- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 33
- 30
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
İşten çıkmayacağınızın rahatlığındaki yoga sözleri gibi geldi kulağaAynen öyle bir de ben dedim ki ben çalışıyorum dedim.Bu arada öğretmenim.Eşimde öğretmen bana dedi ki çalışma sana çalış diyen mi var.Sanki ben kasiyerim veya mağaza çalışanıyım da bu işten çıkıp biraz dinlendikten sonra tekrar işe girebilirmişim gibi bir konuşma tarzı vardı
Ya hiç sormayın. Ben şimdi eş ve ailesinin yaptıklarının cirkinliginin farkındayım zaten. Canım kocam diyenlerden değilim. Sadece çevreden duyduğum laflardam dolayı dışarıdan bir göz yorum yapsın diye buraya konu açtım. Herkes bana hak verdi, bu ailenin problemli olduğu konusunda. E ben iki senede 4-5 uzmana falan danıştım. Terapi olmasa da fikir aldım. Bana ilk dedikleri evliliği kurtarmak oldu. Tamam güzel, evlilik kurtulacak olsa ben niye yikayim. Kurtarmak için iki kişinin çabası gerek. Burada sizin yaptığınız yorumlardan da bahsettim, arkadaşlarım da benimle aynı fikirdeler diye. Biri dedi ki arkadaşlarınıza davulun sesi uzaktan hoş gelir durumu olmuş
Bir şekilde bu coğrafyanın kültürel mirası mıdır nedir bilmiyorum.Kadinlarin ruhunda oyle bir sey yok yetiştirilme tarzinda vardir olsa olsa.
Kuzenimin bebişi oldu, calismiyor suan bebişe bakiyor evde zaten hayatini kolaylastiracak her turlu aleti var. Eve temizlige vs devamli yardimcisi var. Hiç kendini paralamiyor bir sey icin.
"Ben calismiyorum kocişkom uyanmasin" diye de dertlenmiyor gece bizim kizin
uykusu agir oldugundan zaman zaman enişte kalkiyormuş cocuk aglarsa.
Bu kadar sacma sapan hem işe git hem adamin yemegini dusun, cocukla ugraş cidden herkes yapmiyordur.
Haklısınız yetiştirilme tarzı çok önemli köle ruhlu yetiştirmişler bizi.Sizin kuzen en iyisini yapıyor çok ta kıymetlidirKadinlarin ruhunda oyle bir sey yok yetiştirilme tarzinda vardir olsa olsa.
Kuzenimin bebişi oldu, calismiyor suan bebişe bakiyor evde zaten hayatini kolaylastiracak her turlu aleti var. Eve temizlige vs devamli yardimcisi var. Hiç kendini paralamiyor bir sey icin.
"Ben calismiyorum kocişkom uyanmasin" diye de dertlenmiyor gece bizim kizin
uykusu agir oldugundan zaman zaman enişte kalkiyormuş cocuk aglarsa.
Bu kadar sacma sapan hem işe git hem adamin yemegini dusun, cocukla ugraş cidden herkes yapmiyordur.
Annenizin dediklerinin tam tersini yapın bence, sorunlar kendiliğinden çözülür...Ya ailedeki kadınlar eğitimli ve genellikle statü olarak üst meslekler.
kendi ayaklarinin üzerinde o kadar iyi durabiliyorlar ki eşlerine tenezzül etmeden her şeyi halldlediyorlar. Hal böyle olunca da asalak ve kendini bir halt sanan damatlarla dolu sülale. Yani sorumsuz insanlarla hayatlarını ömür boyu devam ettirmeyi doğru saniyorlar. Hatırlarsanız şu nişan alışverisinde parayı bizim kartimizla istemişlerdi.ben mağazadan çıkıp anneme "ben bu insanları istemiyorum yaptıkları şeye bak" dedim. Annem dedi ki "Hiç canini sıkma kimseye minnetin olmayacak, kendi kiyafetimi kendim aldım diye dusun güle güle giy. bosver onları" yani bizimkilerin kafa yapısı şu: onlar cahil görgüsüz insanlar, gördükleri o kadar, umursamaya değmez.
