- 27 Şubat 2013
- 14.792
- 42.262
- 798
Onu bizde yapiyoruz.Bu çıkarma işlerinde bizde şu yöntem işe yarıyordu ama parkta ilk krizlerin başladığı 2 yaştan beri yapıyorum önce diretti sonra alıştı.
Parka girerken bir saat sona çıkıcaz ben sana çıkmadan önce hatırlatacağım sonra ona kadar sayıp çıkacağız diyorum. Çıkmamıza yakın gitmemize 5 dk kaldı diyorum(bunu böyle ses tonumu kalınlaştırıp duyuru yapar gibi diyorum mesela dikkat dikkat çıkmamıza son 5 dk gibi,) az oynuyor, parktan çıkmadan en son ne oynamak istersin diyorum. Seçtiği oyıncağa biniyor. Ben sonra sayma vakti diyorum 10 a kadar sayarken ya bakalım kapıya koş seni yakalayabilcem mi diyorum hep sayıp hem koşuyorum ya da beni yakala diyorum ya da şu karşıdaki duvara ilk kim değecek gibi bir oyun uyduruyorum. başta yine de çıkmıyordu ağlıyordu bağırıyordu ya da lütden diye yalvarıyordu,kucaklayıp çıkarıyordum hemen süreyi hiç ağladı diye uzatmadım çıkcaz dedikten sonra hiç geri adım atmadım.Ben ve bir kaç arkadaşım uyguladı biz de çok işe yaradı parktan veya oyun alanından çıkmamız çok kolay oluyor artık.
Tabi her çocuk farklı, ona uyacak en iyi yöntemi sen bilirisn
Bizim ki guzel oyun kuruyor hemen arkadasta buluyor ama doymuyorGezme konusunda tek çözüm yolum, böyle yaparsan eve gideriz oluyordu. Ve gerçekten de çoğu kez işe yaradı. Çünkü Ela gezmeyi çok seviyordu. Benim en zoru 3 yaşıydı. Çoğu kez de size yazıp paylaşmıştım. Genel zorlayan şey tehlikeli hareketler yapması ve yapma tehlikeli dedikçe tekrar tekrar yapmak da ısrar etmesiydi. Şimdi geçtimi tabi bir anlamda en azından diretmiyor ama hala tehlikeli hareketleri ara ara tekrarlıyor. Daha dün yatağının incecik yerinde yürüme çabasındaydı.
Ben de arkadaşımızın önerdiği kitapları okumuştum. Etkili olmuştu. En azından hangi davranışında neden öyle yaptığına anlam vermiş oluyordum. Ve ona göre davranış uyguluyordum.
Ben de çok telasliyimdirBende atraksiyon bitmez.
Aksiyetem hep tavan.
Oğlumda bi okadar dunya rahatı.
Dunya yansa oturur kenardan izler.
Gecen hafta cilt dr hastalanmisti yoktu
Bu hafta bakacakti gittik hava yagmur esim birakti hast. Kapısından giriyoruz ee bnm kimligim yok ki diyo kan beynime sıcradi.
Lan oglum senin anan ertesi gun giyecegini, götüreceğini, cantasini aksamda hazirlayan, soracaklarini bile not alan, herseyi gunler oncesinden liste yapan, tek tek kalem yazan kadın sen kime cektin allasen.
Dedim git babana söyle beni babana bulastirma.
Bir daha eve döndük kimlik aldık geri gidiyoruz onumuzde zincirleme kaza oldu mu.
3 araba girdi birbirine arkalarinda da biz varız.
Kaçtık hemen kapancak yol kalcaz orda.
Kadinin araba baya kotuydu ama ön komple dagilmisti.
Hast. isini hallettik esim dedi daha da geri birakmam sizi adam gec kaldi.
Dedim metroyla gideriz.
Metroyla dönduk saglikocagi, sonra ilaclar.
Yurt saglik raporu istiyordu haftalardir yatti yatti sonra alirim sonra alirim bak yetismedi.
Kan yarin vercek yetisemedik rapor haftaya kaldı.
Rica minnet beni yurtla muhattap edecek.
Daha bitmedi anne resmim var gerek yok anne resmim var gerek yok dedi dedi.
Hani resim dedim vardi resimlerini bulamadi
Haddi o da kaldı mi son gune.
Sabah beri hastane, saglik ocagi, eczane, foto geziyoruz.
Daha bitmedi kirtasiyeye gidip zibilyon tane cikti alincak.
Insan nasil bukadar rahat olurun örnegide benim oglan.
Vallahi bu gamsizlikda yaslanmaz
Hayir bi de okadar rahat sakin ki hic
Hallederiz kafasinda hep
Saglik raporun yok ya seni yurda almazlarsa diyorum nolcak pazartesi sabah alir okula gecerim diyor
Sanki baska semte gidecek sanki 2 adım yol.
Babasıyla papaz olcaklar aksam yine.
