Küçük Düşün Büyük Olsun!

İki gündür ben de şifayı kaptım. Boğazım ağrıyordu. İlaç içmemekte direnirken. Akşam burnum da tıkanıp genzim yanmaya başladı. Mecbur içmek zorunda kaldım. Ve oldukça rahatlattı. Alerjik bünye olunca hemen burun iflas. Zaten her sabah kalktığımda koku almıyorum. Sonra ilerleyen saatlerde koku almam başlıyor.
Hava da bir dengesiz fena rüzgar var. Bir de bu ara yüzüm çok terliyor. Ben mi sıcaklıyorum. Herkes öylemi. Eskiden hiç yüz terlemesi yaşamazdım. Biraz da menopoz habercisi gibi. Kör topal gidiyoruz bakalım. Adetim yine geçti. Bir kaç ay düzenli gidiyor. Sonra iki ayda üç ayda bir oluyorum.
En son doktor da menopoz demem için 1 yıl olmaman gerekli dedi. Ondan dolayı doktora da gitmiyorum. Ama bu terleme konusu hiç hoşuma gitmedi. Hergün banyoya atıyorum kendimi. Günde kaç defa yüzümü yıkıyorum.

Onu bizde yapiyoruz.
O oynarken 5dk kaldi 3dk kaldi süren bitiyor diyoruz o hala 5 dakika daha diyor.
Biz 5 yapiyoruz o bize 5 yapiyor
Simde bi de sey cikti.
Arkadas buluyor hemen bu cok arkadasci
Ama o cikmiyor ki diyor.
Onunla mukayese ediyor kendini
Onun süresi var hala diyoruz ikna olmuyor
Ben yalnız asla gitmem kızla avm falan.

Bizim ki guzel oyun kuruyor hemen arkadasta buluyor ama doymuyor
Istiyor ki saatlerce oynayalım
Ancak arkadasi giderse belki ozaman ikna oluyor.
Tabi o ara baska arkadas bulmazsa.
Bu kime cekti bilmiyorum.
Ben cok secerim oglumda hep secerdi herkes oyun kurmazdi bu değişik
Tam sokak cocugu olmalık cocuk ama yanlış aileye olmus

Bende atraksiyon bitmez.
Aksiyetem hep tavan.
Oğlumda bi okadar dunya rahatı.
Dunya yansa oturur kenardan izler.
Gecen hafta cilt dr hastalanmisti yoktu
Bu hafta bakacakti gittik hava yagmur esim birakti hast. Kapısından giriyoruz ee bnm kimligim yok ki diyo kan beynime sıcradi.
Lan oglum senin anan ertesi gun giyecegini, götüreceğini, cantasini aksamda hazirlayan, soracaklarini bile not alan, herseyi gunler oncesinden liste yapan, tek tek kalem yazan kadın sen kime cektin allasen.
Dedim git babana söyle beni babana bulastirma.
Bir daha eve döndük kimlik aldık geri gidiyoruz onumuzde zincirleme kaza oldu mu.
3 araba girdi birbirine arkalarinda da biz varız.
Kaçtık hemen kapancak yol kalcaz orda.
Kadinin araba baya kotuydu ama ön komple dagilmisti.
Hast. isini hallettik esim dedi daha da geri birakmam sizi adam gec kaldi.
Dedim metroyla gideriz.
Metroyla dönduk saglikocagi, sonra ilaclar.
Yurt saglik raporu istiyordu haftalardir yatti yatti sonra alirim sonra alirim bak yetismedi.
Kan yarin vercek yetisemedik rapor haftaya kaldı.
Rica minnet beni yurtla muhattap edecek.
Daha bitmedi anne resmim var gerek yok anne resmim var gerek yok dedi dedi.
Hani resim dedim vardi resimlerini bulamadi
Haddi o da kaldı mi son gune.
Sabah beri hastane, saglik ocagi, eczane, foto geziyoruz.
Daha bitmedi kirtasiyeye gidip zibilyon tane cikti alincak.
Insan nasil bukadar rahat olurun örnegide benim oglan.
Vallahi bu gamsizlikda yaslanmaz
Hayir bi de okadar rahat sakin ki hic
Hallederiz kafasinda hep
Saglik raporun yok ya seni yurda almazlarsa diyorum nolcak pazartesi sabah alir okula gecerim diyor
Sanki baska semte gidecek sanki 2 adım yol.
Babasıyla papaz olcaklar aksam yine.
Vallahi ömrumden 10 yil daha gitti

