- 27 Şubat 2013
- 14.823
- 42.361
- 798
Kızlar artik kendim icin hic bisi istemiyorum ama oglum icin daha iyi bi hayat isterdim.
Yani daha kaliteli yasayabilseydi.
Koleje gitsin isterdim.
Bir cogu sisirme falan olabilir ama dersleri iyi olan bir cocuga kaliteli bir cocuga gore sartlari gayet iyi.
Daha iyi ingilizce egitimi alirdi daha fazla aktivitesi olurdu.
Ama senede 15bin falan zorlar bizi
Ki 15binle kalmiyo zaten iviri ziviri 20bini gecer.
Tek maasla epey zor is.
Hani gayet parali ailelerin simarik cocuklarini gorunce bizim cocuklarimiz icin zalimsin hayat diyorum.
Ben kendim icin daha iyi sartlarda yasamak icin asla diil sadece oglumun egitimi icin isterdim belli bir mebla olsun egitin hayati bitene kadar sadece yetsin ona.
Ama adaletli degil malesef bu dunya.
Kimi zorla koleje yollar okumaz kimiside okur ama sacma sapan okullarda bazi ogretmenlerin egosuyla ugrasir .
Okuyan cocuk heryerde okur!
Okul bahane cocuk calissin yeter!
Gibi seyleri ben zaten biliyorum.
Ama kaliteli okul farkli bisi.
Sacma sapan ogretmenlerin egolariyla ugrasiyoruz resmen.
Uzuluyorum ego yapcana vakit kaybetme ders saatinde daha fazla sey ogretsene diyemiyoruzda.
Diyince tuü kaka veli oluyosun.
Cocugun mimli oluyo.
Lanet olsun bu egitime.
Canim anlatimde sen kim hakli soyletr_lelli canım hayırdır dolmuşsun anlaşılan.. ama dediklerine katılıyorum.. hele sen annesin bu kadar duyarlı olman çok güzel.. ama ne yapacan şartlar bunu gerektiriyor demek. benim de çocuğum olsa ben de eğitim anlamında en iyisini isterim.. boşver üzme kendini buna da bin şükür dimi ama..
Bence çok iyi bizim 800 ile 1000 tl arası oluyor pazar yok bizim burada küçük yer ve herşey çok pahalı benim esimde etsiz yemek yemezhaftalık bende kahvaltılık alıyorum genelde
tost ekmeği ve sucuk her hafta bıtıyor esım her gun 2 tost yıyor
onun dışında eksilenleri alıyorum her hafta 50-70 arası gıdıyor
pazara 2 haftada bır gıdıyorum artık o da 40-50 oluuyor
10 gunde bır damacana su ıstıyorum cayı baska sudan yapıyorum
400 ayda kesın gıdıyor
et alıyoruz ayda 100 tl
deterjan yag vs gıbı seyler bıtınce de zaten ayda 600ü buluyor harcama
cok mu sizce
bence çok iyi benim buraya takılma nedenim bu mutfak masrafını düşürmekti 800 ile 1000 tl arasında değsiyor alışveriş fislerimi atmıyorm ay sonunda hesaplıyorm bizim burası küçük yer tek bir pazarı var onda da fiyatlar uygun değil bende marketten aliyorm oda cok pahalı oluyor küçük yer olduğu için herşey çok pahalı eşim etsiz yemek yemez artı abur cubur çok alıyorz oglum içinde çok alıyorm buraya takıldıktan beri 1000 tl olmadi daha ama gerçekten hersey çok pahalı.haftalık bende kahvaltılık alıyorum genelde
tost ekmeği ve sucuk her hafta bıtıyor esım her gun 2 tost yıyor
onun dışında eksilenleri alıyorum her hafta 50-70 arası gıdıyor
pazara 2 haftada bır gıdıyorum artık o da 40-50 oluuyor
10 gunde bır damacana su ıstıyorum cayı baska sudan yapıyorum
400 ayda kesın gıdıyor
et alıyoruz ayda 100 tl
deterjan yag vs gıbı seyler bıtınce de zaten ayda 600ü buluyor harcama
cok mu sizce
Sorma canim ben hergun makarna yiyim gezmim alisveris yapmim raziyim keske oglum daha kaliteli sartlarda okusa.maalesef bu sisteme ben de çok kızıyor ve üzülüyorum, kimi emeksiz en güzel hayatı yaşıyor.kimi ise gününü gecesine katıyor ama elde avuçta bişey yok.
Ay cok şaşıracak ve üzülerek okudumCanim anlatimde sen kim hakli soyle
Bir turkce ogretmeni var okulda oglumun yazalik dersine giriyo
Kadin odev yapmayan kitabini unutan cocukari tahtaya kaldirip cember yaptirip birbirlerine tokat artiriyodu.
3 defa oldu bu (oglum anlatiyodu)
Oglumun basina gelmedi ama gelseydi giderdim okula dedim diger veliler memnun demek sikayet eden yok banane dedim.
