Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim evime de çat kapı gelen yok.. zaten sevmem de öyle, arayıp haber versin müsaitsem gel derim. Değilsem işim var gelme derim.
He bir de evim dağınık olabiliyor, bu tür şeylere takılmayacak insanlar gelsin mümkünse Diğer çeşitler ani misafir kategorime girmiyor :)

Çalışırken yanımda kahvaltı az götürmedim.
O ara karatay diyeti yapıyordum. Öğle yemeği yemiyordum. Çiğ kuruyemiş alıyordum.o da bayağı gidiyordu Yemek paralarımı birikime atmıştım.

Geldik bekliyoruz 13.30 da transfer edecekler inş tutar tatlım
Birden geçmişe götürdün beni beren naz, heyy gidi günler geçti gitti. Tüm üzülmelerim boşunaymış.
Allah senin de gönlüne göre versin, sonsuz sevincinle al bebişini kucağınanedense kızını yazacaktım

İnşallah canım inşallah sağlıklı olsun da kız erkek farketmez İnşallah benimledir bebislerim ,bebeğim

Kızlarr iyi geceler, iki gündür tam bakamadım da, dün kız mantı istedi kociş gözleme patlat dedi. Ben evde kalan yemek vardı onu yedim. Çorba yapmıştım ondan yedim. Ben erken yedim.
Dün arkadaşın annesi rahatsızmış, alırmısın okuldan dedi. Gittim. Alacaktım ama eşi yetişti çıkışa. Beni de bekledi. Zaten aynı bloktayız birlikte döndük onların arabayla.
Eşi hastaneye arkadaşımın yanına gidecekti. Bize bırakabilirsin çocuğu dedim. Zaten çocuklar dünden razı. Bize geldik. Birlikte lego oynadılar. Oyun oynadılar. Bana da iyi oldu. Mantıyı çok yapıp buzluğa attım. Onlara mantı pişirirken, arkadaş geldi çocuğu almaya. Yemek yiyecekti dedim. Özbek mantısı yaptığım. Ela diğer mantıyı yemiyor. Onun oğlu da yerim dedi. Ama şimdi eve in tekrar çık uğraşamam dedi. Çok yoruldum dedi.indiler eve.Ela da gelmiş niye mantı yaparken yardıma çağırmıyorsun annneee diyor :)
Bugün de Ela geç uyandı. Kahvaltı hazırladım. O ara orkideleri sulayacağım dedi. Suladı. Gece de sana sürprizim var dedi yatağımı açmış. Hazırlamış. Canım kızım benim.büyüyor
Bugün okula bırakınca ütü yaptım.
Yemek yumurtalı taze fasulye yaptım. Makarna pişirdim. Salata da yaptım.
Elaya et de pişirdim az.
Eşim aramış yemek ne var diyor, et kavursaydın dedi. Allahım her gün yese bıkmayacak etten.
Zaten bunu zor yaptım. Ütü yaptım kız okuldayken dedim. Bir de ne o et sevdası, sebzeyi çok seviyorum ben. Et çok yersem bıkkınlık geliyor. .kıza da sadece makarnayla doymasın diye kemikli et haşlayıp yaptım Makarnayı da kemik suyunda pişirdim.
Koci gelmeden dereotlu poğaça yapıp buzluğa attım.
Yemekten sonra kızla biraz oynadık.

