Kumaa meselesi..

biran önce ailenize anlatıp boşanma davasını açın bence boşa bekliosunuz yurt dışına falanda gitmenize gerek yok bence ayrı şehirlerdesiniz

öye bir evden nasıl oldu da hamile halinle elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gidebilmeyi başardın?uçakla mı gittin?otobüsle olsa yolunu keserlerdi valla..iki günde iyi peşine düşmediler.

Uçakla döndüm. Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum ama dünden razılardı benim gitmeme zaten işlerine gelmeyince töre falan umurlarında olmuyo

öye bir evden nasıl oldu da hamile halinle elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gidebilmeyi başardın?uçakla mı gittin?otobüsle olsa yolunu keserlerdi valla..iki günde iyi peşine düşmediler.
evet ailesi hiç mi demedi nerde bu gelin nasıl elini kolunu sallayarak çıkar gider , oğluna hemen bul getir demedi - seni sevdiklerinden değil tabii onlara ters olduğundan böyle şeyler
ben hatalı olduğumu zaten biliyorum hemde çok iyi biliyorum şiddet asla olmadı ama öyle ha diyince anlatılamıyo ailem arkamda evet ama onların istemediği bi evlilik yaptım ben anne baba böyle olmuş diyemiyorum

evet ama anlatman gerek artık annen de hiç mi demiyo ne oldu kızım diye bence gücünü topla geç karşısına ailenin tek tek anlatt

Sen o evden nasıl çıkıp kaçtın peki,hiç mi anlamadılar yokluğunu hemen.
Yoksa tozu dumana katıp peşinden gelirlerdi.

bu akşam herşeyi anlatıcam. Ne yaptıklarını hiç bilmiyorum kimseyle konuşmadım nasıl tepki verdiler hiç bi fikrim yok

Ya insanlar ne kadar yargılama meraklısı.
Konuyu açan arkadaş doğru mu söylüyor uyduruyor mu hiçbirimiz bilmiyoruz.
Ama doğru olma olasılığı hiç mi yok sizce karalıyorsunuz hemen.

Ki hemen ben öyle yapardın ben böyle yapardım demişsiniz. Hanginiz bu olayı yaşadı da ahkam kesiyorsunuz?
Belki bir çoğunuz evli bile değil. Ben 1 yıllık evliyim ve bende hamileyim. Eşimle severek ve anlaşarak evlendik. Hiçbir sorunumuz da yoktu ve ona güveniyordum. Ama geçen ay eşimin telefonunda saçma sapan mesajlar okudum. Bende hemen bu çocuğu aldırıcam ve boşanıcam senden dedim ama severken bunu yapabilmek ve Allah'ın verdiği cana kıyabilmek kolay değil.
Evlenmeden önce bende, bir şiddete bir de ihanete asla katlanamam diyordum ama yeri geliyor katlanıyor insan. Bunu sadece yaşayan bilir.

Benim yaşadıklarım ptn_12'nin yanında kum tanesi kalır gerçi sadece saçma bir iki mesaj ama yine de insanın onurunun kırılması ne demektir bilirim.

Sana gelince ptn. Eğer anlattıkların doğruysa bence kesinlikle ailene anlatmalısın.
Eşine körkütük aşıksın belli ki. Şimdi olmaz diyorsun ama gün gelir eşin yine aklını çelerse, ailen buna engel olmaya çalışır.
Bizlerin göremediğimizi görüp dürüst olabilen ve bizi koşulsuz seven tek yakınımız anne ve babalarımız çünkü.
Konuya onları üzdüğün için özür dileyerek başlamak en iyisi..

hersyeı anladım oldugu gıbı kabul ettımde
aılenızın nasıl durumda haberı yok ? bunu aklım almadı yahu hadı o zaman sakladınız adam o kadınla bırlıkte olmus sız evı terk etmıssınız aılenızın haberı yok oylemı ? Insan cıglık atar yahu gozyasları dınmez nasıl saklayabılıyorsun?

