Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Eşimle bunun tartışmasını senelerdir yapıyoruz biz de, kaynım bir sene gelip bizimle yaşadı hatta dershaneye gitti sizinkinin hesap, o bir senede boşanmaya doğru sürüklendik 10 yıl yaşlandık saçıma aklar o bir senede düştü. Habersiz gelmeler 10 güne kadar kalmalar, oğlumun evi benim evim zihniyetleri hepsini dibine kadar yaşadım. En sonunda çareyi birebir konuşmada buldum, zaten her türlü de evine misafir istemeyen, yüksekten bakan gelin olarak damgayı yiyorsun bari icimdekileri söyleyeyim her türlü kötü oluyorsam en azından için rahat öyle olurum dedim. Şimdi ne olursa olsun arayıp uygun dille açıklıyorum kendimi ister kayınvalidem olsun ister görümcem olsun söylüyorum, eşimi aradan kaldırdım çünkü dengeyi kurma gibi bir çabası yok, biz evde birbirimizi yiyiyorduk onların dünyadan haberi olmuyordu üstüne bir de istedikleri zaman çıkıp geliyor diledikleri şeyi yapıyorlardı. Baktım bu sadece bizim ailemize zarar veriyor kendim konuşmaya karar verdim. Yüzüme bir şey diyemedikleri için mecbur tamam kızım tamam ablacım deyip kapatıyorlar telefonu ben rahatlıyorum derdi onlara kalıyor. Size tavsiyem eşiniz dengeyi kuramiyorsa siz konuşun, kayinvalidenizi arayıp söyleyin ben evli bir insanım benim ailemden gördüğüm budur benim doğrum bu kusura bakmayın arada gelir birlikte yemek yer çay içeriz bu kadar daha fazlasını yapmaya gücüm yok inanın diye söyleyin içinizdekileri. Amcasinda kalıyormuş işte bir düzen oturmuşlar eşiniz ne diye ortalığı karıştırıyor.

Eski konunuz bu konunuzla bağlantılı. 2 konu birbirinden farklı değil. Bugünün temellerini attığınız tartışma geçmişe dayanıyor.

Eşinizin ailesini doğru dürüst tanımıyorsunuz ancak onlara dair gerçekliği belirsiz yargılarınızı forumda paylaşmakta bir sakınca görmüyorsunuz.

Senede toplam 5 gün görmüşsünüz insanları. Buradan nasıl " elinizi verseniz kolunuzu kaptıracağınız " sonucunu çıkardınız ?

Amcanın eşi ne diyor bu duruma ? Yazık kadına gerçekten.
Amca yenge aynı kültürden ise inanın hiç yadırgamıyorlar, çünkü öyle görmüşler o şekilde büyümüsler. Onlar küçükken de kendi evleri muhtemelen boş kalmıyordu gelen giden hep vardı evde. O şekilde büyüyen insanlar kendi evliliklerinde de bunu devam ettiriyor. Ama aynı kültürden olduğu halde istemiyor ona rağmen yeğen kalıyorsa da cidden o kadın da kendi evinde kocasıyla ters düşüyordur

Konu sahibinin görümce si de 7 sene amcasıyla kalmış okurken. Ama bu konudaki kardeş çalışmaya geldiği için evlenene kadar kalacak.

İnsanların aile bağlarını , yaşam tarzlarını bilmeden içinde bulunmadığınız bir duruma dair hüküm veriyorsunuz.

Amcalarında kalıp kalmamaları bizi de , konu sahibini de ilgilendirmez ki.

Konu sahibinin eşi , kardeşine ev tutmak istediğini söylemiş ; ilk konuda böyle deniyor en azından.

Benim kayınvalidem eltisi kayınbiraderi kayınvalidesi kayınpederiyle senelerce aynı evde yaşamış. Haliyle onlarda çekinme fln kalmamış. Doğumumda hastaneden akşam onda hala oturuyordu kayınpeder. Emzirirken muslin örtüyorum çocuk da bunaldı. Artık babam aradı telefonla sesi de gürdür. Hala orda mı onlar yaaa yoruldunuz gelsinler dedi. Utanmadılar bile.
Yani biz daha açık moderniz diyorduk ama bu tip durumlarda bizde erkekler çekilir kadınlara huzur verir. Bu kadar içimize girmez. Şok oluyorum ben onların bu rahatlığına ondan.
Gerçi bizden sonra biraz aydınlandılar bence en azından artık aynı şehirden kız bulursam bizle oturur demiyor. Aynı ev olmaz diyor. O kısımda bi aydınlandılar

Blöf yapıyor eşiniz
Yoksa bir halt edeceğinden degil. Aklınca size ders vermeye çalışıyor.
Olmaz ki her hafta her hafta kaynana gibi..

