• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün doğalgaz faturasının da gelmesiyle kasım 15 ödemelerimiz kesinleşti.
Bu ay 9643 TL ödememiz var. :kızgın::oha:
Bu ödemeyi azaltabilceğimiz tek kalem kredi kartı. Diğerleri nerdeyse sabit gider.

Bizim de bu gün elektrik ve su faturaları gelmiş. Su 23 tl elektrik 44.5 tl.
Adliye dönüşü markete uğradım. Peynir , cokokrem, 2 paket 6 li kakaolu süt ve el kremi aldım 35 tl tuttu.

Eskiden her markete girdiğimde kasada kuyruk olurdu. Arabalar doldurulurdu. Şu aralar dikkatimi çekiyor herkes iki üç parça neyse ihtiyaç onu alıp çıkıyor ve herkes ödemesini kredi kartı ile yapıyor.
İlçede altı yedi subesi olan bir market zinciri iflasın eşiğinde. Açık kalan tek şubeleri var ona da yeni ürün getirmemisler. Yolumun üstünde en az dört beş yerde "Devren kiralik", "Devren satilik" levhaları gördüm bugün. Bu gibi kriz dönemlerinde en şanslı kişiler kesinlikle devlet memurlari. Maaşlar garanti. Onun haricindeki esnafmış isciymis serbest meslekmiş çok zor. İzmirde akrabam var bir şirkette mudur kendisi. İki aydır maaş alamiyorlarmiş. Yine bizim burada Tavukçuluk sektöründe çok büyük bir firma işçilerine ödeme yapmıyor aylardır. Sonumuz hayır olur inşallah.

Eskiden her markete girdiğimde kasada kuyruk olurdu. Arabalar doldurulurdu. Şu aralar dikkatimi çekiyor herkes iki üç parça neyse ihtiyaç onu alıp çıkıyor ve herkes ödemesini kredi kartı ile yapıyor.
İlçede altı yedi subesi olan bir market zinciri iflasın eşiğinde. Açık kalan tek şubeleri var ona da yeni ürün getirmemisler. Yolumun üstünde en az dört beş yerde "Devren kiralik", "Devren satilik" levhaları gördüm bugün. Bu gibi kriz dönemlerinde en şanslı kişiler kesinlikle devlet memurlari. Maaşlar garanti. Onun haricindeki esnafmış isciymis serbest meslekmiş çok zor. İzmirde akrabam var bir şirkette mudur kendisi. İki aydır maaş alamiyorlarmiş. Yine bizim burada Tavukçuluk sektöründe çok büyük bir firma işçilerine ödeme yapmıyor aylardır. Sonumuz hayır olur inşallah.

Bu topiklerden bile baksak hepimiz giyim kuşam yeme içme her kalemde azaltmaya gittik
gerek birikim için gerek yetmediğinden

Çok haklısınız. Biz bahsettiğiniz memur kesimindeniz. Ama etrafımızı izliyoruz. Kapanan çok yer var, maaşını alamayan yada işten çıkarılan çok kişi var. Her şeye zam var tabi bir de. Herşeyden kısmaya başladım. Ekonomik gidişat çok korkutucu..

Offf çokmuş yaa..
Evet çok ama gereksiz değil hiç bir kalem. Kart fazla geldi bu ay
Bu ödemenin için de her ay mutlaka aldığımız 2 ve altın ve 100 Euro da var. Onları da sanki zorunlu ödemeymiş gibi düşünüyoruz.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk kesinlikle devlet memuru en şanslı olan kesim. En azından paramızın geleceğini biliyoruz. Benim işyerimdeki insanlar pek tutumlu değildir. Hatta pazar vs alışverişi yapmayıp günü Yaşarlar. Ben artık öğlen yemeklerini bile hesaplar oldum. Ki eskiden hesapsız para harcardım. Çok değiştim çok...

tr_lelli tr_lelli tava böreği tarifini paylaşabilmen mümkün mü? Haftasonu kahvaltıya yapayım istiyorum.

bende istiyorum bu tarifi :)
Tabiki süt, eritilmis margarin veya siviyag(1tane yumurtada katilabilir bana sanki kokuyo diye ben kullanmiyorum.

Kendi yaptigim yontemi anlatim.

