Kültür Farkı..:/

İki tarafın uyumlu olup olmaması çok mühim . .. evlilikcok ciddi bir müessese. sen boluya gidip yaşayabilecek misin ? O marasa gelir mi bilemem tabii. Çok düşükte olsa gelebilir belki... aileler uyum sağlayabilecek mi? birbirinizin zitliklarini tıpkı Kusur kapatır gibi kapatacaksınız . hoş göreceksiniz . yoksa asla mutlu olamazsınız ne yolun başında ne sonrasında . . Çok iyi düşünün tartın biçin . her yigidin harci değil . uzağa evlenmek,farklı kültürde insanla yuva kurmak .. göründüğü kadar kolay olmayaBiliyor bazen

Nereli olduğunuz dışında değer yargılarınızı, olmazsa olmazlarınızı ve aslalarınızı çok farklı şeyler oluşturur. Buna odaklanın sırf babasından dolayı kinliğinde x şehri yazan insanlar şöyledir diyemeyiz. Her yerin iyisi ve kötüsü vardır.

aynı şehirde yaşayan insanlarda bile kültür farkı var.

bakış açınızı garip buldum.şu anda başka kriterlere odaklanmalıydınız.

Kultur farki cok ciddi sonuclar dogurabiliyor. Burada da ornegini cok okudum. Birinin hayatinda duymadigi seyi, karsi taraf (aile ve es) ondan gorev diye bekliyor, vs vs. Gorustugunuz adamin ailesine bakin. O gorustugunuz adam ailesinin aynisidir. Son olarak, sakin ha "ailesi cok zit ama sevgilim ayni ben, hic aileye cekmemis" gibi bir yanilgiya dusmeyin. Bu cok sik yapilan bir yanlis cunku.

Eğer karşılıklı saygınız olursa ve üçüncü kişilere karşı mesafeyi ayarlarsanız bence bu kültür farklılığı sıkıntı yaratmaz mesela ben Erzuncanlıyım eşim Ordulu ama gayet te güzel bir evliligimiz var

Oo cok guzel yemek yapar Bolulular...
Karakter yapılarını bılmem ama mutfagı fazlasıyla zengın bır sehır :)

Bilmiyorum ya bazen cok tepkili cevaplar geliyor iyice moralim bozuluyor
Daha yenisin burada alışırsın merak etme hem başkalarını bilmem ama benim işime geliyor dik cevaplar burada antrenman yapıp kendi hayatım da kullanıyorum

Aile farklılıkları elbet olur ama ikinizin hayata bakışı paralel olmalı.
Yani sizin aranızda o kültür farkı yoksa aileler çok da sorun değil.
Mesela ben Egeliyim eşim Karadenizli yemek kültürümüz bile öyle zıt ki. Ben zeytinyağına bayılır ekmek banarım balığa ölürüm, eşim hamsi hariç balık sevmez zeytinyağı ağır gelirdi anca alıştı anca sevdi. O arada ben de muhlamaya alıştım sevdim fasulye turşusunu sever oldum falan. Yavaş yavaş ikimize uygun ortak bir zevk geliştirir hale getirdik.
Önemli olan ikinizin uyumu, ikinizin dünyaya bakışı ve hisler. Yani biriniz çok muhafazakar biriniz çok serbest fikirliyse anlaşamazsınız.
Eğer ikiniz de uyumluysanız, sevgiliniz çok etki altında kalan aşırı anne düşkünü biri değilse kafalar da uyuyorsa dert etmeyin.
Önce sevgilliden emin olmak lazım

Ben doguluyum eşim batılı.
O sebeble kültür farkı evet var.
Anlaşıyor muyuz ?
Evet.
Bu birazda ikinizin arasında durumla alakalı aynı şehirden olan aileler bile anlaşamayabiliyor.

Esim yabanci. Kultur farki cok ama ayni ilin insanlari arasinda bile kultur farkliligi olabiliyor. Iki taraf da kulturel farkliliklara acik ve hosgorulu olursa sorun yok. Tum anlayis tek taraftan beklenirse sorun oluyor. Tanisip, gozlemlemek lazim.

Kültür farkı diyince ben de yabancı biriyle evleniyorsunuz sandım.O da yurdum insanı sonuçta..

Ayrıca eski ayrıldıgı ilişkisi, kıza kapanmasını söylemis sanırım yani fazlasıyla muhafazakar bende açık biriyim tabiki bu vesileyle kapanmak isterim ama baskıya gelince yapabilecegimi zannetmiyorum O zaten polis boluda yaşama gibi bi durumumuz yok muhtemelen ortak biryer bulup yaşarız o konuda sıkıntı yok ama tabiki dediğiniz gibi yaşadıkça göreceğim...

O polis oldugu için memleketine gidemeyiz ama farklı kulturler ne bileyim yeri geliyır aynı evde yasadigimiz kardesimizle dahi anlasamiyorz benim ilk ciddi ilişkim o yüzden foruma yazdim.
2 erkek kardesler gorumce derdi yok :)

Kültür farkı sorun değil, bu aşılır da.
Ne aşamadasınız bilmiyorum ama özel harekatcı dediğin için üzerinde duruyorum, şartlarının yeterince farkındasın dimi?

Onemli olan anlasabilmek v.s denmis.
Hiç ilgisi yok. Kültür farkını alabilmek demek yara ala ala ilerlemek demektir ilişkilerde.
Maraş ve Gerede kültür farkı arasında dağlar kadar fark var.

Canım bence kültür değil işten dolayı tercih etme derim akşamları evde olmayacak bir eş ister misin izne çıktığında aniden gelen telefonla geri dönmek zorunda olan çalışma saatleri hiç bir zaman belli olmayan bidaha düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…