• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhabalar
sabah konuştuk oğlumuzla.
okulda ödev verilmese bile her gün o gün ki konuları tekrar edecek. en az 30 sayfa kitap okuyacak.
yaşam koçuna gidiyor oğlum. onun verdiği ödevleri de yapınca akşam 20:30-21:30 arası pc de oyun oynayabilir.
yapması gerekenler bitmezse oyun da yok. extra zaman istemek bunun için yalvarmak hatta ağlamak hiç yok.
bakalım olacak mı?

Günaydın kızlar.
Bugün duruşmam yok. Çocukları gönderdim evi topladım, oğlanın öğlen yemeğini hazırladım. Barbunyalarım yapmasam bozulacak gibi olmuş hemen onu da ayıkladım akşam yemeği için. Yanına bir salata bir pilav tamamdır. Bugün yanımda bir şey getirmedim ama büromda atıştırmalık birşeyler ve meyvem var. Dışarıdan yemem büyük ihtimalle. Bugün de yine alınacak defterler var her gün bir şey çıkıyor. Dün aldığım iki kitaba 60 tl ödedim. Bütün kitaplar bitmeden kenara para koyamayacağız gibi. Daha alınacak çok kitap var. Bugün buranın pazarı ama gitmeyi düşünmüyorum bu haftayı evdekilerle kapatmayı düşünüyorum. Gününüz güzel geçsin :KK36:

Bugün nasıl geçti anlamadım hiç..hafta sonu,hastalık,alışveriş derken evi ihmal etmiştim..acısı çıktı bugün:temizlik:

yarın rahat ederim inşallah..
okul açıldı benimde dizi sezonum başlar artık..:cry:
akşam tv izlemiyorum ben ama gündüz sıkıntıdan eski dizilere sarmıştım geçen yıl..
başlayım en iyisi yine..:KK14:
varmı önerebileceğiniz güzel bir dizi..
eski olsun ama..
ben öyle sıkılıyorum bir hafta nolcak diye beklemeye..:işsiz:
canım ben yedi numara dizisini tavsiye ediyorum,ben de senin gibi eskilere takılıp kalmışım...yanlız değilim sevindim :D

Papatyacım, oğlana biraz fazla mı yükleniyorsun sanki canım?
O yaş grubu erkek çocuklar hep öyle...pc başından kalkan yok...benimkiler de aynı...ama akşam olunca açarlar ödevlerini yaparlar, testlerini çözerler...ben hiçbir şey demem...arkadaşlarıyla whatsapp konuşmaları bile bakıyorum hep oyunlarla ilgili...onların dünyaları farklı ve onlar da birey artık büyüdüler...kontrolünü mutlaka yap ama çok kısıtlama be canım oğlanı..zaten ne kadar oynayacak en sonunda bıkacaktır...kendine ölçüyü o kendisi koyacaktır...

arkadaşlar,antalya yı bileniniz var mı???yardımcı olun bana,oraya taşınacağız da en uygun semti,ilçesi neresidir???yardımcı olun cvp bekliyorum

merhabalar
okulda ödev verilmese bile her gün o gün ki konuları tekrar edecek. en az 30 sayfa kitap okuyacak.
yaşam koçuna gidiyor oğlum. onun verdiği ödevleri de yapınca akşam 20:30-21:30 arası pc de oyun oynayabilir.
yapması gerekenler bitmezse oyun da yok. extra zaman istemek bunun için yalvarmak hatta ağlamak hiç yok.
bakalım olacak mı?

O yaş grubu erkek çocuklar hep öyle...pc başından kalkan yok...benimkiler de aynı...ama akşam olunca açarlar ödevlerini yaparlar, testlerini çözerler...ben hiçbir şey demem...arkadaşlarıyla whatsapp konuşmaları bile bakıyorum hep oyunlarla ilgili...onların dünyaları farklı ve onlar da birey artık büyüdüler...kontrolünü mutlaka yap ama çok kısıtlama be canım oğlanı..zaten ne kadar oynayacak en sonunda bıkacaktır...kendine ölçüyü o kendisi koyacaktır...

