Kültür Farkı..:/

Çok teşekkür ederim
sonuçta farklı memleket kültür farkı,adetler vs elbette olur ama siz anlaştıktan sonra gerisi halledilir ama tek sizin anlaşmanız yetmez aile faktörü var birde evlenirken tek eşinle evlenmiyorsun ailesi ilede evleniyorsun ailelerin tutumuda ve anlaşmalarıda çok önemli ona göre iyi araştır iyi karar ver.

Benim taban tabana zıt memleketten olan adama gerek direkt, gerek laf arasında sorduğum şey kız kardeşlerinin eğitimi, kendisinin ve ailesinin kız kardeşlerine yaklaşımı, kuzenleriyle vs olan aile ilişkileri, akraba ilişkileri (örneğin kadın erkek ayrı mı takılır yoksa beraber mi vs), ilişki içindeki tutumu gibi şeylerdi. Bunlar büyük ipucu verir.

Ben inanılmaz tereddütlüydüm mesela, tanıdıkça o tereddütüm geçmiş hatta "boşa endişelenmişim" demeye başlamıştım.

Annneanne tarafım bolulu. Eşim malatyalı ama ha maraş ha malatya derim.
İki taraf da bir yerli işte ne bileyim bariz bir farkları yok benim için. Zıtlıkları yoktur.
Uçurum yok yani.
Olsa bile zamana, kişiye göre oynayan değerler bunlar.
Bir de zorluk olması ihtimali bence kız batılı, erkek doğulu ise artıyor. Diğer türlü bir sorun olacağını sanmam.

Nasıl bir kültür farkı

Bilmiyorum ya bazen cok tepkili cevaplar geliyor iyice moralim bozuluyor

ama adamın adamlığını değil de nereli olduğuna göre evlilik olur mu diye sormuşsunuz

bir de bu nerelilik nasıl oluyor geçen yazmıştım benim oğlum nereli diye

annem Ç şehrin İ ilçesinden babam K şehrinin T ilçesinden

ben A şehrinin Ç ilçesinde doğup büyüdüm

Eşimin annesi ve babası T şehrinden komşu köylü

babası memur şehir şehir gezmişler

G şehrinde doğup 8 yaşına kadar kalmış sonra 8 yıl da S şehrinin G ilçesinde kalmış

sonra Bursa'ya gelmiş

ona nerelisin deyince annesinin babasının memleketini söylüyor ben doğup büyüdüğüm şehri

benim oğlum bursa'da doğdu

benim oğlum nereli

özetle kişinin doğduğu yahut anne babasının nereli olduğu değil kendini ne şekilde yetiştirdiği önemlidir

ikinizin kırmızı çizgileri, hayata bakarken kullandığınız pencere önemlidir ki bunlar da tanıyarak olur

meslek vs kişileri şekillendirse de evlilik gibi bir şeye ben şu işi o bu işi yapıyor ben şuralıyım o buralı olur mu acaba diyerek başlanmaz

önce bir birbiriniz ile tanışın görüşün ki anlayın

hepimiz dünyalıyız zira burada değişik ülkelerden değişik dinlerden ve hali ile değişik kültürlerden eşi olan bir çok kadın var

yazdıklarınıza da katıldım bir de iğnelerinizi çok sevimli buldum

Nasıl genelleyeceksiniz ki?
Günümüzde İzmirliler şöyledir, Siirtliler böyledir kalmadı artık.

Eşimle kültür farkımız var cidden çok var hem de ama bu evliliğimize zarar vermedi.
Bireysel tanıyıp karar vereceksiniz.

Reactions: KV_

Genellemek çok mantıklı değil bence
Şimdi şuradan biri çıkıp deseki bolular kötü veya 10 'u inanacakmısınız ,
Bence en önemlisi bunu yaşayarak görmeniz inşallah hayırlı insan birine denk gelirsiniz.

''insan olsun yeter'' diye düşünenlerdenim ama doğduğu büyüdüğü yer zihniyetini bazen şekillendirebiliyor.
sen laf arasında kız kardeşleri hakkında sorular falan sor, nasıl davranırlar, ne kadar özgürlük tanırlar, kadınlara bakış açısı nasıl, eşitlikçi mi, bunları öğren.

kişiliğe göre değişiyor bunlar, çok geri kafalı bir topluluğun içinde büyüyen birisi çok modern, eşitlikçi bi adam olup çıkabiliyor, ya da o geri kafalı zihniyeti kendisi de alıyor. karakter meselesi. zaman ver tanıdıkça görürsün.

çünkü gerçekten kişinin karakteri nereli olduğuyla pek ölçülmüyor. mesela ben bu yaşadığım şehirdeki arkadaşlarıma nereli olduğumu ilk söylediğimde çok şaşırmışlardı. ''biz oranın insanlarını menfaatçi, dostluk bilmeyen, şöyle böyle vs olarak biliyorduk, ama sen çok iyi birisin'' demişlerdi. ''şuralılar şöyledir, buralılar böyledir'' diyemeyiz yani.

eger erkek tarafi dogulu ,kiz tarafi ege civari olsaydi daha buyuk sorun olurdu cunku genelde evliliklerde bas belasi taraf erkek annesi oluyor (sekil a.bir derdim var kaynana konulu tum icerikler:))kiz annelerinde cok problem yok

insan olduktan sonra
sana değer verdikten sonra
kültür farkının ne önemi var allahsen?

İlla ki olur ama iki tarafın da anlayışıyla çözülür bence

yenıymıs evet tehlıkelı.

"Bolulular nasıldır" diye sorunca biraz itici duruyor. hiçbir yöre insanıyla ilgili şöyledir böyledir diye genelleme yapılmamalı.elbet kültür farkılılığı olur ki köyden köye bile bir sürü fark var. Tanıyarak anlayabilirsiniz bazı şeyleri.herkes memleketinin özelliklerini üzerinde taşıyacak diye birşey yok.

Kultur farkiliklari illa olur. Mesela Karadeniz bolgesi geleneklerine bagli bir bolgedir (En azindan benim tanidiklarim oyleydi) sizin de Akdeniz. Onemli olan insanin kendi davranislaridir tabiki ama yasanilan kultur de insanlari ona gore yetistirir. Memlekete gore insanlari soyle boyle olur diye genelleyemeyiz tabiki. Kendim buyuk sehirde dogdum yetistim ailemde iki taraftan da buyukanne buyukdedelerden gocmenlik var oldukca rahat yetistim. Arkadas olabiliyorum baska bolge baska kulturlerle ama sevgililik iliskisi kuramiyorum mesela. Aile yapilari ve dusunce tarzlarina alisamiyorum diyelim bu da anlasilamayack insanlar olduklarini gostermez tabiki. Zaman gosterir. Shot Hanimin dedigi gibi kultur duzeyini kadina bakis acisi gosterir. Haremlik selamlik takilan ve kadini 2.sinif insan olarak goren bir aile her kulturde olabilir kacilmasi gerekir laf arasinda sorup ipucu alabilirsiniz bence

O kişiyle zaman geçirdikce ve anlarsınız bunu
Oralı buralı nasıl diye değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…