Ama işte bu mantık doğru bir mantık değil.
mesela ben ilk doğum yaptığımda eve 10 kişi dolustu. Gitmiyorlar. Kp falan da evde. Günlerce kaldılar aynı şehirde. Annem diyor ki "ne var onda? Doğum yapanın yanında kalınır."
Dun de diyor ki büyük görümcen onların içinde en iyisi. Ya dedim ben onun şehir disindaki evine ilk kez gittiğimde hamileydim, karşıma geçip ağzını eğerek beni taklit etti. Annem diyor ki herkes birbirine yapıyor onu.
He anasından öğrenmiştir o cümleyi. Okuma yazması yok ama doktorlar bir şey bilmiyor deyip duruyorPsikolog ile alakası yok senin kocanın ukalalığının, psikolog ona sen yanlışsın dese de sabah akşam, "Bu psikolog bi b.k bilmiyor, hep ben mi yanlışım yok artık." diyecek biri senin kocan.
Şaşıran tek siz degilsiniz inanın. Ufak çaplı bir şok. Ama uzman da lafını yemiş oldu. O kadar jest jest dedi. O kadar özel gün geçti. En son sevgililer gününden sonra eş kişisine dedi ki x bey, size sevgililer gününde bir çiçek alın diye de benim mi söylemem gerekiyordu?Boşanıp boşanmamak, evliliğinizi kurtarmak tamamen sizin bileceginiz şey ve sizin hayatınız. Ona bir şey diyemem. Mutluluğu ile mutsuzluğu ile yaşayan sizsiniz. Gittiğiniz uzmanlar bana çok değişik geldi sadece. Burada konu da açacaksınız tabi ki farklı fikirler her zaman iyidir. sizin mesleğiniz yoktur, calismiyorsunuzdur, gidecek yeriniz yoktur size ısrarla bosan denir o zaman bende bosan yazanlara derim ki davulun sesi uzaktan boş gelir.
Evlilik karşılıklı anlayış ve birbirini mutlu etmektir bana göre. Birinin yanında kendimizi mutlu ve özel hissederiz ki o kişiyle evleniriz. Sonrasında bu devam eder ve evliligimizde mutlu oluruz. Bütün bunlar yoksa benim için o evlilik sadece mutsuzluk olur. Hiç birimiz esimizle sorun, tartışma yaşamadık mi hep mi güllük gülistanlık tabi ki hayır ama saygı kaybedilirse, arkadan iş cevirilirse o evlilikte ne güven kalır ne saygı. Siz bütün bunları yaşadınız.
Kurtarabilir misiniz? Karşılıklı istek ve çaba varsa neden olmasın. Sizde çaba sadece tek taraflı. Karşılıklı bir yanlış anlaşılma yaşarsınız ve birbirinize jest yaparsınız sorun çözülür. Sizin olaylar jestle çözülecek cinsten değil. Uzmanın tavsiyesi jest olmuş. Ben uzman değilim o yüzden çok şaşırmış olabilirim.
Bir şekilde bu coğrafyanın kültürel mirası mıdır nedir bilmiyorum.
Kendi sulaleme bakıyorum, kimse aman kocam aç kalmasın, karnını doyurayim, temizlik dört dörtlük olsun modunda değil. Bildiğiniz kendi donemlerinin eğitimli, asortik, çalışan kadinlari. Ama bir gün çocukken şöyle bir şey yaşadım. Rahmetlinin biri sofra hazırladı çocuklara. Ben ve iki erkek var. Hepimiz makarnayı çok severiz, en sevdiğimiz yemektir. Makarnayı ikiye böldü erkek çocuklara verdi. Bunu beni üzmek için yapmadığı halde ben kendimden utandım. Yani aynı kişi hediye olarak bile mutlaka altın takı alırdı kizlara sık sık. Ama makarna kızlara düşmedi. Yani o dönem belki çoğu kadının sahip olmadığı durumda olmalarına rağmen zihniyet buymuş. İllaki bu ataerkilligin bir yerden tozu bulaşıyor bu ulkede
İnanin birkaç gündür aynı şeyi düşünüyorumAnnenizin dediklerinin tam tersini yapın bence, sorunlar kendiliğinden çözülür...