(Cunku gecen sene yine 1turkce ogretmeniyle kotu oldum bimere sikayet ettim mimli veli olmim dedim bu sefer)
Ben sikayet etmeden sikayet edilmis ve birakti o dayak isini.
Ders saati icine yapiyo bide
Simdide bu hafta oglumun 2 yazilisi var cocuk sabah aksam sinav calisiyo
Bu kadin odev vermis istediginiz bir konuda siir,kompozisyon,duzyazi,oyku yazin demis.
Bizde doga cevreyle ilgili yazi yazdik.
(Yazi duruyo atarim bakin nesi begenilmicek bisi)
39 kisilik sinifta kimseninkini begenmemis.
Ertesi gun icin bir daha yazicaksiniz demis.
Bir daha yazdik baska konuyla lutfetmis 28kisininkini almis oglumda dahil gerisini almamis.
Yazik diilmi o cocuklara?
Bir emek var ortada
Begenirsin begenmezsin toplarsin notunda belli edersin.
O cocuklar sinav caliscaklar senin egonumu tatmin etcekler
Bunlar diploma almislar ama beyinleri sulanmis.
Sabredim diyorum olmuyo inanin bir yerden bi gelirim guvencem olsa koleje alicam direk.
Nelerle ugrasiyoruz ya.!
Sikayet etsen seni kimse sallamiyo artik
Egitim oyuncak olmus.
Din ogretmeni tayyip ovuyo derste politika siyaset yapiyo?
Benim cocuguma ne tayyipden kilicdaroglundan ondan bundan 2 dua ogretsene?
Ne hakla?
Bu ne terbiyesizlik!
Sikayet etsek bizi iceri atarlar eminim
Canim inan onlarada yardimci oluyorumAy cok şaşıracak ve üzülerek okudum
Diger veliler nasıl şikayet etmiyo anlayamadım
Çok çok haklısın
Keşke tüm çocuklar eşit şartlarda olabilse
Ama sen elinden geleni yapiyosun oturuyosun çalıştırıyosun başkaları gibi çocuğa çalış deyip fıldır fıldır gezmiyosun oglunun şansı da sensin bence
inşallah iyi bi lise kazanır cnm
Sen elinden geleni yapiyosun içini ferah tut cnm napcan daha başka
Allah allah insan hayret içinde kaliyo ne var cocuk kibar demek ki hal hatır soruyo la havleCanim inan onlarada yardimci oluyorum
Ben notlar cikariyorum whatsapdan onlara atiyorum
Onlarda sorun yasiyolar yani sikayet ettiler hala dinciyle falan sorun yasayan veli var hemde arkadasim
Ya dusunebiliyomusun muzik ogrt. Bu arkadasim olan veliye oglunuz bana tenefuslerde nasilsiniz hocam diyo iyi gunler hocam diyo rahatsiz oluyorum surekli demesin bayiyo demis.
Ya cocuk yakin goruyo demek seviyo tenefuslerde hal hatir soruyor ne var bunda?arkadasimin cok morali bozuldu 2 saat telde bana anlatti ben napim diyo
Cocuguma ogeretmenlerinle konusma dicem diyo
Cocuk sevmiyosan ogretmen olmicaksin.
Sabir istiyo bu is
Yani rahatsiz herkes ama sesini cikaramiyolar.
Cunku kaale alan yok bizi.
Bayiyomus usuba bak ben duyunca sasirdim bosver dedim arkadasima kadin cok uzuluyoAllah allah insan hayret içinde kaliyo ne var cocuk kibar demek ki hal hatır soruyo la havle
Önemli olan çocuğun defterini kitabını getirmesi derse katılması ödevini yapması benceAyrica o begenmedigi yazilari okumuyo okutmuyo yani sira sira gezip soyle bir kagida bakmis begenmedim demis?
Ya yazisi cirkin olabilir sayfa duzeni olmayabilir icerigini bi oku okut bakalim.
Iste buna kiziyorum.
Ben ogluma az once yeter calisma artik dedim..
Cunku prensipli bir cocuk
Fazla tekrar etme yeter dedim.
Sukur oglumla hic skinti yok skinti bu ogretmenlerle.
Selam ben de sizin gibi oğlumun öğretmenlerinden neler gördüm valla ağzım açık kaldı ..inanamadım bazı şeylere..devletteki öğretmenlerin çoğu mutsuz zaten..bende oğlumun aşağılandığı bir olayda kızıp mütevazi bir kolleje verdim..birazda burs kazanmıştı..çocuğun özgüveni geldi resmen..hepsi demiyorum ama bazı okullarda eğitim çok kötü..tabi sınıf seviyesi yaşanılan yerin kültürü de önemli..eğitimde esas olan sevgidir..çocuğun özgüvenini kazanmasıdır..bunlardı unutulmuş korku ve aşağılanma disiplin sayılmış maalesef..Siz birde lise öğretmenlerini dinleseniz ..Anadolu liselerindede şu nakillerden durumlar karışmış seviye düşmüş hepsi şikayetçi..allah iyi öğretmenlerle çocuklarımızın hayatına dokunabilecek öğretmenlerle karşılaştırsın bizleri..ben hala görüşüyorum bazı öğretmenlerimle ama bizim çocuklarımız pek öyle olamayacak herhalde..Canim anlatimde sen kim hakli soyle
Kadin odev yapmayan kitabini unutan cocukari tahtaya kaldirip cember yaptirip birbirlerine tokat artiriyodu.
