• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kundağı bırakamıyoruz

Zehrakose

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Herkese merhabalar. Bebeğim 4 aylık ve artık dönme eğilimi göstermeye başladı kundağı bırakmamız lazım fakat her denediğimde elleriyle yüzüne dokunuyor emziğini çıkarıyor kendini ağlatıp uyandırıyor. Ve her seferinde tekrar kundaklamak zorunda kalıyorum. Kundağı nasıl kolay bırakabiliriz bir önerisi olan var mı

Benimki 3 aylik oldu son 1-2 haftadir o da aynı böyle maalesef ve basindan beri hiç kundaklamadik bir kere bile. Elleri hep yüzünde, agzinda ya da hareket halinde. Ellerini kesfettigi icin boyle artik diye düşünüyorum ben. Yani kundak alışkanlığı degildir bence.
Yuzunu gözünü çizmesin diye tırnaklarını surekli törpü ile kisaltiyorum. Onun haricinde cok bir önlem yok maalesef derin uykuya geçtikten sonra duruyor ama geçene kadar ugrastiriyor.

Bir süre sizin parmaklarınızı tuttsun uyurken siz de ellerini okşayın parmaklarınızla filan alışır kundaksızlığa

Herkese merhabalar. Bebeğim 4 aylık ve artık dönme eğilimi göstermeye başladı kundağı bırakmamız lazım fakat her denediğimde elleriyle yüzüne dokunuyor emziğini çıkarıyor kendini ağlatıp uyandırıyor. Ve her seferinde tekrar kundaklamak zorunda kalıyorum. Kundağı nasıl kolay bırakabiliriz bir önerisi olan var mı
Bizimde aynı şekilde 5 aylık oldu. Ama ben şöyle yapıyorum kundak değil de müslini bel hizasına örtüp kollarını tutup öyle uyutuyorum sonra çıkarıyorum ellerini. Ama kollarına da Müslin temas edicek öyle istiyor elim değerse uyumuyor 🤣

Ben şahsen kundağı kendim bıraktıramamıştım tamamen döndüğü halde. İnternette yazan bir çok şeyi denedim uyku tulumu tek kol serbest falan bizde hiçbir işe yaramadı. 5.5 aylık olduğunda kendiliğinden istemeyip bırakmıştı. Kundaklarken ayaklarını serbest bırakıyordum sadece üzerini sıkı kundaklıyordum zaten istemediğinde bebeğim kendisi kurtulabiliyordu.

Back
X