Bugünlerde Elaya ayakkabı bakıyorum. Skechers ın modelleri hoşuma gidiyor. Uygun fiyatlardan numara olanlardan alırım. Ayak numarası çok hızlı değişti. 30 numara oldu. 31 numara bakıyorum.
Baharda 350 e aldığımız ayakkabı 800 e yakın olmuş.
Yarın da diş doktoruna rutin kontrole götüreceğim. Okula göndermem.
Aile katılımı etkinliklerimiz başlıyor. Benim 16 ekim haftası. Bir pano hazırlayacağız. Panoda resimler ve resimleri anlatan yazılarımız olacak.çocuklar kendilerini bu pano ile anlatacak. Elanın ilk gün resmini de koyacağım. Arkadaşlarına anlatsın paylaşsın.çünkü arkadaşları ilk doğdukları günün resmini koyacaklar ve anlatacaklar. Ayrıca bu çocukların bu konuda farkındalığını sağlar.Ertesi gün Öğretmen ev ziyaretine gelecek. O hafta tam da öğretmenin doğum günü, ona sürpriz yaparız pasta mumla kapıyı açarız.çok mutlu olur.Elaya bahsetmedim. Sürpriz falan kalmaz veli katılımı gününde de eşime dedim ney çal sınıfta. Geçen yıl ben katıldım bu yıl da o katılsın. Sessizce dinlerler diye hayal ediyor son gün de Ela deney yapacak. Çocuk deneyleri konusunda fikri olan paylaşırsa sevinirim.
Bugün de çocukları jimlastiğe göndersekmi konusu vardı. Ama sabah 10-11 nasıl yetişirim. Ve nasıl zaman yetiririm bilemedim.
Bu halde bile zamanı yetiremiyorum. Püfffff.
İstiyorum ama bilmiyorum

Gunaydınn
Ruyamda oglanı yurda bırakmisiz onun odasi catı katı ama cok oyle alcak degil sadece köseler alcak orasi zaten boş alan.
Oglum uzanıyor yatagina ama ruyamda cok alcakmis tavan nasil rahat edeceksin niye dikkat etmedik buna falan diye soylenirken kafasinin uzerinde salkım salkım uzumler goruyorum.
Asma var ve uzerine geliyor
Siyah, sarı, yesil kocaman kocaman.
Ayy bak uzumlerdende yersin idare et bir süre konusucam ben diyorum.
Tabire baktim hemen mal kazanmaya, rızka , berekete yorumlaniyor.
Insallah oglumun şansına bu bölüm ona hep bereket bolluk getirir. Helal kazançları bol olur.

Bir de anneannemi cok görüyorum bu ara
Bi hoca ölüyu ruyanizda nasil gorurseniz öyledir diyordu.
Hep onun evinde görüyorum evini cok severdi.
Hep de bisiler yapıyor.
Böyle dolaniyor evde posetlerden bisiler ariyor, surekli hareket halinde.
Onunda hayrı icin bisi dagiticam birine bisi vericem.
Her sene evine giderdim bu sene gidemedim acaba evime git mi diyor cunku hep evindeyiz öyle görüyorum.
Bi kapısını acsam mı gidip bilmiyorum vaktimde yok tek zaten kalamam korkarım.
Bahce falan var aksam karanlık oluyor.
Bu yaz bi gidemedim gidip kaliyorduk 2-3 akşam.
Temizliyordum.
Gerci teyzemler falan gidip aciyor arada
Bu ara hersey etkiliyor beni hassas donemdeyim.

Bu gün dinlenicem fazla yormucam kendimi dediğim an çarşafları değiştirirken buldum kendimi çamaşır makinasını çalıştırdım. Odaları topladım dağılmıyor ama elden geçirmeyi seviyorum, kızların odaları beni çok oyalıyor. Sonra elektrikliye tuttum odaları, az önce balkondan çamaşırları toplamaya çıktım yağmur çiselemiş biraz daha kalsın çamaşırlar dedim nemlenmişlerdir. Ekmak almaya da gitmicem eşime söyledim gelirken alsın diye. Yemek derdim yok kalanları yeriz bu akşam eşimin iş çıkışı bekar amcam var ona gideceğiz yalnız yaşıyor annemle-babamla da yakın oturuyor her iki tarafa da uğrarız eşim amcam için birşeyler alırım ben dedi, kızlarada söyledim tuğba daki hurmaları annem seviyor onlardan alın bir paket dedim babamda gazoz sever ona da gazoz alın dedim. Bitki çayı demledim şimdi onu içiyorum biraz istirahat edeyim.

