- 29 Mayıs 2021
- 15.303
- 100.033
- 548
- 37
Ailesinin evinde sizin hiçbir hakkınız yok.ailesinin sattığı evden almayı düşünüyorum hakkımı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailesinin evinde sizin hiçbir hakkınız yok.ailesinin sattığı evden almayı düşünüyorum hakkımı
evet yakın boşanan bi arkadaşımdan duydum bilmiyorum doğrusunu daha tabi avukata gidince öğrenicem iyice. ama hakkımı alıcam gerekirse kayınpederimden sattıkları evden isticem para torunlarını çok düşünüyolar çünküBabası yani kayınpeder mi ödemek zorundaymış?
Ne alaka?
Öyle saçma şey olur mu?
Eşinizden alacaksınız ne alacaksanız ama öyle yüksek şeyler de hayal etmeyin.
Bu adam zaten kumar oynuyor, neleri yemiş, bitirmiş.
Asgari ücret nafaka falan demişsiniz ama çok daha düşük oluyor nafakalar.
Öyle bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. Mantıklı da değil zaten.evet yakın boşanan bi arkadaşımdan duydum bilmiyorum doğrusunu daha tabi avukata gidince öğrenicem iyice. ama hakkımı alıcam gerekirse kayınpederimden sattıkları evden isticem para torunlarını çok düşünüyolar çünkü
evet hakkım yok ama torunlarını görmek istiyolarsa bana oğullarının yediği hakkımı vermek zorundalar yoksa kendileri bilir kimse kumar borcu olduğunu bilmiyor bu arada kız kardeşiö ve eşi hariçÖyle bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. Mantıklı da değil zaten.
Torunlarına düşkün olmaları, size boşanma sırasında sattıkları evden para verecekleri anlamına gelmiyor.
Çok heveslenmeyin derim.
Para konusunda hırsa girecek bir insanla evli değilsiniz.
Zamanla anlarsınız bunu da zaten.
Zorunda falan değiller.evet hakkım yok ama torunlarını görmek istiyolarsa bana oğullarının yediği hakkımı vermek zorundalar yoksa kendileri bilir kimse kumar borcu olduğunu bilmiyor bu arada kız kardeşiö ve eşi hariç
kusura bakmayın yeni evli ve yeni annelik döneminde insanın beyni işlevi durabiliyo herkesin hayatında salak olduğu göz perdelerinin kapalı olduğu bi dönem vardır malesefZorunda falan değiller.
Verirlerse insanlıklarından olur bu.
Siz çocuğunuz hakkı dahil hepsini eşinize kendi rızanızşa vermişsiniz. Şimdi çocuk üzerinden kayınvalide ile kayınpederi terviye etmeye çalışacaksınız aklınızda ama yani torun görmeden de olur. Çok hayati bir şey değil.
Bu aklı ilk kumar olayını öğrendiğinizde kullansaydınız, kardeşinizin parasına kadsr eşinizin pisliğini kapatmaya çalışmak yerine. Böyle torun göstermeme gibi hesaplara girmezdiniz.