Tavrınız net olsun ve yüz vermeyin
Zaten eşiniz aşırı diretirse sonunuz ya boşanmak
Ya da sizin sindirmeniz olacak

Bu konuda haklı veya haksız diyemeyiz. Bana göre evet siz kesinlikle haklısınız. Ben de sizin gibi yetiştim eşim de. Ama onların da durumu bu. Yani şimdi eşiniz dese ki “bizim aile herkes gider birbirinde aylarca hatta yıllarca kalır, bizim normalimiz bu, eşim de gördü bunu” eşiniz haksız olmaz. Benim bir erkek arkadaşım vardı tanıdıkça baktım kültür farkı var ayrıldım. Olmaz çünkü. Bazı özellikler değişir illa ki. Ama bize kesinlikle uymayacak özellikte insanlarla evlenip sonra da değişmesine zorlamak bana göre boş bir iş. Muhtemelen o sizinki gibi bir tepkiyle karşılaşmadığı için ne yapacağını bilmiyor böyle tepki veriyor. Çocuk yapmaktan çekindiğiniz biriyle daha fazla yıpranmayın derim ben.

Olay kimin haklı olduğu değil tarz
Dikine giderseniz aynı şekilde dikine reaksiyon alırsınız daha önce de aynı şeyi yaşadınız ama tecrübe edinme ona göre yol alma gibi bir amacınız yok, iki keçi bir köprüde misali….istiyorsunuz ki yalnızca sizin borunuz ötsün kesip atın lafınız dinlensin
Dört aydır eşinizin kardeşiyle aynı şehirdesiniz ve ilk kez evinize davet etmişsiniz, sizce bu ayıp değil mi, eşinize haksızlık değil mi? Adam kardeşini dört aydır misafir bile edememiş, aynı durumda siz olsanız eşiniz hakkındaki düşünceniz ne olurdu?
Eşiniz bu gece burada kal demiş, gayet normal…
Haftasonları bizde kalırsın demiş, eşinize benim de bir haftasonum var diyeceğinize eşiniz kardeşine öyle dediğinde “ tabi müsait olduğumuzda davet ederiz arada haftasonları bizde de kalırsın sana da bize de değişiklik olur çalışıyoruz sık sık olamaz ama senin de bizim de müsait olduğumuz zamanlarda ayarlarız” deseydiniz tüm olası problemlemleri çözmüş olurdunuz. Hem sınırlarınızı belirtmiş hem “iyi niyetinizi” göstermiş hem de evde kadının müsaitliğinin önemini vurgulamış olurdunuz.
Daha ortada hiçbirşey yokken art niyetli davranmış bunu da gözlerine sokmuşsunuz
Sanki kardeşi her haftasonu sizde kalıyor gibi hallere girilmiş
Hayatı bu kadar panik fevri bencil yaşarsanız en büyük zararı kendinize verirsiniz ki mütemadiyen veriyorsunuz ama ders almıyorsunuz

Boşanmalısın, yorumları okumadan yazıyorum. Bu sana bir rest "kardeşim yoksa ben de yokum" demiş eş kişisi, bu saatten sonra gel dersen durumu kabullenmek zorunda kalırsın, böyle yaşayamayacaksan boşanman senin için en hayırlsı

Daha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.

2 senede ; senede 5 günden toplam 10 gün görmekle tüm aileyi çözdünüz , öyle mi ?

Aile geçmişini bilmiyorsunuz , evlenirken merak edip sormamışsınız. Ne demek
" Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin. "

Siz bu durumda eşiniz ve ailesinin asalak insanlar olduğunu düşünüyorsunuz. Eşiniz de o aileye mensup , ancak kendisiyle aile kurmanıza bir sorun teşkil etmemiş bu durum.

Yarın çocuğunuz olursa eşinizin genetik özelliklerini de alacak , unutmayın.

Çıkardım ileri görüşlüyüm demek ki

İyi de ailenin durumunu konu sahibi kafasından uydurmuyor ki. Ya da 5 gün görmeyle..

Mesela konu sahibinin görümcesi de daha önce 7 sene amcasıyla kalmış. Önceki konuda yine söylemişti bu şekilde evlenene kadar birlikte kalan bir çok akrabaları var. Eşi de bu şekilde konuşmalar yapmış hatta kardeşi amcasına kalıyor diye ben dururken onun evinde kalıyor senin yüzünden diye konu sahibine çıkışmıştı.

Kardeşe ev tutmaya da sıcak bakmamıştı seni boşar gider kardeşimle ev tutarım demişti.

Gayet bariz bir şekilde konu sahibinden yüz bulsa evlenene kadar onlarla kalacak bir kayınbirader buna ses çıkarmayacak kv kp ve eşe sahip. Bunu anlamak için senelerce birlikte yaşamaya gerek yok.

Ben de bundan sonra senin ailene gitmem diyor

Evet normalde 2 buçuk yıl oldu evleneli insan çocuk sahibi olmak istiyor ama ben bu adamdan çocuk sahibi olmak istemiyorum bu aileye bir torun vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…