- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.541
seksenler zamanııı
Pomocum, planlaman güzel olmuş bence, esneklik paylarını gayet güzel bırakmışsın. Sağlıklı da görünüyor.
hımmm açılışı ben yapıyorum deemek
GÜNAYDINNNNNNNNNN ÇOKÇOKÇOKÇOK MUTLU OLACAĞINIZ GÜZEL BİRGÜN DİLERİMM ALLAHDAN
sabah kalktımtartım şok oldum görüntü karşısında p.tesiyle alakasız beni çokkkk mutlu eden bir sonuç sanırım ödemlerim gidiyorr gelde yemek ye şimdi...
açkarnına:ılıksu-bal-elma sirkesi
kahvaltımı şuan yapıyorum:domates,lor,çavdar ekmeği işaret parmağım kadar,küçük biber,ve maydanoz
bugün dışarı çıkamasamda evimin kolidorunda parça parça toplamda 10 bin adım atmak istiyorum akşamakadar yaparım herhalde evde zor oluyor ama sabahki sonuç için değerr ...
pomo cnım ben planlamanı çok beğendim.. güzel görünüyor..pilav da ye bence..pilav yediğinde ekmek yemezsin.. diyet listelerinde günlük 4 yk pilav veya makarna serbettir. hatta sen ekmek yamaessen bunu artırabilirsin bile ama artırma.. prinç pilavı olursa 2 bulgur olursa 4 yk ye bence sorun olmayacaktır..bi de sulu yemeklerin suyunu tüketme..böylece yağı en aza indirmiş olursunnkızlar hatırlıyor musunuz ben gecmıs sayfalarda bır dosya paylasmıstım sızler ıle. kendım ıcın hazırladıgım bır menu lıstesı gıbıydı. yedıklerımın yemedıklerımının uzerıne ısaret koyacaktım. sımdı onu da elıme aldım. tum yazılanları ve sımdıye kadar uyguladıgım seylerı de elıme alarak basladım yazmaya. kafamda sekıllenen haftalık programım:
sabah ıse gelırken yuruyus 500 adım kadar edıyor ( kısın bu olmayacak evın onunden bınecegım )
gec kalmamaya calısacagım.daha erken kalkamaya calısacagım mesela 6 bucuk degıl de 6. ya da aksamdan hazırlayacagım tostumu. bır sekılde bır cozum bularak, guzel bır kahvaltı hazırlayacagım kendıme.
sabah: ac karnına ılık lımonlu su bal ve sırkelı. ardından yarım yaglı süt. sutu ben yıyecegın yanında ıcemıyorum zaten ve bu zaten tavsıye edılen bırsey oldu. yanı kahvaltıya eslık degıl de kahvaltıdan once ıcmek.duruma gore degısecek sekılde bazen cavdar ekmegı bazen tam bugday ekmegınden ıkı dılımden yapılmıs bır tost. bazen ıcınde lor peynırı olacak bazen yarım yaglı peynır. ıcıne genellıkle domates koyarak yapıyorum cok guzel oluyor. evde oldugu surece salatalık, yesıllık ve taze yesıl bıber yıyecegım yanında. zeytın yemek yok. tost yedıgım gun yumurta yemek de yok. gec kaldıysam müsli yiyecegım yarım yaglı süt ile. eger tadını seversem ıcıne cevız ovalayacagım bıraz. ya da yapamazsam cevızı arkasından yıyecegım. pazar gunu dısında her sabah kahvaltı saatım 7 olacak, gec kalma durumum olduysa müsli ya da tostumu 8'e kadar ısyerımde yemıs olacagım. hafta da ıkı kere yumurta olacak. bır gun haslama yıyecegım degısıklık olsun dıye. pazar gunu de maydonozlu omlet yapacagım bır damla yag ıle. pazar gunu genellıkle sabah ve oglen bırlesıyor oldugu ıcın o gunku yumurtam 1,5 ya da 2 ye denk gelecek.
ara yapmadan önce 500 ml su ıcmıs olacagım. hayıt tohumu cayımı ıcmıs olacagım. suları genellıkle ılık ıcıyorum. sıcaga yakın bır ılıklık. boyle sevıyorum. su soguk olunca fazla ıcemedıgımı farkettım.