Benim oğlumda 11 yaşında 6. sınıfa gidiyor aklı fikri oyunda bende bilgisayara hafta sonu izin veriyorum geçen sene öyle yapmıştım bu sene ilk hafta tablet serbestti bu hafta tablete de izin vermedim zaten saat 5 de evde oluyor hali kalmıyor anca ödevler yapılacak diye düşünüyorum:işsiz:
Ama şimdilik telefona karışmadım zaten çabuk şarjı bitiyor benim eski telefonum :KK45: Sanırım oyun isteğini o karşılıyor şimdilik pek sesi çıkmadı.

günaydın arkadaşlar
bende bu gün evdeyim
kahvaltı yaptık kızlarımla kek yaptık ne zamandır anne yapalım okula götürelim diyordu
2 tane yaptık birini biz yiyeceğiz birini de sınıfa götürecek arkadaşları ile yemelik
yanına da meyve suyu alırız
sütüm geldi kaynattım bide taşırdım :(
şimdi evi toplamam lazım çay içerken bakayım dedim sizlere,

Günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli gece boyu ara ara uyandım. Bu konu beni çok rahatsız etti. Oğlumun utandığı için arkadaşlarına yapan söylemesi kötü birşey. Eşimle de konuşulacağım.
Ben şifre koyacağım ki ben evde yokken açmasın. Akşam ödev kitap test vs bitikten sonra bir saat oynamasına izin vereceğim.
Okulda arkadaşları oyunlarla ilgili sohbet ederken benim ki mal gibibakıp kalıyor galiba.

canım çocuklar hep pc oyunlarını konuşuyorlar ve çoğuda savaş oyunu vurdu kırdı
geçebnde sordum isimleri mesela LOL diye bir oyun varmış tabi kısaşltması bu sürekli bunu konuşuyorlar
birbirleri ile dalga geçiyorlar bu yaşlarda çok acımasızlar maleef çok dalga geçiyorlar birbirleri ile
bende oynamayın demedim de strateji oyunlarına bakın şiddet iyi değil neticede farkında değiller amam çok etkileniyorlar
çok ufak bir sounu çözmek için bile şiddete başvuruyorlar

merhabalar
bakalım olacak mı?

sen zaten uygun yöntemi bulmuşsun canım

arkadaşlar,antalya yı bileniniz var mı???yardımcı olun bana,oraya taşınacağız da en uygun semti,ilçesi neresidir???yardımcı olun cvp bekliyorum
kısmen bilirim antalya yı
merkezini soruyorsan uygun yerler kepez, dokuma, muratpaşa falan ama ilçeleri tam olarak bilmiyorum

merhaba arkadaşlar. bende bu aralar sadece ihtiyaçlarımı almaya çalışıyorum..her ay saçımı kuaförde boyatıyordum en son alış veriş merkezinde 180 tl ye normal bir dip boyası boyattım ve saçım yine beyazladı :)) her ay beyazlıyor belki pahalı boyayla boyayınca beyazlamaz dedim ama olmadı :) bu sefer kendim boya aldım ve boyadım.gitmişken bir de saç fırçası alayım dedim sonra dedim ki bu bir ihtiyaç değil yerine bıraktım.eskiden olsa alırdım hemen.bakalım elimden geldiğince sadece ihtiyaçlarımı alıcam.özellikle kıyafet,ayakkabı alış verişi kesinlikle yapmıycam..

öyle mi diyorsun...
benim oğlum ders çalışmayı kitap okumayı sevmiyor. yani pc serbest olsa o ayarlamayı yapamıyor.
şimdi akşam yatmadan önce 1 saat izin verdik ödevlerini yapmak şartı ile. belki o ödüle kavuşmak için ödev kitap meselesine de ılımlı yaklaşır.
hawar hawar evet çok acımsız olduklarını dün akşam anladım. öyle çok ağladı ki...
yalan söylediği için ayrıca üzüldüm. söylemek zorunda kalmış

Birde bu çag cocuklarda şu var
Pc var mi?
X de Ps 4 var
X box aldim vs vs.

Dayisi ogluma x box aldiginda arkadasina söylemis oglum
Arkadasinin annesi aradi fiyat sormak icin nerden aldiniz bu da istiyo dedi.

Ya ama cocuklara bunu anlatamiyosun.

Neyseki benim oglum cabuk sıkılıyo
Bazen gunlerce o oyun koluna eline almadigi oluyo

Kardesimde ps 3-ps 4 var (annemle altli ustlu oturuyoruz)
İlk kardesim aldigi zamanlarda yazdı tatildi epey oynadi
Simdi oraya bile cıkmıyo onlardanda sıkıldı

Bazen doyurmak lazım diyorum sıkılması icin.
Ya da benim oglum cabuk sıkılıyo bilemedim.
Bukadar fazla manyetik ,elektronik seylerin vücuda zararlarinida anlatabilirsiniz.

