Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Ev işleri ve yemeği her zaman birlikte mi yapıyorsunuz o zaman konuşmanız gerekir
Hayır birlikte yapmıyoruz. Ben bazen yapmıyorum o yapıyor. Bugün yemek yaptıysam yarın yapmıyorum. Ya da evde çocuklar ve benim yemeğim varsa (onun sevmediği bir yemekse) ona yeni yemek yapmıyorum. Ya da evi supurdukten sonra silmiyorum o silsin diye. Yıllarca şikayet etmeden hepsini yaptım da benim görevim sandı. işe gitmeden yemek yapıp bırakıyordum, öğlen gelip yer diye. akşam gelince bakıyordum ki kullandığı bulaşık tabaklar tezgahta kurumuş oluyordu. Bir gün dedim ki tabağıni suya tutmadan makinenin içine koyar mısın, kuruyunca zorlanıyorum temizlerken. Bana cevap olarak dedi ki sen benim üzerimde hüküm kurmaya mi çalışıyorsun?
Adam kendi pisliğini kaldırmaktan aciz, bunu benim görevim bellemis ve de bunu son derece kaba bir şekilde söylüyor. O laftan sonra bulaşık yikamadim. Tek kaşık bardak kalmayana kadar tezgah pislik içinde durdu günlerce. Sonra hadi gel birlikte toplayalım dedi.

Ben de evde şuan hiç muhattap olmuyorum hiç konuşmuyoruz şuan.Konuşmayı da istemiyorum hiç içimden gelmiyor herhangi bir konuşma hazırlayıp konuşmak için harcadığım zamana yazıl diye düşünüyorum.Tayinim çıkana kadar idare etmeye çalışırsam yani yapabilirsem yaparım yapamazsam da 1-2 aya ipleri tamamen koparırım kararım bu yönde.Ve bu karar içinde hiç ortak konuşalım düşüncesinde değil hiç konuşmadan uygulayacağım kararı.

Aslında hatanın büyüğü biz kadınlar da.Baştan sınırlar çizsek, rahata alıştırmasak onlar da buna uyum sağlayacaklar belki.Yok illa fedakar olacağız ruhumuzda var bu.Kendimizi değersizleştiriyoruz. İyi en azından şimdi bi çabası var eşinizin sevindim adınıza inşallah daha da düzelir

Çok iyi anlıyorum sizi. Bu aile tipi böyle maalesef. Benim hatam hümanist düşünmek oldu. İnsan insandır dedim. Halbuki güneydoğunun en gelişmemiş şehrinden gelen aşiret bir aile, ilkokul diploması bile olmayan bir sülale, yani eğitilmemis bir ruh ve kişiliklerle nasıl olur da uyum saglanabilirdi? Vahşi doğa kanunları... Bunlar sadece kendilerini düşünür, empati nerede?

Çabası yok maalesef. Sadece ben onunla konuşmuyor değilim. O da benimle ve ailemle ilişkisini keserek beni cezalandırıyor yaklaşık iki yıldır. Evi huzursuz eden onlar, mal gaspı yapan onlar, hakaret eden onlar, cezayı bize kesti.
Bana iyilik olsun diye ev işlerine el atmadi. O yapmazsa artık ben de yapmayacağım çok iyi biliyor. Haftada üç dört kez ev süpürüyorum topluyorum. Bir kere de o yapıyor az bile

İki yıldır bu şekilde yaşamak çok zor.Nereye kadar gidecek bu böyle

O uzman bir tek bana mı değişik geldi ya? Bulduğunuz şeyler için bile neler demiş.
Geçen sene gittiğimiz psikoloğu bıraktım. O da adama psikanaliz yapıp problemi çözmek yerine birbirinize jest yapın diyordu.
Bu da beni gayet iyi anlıyor sanıyordum ama öyle söyledi. Buna da mi gitmesem diye düşündüm. Hatta dedim ki ikimize de ilaç yazın, ben sakinleseyim, bunun da belki kişilik bozukluğu düzelir. Eşine ilaç yazma gereği görmüyorum dedi.
E bana diyor ki eşinin durumu patalojik, yaptığı hiçbir şey normal değil. O düzelecek ki sen rahat edesin. Bunlar mantıklı. E sonra da öyle saçma ötesi bir cümle kurdu

