Küçük Düşün Büyük Olsun!

güne harcama ile başladım.
ablama internetten 2 tane elbise aldım.
kendisi tesettürlü. oturduğu semtte pek aradığı gibi birsey bulamıyor
bana da sürekli yardımcı olur.
bende arada ablama, cocuklarına birşeyler alırım.
2 tane elbiseye 80 tl ödedim karttan. yanında eşarp hediyeli.

gayet iyi
bende bu ara dondurucuyu bitirmeye çalışıyorum
ama daha bayağı var
pazartesi bezelye yaptım
bu gün (dün akşam yaptım) karnıyarıklık patlıcan koymuştum
onu yaptım bakalım tadı nasıl oldu
yarına da ya taze fasulye ya bamya yapacağım onlarda dondurucudan
bide soslarım var daha 6-7 kavanoz

dün spor ayakkabıları yıkayayım dedim
ben eski yastık kılıfı var onun içine koyup yıkıyorum
ağzını balmadım açılmış nebim ve kızının ayakkabısının burun kısmı hafiften soyulmuş

Selammm hayirli kandiller
Bugun hakmardan mesrubat bardagi alicam (kaldiysa tabi)
Sonra teyzeye gecicem ziyarete.
Yemegim var bugun pilav ve musakka.
Karnabaharimda var.
Evimi topladim
Bulasiklari halettim.
Dun supurdunm bugun kalsin yarin zaten supurucem.

Yarina sehriye salatasi,cikolatasoslukek, açma ve kurabiye var aklimda.
Aksam birazini yapicam.
Butun malzemeler var evde almadan halledicimm yani.

Rabbim sagligi,evimizden bereketi,huzuru hic eksik etmesin.

ben konserve hiç denemedim. muhafaza edemem diye korkuyorum. dondurucu benim işim:) dondurucumda daha 3 poşet közlenmiş patlıcan, 2 tavalık, 3 poşet türlü, sanırım 1 tane karnıyarık kaldı.. etlerim de var 4 poşet kıyma 4 poşet kemikli ve kuşbaşı et..2 tane tüm tavuk da var.. sucuk var..bu ay et türü almam.. kavurmam çok az kaldı ama olsun bu ay kalsın.

kızlar size de oluyordur muhakkak hesap ettiğimizden fazla gidiyor gider olarak.. normalde bu ay maaşlarımızdan kalan 800 tl gibi birşey olacaktı bakıyorum da daha az kalıyor.. bu ay da çok sıkışık geçecek.. rabbim herkesin yardımcısı olsun..

Karnıyarık ve türlüyü nasıl koydun canım bwn türlüyüde konserve yyapıyordum. Kabak koyuyorum ama türlü denemedim hiç.

ben geçen yıldan 30 a yakın konserve yaptım domatesten.
daha yarısını anca kullandım.
bu sene gene yapıcam ama çok değil. geçen seneden kalanlar da önümüzdeki kışa kalacak gibi.
bende derin dondurucu da var 2 sene önce aldım. gayette kurtarıcım oldu benim.
ama mikrodalga almadım sağlıksız olduğunu düşündüğümüz için. bu sebeple bazen aksamdan derin dondurucudan
çıkartmadıysam ne yapacağımızı şaşırıp kalıyorum. (mesela buzlukta kıymam varsa eve gidip çözülmesini beklemek yerine marketten tekrar kıyma almak durumunda kalıyodum)

şimdi teyzemin kullanmadığı mikrodalgasını verdi bana. sadece buz çözmek için kullanacağım acil durumlarda.
daha kullanmaya başlamadım onu da.

ben yazın mevsimine göre meyve alıp konserve yaparak meyvesuyu yapıyorum. kış için
daha önce yaptığımda kızım pek sevmemişti. son 2 şişe kalmıştı o zaman sevmişti.

kızım hep ev yapımı diye meyvesuyu, kurabiye, kek, bisküvi ister.
daha önce hastalanmıştı bir ara. doktor onun yanında hazır şeyler tüketmesin diye söyleyince bizimkinin aklında yer etti.
bu yaz bol bol yapıcam çeşit çeşit meyvelerden. kışın güzel güzel içer.

