- 30 Kasım 2013
- 1.807
- 1.944
- 333
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Bu mevzu böyle sürüp gider maalesef.. Eşinizin yaptığı yanlış, umarım bunu anlar.. Erkek kardeş ile eş aynı evde uzun süreli olmaz… Evi terketmek nedir bu arada, çocuk oyuncağına çeviriyor evliliği… Siz yinede tartışmak yerine uygun bir dille anlatmayı deneyinHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Hiç yüz vermeyin derimDoğru ama insan bu hem suçlu hem güçlü tavırlara sinir oluyor ister istemez
Aynen öyle kardeşi konusunda ben ona destek değil köstek oluyormuşum buna bozuluyormuş beyefendi.Hepimiz sinir olduk o yüzden de dünden beri konunuzu sahiplendik yazıyoruz. Sizin sinirlenmeniz de normal. Adamın hiç bir tavrı normal değil ki. Konuşma yok, çözüm yok, karısını ailesi ile çekiştirme var ne ararsanız var.
Aynen öyle azıcık açık kapı görmesinler hemen dalıyorlar.Ve eşimde sen bana destek olmuyorsun diyor destekten beklediği her haftasonu kardeşi ile yaşamam.O haftasonu ile başlayıp haftaiçine zaman içinde dönüşmez sanki.Bazı kişiler arada sırada kalır ne var demişte bu öyle birşey değil aynı durum benim koca tarafinda da var aynı şehirde gece yatılı bile kalıyorlar bana garip geliyor da onlar için çok normal bende evlendigimde eşimin iki erkek kardeşi ve görümcem görümcem çocuktu gerçi de ara sıra gelip kaldılar gezme amacli ama eşim kal dese ailesinin hoşuna bile giderdi benim büyük oğlum 15 yaşında hiç kimsede yanlız kalmadı bana göre ters olan şeyler konu sahibi asla taviz vermeyin aksi takdirde size yerleşir onlar için bu normal çünkü azcik açık kapı bırakırsan hemen sonuna kadar açarlar
Konuşamıyorum ben ona destek olmuyormuşum zor bir durumları varmış başında kardeşi burada madurmuş ve ben ona köstek oluyormuşumBu mevzu böyle sürüp gider maalesef.. Eşinizin yaptığı yanlış, umarım bunu anlar.. Erkek kardeş ile eş aynı evde uzun süreli olmaz… Evi terketmek nedir bu arada, çocuk oyuncağına çeviriyor evliliği… Siz yinede tartışmak yerine uygun bir dille anlatmayı deneyin
Haklısınız bence.. Tavrınızı ortaya koymakla iyi yapmışsınız yoksa temelli kalmasını isterdi.Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
kanepede yatacağım, kardeşim mağdur, biz aileyiz, destek olmak yerine köstek oluyorsun, o benim kardeşim sözleriyle yıldırma politikası:)Aynen öyle kardeşi konusunda ben ona destek değil köstek oluyormuşum buna bozuluyormuş beyefendi.
Ben vicdansız ve kötü kalpliymişim o nedenle benle aynı oda da kalmak istemiyormuş.kanepede yatacağım, kardeşim mağdur, biz aileyiz, destek olmak yerine köstek oluyorsun, o benim kardeşim sözleriyle yıldırma politikası:)
Bir yerden sonra direncinizin kırılacağını ve kabul edeceğinizi düşünüyor, vicdanınızdan yürüyüp size suçluluk hissettirecek.
Heeeh tam vicdana oynamalık sözlerden:)Ben vicdansız ve kötü kalpliymişim o nedenle benle aynı oda da kalmak istemiyormuş.
Ben kabul edemem dersane için yazında kabul etmedim şimdi de kabul etmem.Arada bir kalır tabi ama her haftasonu olmaz.Herkesim bir hayatı var.Beyefendi okumak istemiyor çalışmak istiyor diye bütün ceremesini burada biz çekiyoruz o kafasına göre takılabiliyor ama biz fikrimizi söylesek olay çıkıyor.Heeeh tam vicdana oynamalık sözlerden:)
Eşiniz dediğini yaptırmak için elinden geleni yapacak, bu durumda önünüzde 2 seçenek var, ya kabul edeceksiniz veya reddedip yolunuzu ayıracaksınız.