ara: henuz tam netlestıremedım yapıp yapmama konusunda. ama yaparsam da ya bır elma, bır seftalı ya da 2-3 taze ıncır ıle yapacagım. dıyelım kı bır gun meyve ıle yaptım. dıger gun kuruyemısler ıle yapacagım. kuruyemıs ıcın adetlerı bılıyorum zaten. ayarlarım kolay.
aradan sonra bir yeşil çay ve 9 hayat cayı denılen caydan ıcecegım.
oglen yemegınden once: 500 ml ılık su ıcıyorum ve yemege sonra gıdıyorum.
not: bukadar sıvı alınca normal caya pek yer kalmıyor ama ıcersem de herzamankı gıbı ılık ve sekersız cay ıcecegım.
ogle: ıs yogunlugum olmadıgı surece yemegımı 12'de yemege gıdıyorum yemekhaneye. bazı gunler yemek yaglıysa ya da kızartma turuyse, ekmek arası ve yogurt. ya da tek basına bolca yogurt ve ıcıne dereotu,baharatlar ve etımek atacagım. ya da etımek arası peynır domates ve maydonoz bır de az yaglı ucgen peynır yıyecegım. ucgen peynır cok severım zaten. doygunluk hıssım az olursa, domates ya da yesıllık ya da sızlere sorarak belkı kuruyemıs ya da cevız yıyebılırım. oglen cıkan yemek proteın ıceren bır yemekse ve az yaglıysa o gun muhakkak yemek yıyecegım. pılav yeme konusunda kararsızım. pılav yersem zaten ekmek yemem. pılav hıc yemeyeyım dıyorum ama cok ozlersem dıye dusundum. aksam zaten yemıyorum.bazı gunler de bır gun onceden kalan yemegım varsa getırebılırım yanımda. ya da salata yapabılırım kendıme ısyerımde. ya da konserve barbunya mesela getırırım. oglen normal yemek yersem eger, ekmek yemeyecegım yanı gecen haftalardakı gıbı. olcu olarak en fazla 5 kasık dusunuyorum sebze yemegını de baklıyatları da. et yemegı kofte gıbı kolay kolay cıkmıyor. cıkarsa da ıkı tane ızmır kofte buyuklugunde yerım. sulu yemek seklınde bır et yemegı ıse, yıne 5 kasık yerım.
ogleden sonra : yemekten hemen sonra yuruyordum 20-25 dk kadar hızlı. ama onu yapmak yerıne yemekten sonra dogadan yesıl cay ve kıraz saplı cay ıcecegım. yemekten sonrakı bır saat sonra, zamanım varsa yuruyusu yapacagım. yuruyusten gelınce 500 ml daha su ıcecegım. araya kadar vakıt kalırsa, normal cay ya da yesıl cay ıcecegım.
ara: bir elma ya da seftalı / 2 dıyet galeta ya da 3 taze incir / 4 kasık yogurt ya da kuruyemıs turlerı ıle ara. 15:30 da ara yapmaya calısacagım. cok acıktıysam 15:00
not: bazen araları beraber yapacagım yanı aynı anda. ya da ara vererek.
canım sadece ona bakma sen.. tek tip diyet şeklinden ziyade kendine karma güzel bi plan yaprın z aten..kan grubuma gore beslenmeye baktım sımdı. eger buna tam uyarsam ac kalırım sanırım ama tavsıyelere uyacagım sebze yemeklerı agırlık yeme falan ozen gostyerecegım ama et cok sevıyorum etten vazgecemem.
KAN GRUBU A
duygu aferin sana.. maşallah diyorum.. resmen bizim burdaki yakın bi köye yürüyerek gidip gelmişsin. Nazariyi akşamlarrrrrr, günümü toparlayayım;
aç karnını: ılıksu-bal-elma sirkesi
kahvaltı:üçgen light peynir-1 tane light etimek,domates,salatalık,biber,maydanoz
ara:nescafe şekersiz kremasız,biraz sütekledim
öğlen:dışarda 200gr yoğurt 1 dilim çavdar ekmeği (fırından almıştım ev için aradan tırtıkladım)
ara:yeşil elma
akşam:1 porsyon yağsız içinde bol domates sarımsak maydanoz kekik,bol pul biberli makarna,zar zor eşimin yemeye zorladığı çobankavurma 1 çatal:)))yaparım ama sevmem et yemeklerini
azsonra yeşilçayımıiçerim
2lt geçti suyum
aktivite:yürüdüm 10,046adım 501 kalori attım ama fdm bana sen onu 15bine tamamlarsın dediği içinazsonra leslie yapacağım 15 binolmasa 12-13bine tamamlarım herhaldee
yatmadan yine ılıksı-bal-elma sirkesi içer yatarım
mutlu gecelerrr..