Oglumun basina gelmedi ama gelseydi giderdim okula dedim diger veliler memnun demek sikayet eden yok banane dedim.
(Cunku gecen sene yine 1turkce ogretmeniyle kotu oldum bimere sikayet ettim mimli veli olmim dedim bu sefer)
Bu kadin odev vermis istediginiz bir konuda siir,kompozisyon,duzyazi,oyku yazin demis.
Bir daha yazdik baska konuyla lutfetmis 28kisininkini almis oglumda dahil gerisini almamis.
Bir emek var ortada
Sabredim diyorum olmuyo inanin bir yerden bi gelirim guvencem olsa koleje alicam direk.
Nelerle ugrasiyoruz ya.!
Egitim oyuncak olmus.
Ne hakla?
Bu ne terbiyesizlik!
Kesinikle katiliyorumSelam ben de sizin gibi oğlumun öğretmenlerinden neler gördüm valla ağzım açık kaldı ..inanamadım bazı şeylere..devletteki öğretmenlerin çoğu mutsuz zaten..bende oğlumun aşağılandığı bir olayda kızıp mütevazi bir kolleje verdim..birazda burs kazanmıştı..çocuğun özgüveni geldi resmen..hepsi demiyorum ama bazı okullarda eğitim çok kötü..tabi sınıf seviyesi yaşanılan yerin kültürü de önemli..eğitimde esas olan sevgidir..çocuğun özgüvenini kazanmasıdır..bunlardı unutulmuş korku ve aşağılanma disiplin sayılmış maalesef..Siz birde lise öğretmenlerini dinleseniz ..Anadolu liselerindede şu nakillerden durumlar karışmış seviye düşmüş hepsi şikayetçi..allah iyi öğretmenlerle çocuklarımızın hayatına dokunabilecek öğretmenlerle karşılaştırsın bizleri..ben hala görüşüyorum bazı öğretmenlerimle ama bizim çocuklarımız pek öyle olamayacak herhalde..
okudum ve gerçekten çok sinirlendim. benim ailemde çok öğretmen var. iki tane amcam, babam, iki tane abim ve iki yengem ( abimin eşleri). yani eğitimci bi aile. biraraya geldiklerinde öğrencilerinden okullarından konusurlar hep. hep birbirlerine birşeyler önerirler. bak şunu da denesen iyi olur, sabırlı olmak lazım, ailelerle sık sık iletişim kurmak lazım.... bu gibi cümleleri sık sık duyuyorum.. o sebeble eğitime gönül vermiş inanların bu işi yapması gerekli ama malesef artık geçim derdi evde yaşanan problemler.. üniversite seviyesinde düşme bir çok sebebten dolayı öğretmenler de (kesinlikle hepsi için demiyorum) pek faydalı olamıyor.. benim daha çocuğum yok ama düşünüyorum da olsa ne yaparım çok endişe ediyorum.. inşallah iyi okullar ve öğretmenlerle karşılaşırız..Canim anlatimde sen kim hakli soyle
Bir emek var ortada
Nelerle ugrasiyoruz ya.!
Egitim oyuncak olmus.
Ne hakla?
Bu ne terbiyesizlik!
Cok zor canim yani bahane olarak goren vardir ama inan su egitim yada su issizlige su duzene 1 cocuk daha getirmeyi benim aklim almiyo hep erteliyorum.okudum ve gerçekten çok sinirlendim. benim ailemde çok öğretmen var. iki tane amcam, babam, iki tane abim ve iki yengem ( abimin eşleri). yani eğitimci bi aile. biraraya geldiklerinde öğrencilerinden okullarından konusurlar hep. hep birbirlerine birşeyler önerirler. bak şunu da denesen iyi olur, sabırlı olmak lazım, ailelerle sık sık iletişim kurmak lazım.... bu gibi cümleleri sık sık duyuyorum.. o sebeble eğitime gönül vermiş inanların bu işi yapması gerekli ama malesef artık geçim derdi evde yaşanan problemler.. üniversite seviyesinde düşme bir çok sebebten dolayı öğretmenler de (kesinlikle hepsi için demiyorum) pek faydalı olamıyor.. benim daha çocuğum yok ama düşünüyorum da olsa ne yaparım çok endişe ediyorum.. inşallah iyi okullar ve öğretmenlerle karşılaşırız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?