Vallahi ömrumden 10 yil daha gitti
Lellim kızın zor çocuk seni çok iyi anlıyorum benim küçük kızım da aynı Alya gibiydi ben yaklaşık on yıl denize giremedim yok ablasına sataşırdı yok babasının gözüne kum atardı ya da kumsalda ki çocuklara bulaşırdı Allahım girmeyeyim daha iyi dedim bir de ağzında emzik gülüyorlardı ona o da onlara ağzından emziği çıkarıp tükürüyordu. Zor yıllardı ama o zaman bu aromatik yağları bilmiyordum şimdi anneler yakasına yastığına damlatıyorlarmış duydum etrafımdan ama küçük çocugum olmadığı için hangi yağ olduğunu bilmiyorum internetten bir araştır istersen sakinleştirici özelliği varmış hatta okula giden çocukların da yakalarına birkaç damla koyuyorlarmış dikkat eksikliği olmuyormuş faydası çok diyorlar tabi ki son karar senin Lellim.Bu cocikle avm gidenler beybi sende nasil gidiyonuz diyin hele.
Yeminle anksiyetem pik yaptı
Kendimi sıkmakdan boynum agridi kaslarım gerildi.
Kas gevsetici ictim eve gelince.
Biz oglanla yagmurluk baktik
Yarim saat oyun alaninda yarim saatde baska oyun alaninda oynamis babasiyla.
Yemek yicez dedik Allahımm Allahımmm yerlere yattı.
Bize vurmak mi dersin yerlerde yuvarlanmak mı çığlık kiyamet.
Yeminle sukadar avm gezdim asla böylesini gormedim.
Elin cocuklari kuzu gibi tmm diyosun süren bitti çıkıyor cocuk ben şok
Biz hic bir zaman girdigi kapıdan yuruyerek cikaramadik.
Hep paravandan zorla kucaklayarak.
Cok ama cok yoruldum artık.
Sinirlerimde, bünyemde dayanmıyor
Hergün yatakdan yorgun uyanıyorum.
Tum gün yorgun geziyorum.
Evde de aksama kadar yatakda zıplıyor asla yorulmuyor.
Yürümek diye bisi yok zaten hep kosarak.
Kum havuzunada girdi yarim saat o dedigini yaptirdikca ben daha çok sinirleniyorum ama asla kucaklayipda zemin kata inmemiz mümkün degil kendini atiyor kucagimizdan
Sonra ordanda yine zorla çıktı ama acıktı dedim eve gidiyoruz demin yemedin yok pide falan..
Arabaya bindigi gibi aç aç uyudu.
Uykusuda gelmisti okey ama cidden zor bir çocuk.
Annem bile 10 tane senin oglan gibi cocuk baksam buna ancak eşdeğer diyor.
okadar sinirlendim ki karnim açtı sinirimden acligimda gitti.
Tek basima asla alıp goturemiyorum iste asla cesaret edemiyorum.
3umuz bas edemedik ya şaka gibi.
Dinlemiyor konusturmuyor cigligiyla bizi bastırıyor.
Tmm ben sabırlı biri değilim kabul ediyorum ama annem sonsuz sabırlıdır o bile illallah dedi ya.
Yorgunum.
Goturmeyelim diyoruz kiyamıyoruz götürüyoruz pişman oluyoruz.
Büyüdükçe uslanır diyordu annem daha da cozuttu.
Aksine dahada hırçınlasıyor.
Bilmiyorum kendime sabır diliyorum.
Oglan yanlis meslek secti yasam koçu falan olmalıBen de çok telasliyimdir
Hersey olsun bitsin isterim hiç rahat değilim
Misal tüp bebek tedavisinde büssürü ilaç, iğne kullandim, eczaci müşterim var sagolsun şu ilaç lazım dedim yolladı bu dedim yolladı 33000 tl felan galiba tutacak
Sağlık güvencem odeyecek %20 ben ödeyeceğim
Hasta yatağımda telaşa düştüm,
Fatura hazırlattıriyorun,eksik reçeteyi yazdirtiyorum, vakfı arıyorum söyle mi olacak böyle mi 2 gündür telastayim.
Pazartesi işe baslayinca ödediğim faturaları,reçeteleri,raporumu yollayım da paramı alayım bir an evvel vakıftan.
Keşke ben de biraz rahat olsaydım,
Lavanta kullaniyordum bir ara uykuya rahat gecmesi icin ama düzenli kullanmadım fayda görduk mü onuda bilmiyorum.Lellim kızın zor çocuk seni çok iyi anlıyorum benim küçük kızım da aynı Alya gibiydi ben yaklaşık on yıl denize giremedim yok ablasına sataşırdı yok babasının gözüne kum atardı ya da kumsalda ki çocuklara bulaşırdı Allahım girmeyeyim daha iyi dedim bir de ağzında emzik gülüyorlardı ona o da onlara ağzından emziği çıkarıp tükürüyordu. Zor yıllardı ama o zaman bu aromatik yağları bilmiyordum şimdi anneler yakasına yastığına damlatıyorlarmış duydum etrafımdan ama küçük çocugum olmadığı için hangi yağ olduğunu bilmiyorum internetten bir araştır istersen sakinleştirici özelliği varmış hatta okula giden çocukların da yakalarına birkaç damla koyuyorlarmış dikkat eksikliği olmuyormuş faydası çok diyorlar tabi ki son karar senin Lellim.