boşanıyorum söyledim bunu avukat süreçleri bu süreç nasıl gider peki bilginiz var mı?arkadaşlar belki önceki konularımdan bilen bilir. özet geçeyim 2 buçuk yıllık evliyim birde bebeğim var. kocam evliliğimizin 6. ayından itibaren kumar oynamaya başladı. defalarca yakaladım defalarca yeminler etti. sürekli bir para yok durumu içerisindeydik ve bana hiçbir zaman sebebini giderlerini anlatmadı. ben de telefonunu kurcalayarak kumarda çok ciddi meblağlar kaybettiğini öğrendim. derken çok ciddi bir batış yaşadı 30 40 50 bin tller oldu 200 300 500 ve en sonunda 2 milyona yakın paralar. geçen sene öğrendim ki bir sürü insana kredi çektirip kumar oynamış ve hepsini kaybetmiş o sıra 7 aylık hamileydim. aylık 90 100 bin tl kredi ödemeye başladık. kız kardeşimle eşi 200 bin tl borç verdiler durumları toparlayalım diye tabiki yetmedi bu kadar borcun içinde ayımızı kurtardık sadece. ben doğum yaptım derken sıkışık günlerde hayatımıza devam etmeye çalıştık. bu sırada benim düğün takılarım altımdaki arabam ve yeni doğan çocuğumun bütün takıları da kumar borcuna gitti tabi. üstüne üstlük kendi suçu yüzünden dünyası başına yıkılmış her gün ruh gibi gezen bir koca. bebeğiyle ilgisiz benimle ilgisiz. cinsel hayatımız 2 ayda bir belki ayda bir eve sürekli suratı asık gelir 2 günde bir kredi ödemelerini çıkartmaya çalıştığı için. defalarca maddi olarak beni kaybetmedin ama manevi olarak kaybediceksin biraz kendine gel benimle bebeğinle ilgilen bebeğinin en güzel zamanlarını kaçırıyosun demelerime rağmen düzelmedi. her şeyi konuşmayı denedim cinsel hayatımızdan tut ne konuşursam konuşayım tek sebebini maddi yokluğuna bağladı. gece çocuğa ben kalkarım sürekli arkadaşlarımız gelir çocuk ağlar ben kalkar bakarım eve gelir çocukla 1 saat ilgilenir belki sonra uzanır koltuğuna uyur yada alır eline birasını. çocuk ağlar mesela kalkmamak için uğraşır. hiç bana yardımcı değil diyorum ki en azından gece uykusuna bazı günler sen yatır yok. tek yaptığı gelir sever hayatına devam eder. ev arkadaşlığından başka ilişkimiz kalmadı.
neyse güncel duruma gelirsek borçlarını kapatabilmek için annesine babasına evlerini sattırdı ama tek hedefimiz bütün kredileri kapatıp normale dönmekti. annesi paradan bir kuruş bile vermedi kaldı öyle. bu 1 senelik süreçte hiç kumar oynamamıştı ama 2 gün önce telefonunu tekrar kurcaladığım da 1 haftadır oynadığını gördüm. ve yine kredi çekip oynamış. yani ben borçların kredilerin azaldığını artık bitmesini beklerken yine kredi borçlarımız oldu. ve yine bir sürü paralar kaybetmiş. bu 1 senelik süreçte benim kendi arkadaş çevrem dahil herkesten ona söylemeyin diyerek borç istemiş ve ben bunları hep öğrendim.
sonra bir kadını engellediğini gördüm instadan. benden önce takıldığı bir kadın olduğunu söyledi. kadına yazdım. kadında bana nasılsın diye mesaj attığını ve tersleyince kusura bakma diyip engellediğini söyledi. kadına da dostça yazdığını düşünmediğimi izin vermediği için devamının gelmediğini söyledim ve teşekkür ettim. kocama neden yazdın diye sorduğumda inanmıcaksın ama borç istemek için dedi. tabiki de inanmadım.
yani bu durumda dilim varmasada aldatılmış oluyorum sanırım. aslında sonuç çok belli boşanmak istediğimi net bi şekilde söyledim. fakat bu süreçten çok korkuyorum bebeğimle birlikte. arabamı geri istediğimi ve bir asgari ücret nafaka istediğimi söyledim. siz napardınız ?