Sutun icine erimis margarin karistiriyorum.
Goz karari koyuyorum misal orta boy bir tavaya 3 yufka 1caydardagi kadar sut ve 1 corba kasigi kadar margarin(eritilmis)

Tavanin tabanina minik minik margarin parcaliyorum
Yufkanin birini tavaya seriyorum kenarlari dista kalsin.
İcine diger yufkalari parcaliyorum seriyorum 2kat parcaladigimdan serip sutlu yag karisimdan suruyorum fircayla (cok islanmicak yufka hafif ıslancak sekilde)
3.parca yufkayi serip sostan ve lor peynir maydanoz serpiyorum.
Sonra geri kalan parcaladigim yufkalarida seriyorum.
Yine sos suruyorum
En son sostan kaldiysa surup kenarlari uzerine kapatiyorum.
En uste yine minik minik margarin parcalari koyup ocakda kafif kisikda pisiriyorum
3-4defa ceviriyorum pistikce.
Ocak cok harli yanarsa disi kizarir ici pismez.
Hafif yanacak icide pisiyo
Biz cok seviyoruz.
Misafire,kahvaltiya cok yaparim.

Arasina domates,biber,kasar,sucuk,sosis,ispanak ne isterseniz koyabilrsiniz.

Cok karisik anlatmamisimdir umarim

Kesinlikle buralarda oyle
Cafe tarzi yerler bombos.
Herkes aman ne borege para vericem evde yaparim
Yada simit alim diye dusunuyo.
Magzalar kapaniyo
Herkes marketlerde indirim bekliyo
Dun hapy canterde indirim duyan gelmis yaglari deterjani 3-3 alip koyuyolar napsinlar.
2-3tl kâr kârdır hesabi.
Nolcak boyle bilmiyorum

Dün dusen ablaya gecmis olsuna gittik annemle.
Meyve suyu,süt,kek bisiler aldik 12.5tl tuttu annem ödedi

Ogluma kurs icin kitap alincak demisler 13tl kitaba verdim.
Evde eksiklerim var ama henuz bakamadim liste yapmam lazim

Buzdolabimi bi elden gecirmem lazim bu hafta hiic ilgilenemedim.
Bi temizleyip eksik listesi yapim.

Faturalar ödenmis olunca uzerimden yuk kalkiyo.
Rahatliyorum.

Cubuk makarnam var
Yanina tavuk soteledim bugunde boyle olsun.

Wc icin paspas alamamistim klozetin onu bos kalmisti
Annen hakmardan almis bana ben yokken dun getirip eve birakmis

Ya ben bu annemin hakkini nasil öderim
Bugun hakmarda kasiyer kiz anneme annebank diyo :KK70:
Alisti
Biz bisey alsak annem kasada kizar bana kizda goruyo ayri gayrimi var birak ben oderim diye
Bende annebank diyorum alisti kizda.

Dun 30tl vermistim ya hani su kafama taktigim esim bilmiyodu o da sabah bozuklarla tami tamina 30tl birakmis bana

Sizde hic oluyormu boyle.

Gecen gunde askere giden cocuk icin 50tl vermistim zulamdan esimin haberi yoktu
Ertesi gun esim bana 50tl verdi oylesine.

Bugunde tam 30tl
20lik 5lik ve 5tane 1tl.

Tevafuk mu oluyo noluyo

Rabbim bereket versin

Günaydın kızlar
ege_sny ege_sny komşun çok ayıp etmiş. Üstelik keyfi değil acil bir durum. Bana kalırsa tamamen küsme. Gördüğün zaman kuru bi selam verirsin. Boşver o yaptığından utansın. 3 3gunlukdunya benim gibi fazlaca kıyafet alışverişi yapan birini durdurdu senin bu sözün. Teşekkür ederim.

M maviduvar1 çok sevindim :KK73:

Bu arada Mustafa Merter i duydunuz mu ?
Okumadıysanız kitaplarını tavsiye ederim
Ben aldım çok okuyamadım ama yıllardır duyuyordum , sizin kitaplara ilginizi bildiğim için söylemek istedim
Bir de reikiye gideceğinizi söylemiştiniz , nasıl şeyler yapıldı/konuşuldu ? Böyle şeyleri çok merak ediyorum ama hiç araştırmadım

Haklısın canım. Bende çok kinlendim açıkçası. Çünkü sadece benimki için değil hiç bir çocuğun sağlığından daha önemli olamaz hiç bir şey. Ve çok acil bi durum var. Boşa dememişler ev alma komşu al diye. Kocası ayın 20 günü şehir dışında görevde oluyo. Sürekli soruyodum bi sıkıntısı varmı ihtiyacı var mı diye. Bırak artık sormayı kapımdan içeri sokmam artık. Sizlere de bu yüzden sormuştum. Acaba düşünemediğim bi nokta var mı diye.