Merhaba hanımlar
Nasılsınız
bu ara kendimi geliştirmek için ugraşıyorum ayrıca birikim planıda yapıyorum ama nafile
Bazen salasım geliyo valla
Ben birikim için ugraştıkça eşim sessiz kalıyo
Konuşuyorum e borö ödüyoruz nasıl biriktircez taktın birikime diyo
Önceden arkasını ben topladıgım için çalışırken eksi hesap nedir bilmiyodu
Hoş çok şükür şuan eksilmiyoruz ama artmıyoruzda
Cocuk büyüdükçe iyice stres ediyorum ya

Devir çok zorlaştı günden güne alım gücümüz eksiliyo rabbim sonumuzu hayr etsin

Bu cocikle avm gidenler beybi sende nasil gidiyonuz diyin hele.
Yeminle anksiyetem pik yaptı
Kendimi sıkmakdan boynum agridi kaslarım gerildi.
Kas gevsetici ictim eve gelince.
Biz oglanla yagmurluk baktik
Yarim saat oyun alaninda yarim saatde baska oyun alaninda oynamis babasiyla.
Yemek yicez dedik Allahımm Allahımmm yerlere yattı.
Bize vurmak mi dersin yerlerde yuvarlanmak mı çığlık kiyamet.
Yeminle sukadar avm gezdim asla böylesini gormedim.
Elin cocuklari kuzu gibi tmm diyosun süren bitti çıkıyor cocuk ben şok
Biz hic bir zaman girdigi kapıdan yuruyerek cikaramadik.
Hep paravandan zorla kucaklayarak.
Cok ama cok yoruldum artık.
Sinirlerimde, bünyemde dayanmıyor
Hergün yatakdan yorgun uyanıyorum.
Tum gün yorgun geziyorum.
Evde de aksama kadar yatakda zıplıyor asla yorulmuyor.
Yürümek diye bisi yok zaten hep kosarak.
Kum havuzunada girdi yarim saat o dedigini yaptirdikca ben daha çok sinirleniyorum ama asla kucaklayipda zemin kata inmemiz mümkün degil kendini atiyor kucagimizdan
Sonra ordanda yine zorla çıktı ama acıktı dedim eve gidiyoruz demin yemedin yok pide falan..
Arabaya bindigi gibi aç aç uyudu.
Uykusuda gelmisti okey ama cidden zor bir çocuk.
Annem bile 10 tane senin oglan gibi cocuk baksam buna ancak eşdeğer diyor.
okadar sinirlendim ki karnim açtı sinirimden acligimda gitti.
Tek basima asla alıp goturemiyorum iste asla cesaret edemiyorum.
3umuz bas edemedik ya şaka gibi.
Dinlemiyor konusturmuyor cigligiyla bizi bastırıyor.
Tmm ben sabırlı biri değilim kabul ediyorum ama annem sonsuz sabırlıdır o bile illallah dedi ya.
Yorgunum.
Goturmeyelim diyoruz kiyamıyoruz götürüyoruz pişman oluyoruz.
Büyüdükçe uslanır diyordu annem daha da cozuttu.
Aksine dahada hırçınlasıyor.
Bilmiyorum kendime sabır diliyorum.

⁹0
Ah canım çook zor, Allah yardımcın olsun, yine de valla gayet iyi idare ediyorsun.
Bize bu kriz anlarını yenmek için "denemediğim yol kalmadı" ve "oyuncu ebeveynlik" kitapları çok işe yaradı. Okumaya zamanın olursa tavsiye ederim.

Bu çıkarma işlerinde bizde şu yöntem işe yarıyordu ama parkta ilk krizlerin başladığı 2 yaştan beri yapıyorum önce diretti sonra alıştı.
Parka girerken bir saat sona çıkıcaz ben sana çıkmadan önce hatırlatacağım sonra ona kadar sayıp çıkacağız diyorum. Çıkmamıza yakın gitmemize 5 dk kaldı diyorum(bunu böyle ses tonumu kalınlaştırıp duyuru yapar gibi diyorum mesela dikkat dikkat çıkmamıza son 5 dk gibi,) az oynuyor, parktan çıkmadan en son ne oynamak istersin diyorum. Seçtiği oyıncağa biniyor. Ben sonra sayma vakti diyorum 10 a kadar sayarken ya bakalım kapıya koş seni yakalayabilcem mi diyorum hep sayıp hem koşuyorum ya da beni yakala diyorum ya da şu karşıdaki duvara ilk kim değecek gibi bir oyun uyduruyorum. başta yine de çıkmıyordu ağlıyordu bağırıyordu ya da lütden diye yalvarıyordu,kucaklayıp çıkarıyordum hemen süreyi hiç ağladı diye uzatmadım çıkcaz dedikten sonra hiç geri adım atmadım.Ben ve bir kaç arkadaşım uyguladı biz de çok işe yaradı parktan veya oyun alanından çıkmamız çok kolay oluyor artık.
Tabi her çocuk farklı, ona uyacak en iyi yöntemi sen bilirisn