Yazin cimlerde kosturdu elektrigini at bakalim dedik.
Tatilde tabletini pek eline almadi bile.
Memlekete göturmedi.

Bisiler bulup en aza indiricez bi sekilde

Ben gezmekden vazcaydım an itibariyle dün 1200 adım yapmistim bugün halsizim.
Yemegimde yokken gezip gelip yorgun yorgun bide yemek yapmim.

Yarında arkadasa davetliyim yine yemek yapamam.
Oglumu birakip arkadasa gecicem.

Hemde zula cepte kalmaya devam etsin.

Evimi supurur yemegimi yapar bir de kahve icerim
Bu ara su adiyaman kahvesine takigim 9karisimli
Safranbolu gezisinde almistim.

Gelene gidenede ikram ettim tam not aldi.

Havada tam gözlerini kapatmıs ;)

bilgisayar oyunları dipsiz bir kuyu ama..başka birini keşfetmişse ancak diğerinden sıkılıyolar.serileri oluyo genelde zaten bitmek bilmiyo..ben çocuğumu bırakayım bilgisayar başına ekmek istemez su istemez..ben baştan sıkılır sanmıştım ama malesef ilgisi dahada arttı..üstelik artık oyun kadar oyun videolarına bakıyo..kendide youtuber olacakmış

dediğiniz gibi kısıtlayabiliyoruz şimdilik ama az daha büyüyünce inşallah sizin çocuklarınız gibi sorumluluklarını yerine getirerek oyun zamanını ayarlayabilir

Merhaba Hanımlar,
Dün internetten vadesiz altın hesabı açtırdım. Ay başlarında maaş yatar yatmaz 2 gr altın almaya karar verdim. Kızımın doğumunda takılan altınları bozdurup, gr olarak vadesiz hesaba aktarmıştık. Her ay üzerine ekliyordum ancak ev kredisi için peşinat yetmeyince kızımın altınlarını da bozdurup verdik. Bir an önce kızıma borcumu ödemem lazım. Bir de acil durum parası biriktirmem lazım ki lazım olduğunda yine kızımın altınlarına göz dikmeyelim:)

zaten 3 aylık giderin kadar acil fonu oluşturmak gerekiyormuş kolay ulaşılabilir bir yerde..

ben 37 lira markette harcadım.kargo bekliyorum birde ona veririm para ne kadarsa..dahada harcamam heralde

sadece eve ne lazımsa onu alıcam bir süre.sabah eşime üzülmeye başladım resmen.adamdan her gün bişey ister olduk..okul masrafımız çıktı yine 200 lira gitmiş sabah sabah..

öyle mi diyorsun...
benim oğlum ders çalışmayı kitap okumayı sevmiyor. yani pc serbest olsa o ayarlamayı yapamıyor.
şimdi akşam yatmadan önce 1 saat izin verdik ödevlerini yapmak şartı ile. belki o ödüle kavuşmak için ödev kitap meselesine de ılımlı yaklaşır.
hawar hawar evet çok acımsız olduklarını dün akşam anladım. öyle çok ağladı ki...
Canım zaten ders çalışmayı seven pek çocuk yoktur...bizim zamanımızda pc yoktu oyun yoktu sosyal medya yoktu ders çalışmak daha kolaydı...şimdi var ve bence yasaklamak çözüm değil...çocukla konuştuktan sonra o bunu idrak edip zamanlamasını yapabilecektir..acele etme...daha ilk haftalardayız çocuğu ortamlardan koparma...sadece ders çalış demek olmaz bence...İki yıldır teog stresi çeken ve şu an biri ilin en iyi anadolu lisesi, diğeri fen lisesinde okuyan evlatlara sahip bu anneye kulak ver azıcık :) Çocuklar bütün gün zaten ders görüyor azıcık kafalarını dağıtsınlar bırak..ödevi varsa, tekrar yapması gerekiyorsa zaten o yapacaktır, yapmadan gitmez...
Bak sana ne anlatıcam. Dün eve giderken iş götürdüm. Akşam yemekten sonra herkes biraz facede, oyunda falan takıldı, çaylar içildi ve herkes testini aldı, yazacağını yazdı, tekrarını yaptı, ben de onların yanında dosyamı inceledim. Şöyle yapın böyle yapın demedim. Çocuğun sürekli peşinde olma, ondan sadece ders çalışmasını bekleme, yeterli çalışsın sadece...Onlar zaten derslerine çalışması gerektiğinin farkında...