Ben de çok telasliyimdir
Hersey olsun bitsin isterim hiç rahat değilim
Misal tüp bebek tedavisinde büssürü ilaç, iğne kullandim, eczaci müşterim var sagolsun şu ilaç lazım dedim yolladı bu dedim yolladı 33000 tl felan galiba tutacak
Sağlık güvencem odeyecek %20 ben ödeyeceğim
Hasta yatağımda telaşa düştüm,
Fatura hazırlattıriyorun,eksik reçeteyi yazdirtiyorum, vakfı arıyorum söyle mi olacak böyle mi 2 gündür telastayim.
Pazartesi işe baslayinca ödediğim faturaları,reçeteleri,raporumu yollayım da paramı alayım bir an evvel vakıftan.
Keşke ben de biraz rahat olsaydım,

Lellim kızın zor çocuk seni çok iyi anlıyorum benim küçük kızım da aynı Alya gibiydi ben yaklaşık on yıl denize giremedim yok ablasına sataşırdı yok babasının gözüne kum atardı ya da kumsalda ki çocuklara bulaşırdı Allahım girmeyeyim daha iyi dedim bir de ağzında emzik gülüyorlardı ona o da onlara ağzından emziği çıkarıp tükürüyordu. Zor yıllardı ama o zaman bu aromatik yağları bilmiyordum şimdi anneler yakasına yastığına damlatıyorlarmış duydum etrafımdan ama küçük çocugum olmadığı için hangi yağ olduğunu bilmiyorum internetten bir araştır istersen sakinleştirici özelliği varmış hatta okula giden çocukların da yakalarına birkaç damla koyuyorlarmış dikkat eksikliği olmuyormuş faydası çok diyorlar tabi ki son karar senin Lellim.

Oglan yanlis meslek secti yasam koçu falan olmalı
Nasıl gamsız olunur koçu

Bu gün hava da yağmur sıcagı var nasıl bir sıcak yazdan beter. Ev topladım her zamanki gibi tavuk haşladım çorba yaptım akşam yemek yemediğimiz için yemekler var onları yeriz. Çamaşır topladım katladım yerleştirdim bir makina daha hazırladım ama yıkamıcam çok yoruldum bu ara havalar da beni halsiz bırakıyor. Kargolar geliyor benim kızlar durdurulamıyor ama ne diyebilirim ki birşey söylemek istemiyorum evlenince bu kadar yapamazlar gibime geliyor ihtiyaçlar farklılaşıyor çünkü.

Lavanta kullaniyordum bir ara uykuya rahat gecmesi icin ama düzenli kullanmadım fayda görduk mü onuda bilmiyorum.
Bi duzenli kullanmam lazim unutuyorum hep.

Nem aşırı
Sabah serindi burasida ama suan bunaltıcı

Aminnn
Slmm bacımlar
Nur topu gibi korkumuz var.
Okulda 2 kiside sirke cıkmıs
Ögretmen h.sonu cocukları bit sampuıanıyla yıkasın dedi
Bugun aldım hemen yıkadım ama ins gelmez valla.
Bide onla ugrasamıcam
Toka al o yaklaşmıyomus
Sakın işe başlama fena ev darma duman oluyor
Ay bana su aralar kimse gelmesin mümkünse
Ev almış basini gidiyor
Damla yemek yok
Sulukofte ve nohutlu pilav yapcam
Hic halim yok ya yorgunumda yorgunum
Gözüm yatakda
Benim evi görsen korkarsın lelli
Perdeleri ne zamandır yıkamadım
Süpürge hotumum yırtılmıs firma 1000 tl istiyor ben 275 yaptırdım
Ucmuslar ortalık kötğ alım gücü düştü
Bir yandan çalıştığına seviniyorum biranda hiçbir şeye yetişemiyorum
Ev çok dağılıyor ama ben sıkıntıdan nolcaksa eşimde dağılsın ev sen çalış birikim yapalım yoksa tek birşey olmuyor diyor
Ama bende çok yoruluyorum nolcak halimiz