Çok ayıp etse de Kincilik iyi değil
Bir insana kinlenince , birisinden nefret edince o kişinin negatif enerjisi bizim bedenimize yayılıyor bence
O yüzden olumsuz hiç bir şey düşünmeyin
Takmayın yani
Küs de durmayın
Ama samimi de olmayın
Selamlaşın kâfi ..
Yani ben olsam böyle yaparım ..

O ne der , bu ne der diyoruz ya toplum olarak , onun uzantısı olarak öyle davranmış , herşey eksiksiz olsun istemiş muhtemelen .. Ama değil 10 dakika misafirler gelene kadar bile olsa baksa , misafirlere de durumu anlatsa , misafirler de anlayışla karşılasa .. Böyle bir toplum olsak ne olur sanki ..

M maviduvar1 çok sevindim :KK73:

Bu arada Mustafa Merter i duydunuz mu ?
Okumadıysanız kitaplarını tavsiye ederim
Ben aldım çok okuyamadım ama yıllardır duyuyordum , sizin kitaplara ilginizi bildiğim için söylemek istedim
Bir de reikiye gideceğinizi söylemiştiniz , nasıl şeyler yapıldı/konuşuldu ? Böyle şeyleri çok merak ediyorum ama hiç araştırmadım
Hani bazı sözler ya da olaylar vardır ya insana şöyle bi çarpar. Senin sözün aynen öyle oldu. Hatta bugün ile giderken daha önce vermeyi düşündüğüm ama vazgeçtiğim kazağımı giydim. Herhün aynısını giysem kime ne dedim. Ben teşekkür ederim.
Güneş çavmasını okuduğum zaman da böyle bi çarpılmıştım ben.
Mustafa Merter'i hiç duymadım. Hemen araştıracağım.
Reiki yaptıramadım malesef. Bayan evime gelecekti. O akşam eşinin bi işi çıktığı için gelemedi. Sonra da kaldı. Ama mutlaka yaptıracağım.
Burası bana çok iyi geliyor. Benim çevremde kimse para hesabı yapmaz, para biriktirmez. Hatta bu konu konuşulmaz bile. Ben de konuşmam. Hemen dedikodu meselesi yapılır. Sanki çok paralar kazanıyormuşuz gibi davranır herkes.

Bugün doğalgaz faturasının da gelmesiyle kasım 15 ödemelerimiz kesinleşti.
Bu ay 9643 TL ödememiz var. :kızgın::oha:
Bu ödemeyi azaltabilceğimiz tek kalem kredi kartı. Diğerleri nerdeyse sabit gider.
Sizin aylık harcamalarınız servet değerinde. bu kadar harcama varken birikim zor

Sizin aylık harcamalarınız servet değerinde. bu kadar harcama varken birikim zor
Bu rakamın içinde birikim de var. Az çok koymaya çalışıyoruz kenara. Krediler, faturalar, oğlanın özel ders paraları derken bu rakamı buluyor.
Ama ne olursa olsun bu rakam gerçekten çok yüksek

Bu rakamın içinde birikim de var. Az çok koymaya çalışıyoruz kenara. Krediler, faturalar, oğlanın özel ders paraları derken bu rakamı buluyor.
Ama ne olursa olsun bu rakam gerçekten çok yüksek
Bu söylediğiniz miktar benim Beş aylık maaşım.
Ve maaşımın yarısını her ay birikime atıyorum. ayrıca kumbaraya da az çok atıyorum.
Ama sizin giderleriniz de çok.
Bu kadar maaşım olsaydı Her ay 9000 i birikime ayırmak süper olurdu
Olsun buna şükür çok şükür

Bu söylediğiniz miktar benim Beş aylık maaşım.
Ve maaşımın yarısını her ay birikime atıyorum. ayrıca kumbaraya da az çok atıyorum.
Ama sizin giderleriniz de çok.
Bu kadar maaşım olsaydı Her ay 9000 i birikime ayırmak süper olurdu
Olsun buna şükür çok şükür
Bereketli olsun inşallah birikimleriniz.
Her evin gideri farklı sonuçta.
Çok şükür halimize

Back
X