Kültür Farkı..:/

Benimkide marasli ben Karadenizli
Ailesini tanımıyorum ama bize göre daha kapalı bir aile. kültür farkı aileler arası elbet biraz sorun yaratabilir ancak çiftler arası anlaşma varsa arada sırada bir araya gelecek olan ailelere çok takılmayın
Yani bence öyle
Bu arada maras nasıl bi yer kız

Günümüzde hemserisiyle evlenen çok az zaten. Artık çoğu insan memleketinde de yaşamıyor zaten. Bambaşka şehirlere göç ediyor, oranın kültürünü alıyor. Şehirler arası eskisi kadar net kültür sınırları olduğunu düşünmüyorum.
Ama sizin esas düşünmeniz gereken şu kapanma mevzusu bence. Eski sevgilisine yaptığı baskıyı size de yapacaktır. Kabullenebilecek misiniz ?

Canim ben elbistanliyim aslen tabi insanlarimiz iyidir bizde marasliyiz demeyiz ama genel olarak sıcaktır iyidir Trabzon ve kmaraş kardeş şehirdir

Ben boluda yaşıyorum canim rabbim hakkınızda hayirlisini versin eşimin mesleği gereği boludayiz ve bolu insanı çok iyi tabi her yerin iyi ve kotusu var rabbim karşımıza iyi insanlar çıkarsın inşallah hayırlı olan olur senin ve karşı taraf için

Bu konuyu henuz konusmadik cok yeni ben tabiki isterim ama baskıyla olmaz Allah için olur çok acık bir insan da değilim Allaha sukur ibadetlerimi yaparım asla kalça mı örtmeyecek birsey giymem ama hersey önemli tabi...

Canım her yerini iyisi de olur kötüsüde önemli olan insanlık kültür farklılığı olur elbet ama yapcak bişey yok ben malatyalı esim karabüklüyüz ve hiç o konuda sorun yasamadık Allaha Şükür

Onu tanıdıktan sonra sorucam :)
Insanları anlamıyorum bazen özel harekatçı diye evlenmicekmi kimse bence yanlış dusunce eğer kismetse olur biz seviyoruz evlenecegimiz kişiyi ama aln ımıza kader diye yazilani seciyoruz unutmamak lazım

aynı memleketlı olmamıza rağmen ınanaılmaz kultur farkı yaşadık ,
evlilik bir kumar eline iyi kâğıt gelrise dönersin yoksa pasder geçersin

Kültür farki illa ki vardir ama her iki taraf ta anlayisli ise -ozellikle aileler- bu fark sorun olmaz. ayni memleketten biriyle gorustum 1 ay once (hatta ben de kulturel farklilik diye baslik acmistim:) ) aramizda daglar kadar fark vardi kulturel anlamda.o köy külturu ile yetismis ben ise tamamen sehir kulturu. beklentileri de kendi kulturune gore olunca bi hayli anlasmazlik oldu ve bitirdim hemen. eger ayni frekansi tutturduysaniz ve gorustugunuz kisinin ailesi iyi insanlarsa sorun olmaz bence. daha cok iyi olup olmamalariyla alakali aslinda sorunlar

Unutur.. erkekler cok kolay unutur

Eşim Çanakkaleli, bende Azeriyim ama çok şükür hiçbir zaman aramızda kültür farkı gibi bir sorun olmadı.
Bence bu sizin ikinizle, anlaşıp anlaşamamanızla alakalı bir durum. Eger aranızda anlaşmazlık olursa kültür farkı da, memleketi de, herşeyi de gözünüze batar

Babamin memleketinin insanina fena olur kaç derler oranin erkeginden uzak dururum mesela (haksiz da sayilmazlar)... Beyne işleyince yargilar da cikmiyor hakkinizda hayirlisi olsun

iyi de arkadaşlar herkes aynı memleketli değil ki hatta çoğunluk farklı memleketli göçler yüzünden, memuriyet yüzünden vs.. illa sorunlar olur ama bu sorunlar genelde karı koca arasında değil onların aileleri yüzünden olur, herkes ailesini idare edicek artık ayrı bir aile olduğunu kabul ettirecek, zaten kabul etmeyen sorun çıkaran aile kaybeder, sorun çıkarmaları da başlı başına bi saçmalık zaten

Benim tanidigim bikac Marasliya gore genelleme yapsam Maras'tan adam cikmaz derim.
Sizce de öyle mi?
Yoksa "Ne sacma bi genelleme bu ya" mi dediniz?
Umarim öyle demissinizdir

Hahahah klasik bi cvp kaç Arkana bile bakma amaann kültür farkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…