İyi geceler,
Bugün sabah kalkınca suphangilemizi yaptım. Ela gelmek istemedi. Bu ara legolara fena sardı. Masanın üzerinde dağınık duruyor. Valla toplamıyorum. Dağınıksın diyen diyebilir
Benim mantığım; çocuk kendine faydalı şeyleri yapıyorsa istediği kadar dağılsın ev, umrumda da değil. Sadece gereksiz dağınıklığı sevmiyorum.
Kahvaltı yaptık. Okul için pankek yapmasak sadece meyve götürsen dedim. Ama anne herkes getiriyor okulda yememiz gerekiyor dedi. Ben de öyleyse neden okulda börek yemiyorsun dedim güldü. Neyse acele yaptım pankeki. Çikolatalı ve sade koydum.hepsini yemiş.
Evde zibilyontane tencere çıktı bulaşık. Kemik suyu kaynattığım düdüklü, süt pişirdiğim tencere, supangle yaptığım... makinayı çalıştırmadığıma pişman oldum. Elde tencere yıkamayı hiç sevmem.
Yarım yamalak topladım saat geldi.
Okula bıraktım. Hastaneye gittim. Göğüs hastalıkları bölümü çok sakinken, bugün inanılmaz kalabalıktı. Mevsimi olduğundan sanırım. Hastaneden zor çıktım.bir daha uğraşmayayım diye doktora rapor yazdırdım. Aile hekimine yazdırırım ilacı. Rahat olur.
Burnum genzim yanıyordu geniz akıntım çeşme gibi. Zaten benim boğazıma değil burnuma vuruyor. Onlara da ilaç yazdı doktor.
Dönüşte işlerimi hallettim. Markete de uğradım. Elayı okuldan erken aldım. Yokuş çıkıp eve gelip tekrar okula gitmeyi gözüm kesmedi.
Eve gelince evi toparladım. Yemeğe giriştim.Biraz tv açmıştı kapattırdım. Sohbet ettik. Kıza hamburger patates yaptım yedi o. Bize de yemek hazırladım. Yedik. İlaçları içince uyku bastırdı. Kafam bidünya oluyor bu soğuk algınlığı ilaçlarıyla. Biraz uyumaya çalıştım. Uyuyamadım. Elayı uyuturken dalmışım biraz.

Selam hayırlı cuamlar.
Oglani kan almaya yolladim babasiyla.
Oglende berbere gidecek
Aksam uzeride avm gecicez.
Botu olmadi iadeye verdim.
Dedim Allah askinaa beni ugrastirma ben oylede boylede para veriyorum gidip olani alalim vakit yok
Pazar günü kızı tiyatroya goturucem.
Sonra tiyatro muzesi ve cocuk kutuphanesine
Ba ba ba dün burda kızı sikayetlenmemis gibi yurek yemisligime bak sen.
Korkularimım uzerine yuruyorum yalinayak
Bir de tek goturcem
Ya rezil olurum ya vezir bismillah
Yeni atraksiyon yükleniyor...

Dün aksam uzeri birlikde Bim e gittik
Biraz daha uzak olana götürdüm yürüsün diye.
Vukaatsız gidip geldik.
Hatta cok biside istemedi.
Simdiden konusuyorum.
Ön konusmalar bakalım ikna edecek mi?
Haftasonlari icinde cimnastik kursu bakıyorum.
Bir yer buldum saatleri ve fiyatı konusucam.
Evde takla falan atmayi cok seviyor belki iyi olur degisiklik olur.
Böyle kurslar, tiyatrolar falan bakalım nasıl gelecek.

Bu arada su sabancilara bakiyorum 40 mi ucurdular mevlit mi yaptilar havuz basinda
Bi de bebegine kaynanasinin adini verdi ya.
Valla sabancilardan kaynanam olsa kendi adimi bile kaynanamin adindan koyarim bende
Mantıklı buldum.
Bazen hersey cok adaletsizmis gibi geliyor.
Ulkenin zengini uber zengin fakiri fasfakir.
Su insanlarin oraya yaptigi masrafin 4/1 ben kendime yazlik alabilirim.
Ama 1 ev almak icin yillarca calisan faiz odeyen insanlar icin bu dunya fazla zalim ve acimasız.
Yine zengonun parasinin benim cenemi yordugu bir gün oluyordu.

Enerjisini atmış olur iyi olur.

Kizlar hayırlı cumalar
Ben bir hata yaptım,
5 gün içeceğim ilaç vardi alt tarafta da toplam 5 adet içilecek yaziyordu.Kafam gitti dün akşam 5 adet içtim halbuki o toplam sayiyi gösteren ifade idi nasıl böyle bir hata yaptım.Prednol ilacin adi.Hemşireye sordum icilmeyecekti dedi bisey olmaz dedi ama üzüldüm inş benim hatam yüzünden bisey olmaz

Yaa hic bilgim yok ama cok heycanlisin biliyorum dikkat etmeye calis.
Sey yine bi doktoruna danissan mi?
O ilaclarin yan etkileri neler hic bilmiyorum mutlaka bilgi al
Insallah hic bisicik olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…