Hem inaniyorum uzuluyorum hemde inanmiyorum veya inanmak istemiyorum...
Ailenin istemedigi evlilik yaptin diye sana asla sirtlarini donmezler merak etme hic.
Ayrica kocan simdiye kadar gelip seni almadiysa kuma coktan onun aklini celmis demektir. Hic strese grip yurtdisi plani yapmana gerek yok.
Allah huzur versin insallah.

kusura bakmayında olay çok saçma geldi bana
neden kayınınızın kaçırdığı kızla eşiniz evleniyor ki ?
kızı abisiyle evlensin diye mi kaçırdı ? madem kardeşi kaçırdı o evlensin ..

Yani ben de aynı şekilde olayın bu kısmına takıldım...

Büyük konuşmuyorum ama kesinlikle dönmiycem bir daha. Anlataya çalıştım aslında tam mevzuya giricem yok bir türlü giremiyorum ama bu akşam kesinlikle konuşucam

Şu kk sayesinde çok şey duyup öğrendim....

En ilginci de bu sanırım..

İstanbullu bir kızın üstüne kuma getirilmesini kabul etmesi....

Hala hayretler içindeyiM....

benim bildiğim berdel şöyle olur birinin kızını kaçırmışsındır onlarda buna karşılık kaçıran aileden bir kız alırlar.yani iki kızını da neden veriyorlar anlamadım.ayrıca bu kadar cahil olduğunuza inanamıyorum nasıl olurda böyle bir şeyi kabul edersiniz akla mantığa aykırı.şimdi yardım isteyecek bir durum yok ki ortada boşanmaktan başka.boşanında rahat rahat birlikte olsunlar kardeşiyle(amca baba yarısı olduğuna göre amca kızı da öyledir kardeştir)

Büyük konuşmuyorum ama kesinlikle dönmiycem bir daha. Anlataya çalıştım aslında tam mevzuya giricem yok bir türlü giremiyorum ama bu akşam kesinlikle konuşucam

Bunca şeyden sonra oraya kesinlikle dönmezsin bence de ama eşin dediğin gibi İstanbul'a gelir ve orada bir hayat kuracağını söyler ve bunu yaparsa bence sırtını dönemezsin. Hele ki ortada bir çocuğun varken. Anlattıklarından bunu anladım. Onca şeye katlanan biri bence böyle yapar. YOKSA BUNCA ŞEYE KATLANMAZDI.

hala berdeli anlatanlar var arkadaşlar konu sahibi kandırılmış zaten oyun edilmiş kendisinee

Senin görümceni amcasının oğlu kaçırsaydı, amca da kendi kızlarından birini evlenmesi için senin eşine verseydi berdel olurdu tamam da burada bir mantık hatası var. Berdel dediğin zaten iki aileden iki kızın karşılıklı birbirine verilmesi geleneğidir. Burada iki ayrı aileden iki kız yok, aynı aileden iki kız kardeş var. O yüzden yazdıkların inandırıcı gelmedi ama doğruysa da seni kırmak istemem o halde bu sana yapılan bir oyundur onları evlendirmek için.

Son düzenleme:
Umarım konu yalandır
yoksa ben bu kadar üzüntüyü kaldıramıyorum artık
Kk bi açıyorum bir sürü aldatma
televizyonu açıyorum çocuklar katlediliyor
Allahım sen sabır ver
dediğim gibi umarım konu faketir
ve eğer değilse Allahım sana kolaylık versin

Bunca şeye katlandım bundan sonra katlanmıycam asla isterse yurt dışına gidelim desin yinede kanmıycam

bence onların oynadığı oyunu sen tersine çevir.
ailenin yanında bir hayat kur.
eğer gelmek isterse de kesinlikle ''onsuz'' gelecektir.
burada kalıcaz de.
obürü de ne halt ederse etsin orada.
verenler düşünsün diğer kızı da.
hak iddiası da olamaz imam nikahı sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…