Bunu sizi yargılamak olarak almayın ama sizin de kendinizi eleştirmeniz ve yaşananlara biraz da gerçekçi bakmanız lazım.evet hakkım yok ama torunlarını görmek istiyolarsa bana oğullarının yediği hakkımı vermek zorundalar yoksa kendileri bilir kimse kumar borcu olduğunu bilmiyor bu arada kız kardeşiö ve eşi hariç
işte bazen insan sonunu kendi görmek istiyo duyduğu gördüğü şeyler algısına işlemiyo malesef benimkide o hesap ve bi umuttu ve herkesin 1 sene öncede dediği gibi yanıldım her kumarbazın bırakmadığı gibi bırakmadı şimdi ise kaybettiklerimi istiyorum. evet zorunlulukları yok ama versinler istiyorumBunu sizi yargılamak olarak almayın ama sizin de kendinizi eleştirmeniz ve yaşananlara biraz da gerçekçi bakmanız lazım.
Örneğin geçen sene açtığınız konuda eşinizin kumar oynadığını öğrendiğinizi söylediğinizde bunu kimseden saklamayın, aileniz çevrenize söyleyin demiştik söylemediniz yine gitti çevrenizden borç aldı, ki kusura bakmayın ama benim bir arkadaşımın eşi kumar oynasa arkadaşım bunu bilip söylemese ve eşi benden türlü bahanelerle kumar oynamak için para istese arkadaşıma niye bana söylemedin, ben sana veya bebeğine diye verdim, bildiğin halde bana kocanın kumar parasını verdirttin derim.
Siz bile isteye eşinizin kumar borcunu kapatmaya çalıştınız, kendi rızanızla verdiğiniz parayı ödemekle yükümlü kişi eşiniz, ailesi kaybettiklerinizi vermek istemeyebilir çünkü zorunlulukları yok, eşinizin kumar oynaması onların suçu değil, sizi borç batağına sokan da onlar değil, para vermezseniz torununuzu göremezsiniz demeyin, çocuğunuzu bu konu için koz olarak kullanmayın yanlış yaparsınız.
Evet hamileydiniz yeni evliydiniz biz düzelmez dedik ama siz düzelir sanarak bildiğiniz yoldan gittiniz ama buradaki insanların kendi tecrübeleri veya yakın çevrelerinden gördükleri tecrübe ettikleri üzerinden verdiği tavsiyeleri göz ardı etmemeliydiniz.
Çevrenin bir suçu yok kiSizin çevrenizdeki insanlar da nasıl insanlar maşallah insan zamanında demez mi eşin benden borç istedi diye sonra mı söylüyorlar bu kadar önemli bir şeyi
tavsiyelere rağmen inanmak istemediniz düzelir zannettiniz bunu anlayabiliyorum ama kumar öyle bir şey ki inanın yani nasıl anlatsam, kocanızın kahve alışkanlığı vardır çözüm istersiniz tavsiyeler verilir bir süre sonra adam kahveye gitmeyi azaltır yani bir şekilde çözümü vardır ama kumar öyle değil, düzelmiyorlar o yüzden en mantıklı tavsiye kumar oynayan adamdan boşanmalısın tavsiyesi ve ne kadar erken boşanılırsa zarar da o kadar az yıkıcı oluyor.işte bazen insan sonunu kendi görmek istiyo duyduğu gördüğü şeyler algısına işlemiyo malesef benimkide o hesap ve bi umuttu ve herkesin 1 sene öncede dediği gibi yanıldım her kumarbazın bırakmadığı gibi bırakmadı şimdi ise kaybettiklerimi istiyorum. evet zorunlulukları yok ama versinler istiyorum
Herkes boşan yazdı o yüzden yazmıyorum şunu demek istedim bu borç batağında ki adam araba parası ve asgari ücret nafaka verecek durumda mi sizce?