Konu sizin kardeşiniz olsa ve eşiniz böyle düşünse kırıcı bir davranış olarak algılamazmısınızHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Ama eşimden her haftasonu bizde kalmasını doğru bulmasını bekleyemem.Her haftasonu olmaz herkesin kendine göre bir düzeni var.Anne babası hayatta onlar düşünecekler çocuklarınıKonu sizin kardeşiniz olsa ve eşiniz böyle düşünse kırıcı bir davranış olarak algılamazmısınız
4 aydır bir kere bir çağırmamış olmanız da garip geldi açıkçası, tamam kalıcı olmasını istemiyor olabilirsiniz ama insan bir kere olsun yemeğe çağırmaz mı? Yada gel bu haftasonu beraber birşeyler yapalım demez mi?Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Evet böyle bir geldikleri yerde yıllarca kalma kafasında oldukları için istemedim ve çağırmadım bu zihniyeti kabul etmiyorum çünkü.Bir geldiğinde de olanları gördük.Kafa yapıları bana uygun değil.Normal şartlarda insanlar olsalar 4 ay içerisinde elbet gelip bişeyler yapılır ama normal değiller ki senelerce bir insanın evinde kalmaya olur gözüyle bakan birileri insanın gözünü korkutmaz mı4 aydır bir kere bir çağırmamış olmanız da garip geldi açıkçası, tamam kalıcı olmasını istemiyor olabilirsiniz ama insan bir kere olsun yemeğe çağırmaz mı? Yada gel bu haftasonu beraber birşeyler yapalım demez mi?
Bence siz gelir de gitmez diye hiç evinize bile yaklaştırmamışsınız, eşiniz de bu duruma içerlemiş anlaşılan... Zaten 4 aydır bir kere bile davet edilmeyen çocuk, istenmediğini de anlamıştır bence!
Tamam eşinizin temelli kalsın demesi falan doğru değil, buna kesinlikle hak vermiyorum ama üstte yazdığım konuda siz haksız geldiniz bana.
Kendi kardeşiniz gelse ve 4 ay boyunca evinize gelmese eşiniz de hiç oralı olmasa kırılmaz mıydınız?
Ben engelleyemem işte.Çünkü eşim benden tarafta bir insan değil.Gayet herkes eve gelsin ve kalsın diye düşünüyor.HerşeyLe tek başına uğraşmalıyım sanki.Butun yorumlarinizi okudum hafta sonu kalsin deseniz gerisi gelir sanki.
Benim eş ailesi de birbirlerinde çok uzun kaliyorlar bunu normal karsiliyorlar.
Kendimden örnek vereyim eşim bir gün yegeniyle cikti geldi bir gün kalacak dedi.
O bir günden sonraki gelislerde, birkaç gün, sonra bir hafta,sonra iki hafta sonra bir aya tamamlandigi yetmez gibi digerleri de yatiya gelmeye ,hatta bu kişiler sormadan habersiz cat kapi ellerinde valiz kalmaya gelmeye başladilar.
Engellemek bana baya zahmetli oldu ama sonunda engelledim bu gelisleri.
Elinizi verdiginizde kolunuzu kaptiracaginiz bir aile tasviri çizmissiniz yorumlarinizda. Kararinizdan dönmeyin yoksa çok ugrasirsiniz.
Biz de sonsuza dek kalma kapanamaz gibi hissediyorum.Çünkü ben rahatsız olduğumu dişe getirince büyük olay çıkıyor.Bu mecburiyetmiş ne olurmuş gelinse kalınsaymış zor bir dönemdelermiş.Ben zor dönemde kimsenin yanında olmuyormuşum.Bugün bu kardeşi zor dönemde olur haftasonu kalsın istersen yarın başkası zor durumda olur sürekli kalsın ister önünü alabilmem için benimle aynı düşünce yapısında biri olması lazımdı.Bu durumu kabul edecek ya da bu durumdan rahatsız olmayacak insan evladı yoktur bu dünyada bence...
Varsa da samimiyetinden şüphe duyarım..
İnceldiği yerden kopsun arkadaşım sil gözyaşlarını kaldır kafanı ...Orası otel değil bu bir,siz de onların altında çalışan emekçi kardeşimiz değilsiniz .
Edıt: Her tatilinde hadi gel bize bizde kal diye çağırdığım görümcem için birgün kaynanam arayıp ki aramızda 20 dk mesafe olmasına rağmen "bundan sonra börülce her geldiğinde sizde kalacak benim evim soğuk tamam mı? " Dedi ...İyi niyetim 40 yerinden bıçaklandığı işte o gün bir daha da bende kalamadı..O anası-babası sağken bana sadece gezmeye ve benim kontrolümde gelebilir...Bundan önce nasıl ısıttıysan şimdide ısıtabılırsınBir daha da kalma olayı sonsuza dek kapandı bizde..Hayat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?