Sonra yemege kalın klasık yok diyorm,Alya gitmicem diyı
Kaldık mangal falan yakıldı.
20.30 da cıktık.
Özellikle yıkamadım biliyorm hasta olur diye,ustunu degistik el yüz yıkadık bayıldı zaten.
Saat 1 de süprizle uyandık gece kacırdı
Kociddn nameleri dinliycsm birazdan sabah sabah.
Gittijk üsüttü isteyle baslayan

Allah kabul eylesin insallah
Eline saglik kardesinin.

Benimde 2 kisi daha var yapacagim
Bi ablama kek bi arkadasin babasi icinde börek yapıcam.
Esini kaybetti yalniz adam 66-67 yasinda arkadasim yapiyor yemegini, temizlik falan sevaptır. Börek, sarma degisik bisi yaparsam veriyorum
Arkadasa veriyorum diyorum babanada ver
Öyle iste.
Kiyamiyorum kimseye tabi bazı insanlar bunu suistimal etmeye çalışıyorlar ama öyelelerini artık asla yanımda tutmuyorum.
Bunlar benim artık ahretliklerim
Karşılıklı bana olsa onlar kosar
Ben onlara.
O kaza zamani ellerinde borekler kurabiyeler taşıdılar bana ölsem unutmam.
Okadarcık şey inan (tabi kadir kiymet bilen nankör olmayanlar icin söylüyorum) insanı okadar mutlu ediyor ki.
Önemsenmek, düşünülmek insanı onure ediyor

Benim koci de geçen şaşırttı beni. Kardeşimin evin parkta Ela yüzüstü düşmüştü burnu ve burnunun altı yaralandı. Eyvah dedim şimdi görünce dırdır dırdır kafamı yiyecek.
Görüntülü konuşurken gördü sadece nasıl oldu diye sordu ben şoook bazen böyle birşey demeyerek şaşırtıyor

Günaydın kızlar.
Tempo başladı. Kimisi okul başlasın diye acele ederken, ben de okul başlayınca tempomu düşünüyorumdur
Bugün iki saat ders varmış.
Hiç okula götüresim yok ama geçen hafta da hiç birşeye katılmadık. Okula bırakırım biraz alınacaklara bir göz atarım.kırtasiyeye uğrarım. Sonra onu alır alınacakları birlikte alırız. Bir de akşama yemek derdi var. Püüüff.
Evde de çamaşır atar evi toplarım. Temizliği bugün yapamam. Evi robota süpürtürüm.
Hala uyanmadı şimdi kahvaltı hazırlayacağım.
Tüm çocuklara yeni okul dönemi hayırlı olsun

Bütün çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun Allah zihin açıklıkları versin. Bu gün sabah sabah kilerin kapısını kapattım her zaman ki gibi sonra bir daha girmeye çalıştım kapı açılmadı eşim uğraştı olmadı, neyse işe gitti öğle arası arkadaşı teknisyen onunla geldiler yok olmuyor kapı açılmıyor açtılar yeni kapı kolu kilit taktılar yine bir kapandı açılmadı neyse çok yoruldu ama sonunda yaptı, evi temizlemiştim artık sadece orayı temizledim. Sabah sabah temizlik perileri geldi bana banyo tuvaletleri ovaladım sadece bizim banyoyu ve tuvaleti yapmadım çok yoruldum onu da hafta içi temizlerim toz kaldı yarına yemekler tamam biber dolması dolapta hazırdı sadece pişirdim, börülce haşlamıştım oda hazırdı bir de çorba yeter kış hazırlıkları içinde sadece turşum kaldı onuda lahanadan yapıcam Allah yaptıklarımızı, hazırladıklarımızı ağız tadıyla yemek nasip olsun. Uzmanlarda korkutuyor El nino geliyormuş bu yıl, Allah yardımcımız olsun her kış gelmeden önce içimde bir korku oluyor. Aslında kışı çok severim, ama bu hava muhalefeti beni çok korkutuyor. Allahım afetsiz ver diyorum, kışın malum doğalgaz da çok geliyor o da beni biraz stres yapıyor. Kış geçmiyor mu geçiyor, o faturalar ödenmiyor mu ödeniyor diyorum o zaman sen kendini neden hırpalıyorsun diye kendime kızıyorum. Eşim pazarı da yapıp gelicek bu gün pazar onun işyerine yakın oradan alıcak bakalım ne kadar gidecek çünkü herşey çok pahalı.

Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin ablacim
Canim aksam su içine kabak çekirdeği yağı damlatiyosun sabah tuvalette dokuluyormus kıl kurtları bi araştır istersen

Selamm
Dunden yemegim vardı yetti.
Bugun patatesli börek yaptım el acmasi.
Oglum yesin diye yapıyorum valla
Yediriyim gitmeden icimde kalır.

Sürekli liste yapıyorum
Ihtiyac dışına çıkmak istemiyorum.
Sacima kullandigim urban sprey az kaldı valla kart kesilince dedim bekle sıranı sen hele.
Öncelik oglanın
Kizinda disarida giymeye bisi yok onada bakicam artık.
Incecik taytla cikariyorum hava serinledi aksam.
Kulotlu corap, kalın tayt, pantolon falan alıncak.
Halledicem sırayla.

Kızlar selamlar.
Cumartesi Eskişehir'e düğüne gittik
Cumartesi orda kaldık
Pazar Eskişehir'i gezdik akşam 9 gibi geldik.

Göğsümün altında sivilce gibi bisey çıkmıştı 2 ay evvel içini bosaltmistim.
Dün bir ağrı hissettim , bu akşam iş çıkışı doktora gittim krem yazdı önemli bisey yokmuş şükür.
Dişim ağrıyor yarin aksama da dişçiye randevu aldım.

Ve kızlar tüp bebek yapmaya karar verdik.
Reglinin 2. Günü gel dediler
Yarin 2. Günüm sabah erkenden gidecegim inş.
Geçen rüyamda gördüm kızın olacak dediler.Ilk seferde tuttu dediler.
İnş gerçek olur tutar.Dua edin bana

Hadi hayırlı haberlerle gel ins cnm

Slm bacımlar
öglen moralim bozuldu hala kendime gelemdim.
Ev kentsel dönüsüme gircek,duydugumdan beri satar burayı bak gör dedim kociye.Ev sahibi ugrasmaz.Apartmanda uzlasma saglayamazlar kesin.
Öglen haber gelmis müsaitseniz eve eksper gelck diye
Ben sok
Koci yazmıs hemen.
Ev arayalım mı müsteri hazır mı diye?
Hayır demis ama asaplarım bozuldu.
Geldiler foto cektiler.
Dedim bu aynı gun mu haber veirilir?
Calısan insanız neden gorsun elin adamı evi öyle?
Temizlemistik dun ama olsun.
Kiralara bakıyorm en begenmediğin 10 dan baslıyor.
Hayırlısı artık.
En kötü gider otuuruz anamın alt kata diyo koci.
İns is oralara gelmez

Allah yardimciniz olsun canım.
Rabbim kendi evinizi almayı nasip etsin vesile kılsın inşallah

İyi geceler kızlar,
Güya bugün erken uyuyacaktım. Bu gece yine kontrol edeyim dedim. Bir baktım daha çok kaşınıyor. Ve açtım baktım bayağı var poposunda. Dün bir taneydi. Kıl kurdunu döküncemi daha yoğun kaşınılıyor anlamadım. İlaç içti sabah. Biz de tabi önlem amaçlı içtik. Ama üç hafta sonra yine ilaç içirmeyi düşünüyorum. Yarın da okul iki saat. Göndermesem daha iyi olacak sanırım. Bulaşıcımı onu da bilemiyırum.
Ablam da diyor, hijyen hijyen dedin bütün hijyen hastalıkları seni buluyor
Neyse bugün yoğun tempoda en lüks yaptığım şey arkadaşla bir fincan kahve içtiğim.
Gittim Elayla birlikte okul malzemelerini aldım. Evi toparla temizle çamaşır çarşafları yıkadım. Katladım.
Mutfağa süpürge çektim.
Yemek bile hazırlamamıştım. Eşim köfte aldı. Köfte patates yaptık yedik. Bir de okulun ilk günü yemek ne var diye sorunca püüüf dedim
Koşturmacalu geçecek belli bugün değilmi. Neyse aldı geldi de uğraşmadım.
Ela yaz tatilinde öğretmeni için mektup yazmamı istemişti.o söyledi ben yazdım.
Bugün de öğretmenine verdi mektubunu.
Öğretmeni duygulanmış. İyiki Elayla yollarımız kesişti diye yazdı. Ben de iyiki dedim.
Öğretmeni ile yıldızları barışık inşallah tüm eğitim hayatında öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…