Bırak psikologla kocan birbirine alsın çiçeği.Şaşıran tek siz degilsiniz inanın. Ufak çaplı bir şok. Ama uzman da lafını yemiş oldu. O kadar jest jest dedi. O kadar özel gün geçti. En son sevgililer gününden sonra eş kişisine dedi ki x bey, size sevgililer gününde bir çiçek alın diye de benim mi söylemem gerekiyordu?
Bizim pişkin de dedi ki çiçekçilerin açık oldugunu bilmiyordum
Çok özür dilerim bunca şey anlattınız hiç bu zamana kadar böyle bir yorum yapmadım özür dilerim tekrar ama lütfen bu adamla karı koca ilişkisi yaşamayınÇabası yok maalesef. Sadece ben onunla konuşmuyor değilim. O da benimle ve ailemle ilişkisini keserek beni cezalandırıyor yaklaşık iki yıldır. Evi huzursuz eden onlar, mal gaspı yapan onlar, hakaret eden onlar, cezayı bize kesti.
Bana iyilik olsun diye ev işlerine el atmadi. O yapmazsa artık ben de yapmayacağım çok iyi biliyor. Haftada üç dört kez ev süpürüyorum topluyorum. Bir kere de o yapıyor az bile
Siz bu kişinin uzman olduğundan emin misiniz bu habersiz anahtar vermek haklı boşanma sebebi yahu bu nasıl psikolog kasaptan mi almış eğitimiHatta birine dedim ki eşim benden gizli yedek anahtar yapıp annesigile vermiş, 6 ay orada kalmış. Ben geri getir deyince de mahcup olacagina annene mi vereceksin diye beni tersliyor. Psikolog bana dedi ki versin ne olacak yaşlı insanlar, sizin de işinize yarar.
E hocam dedim bunlar ben yokken evime giren insanlar. Duvarlara arapça yazı asmisliklari var benden izinsiz. İçim rahat etmiyor.
Bu sefer de diyor ki e aileni uyar o zaman sen de, eşim rahatsız oluyor yapmayın de.
Bizimki de eve gelince aynı moda geçiyor, bak ben normalmisim, problem sendeymis
Cinsellik onun umrunda değil. En baştan beri böyleydiÇok özür dilerim bunca şey anlattınız hiç bu zamana kadar böyle bir yorum yapmadım özür dilerim tekrar ama lütfen bu adamla karı koca ilişkisi yaşamayın
Şehir merkezindeki en büyük devlet Hastanesinde çalışıyordu. Eğer Dr önlüğü giymiş, ruh sağlığı servisinde yatan bir hasta değilse...Siz bu kişinin uzman olduğundan emin misiniz bu habersiz anahtar vermek haklı boşanma sebebi yahu bu nasıl psikolog kasaptan mi almış eğitimi
Ben köy okulunda çalışıyorum haftada iki gün. Çok öğrenci servisle dönüyor haftasonu, dayı/amca evinde kalmaya. Daha elinde bir poşeti olanı görmedim. Evde onlara özel bu eşyalar alınmış mıdır, pek sanmıyorum.valla ben, çok afedersiniz, giyecek yedek donu olmadan kalkıp gelenleri çok biliyorum. zavallaı annem az don az tırnak makası almadı millete...
tamam devir değişti ama öyle kişisel malzemesi, yedek tişörtü, hijyen ürünü deodorantı vs vs alıp gelen -köyden gelenlerden yani- olacağını sanmıyorum
olup olacağı bir lcw poşetine pijama koyup gelmiş olabilir. o yüzden fazla bir eşyası olmayacağı için eşya taşımak gibi bir derdi de olmaz, demek istediğim o.
Şimdi bakın normal davranıyordu yüz vermedim hiç konuşmadım.Diğer odada koltuğu açmış orada yatacakmış.
Doğru ama insan bu hem suçlu hem güçlü tavırlara sinir oluyor ister istemezYa bırakın ne yaparsa yapsın. Kafası esince eşyalarını alıp giden biri için çok sürpriz bir davranış değil.
Benim huzurum yoksa ne yemek ister canım ne de temizlik, para kazanmaya başladıysam huzurumu kurmaya çalışırımNeden düşünsün ki ayrı eve çıksa yemek dersi var , çamaşır bulaşık var , temizlik var .
Doğru ama insan bu hem suçlu hem güçlü tavırlara sinir oluyor ister istemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?