- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.768
- 358
Size katılıyorum. Terapiyle de desteklenmeli.Şu an 15-16 yaş gruplarında o kadar çok ki depresyon tanısı alan.
Biz de şaşkınlık içindeyiz inanın.
Hiperaktif bozukluk disleksi,manik depresif ataklar vs yani okula psikolojik rapor getirmeyen öğrenci sayısı azınlıkta kaldı.
Ama ilaç kullanınca ögrenciler sadece uyuşuyor gibi hissediyorum çünkü resmen sıraya kapaklanıp uyuyorlar.
Çok üzülüyorum ve neden böyle anlamaya çalışıyorum lakin kimselerin cevabı yok.
Teknoloji,sosyal medya bağımlılığı vs bu psikolojik rahatsızlıkları tetikledi orası kesin ama altında mutlaka baska sebepler vardır .
Keşke konunun uzmanları sorunların kaynağına inebilse.
Kişisel bakımına dikkat ediyor mu? Kıyafet saç vs? Ergenlik çağının o konudaki özelliklerini gösteriyor mu? Kendiyle ilgili takıntıları var mı mesela? Herhangi bir yerini beğenmeme, kilo vb.Cok haklisiniz, zaman ayirip cevap yazdiginiz icin de ayrica tesekkür ediyorum. Bazen zorluyorum disari cikalim diye, cikinca ya egleniyor az cok, ya canim sıkıldı eve gidelim diyor. Onu zorla disari cikarmak da istemiyorum cünkü hali cok keyifsiz oluyor. Eve geldigimiz an hemen odasina kapaniyor. Bu tiki güya 3/4 yasindan beri varmis öyle diyor ama inanin hic birimiz fark etmedik yani öyle olsa zaten ana okuluna gitti, ordan haberimiz olurdu ve benim de gözümden kacmazdi cünkü simdi bile fark ediyorum cogu zaman banyoda ellerini 10 15 dakka yikiyor resmen. Bazi seyleri gercekten anlamiyorum. Bu gidisle zaten ilac almasi tek care olacak galiba. Bizim ona yardim etmemizi de istemiyor, o sorun da var.
Psikiyatrist degil psikologa goturun.
Konusma terapisi alsin.
Okb hakkinda makaleler oku ..ozaman anlarsin kardesini biraz.
Bol bol kitap hediye et ona ayrica.
Hayati, kendisini tanimaya calisiyor suanda. Yanlis dusuncelere kapilmis olabilir. O yuzden boyle el yikama huyu gelistirmis. Belki pis vs oldugunu dusunuyor vesvese yapiyordur. Ilaci birakmasinin yonundeyim. Ilac uyusturuyor..yani problemi ortadan kaldirmiyor. Sadece agir vakalarda gecici sureligine kullanilir benim bildigim. Terapi destegi olarak. Ama psikologa gitmiyor sanirim? O yuzden bir an once iyi bir doktoru arastirip konusma terapisi almali. Gecmis olsun
Kişisel bakımına dikkat ediyor mu? Kıyafet saç vs? Ergenlik çağının o konudaki özelliklerini gösteriyor mu? Kendiyle ilgili takıntıları var mı mesela? Herhangi bir yerini beğenmeme, kilo vb.
Kendi içinde sorunlar ve paylaşmak istemiyor . Onu hiç yanlız bırakmayın o kadar çok sevin ve bunu içtenlikle hissettirin ki o kendiliğinden paylaşsın .
Bana normal geldi hali tavrı bende o yaşlarda gezip tozmayı aileyle iç içe olmayı sevmezdim yemek dışında odamdan bile çıkmazdım tam böyle sevgilinin olduğu genç bir kız olduğunu hissettiğin yaşlar telefonla ilgilenirim milletle ne zaman aynı ortama girsem bırak derlerdi nefret ederdim dışarı çıksak ne zaman eve geleceğiz diye dk sayardım odamda yalnız kalmak çok cazip gelirdi hatta bir ara pc yi oturma odasına taşıdılar sırf odamdan çıkayım salonda takılayım diye bu sefer de kitap falan okudum oturdum düşündüm yine odandan çıkmadım ayrıca lise de herkes arkadaşımdı iyi anlaşırdım ama hiçbiriyle dışarıda görüşmezdim sanırım tahammül edemezdim çok çocuk gelirlerdi benden yaşça büyük insanlarla sohbet etmek daha tatlı daha güzel gelirdi lise deki kızların tek derdi şu kız şunu yapmış şu çocuk benden hoşlanıyor v.s beni sıkardı kardeşinizde belki böyledir?
Düşünce tarzı zevki sırf ailesiniz diye aynı olmak zorunda da değil farklıdır şu yaşıma geldim gerçekten çok sosyal hatta fazla sosyal biriyim ama hala aile ortamına gelemem sevmiyorum yani normal bence ayrıca okb bende de var o yaşta ilaç kullanımına tedavisine başlasın yoksa çok ilerler annen babanı uyar bence bu gerçekten ciddi bir rahatsızlık kardeşinle iletişim kurmak istiyorsan çok soru sorma nasihat etme bu hataları yapma onun dünyasına gir bir gözlemle bakalım odasında yalnız ne yapıyor onun dilinden konuşabilmek için onun yaptıklarıyla ilgilen ama sana saçma bile gelse ilgilen ortak ilgi alanlarınız olursa sohbetinizde olur yavaş yavaş seninle de takılır
okb zamana birakilarak gecmez daha kotu sonuclara mal olur genelde yanlis anlamazsaniz beni yadirgamazsaniz yazmak istiyorum bu tarz titizlik hastaliklarina bazen istenmeyen bir sey yasandiginda baslanabiliyormus acik acik yazmak istemiyorum ama ellerini kendini kirli hissetmesine sebep olan sey ne buda onemli
Psikiyatrist degil psikologa goturun.
