Kumbara biriktirelim kızlar!!!

yaaa, ozaman gidip bir kumbara alayım bari...kaç lira ki onlar?

Ben de de var kumbara her 3 ayda 1 doluyor 350 ye yakın para birikiyor. Bende o parayla altın almaya karar verdim. Önceden alıp kenara koyardım ama lazım oldukça harcıyordum. Şimdi altın biriktirmeye karar verdim :)

sanırım buraya yazınca hırs oluyo sabah ,işe giderken 5
lira attım şimdide su aldım artan parayı attım 8 lira
bunlar ufak miktarlar bide tutumlu olmayı öğrenseydik ki ben öğrenemem asla
benimde kumbara almam lazım kesin

bende 8 eylül de başladım 20 tl attım
başka atamadım ay başını bekliyorum
pazardan orta boy açılmaz kumbarayı 3 tl ye almıştım
baştaki hedefim tatil ve kurban için biriktirmekti ama canım altın almak istiyor
hepimizin kumbaraları hayırlı olsun güzel bol birikimlerimiz olsun inşallah

Herkesin birikimi bereketli olsun inşAllah. Benim kumbaram resimdeki sarı bardak ve ben içinden hiç para almıyorum. Bunun sebebi de parayı oğlum için biriktiriyor olmam sanırım. Bence sizde bi hedef belirlemelisiniz bu sizi motive eder. Şıraya da birikenlerin resmini atayım ki hırslanalım

damla cikolata bence yanlış taktik uyguluyorsun. Mesela benim bayram harçlığım 200 tlymiş. Ben hemen 50 tlsini birikim hesabınca attım ve gerisini Gönül rahatlığıyla harcadım. Hoş ondan da 50 tl daha gönderdim birikime ama elimde kaldığı içindi. Yoksa yoksulluk çekiyo gibi bi hisse bürünüyor insan. Ama sen de elindekini a birikim ayırdım diye har vurup harman savurma arkadaşım

maşallah , Allah bereketini artırsın bol bol katlansın

hımm, haklısın canım, taktik yanlış benim öyleyse...
ben taktiği değiştireyim dediğin gibi harcamaktan korkar oldum, sürekli kumbaraya atasım var..ona da bi sınır getireyim o zaman kafaya takmam belki bu kadar

Benimki de böyle oldu. Durmadan 50-100 bozduruyorum... Bakalım nolcak sonra. Bi yandanda amann burda işte kumbara lazım olursa açarım rahatlığı var.. Ama inşallah açmam ..

Selam kumbaracılar bende gecen ay başladım bu ay 17 sinde açıcam kumbaramı ilk başlarsa günlük 5 TL atıyordum ama zaman zaman atamadım NE kadar oldu bilmiyorum... bi de eşimin bana verdiği harçlıktan aylık 200 TL kenara ayırıyorum hemen gecen yaptım ama bu ay düğün okul olduğu için ayıramadım. Kumbaramdan çıkanla birlikte altın yapacağım...

günaydın kumbaracı kızlar, dün çok güzel biryazı okudum özetini sizinle de paylaşmak istedim:

yazıda diyor ki, birikim artıkça harcama motivasyonu bununla orantılı olarak düşüyor..
düşünsenize 1 yıllık maaşınızı ay ay değilde, yılbaşında toplu olarak verseler, o toplu para elinizde olunca çok daha fazla tasarruf eder, para eksilmesin diye gereksiz harcamalardan kaçınırsınız.bu sebeple sistem para harcamayı daha fazla teşvik etme ve birikimi engelleme maksatlı işler ve maaş, aylık olarak verilir. ayda artırdığınız 100-200 vs paranın birikmeyeceğini, ya da dişe gelir bir birikim olmayacağını düşündüğü için zihnimiz harcamaya yönelir..
o yüzden birikim yapmak isteyenler başlangıçta çok sabırlı olmalılıar, 5-6 ay sonra birikim alışkanlığı , birikim arttıkça iyice oturacak ve harcama motivasyonunuz düşecektir...

bana çok mantıklı geldi, hemen topiğimize kondurayım didim :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…