öyle mi diyorsun...
Yanilmiyosam oglunuz ustun zekaliydi bu tur cocuklar yegenimdende biliyorum uzamanin soyledigide ayni dogrultud tekrara dusmekten bir konuya odaklanmaktan cok cabuk sikiliyorlar.
Ablamda sizin gibi surekli takip halinde biraksam hayatta kendi calismaz diyor.isin ilginci dersleride cok iyi.
Pc malesef cagin hastaligi gibi buyuk kucuk herkesin vazgecilmezi.
Bu arada bugunku harcamam 24 tl hepsini bozuk pardan verdim kasiyerde memnun oldu bozuk olmasina:)

hawar hawar canım herkes kepez diyo bakalım,,,araştırıyoz daha antalyadan_ayse antalyadan_ayse bi yardımcı olun antalya da uygun bi yer neresi olabilir,bütçeye uygun kira falan A antalya1234 @antalyaa_07 A antalyalii
bende kepez diye biliyorum ama kepez çok büyük biz bölge yani bir ucundan diğer ucuna 1saat 30 dk anca gidersin kepezinde neresi daha uygun bilmiyorum bide beklentine bağlı yani nerede çalışacaksınız gece kondu olsa olur mu yoksa daha merkezi bir yemi olsun gibi

Canım zaten ders çalışmayı seven pek çocuk yoktur...bizim zamanımızda pc yoktu oyun yoktu sosyal medya yoktu ders çalışmak daha kolaydı...şimdi var ve bence yasaklamak çözüm değil...çocukla konuştuktan sonra o bunu idrak edip zamanlamasını yapabilecektir..acele etme...daha ilk haftalardayız çocuğu ortamlardan koparma...sadece ders çalış demek olmaz bence...İki yıldır teog stresi çeken ve şu an biri ilin en iyi anadolu lisesi, diğeri fen lisesinde okuyan evlatlara sahip bu anneye kulak ver azıcık :) Çocuklar bütün gün zaten ders görüyor azıcık kafalarını dağıtsınlar bırak..ödevi varsa, tekrar yapması gerekiyorsa zaten o yapacaktır, yapmadan gitmez...
Bak sana ne anlatıcam. Dün eve giderken iş götürdüm. Akşam yemekten sonra herkes biraz facede, oyunda falan takıldı, çaylar içildi ve herkes testini aldı, yazacağını yazdı, tekrarını yaptı, ben de onların yanında dosyamı inceledim. Şöyle yapın böyle yapın demedim. Çocuğun sürekli peşinde olma, ondan sadece ders çalışmasını bekleme, yeterli çalışsın sadece...Onlar zaten derslerine çalışması gerektiğinin farkında...
nasıl da güzel anlatmışsın...
bir yerde hata var. o hatayı bulsak düzelteceğiz belki ama henüz bulamadık. sanırım ben çok korkuyorum ve tedirginim. oğlum iyi bir yer kazanamayacak diye. kendi tedirginliğimi ona yansıtıyor olabilirm.
önerilerin için çok teşekkür ederim. bu akşamdan itibaren hayatımıza yeni bir yön çizeceğiz.
sakıncası yoksa face adını verir misin. özelden. seninle tanışmak isterim.

Yanilmiyosam oglunuz ustun zekaliydi bu tur cocuklar yegenimdende biliyorum uzamanin soyledigide ayni dogrultud tekrara dusmekten bir konuya odaklanmaktan cok cabuk sikiliyorlar.
Ablamda sizin gibi surekli takip halinde biraksam hayatta kendi calismaz diyor.isin ilginci dersleride cok iyi.
Pc malesef cagin hastaligi gibi buyuk kucuk herkesin vazgecilmezi.
Bu arada bugunku harcamam 24 tl hepsini bozuk pardan verdim kasiyerde memnun oldu bozuk olmasina:)
bizim de derslerrimiz de problem yok. zaten sıkıntı da bu. çalışmadan çok iyi notlar aldığı için çalışmaya gerek duymuyor. ama deneme sınavlarında çok da başarılı değil maalesef.

Back
X