Oluyor olmaz mı evdeki hesap hiç olmuyor ya bir eksik çıkıyor ya başka birşey aylardır kısıtlı para ile götürüyoruz d.gaz çok bel büktü. Birde üstelik bozuldu kombi iş sıkıntımız biter inş şu mübarek günde yoluna girer inş.

Hayırlı kandiler hanımlar
Tecrübeli anneler yardım fikir istiyorum
Oğlum 2 yaşında baya dişimiz var
Her gece fırçalıyoruz 2 kere fırçalayamıyorum azda arda dişimizde minik çürüğümüz var 6 aydır fırçalıyorum
Mecbur bebek macunu alıyorum tükürmeyi beceremiyor daha ama bebek fırçaları çok pahallı 20 tl her ay değiştirsem macunla syda 40 tl ediyor.
Bende oral b nin küçük fırçasını buldum aldım 7 tl büyük geliyor iş görüyor ama sizler macun ne kullandınız ve bebek fırçasımı kullanayım yine

Bende yapmıştım oğluma son 1 kiloluk kaldı.kırmıxı üzüm ve kırmızı erik karıştırıp yaptım unutmuştum akşama vereyim son kavanozum zaten dondurucuda boş hiç yapamadım gezmekten bu yıl yapıcam kısmetse.

oluyor canım
özellikle aklımdan eger bu ay su kadar kalacak onla sunu yapayım dedıysem o ay o para kalmıyoor kesınlıkle
artık öyle cumleler kullanmamaya calışıyprum o yuzden

ben de çalışıyorum sadece cumartesi günleri alışverişimi yapıp kışlıklarımı hazırladım.
* bezelye, taze fasülye, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber,
* biber kızarttım hem doğrayıp, hemde tam tam kızartıp (10-15 tanesini bir poşete koyup paketledim) , patlıcan ve kırmızı biber kızarttım 1 er yemeklik olarak paketledim(kışın yanına 1 tava patates kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurtla kullandım),
* kuru fasülyem ve nohutum haşlanmış olarak sürekli dolabımda vardır. (son paketi kullanacağım zaman hemen 1 kg ıslatıp kaynatıp buzluğa atarım),
* sürekli haşlanmış didiklenmiş tavuğum vardır. (çorba ve pilavlarda kullanıyorum),
* kereviz (çorbalara koyuyorum),
* soyulmuş ve soyulmamış sarımsak, doğranmış soğan (işten gelip yemek yaparken pratik olsun diye),
* kurbandan kalan et (pişmiş ve çiğ et olarak) yaprak sarma,
* kızımın doğum gününde yaptığım açma ve kurabiyeler (bunu ilk defa denedim tr_lelli den öğrendim, ama daha çıkartıp yemedim)
* et suyu (karton bardaklara koyup dolaba koydum. (çorba/pilav yaparken kullanıyorum)
* doğranmış maydanoz ve dereotu (sürekli pazara gidemiyorum en azından çorba ve yemeklerde, hamur işlerinde iyi oluyor)
koyup derin dondurucuyu gayet verimli kullandığımı düşünüyorum.

hatta bazen çok mu abartıyorum diyorum

bunun haricinde domatesi konserve olarak yapıyorum ve mevye suyunu da konserve olarak yapıyorum. zaten domates koymaya kalksam dolapta başka birşey koymaya yer kalmaz

Hep öyle oluyo canım
Hatta atasözü bile var ya evdeki hesap çarşıya uymuyor işte
Ben de şu ay şunu yapiyim bunu harcıyor dediğim zaman hep bütçe hata veriyo:))) allah kalan paranızı bereketli etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…