anladım canım aldım sorumun cevabını..yaaa şbugün yoktum bi baktım 40 bildirim var açamadım şimdigördüm msj çeken arkadaşlara cvp yazıyorum ama 10dk olayı beni delirtti oyüzden
fdm cim sorduğun soruya HAYIR dersem anlarsın benii dimi yoksa 10 dk beklicem sana msj yazmak için..
her ne kadar kek yemiş olsan da gözüme hiç batmadı.. ben bayıldım menüne.. süper..kızlar bende akşam ne yedigimi yazayım hemen,
yemekte 4 kaşık tavuk kavurma, yanında da yaklaşık 2 kaşık mantar vardı.
1 kase cacık
yagsız çoban salata
1 dilim kepek ekmeği
saat 8 gibi dee 1 ince dilim, annemn esmer unla yaptıgı kekten yedim..
iyi geceleeerrrrr
günaydın duyguuu..sana da güzel bir gün olsun.. maşallah sabah sabah iyi haberlerin var..hımmm açılışı ben yapıyorum deemek
GÜNAYDINNNNNNNNNN ÇOKÇOKÇOKÇOK MUTLU OLACAĞINIZ GÜZEL BİRGÜN DİLERİMM ALLAHDAN
sabah kalktımtartım şok oldum görüntü karşısında p.tesiyle alakasız beni çokkkk mutlu eden bir sonuç sanırım ödemlerim gidiyorr gelde yemek ye şimdi...
açkarnına:ılıksu-bal-elma sirkesi
kahvaltımı şuan yapıyorum:domates,lor,çavdar ekmeği işaret parmağım kadar,küçük biber,ve maydanoz
bugün dışarı çıkamasamda evimin kolidorunda parça parça toplamda 10 bin adım atmak istiyorum akşamakadar yaparım herhalde evde zor oluyor ama sabahki sonuç için değerr ...
canım bu yediklerin aşırı az değil mi???günaydın kızlarr :)
siz beni gruba alamasanız da ben yazıyım en azından yorum yaparsınız :))
sabah 6,30da kalktım uyku düzeni süper artık alarmsız uyanabiliyorum :)
uyandıgımda limonlu sirkeli su içtim. kahvaltı olarak ;
- karışık bitki çayı(limonlu)
- salatalık, domates( limonlu yagsız tuzsuz :)
- 2 zeytin
bu kadar :) salatalık ve domatesi bol bol yediğim için karnım gayet tok suan. öğleden sonra da toplantım olmazsa spor yapmayı düşünüyorum. bugüne güzel basladııım :)
gunaydın canım.
msjını yenı gordum cevapladım. once onu dıyeyım.
spor konusunda cosmussun valla dun. benım bır haftalık toplam sporum senın bır gunlugun valla((( kız ısten cıkartacaksın benı ha :)))))) spor yapmak ıcın. valla cok guzel duygucugum. enerjı alıyoruz sen boyle olunce.
ben hafıfce yorgun gıbıyım. gozlerım daha dogrusu. aksam ıc cıkısı tadım pek yoktu. esım bır hödüklük yaptı tum moral sıfırlandı. agır agır yurudum. hızlı yuruyemedım nedense. eve vardım kapıda beklıyordu hemen ozur dıledı cok buyuk haksızlık ettım falan dedı. gorumcem bırkacgundur bız de. unıversıteye yolcu edecegız. abı-kardes kızartma falan yıyın demıstım, epeydır yapmamıstım ben. adam yesın barı dedım. anam bunlar ben gelınceye kadar ancak yapmıslar. evde nasıl kokuyor kızartma. mutfaga gırmemeye calıstım. aldım onume barbunyalarımı, actım seksenlerı ızledım. 3 kılo barbunya temızleyıp, kısa hazırlık yaptım. patlıcanlarım ve kırmızı bıberlerım de var. fırıncılar 2-3 lıra alıp, közluyorlarmıs bunları. 10 kılo kırmızı bıber ve 5 kılo patlıcan aldırdım dun arkadasıma. kozletıp, temızleyıp dograyıp dolaba atacagım. köz salata cok severız zaten. ve kısın da sebze bulmaya faydası olur dıye dusundum. arkadasım soyledı yanına bır yogurt bır corba ıle guzel menu oluyor kısın dedı.dun 45 dk kadar yavas yurudum cok fazla bır kalorı olacagını sanmıyorum. barbunya ve ev ısıne de dalınca, baska spor yapmadım. telafı etmeyı dusunuyorum bugun.