Konusma terapisi alsin.
Okb hakkinda makaleler oku ..ozaman anlarsin kardesini biraz.
Bol bol kitap hediye et ona ayrica.
Hayati, kendisini tanimaya calisiyor suanda. Yanlis dusuncelere kapilmis olabilir. O yuzden boyle el yikama huyu gelistirmis. Belki pis vs oldugunu dusunuyor vesvese yapiyordur. Ilaci birakmasinin yonundeyim. Ilac uyusturuyor..yani problemi ortadan kaldirmiyor. Sadece agir vakalarda gecici sureligine kullanilir benim bildigim. Terapi destegi olarak. Ama psikologa gitmiyor sanirim? O yuzden bir an once iyi bir doktoru arastirip konusma terapisi almali. Gecmis olsun
allah yardimcisi olsun çok zorInanin hic bir fikrim yok, bir olay yasanmadi öyle birsey olsa muhakkak haberimiz olurdu. Kücüklükten beri cok titizdi ama bu el yikama tiki ergenlik döneminde basladi. Bana söyledigi sadece elini yikamazsa kötü birsey olacagini düsünüyormus mesela elimi yikamasam annem ölecek gibi geliyor bana diyor
allah yardimcisi olsun çok zor
Hani benimle hiç bir şeyini paylaşmaz demişsiniz ya yaş farkınız kaç bilmiyorum ama siz kendi sorununuzu ona anlatıp danışsanız. Bir sorununuz olduğunda ona danışıp fikrini önemsediğinizi gösterseniz. Tabi ciddi problemler olmamakla birlikte çözüm bulabileceği ciddilikte olan öylesine bir sorunda olmasın bu. Yani fikrini beyan edebileceği bi konu olsun. Sizin bi probleminiz olunca ona gitmeniz belki size karşı kendisini açmasını sağlar. Yada bakıma ilgli demişsiniz bu konu hakkında ondan fikir almaya çalışsanız. Atıyorum x ya sen bilirisin yüzümdeki su renk eşitsizliği için ne yapabilirim? Yada x ya bana yardım et burnum siyah nokta dolmuş bildigin bir maske varsa yapsak olur mu gibi. Bu şekilde ortak zaman geçirebilirsiniz ve size kendini açar belki..
Hani benimle hiç bir şeyini paylaşmaz demişsiniz ya yaş farkınız kaç bilmiyorum ama siz kendi sorununuzu ona anlatıp danışsanız. Bir sorununuz olduğunda ona danışıp fikrini önemsediğinizi gösterseniz. Tabi ciddi problemler olmamakla birlikte çözüm bulabileceği ciddilikte olan öylesine bir sorunda olmasın bu. Yani fikrini beyan edebileceği bi konu olsun. Sizin bi probleminiz olunca ona gitmeniz belki size karşı kendisini açmasını sağlar. Yada bakıma ilgli demişsiniz bu konu hakkında ondan fikir almaya çalışsanız. Atıyorum x ya sen bilirisin yüzümdeki su renk eşitsizliği için ne yapabilirim? Yada x ya bana yardım et burnum siyah nokta dolmuş bildigin bir maske varsa yapsak olur mu gibi. Bu şekilde ortak zaman geçirebilirsiniz ve size kendini açar belki..
@Pazar ve ertesi yorumlarda göremedim, gözümden de kaçırmış olabilirim
depresyon tamam da nedenmiş?
doktor anlayamadı mı sebebini?
kız kardeşinizi açabilmiş mi? duygularını vs paylaşmış mı kardeşiniz?
eğer kız kardeşinize ulaşamadıysa, sizi tatmin edici bilgiler veremiyorsa başka bir uzmandan daha fikir alın derim
Piskologla neler konustugunu hic bilmiyoruz, annem bazen soruyor kardesime neler konustunuz nasil gecti hic birsey anlatmak istemiyor, iyi herzaman ki gibi diyip gecistiriyor. Piskolog da simdilik bizimle pek konusmuyor cünkü kardesim istemiyormus
ben psikolog değilim
fakat kardeşiniz reşit değil 16 yaşında. ben doktorların hasta vekillerine (anne baba- avukat vb.) bilgi vermesi zorunlu diye biliyorum, tabi ki hastanın isteğiyle ama çocuk reşit değil
bu iş bana biraz tuhaf geldi açıkçası
hem bir bilginiz yok hem ilaç vs
ama yanılıyor olabilirim
psikolog veya psikiyatr arkadaşlar varsa düzeltsin
Aynen öyle bana da cok tuhaf geldi sonucta dediginiz gibi kardesim 16 yasinda, ben cözemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?