Ya kusura bakmayın ama güldüm komedi. Sizin bütün sorunlarınızın kaynağı eş ve eş ailesi zaten. Buna rağmen eşinize ilaç yazma gereği görmüyorum diyor e bütün bunlar olmasa zaten sizin sakinleşmeye ihtiyacınız kalmaz ki. Bence hiç düşünmeden değiştirin. Sizi sorunlu ilan etmediği kalmis. ben o aileyi de o kocayı da paralarım biraz delilik var bende :) ben gitsem bana ne der acaba

Evet o nasıl bir doktor acaba ya daha iyi bir uzaman doktor mu bulsanız acaba ?
Aslında bunların tek yapacağı şey açık acik "senin yaptığın bu şeyler yanlış" demek. Bunu sürekli deseler biraz kafasına dank edecek. Çünkü bu insan elalemin lafıyla bana bunları yapan bir insan. Milletin ağzına bakıyor, kendi aklı yok. Ama Dr urkutmemek için mi temkinli yaklaşıyorlar bilmiyorum. Bir de ben doktora söyledim, bakın aşırı rahat yalan söyler haberiniz olsun dedim.
Eş kisisi bana senin ailenle kesinlikle görüşmek istemiyorum dedi. Arkadaşlari bunu kenara çekip hayırdır senin derdin ne demişler. Bu demiş ki "ben bir sey yapmıyorum, askitoyla annesi yapıyor her şeyi. Ben gördüğümde selam da veriyorum, yaşlı kadın, bize de gelip gidebilir. O bahçeyi de babam bize verdi, babamın suçu yok " demis

Doktor da birbirinize jest yapın diyor. Tövbe est.

Ya hiç sormayın. Ben şimdi eş ve ailesinin yaptıklarının cirkinliginin farkındayım zaten. Canım kocam diyenlerden değilim. Sadece çevreden duyduğum laflardam dolayı dışarıdan bir göz yorum yapsın diye buraya konu açtım. Herkes bana hak verdi, bu ailenin problemli olduğu konusunda. E ben iki senede 4-5 uzmana falan danıştım. Terapi olmasa da fikir aldım. Bana ilk dedikleri evliliği kurtarmak oldu. Tamam güzel, evlilik kurtulacak olsa ben niye yikayim. Kurtarmak için iki kişinin çabası gerek. Burada sizin yaptığınız yorumlardan da bahsettim, arkadaşlarım da benimle aynı fikirdeler diye. Biri dedi ki arkadaşlarınıza davulun sesi uzaktan hoş gelir durumu olmuş

Hatta birine dedim ki eşim benden gizli yedek anahtar yapıp annesigile vermiş, 6 ay orada kalmış. Ben geri getir deyince de mahcup olacagina annene mi vereceksin diye beni tersliyor. Psikolog bana dedi ki versin ne olacak yaşlı insanlar, sizin de işinize yarar.
E hocam dedim bunlar ben yokken evime giren insanlar. Duvarlara arapça yazı asmisliklari var benden izinsiz. İçim rahat etmiyor.
Bu sefer de diyor ki e aileni uyar o zaman sen de, eşim rahatsız oluyor yapmayın de.
Bizimki de eve gelince aynı moda geçiyor, bak ben normalmisim, problem sendeymis

Sanki psikolog da sizin psikolojinizi bozmaya çalışıyor gibi eşiniz veya ailesi sizin hangi psikoloğa gideceğinizi önceden biliyor da parayla flan psikolog mu tutuyorlar sizden gizli gizli diye düşünmedim değil

Kadinlarin ruhunda oyle bir sey yok yetiştirilme tarzinda vardir olsa olsa.
Kuzenimin bebişi oldu, calismiyor suan bebişe bakiyor evde zaten hayatini kolaylastiracak her turlu aleti var. Eve temizlige vs devamli yardimcisi var. Hiç kendini paralamiyor bir sey icin.

"Ben calismiyorum kocişkom uyanmasin" diye de dertlenmiyor gece bizim kizin
uykusu agir oldugundan zaman zaman enişte kalkiyormuş cocuk aglarsa.
Bu kadar sacma sapan hem işe git hem adamin yemegini dusun, cocukla ugraş cidden herkes yapmiyordur.

Psikolog ile alakası yok senin kocanın ukalalığının, psikolog ona sen yanlışsın dese de sabah akşam, "Bu psikolog bi b.k bilmiyor, hep ben mi yanlışım yok artık." diyecek biri senin kocan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…