Nem aşırıBu gün hava da yağmur sıcagı var nasıl bir sıcak yazdan beter. Ev topladım her zamanki gibi tavuk haşladım çorba yaptım akşam yemek yemediğimiz için yemekler var onları yeriz. Çamaşır topladım katladım yerleştirdim bir makina daha hazırladım ama yıkamıcam çok yoruldum bu ara havalar da beni halsiz bırakıyor. Kargolar geliyor benim kızlar durdurulamıyor ama ne diyebilirim ki birşey söylemek istemiyorum evlenince bu kadar yapamazlar gibime geliyor ihtiyaçlar farklılaşıyor çünkü.
AminnnCanlarım Allah sizlere ve isteyen herkese çok daha güzellerini ve nereden istiyorsanız oradan almak nasip olsun. Ben gerçekten çok seviyorum yazlığımızı burada apartman hayatından sonra o müstakil yaşantı bana muazzam iyi geliyor. Sizlerde aldığınızda buradan yazarsınız ben sizler sahip olunca daha mutlu olurum o güzel kalplerinize göre versin Rabbim.
Bahçenin olması eşim ve benim için iyi oluyor genelde eşim suluyor hortumları çok ağır ve uzun tabi çeşme suyu olmadığından, ben kaldıramıyorum hortumları, bahçede yetişen meyveleri toplamak ayrı bir güzellik yerken bile insanın yüzüne istemsiz bir tebessüm geliyor. Eşime diyorum ben çiftçi olsaymışım da mutlu olurmuşum seviyorum toprağı onla oyalanmayı denize bile gitmiyorum havası bana yetiyor.
Toka al o yaklaşmıyomusSlmm bacımlar
Nur topu gibi korkumuz var.
Okulda 2 kiside sirke cıkmıs
Ögretmen h.sonu cocukları bit sampuıanıyla yıkasın dedi
Bugun aldım hemen yıkadım ama ins gelmez valla.
Bide onla ugrasamıcam
Sakın işe başlama fena ev darma duman oluyorbazen çocugu kreşe verip işe başlayasım geliyo ya
Yine öyle bir gün oldu benim için
Eşim işten geldiğinden beri uyuyo
Çalışıyomuş tabi uyuycakmış
Uyuda bu kadar erkende uyuma be yaaasaplarım bozuluyo valla .
Ev aldı başını gidiyo .
Hayır aksi gibi tekimde yanımda kimselerde yok emanet edip evimi temizleyim .
Eve Yardımda almıyorum cocukla ne yapabilirsem .
Bazen sırf bu yüzden çalışmak istiyorum valla
En azından kafam rahat olur
Sonra geçiyo tabi bu düşünce
Ay bana su aralar kimse gelmesin mümkünseBenim evime de çat kapı gelen yok.. zaten sevmem de öyle, arayıp haber versin müsaitsem gel derim. Değilsem işim var gelme derim.
He bir de evim dağınık olabiliyor, bu tür şeylere takılmayacak insanlar gelsin mümkünseDiğer çeşitler ani misafir kategorime girmiyor :)
Benim evi görsen korkarsın lelliEv almış basini gidiyor
Damla yemek yok
Sulukofte ve nohutlu pilav yapcam
Hic halim yok ya yorgunumda yorgunum
Gözüm yatakda
Enerjisini atmış olur iyi olur.Dün aksam uzeri birlikde Bim e gittik
Biraz daha uzak olana götürdüm yürüsün diye.
Vukaatsız gidip geldik.
Hatta cok biside istemedi.
Simdiden konusuyorum.
Ön konusmalar bakalım ikna edecek mi?
Haftasonlari icinde cimnastik kursu bakıyorum.
Bir yer buldum saatleri ve fiyatı konusucam.
Evde takla falan atmayi cok seviyor belki iyi olur degisiklik olur.
Böyle kurslar, tiyatrolar falan bakalım nasıl gelecek.
Yaa hic bilgim yok ama cok heycanlisin biliyorum dikkat etmeye calis.Kizlar hayırlı cumalar
Ben bir hata yaptım,
5 gün içeceğim ilaç vardi alt tarafta da toplam 5 adet içilecek yaziyordu.Kafam gitti dün akşam 5 adet içtim halbuki o toplam sayiyi gösteren ifade idi nasıl böyle bir hata yaptım.Prednol ilacin adi.Hemşireye sordum icilmeyecekti dedi bisey olmaz dedi ama üzüldüm inş benim hatam yüzünden bisey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?