Sık sık kara kara düşünüyırum. Bugün iki markete gittim bir akşam yemeği ne kadar çok paraya maloluyor. Düşünüp duruyorum. Arabayı değiştirecektik değiştiremedik. Eşyalar zaten eskidi. Hiç umudum yok değiştiremeyiz. Birikim eskisi gibi asla yapamıyorum. Bugünlerde borsadaki paramızda biraz artış oldu. Buna şükür diyorum. Alışveriş bile can sıkıcı artık. Çok üzülüyorum bu durumlara. İnsanlar sadece karnını doyurmak için çalışıyor.
Çalışmak istesem kim işe alır, A101 de bile 35 yaş üstü almıyorlarmış

Gezme konusunda tek çözüm yolum, böyle yaparsan eve gideriz oluyordu. Ve gerçekten de çoğu kez işe yaradı. Çünkü Ela gezmeyi çok seviyordu. Benim en zoru 3 yaşıydı. Çoğu kez de size yazıp paylaşmıştım. Genel zorlayan şey tehlikeli hareketler yapması ve yapma tehlikeli dedikçe tekrar tekrar yapmak da ısrar etmesiydi. Şimdi geçtimi tabi bir anlamda en azından diretmiyor ama hala tehlikeli hareketleri ara ara tekrarlıyor. Daha dün yatağının incecik yerinde yürüme çabasındaydı.
Ben de arkadaşımızın önerdiği kitapları okumuştum. Etkili olmuştu. En azından hangi davranışında neden öyle yaptığına anlam vermiş oluyordum. Ve ona göre davranış uyguluyordum.

Önceden söyleme yöntemini ben de çok kez uyguladım hala da uyguluyorum. Galiba alışkanlık yaptı bana :) Kesinlikle iyi oluyor.

Neyse kızlar selaaaamm, iyi uykular
Bugünün özetini yazayım.
Elayı okula göndermedim. Diş rutin kontrolüne götürecektim. Tabi o uyurken biraz çekmece toparladım. Çöp çıkmasa şaşardım.
Kahvaltı yapmamız saat 12 yi buldu. Uyandı hemen yapmak istemedi standardımız.
Kahvaltı sonrası standart işlerimiz topla çamaşır at.
Ela odasının şeklini değiştirmek istiyordu. Onu yaptık birlikte. Sonra meyve verdim. Dinlenirken yedi. Tabi ben dinleneneden çıktık. Hastanenin çocuk oyun yerinde kaç defadır oynamak istiyor. Hep oynayamadı. Gittik kapanmış. Randevumuz saat 17:00 di.
Diş bölümüne girdik. Sigortamız karşılamıyormuş. Eşimin diş doktoru var ona götürürüm dedim. Zaten sadece kontrol muayene parasına ne gerek var.
Hastaneden çıktık. Cafeye girdik. Oyun yeri var o oynamaya girdi ben kahve içtim.
Çıkışta markete uğradık. Allahım yine fiyatlar ne öyle bir akşam yemeği ne kadara maloluyor yazık. Neyse yarın için ciğer aldım. Elaya da köfte aldım. Ev ihtiyaçları, abur cubur 500 e yakın ödedim karttan. Oradan şok markete de gittim. Birkaç şey oradan aldım 120 tl. Süt sipariş vermiştim 155 tl.
Günlük 1000 tl harcama aya vurunca az para değil. Yetirmek çok zor artık.
Ela Hazır puding istedi evde yaparım dedim. Ama şeker almayı unutmuşum. Eşim gelirken aldı. Elayla sözleştik erken kalkarsa birlikte supangle yapacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…