Mis gibi boşanma uzatma sebebi işte anlamadınız mı ben buna benzer bir şeyi bi konuda konu sahibine söyledim ucundan azıcık da linç yedim muhtemelen o kadın da boşanmadı o da muhtemelen normal işçi ev araba olmayan kocasını aldattı biliyorum ama ıspatlamam lazım kanıtlamam lazım diyip duruyordu bu arada biliyorum dediği yakalamış yani şüphe değil niye ıspatlarsan napcan paylaşcak mal yok mülk yok e sabancının oğlu da değil bu kocayı kusurla boşasan ne boşamasan ne ama amaç boşanmak değil uzatmaları oynamak aynı hesapAsgari ücret nafakayı rüyanda görürsün
Ev parasını vermediler diye bir de kayınvalidene içerlemişsin
Allah akıl fikir versin ne diyelim
hiç korkma boşan bebek küçük olduğu için istediğin nafaka uygun. Ama bu kadar bataktayken verebilirmi bilemedim. Cinsel hayat yoksa asla sabretme hiç bişey düzelmez ve günlerin geçmesini bekleme hemen boşansence sadece ona mı takılmışım yazdıklarımdan anladığınız bu mu ? kadınla mesajlaşması kumara tekrar başladığını öğrendikten sonra küçük bi detay gibi kaldı gözümde ona bile üzülemedim.
Zorunda değiller yedirmeseydin çocuğunun kendinin rızkını. Adamın ne mal olduğunu bile isteye doğurup inatla boşanmayıp elde avuçta ne varsa sermişsiniz önüne sonra ailesi vermek zorundalar. Hayır hiç kimse hiçbir şeyin zorunda değil biraz kafanızı kullansaydınız ya ne kıymetli koca sankievet hakkım yok ama torunlarını görmek istiyolarsa bana oğullarının yediği hakkımı vermek zorundalar yoksa kendileri bilir kimse kumar borcu olduğunu bilmiyor bu arada kız kardeşiö ve eşi hariç
Ya en ala en bitik kaç çocuklu kadına dalga geçer gibi 300-500 nafaka bağlıyorlar kim size 20b nafaka neden versin olmayacak öyle bir şey farkındasınızyeni bir şey duydum o nafakayı ödeyemese bile babası ödemek zorundaymış diye doğru mu acaba kendimi kurtarıcam ama o nafakayı ondan söke söke almak istiyorum
boşanma konuşmasında anlaşmamız bu şekilde resmiyette bu meblağa imza atıcakYa en ala en bitik kaç çocuklu kadına dalga geçer gibi 300-500 nafaka bağlıyorlar kim size 20b nafaka neden versin olmayacak öyle bir şey farkındasınız
Zorunda değiller yedirmeseydin çocuğunun kendinin rızkını. Adamın ne mal olduğunu bile isteye doğurup inatla boşanmayıp elde avuçta ne varsa sermişsiniz önüne sonra ailesi vermek zorundalar. Hayır hiç kimse hiçbir şeyin zorunda değil biraz kafanızı kullansaydınız ya ne kıymetli koca sanki
sakin ol ya kocamın akrabası mısın hayırdıe bu cevaplarZorunda değiller yedirmeseydin çocuğunun kendinin rızkını. Adamın ne mal olduğunu bile isteye doğurup inatla boşanmayıp elde avuçta ne varsa sermişsiniz önüne sonra ailesi vermek zorundalar. Hayır hiç kimse hiçbir şeyin zorunda değil biraz kafanızı kullansaydınız ya ne kıymetli koca sanki
Kaybettiklerini kendin verdin kocanın ailesi niye size para veriyor anlamadım. Kocan çalışsın ödesin çocuğunu düşünüyorsa. Çocuğu göstermem falan diyerek koz olarak kullanma ters teperse daha beter olur her şey. Düzelir diye bir şey yok adamın borcunu odedikce oynamış işte. Başa gelmeden bilemezsiniz yargılamayin demissinizdir muhakkak bazi şeyleri bilmek için yaşamaya gerek yok.işte bazen insan sonunu kendi görmek istiyo duyduğu gördüğü şeyler algısına işlemiyo malesef benimkide o hesap ve bi umuttu ve herkesin 1 sene öncede dediği gibi yanıldım her kumarbazın bırakmadığı gibi bırakmadı şimdi ise kaybettiklerimi istiyorum. evet zorunlulukları yok ama versinler istiyorum