Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

İşten çıkmayacağınızın rahatlığındaki yoga sözleri gibi geldi kulağa

Boşanıp boşanmamak, evliliğinizi kurtarmak tamamen sizin bileceginiz şey ve sizin hayatınız. Ona bir şey diyemem. Mutluluğu ile mutsuzluğu ile yaşayan sizsiniz. Gittiğiniz uzmanlar bana çok değişik geldi sadece. Burada konu da açacaksınız tabi ki farklı fikirler her zaman iyidir. sizin mesleğiniz yoktur, calismiyorsunuzdur, gidecek yeriniz yoktur size ısrarla bosan denir o zaman bende bosan yazanlara derim ki davulun sesi uzaktan boş gelir.

Evlilik karşılıklı anlayış ve birbirini mutlu etmektir bana göre. Birinin yanında kendimizi mutlu ve özel hissederiz ki o kişiyle evleniriz. Sonrasında bu devam eder ve evliligimizde mutlu oluruz. Bütün bunlar yoksa benim için o evlilik sadece mutsuzluk olur. Hiç birimiz esimizle sorun, tartışma yaşamadık mi hep mi güllük gülistanlık tabi ki hayır ama saygı kaybedilirse, arkadan iş cevirilirse o evlilikte ne güven kalır ne saygı. Siz bütün bunları yaşadınız.

Kurtarabilir misiniz? Karşılıklı istek ve çaba varsa neden olmasın. Sizde çaba sadece tek taraflı. Karşılıklı bir yanlış anlaşılma yaşarsınız ve birbirinize jest yaparsınız sorun çözülür. Sizin olaylar jestle çözülecek cinsten değil. Uzmanın tavsiyesi jest olmuş. Ben uzman değilim o yüzden çok şaşırmış olabilirim.

Bir şekilde bu coğrafyanın kültürel mirası mıdır nedir bilmiyorum.
Kendi sulaleme bakıyorum, kimse aman kocam aç kalmasın, karnını doyurayim, temizlik dört dörtlük olsun modunda değil. Bildiğiniz kendi donemlerinin eğitimli, asortik, çalışan kadinlari. Ama bir gün çocukken şöyle bir şey yaşadım. Rahmetlinin biri sofra hazırladı çocuklara. Ben ve iki erkek var. Hepimiz makarnayı çok severiz, en sevdiğimiz yemektir. Makarnayı ikiye böldü erkek çocuklara verdi. Bunu beni üzmek için yapmadığı halde ben kendimden utandım. Yani aynı kişi hediye olarak bile mutlaka altın takı alırdı kizlara sık sık. Ama makarna kızlara düşmedi. Yani o dönem belki çoğu kadının sahip olmadığı durumda olmalarına rağmen zihniyet buymuş. İllaki bu ataerkilligin bir yerden tozu bulaşıyor bu ulkede

Haklısınız yetiştirilme tarzı çok önemli köle ruhlu yetiştirmişler bizi.Sizin kuzen en iyisini yapıyor çok ta kıymetlidir

Annenizin dediklerinin tam tersini yapın bence, sorunlar kendiliğinden çözülür...

Psikolog ile alakası yok senin kocanın ukalalığının, psikolog ona sen yanlışsın dese de sabah akşam, "Bu psikolog bi b.k bilmiyor, hep ben mi yanlışım yok artık." diyecek biri senin kocan.
He anasından öğrenmiştir o cümleyi. Okuma yazması yok ama doktorlar bir şey bilmiyor deyip duruyor

Son düzenleme:
Şaşıran tek siz degilsiniz inanın. Ufak çaplı bir şok. Ama uzman da lafını yemiş oldu. O kadar jest jest dedi. O kadar özel gün geçti. En son sevgililer gününden sonra eş kişisine dedi ki x bey, size sevgililer gününde bir çiçek alın diye de benim mi söylemem gerekiyordu?
Bizim pişkin de dedi ki çiçekçilerin açık oldugunu bilmiyordum

Ben en modern semtlerden birinde öyle bir cinsiyetçiliğe şahit oldum ki uzun zaman... kimse beni bu durumun uygarlık seviyesi veya eski kafalılıkla alakalı olduğuna inandıramaz.
Biz de çok net bu şekilde ama bu açıdan en kötü ülkelerden biri de İngiltere'dir mesela.
Kim nefsine daha düşkünse, kendini dizginlememe ruhsatını eline aldıysa karşı tarafı sömürecek bir düzen kuruyor. Bu da genelde erkekler işte.

Bırak psikologla kocan birbirine alsın çiçeği.
Bir tek birbirlerinin dilinden anlıyorlar

Çok özür dilerim bunca şey anlattınız hiç bu zamana kadar böyle bir yorum yapmadım özür dilerim tekrar ama lütfen bu adamla karı koca ilişkisi yaşamayın

Siz bu kişinin uzman olduğundan emin misiniz bu habersiz anahtar vermek haklı boşanma sebebi yahu bu nasıl psikolog kasaptan mi almış eğitimi

Siz bu kişinin uzman olduğundan emin misiniz bu habersiz anahtar vermek haklı boşanma sebebi yahu bu nasıl psikolog kasaptan mi almış eğitimi
Şehir merkezindeki en büyük devlet Hastanesinde çalışıyordu. Eğer Dr önlüğü giymiş, ruh sağlığı servisinde yatan bir hasta değilse...

Ben köy okulunda çalışıyorum haftada iki gün. Çok öğrenci servisle dönüyor haftasonu, dayı/amca evinde kalmaya. Daha elinde bir poşeti olanı görmedim. Evde onlara özel bu eşyalar alınmış mıdır, pek sanmıyorum.

Doğru ama insan bu hem suçlu hem güçlü tavırlara sinir oluyor ister istemez

Hepimiz sinir olduk o yüzden de dünden beri konunuzu sahiplendik yazıyoruz. Sizin sinirlenmeniz de normal. Adamın hiç bir tavrı normal değil ki. Konuşma yok, çözüm yok, karısını ailesi ile çekiştirme var ne ararsanız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…