odemler gıdıyor demekkı. anlasılan asırı spor yapmak lazım bu odem ıcın. tek su ya da maydonoz vs az yeterlı oluyor sanırım.
gunaydın fdm ;
nasılsın canım ???
senın aksamın nasıl gectı ???
evet canım o program ıcın sızlerden yorum beklıyorum. soyledıklerınızın hepsını derleme yaparak kafamda bır plan oturttum canım, kendı karakterım, zamanım ve ımkanlarımı da dusunerek hazırladım. eksıkler varsa, benı yonlendırebılırsınız canım.
çok sağ cnmm...
cnmne kadar doğru bilmiyorum ama geçen tv de yavaş yürümek daha iyimiş diye görmüştüm artıkherkafadan sesçıkıyor sen hiç dert etmee en azındanyürüdün mutlaka kalori yaktın,eşine gelince erkekler kadınlar gibi ince düşünemez düzgün cümleler kuramaz takmıcan htasını anlamış zaten bu hyatta ölümden başka herşeye çare vardır günegüzel başlaiyi şeyler düşünn
pomo cnım ben planlamanı çok beğendim.. güzel görünüyor..pilav da ye bence..pilav yediğinde ekmek yemezsin.. diyet listelerinde günlük 4 yk pilav veya makarna serbettir. hatta sen ekmek yamaessen bunu artırabilirsin bile ama artırma.. prinç pilavı olursa 2 bulgur olursa 4 yk ye bence sorun olmayacaktır..bi de sulu yemeklerin suyunu tüketme..böylece yağı en aza indirmiş olursunn
canım sadece ona bakma sen.. tek tip diyet şeklinden ziyade kendine karma güzel bi plan yaprın z aten..
duygu aferin sana.. maşallah diyorum.. resmen bizim burdaki yakın bi köye yürüyerek gidip gelmişsin. Nazar
anladım canım aldım sorumun cevabını..
her ne kadar kek yemiş olsan da gözüme hiç batmadı.. ben bayıldım menüne.. süper..
günaydın duyguuu..sana da güzel bir gün olsun.. maşallah sabah sabah iyi haberlerin var..
canım bu yediklerin aşırı az değil mi???
bi de sizi aramıza almadığınızı düşünmeyin..sunagokan da tabloya yeni dahil oldu.. burda sabırla yazarak ve listenin boşalmasını bekleyerek girmeyi başardı listeye.. yakında diyet işi bitecek arkadaşlarımız var.. onlar listeden çıkınca neden almayalım sizi..
pomo cnım ben planlamanı çok beğendim.. güzel görünüyor..pilav da ye bence..pilav yediğinde ekmek yemezsin.. diyet listelerinde günlük 4 yk pilav veya makarna serbettir. hatta sen ekmek yamaessen bunu artırabilirsin bile ama artırma.. prinç pilavı olursa 2 bulgur olursa 4 yk ye bence sorun olmayacaktır..bi de sulu yemeklerin suyunu tüketme..böylece yağı en aza indirmiş olursunn
canım sadece ona bakma sen.. tek tip diyet şeklinden ziyade kendine karma güzel bi plan yaprın z aten..
duygu aferin sana.. maşallah diyorum.. resmen bizim burdaki yakın bi köye yürüyerek gidip gelmişsin. Nazar
anladım canım aldım sorumun cevabını..
her ne kadar kek yemiş olsan da gözüme hiç batmadı.. ben bayıldım menüne.. süper..
günaydın duyguuu..sana da güzel bir gün olsun.. maşallah sabah sabah iyi haberlerin var..
canım bu yediklerin aşırı az değil mi???
bi de sizi aramıza almadığınızı düşünmeyin..sunagokan da tabloya yeni dahil oldu.. burda sabırla yazarak ve listenin boşalmasını bekleyerek girmeyi başardı listeye.. yakında diyet işi bitecek arkadaşlarımız var.. onlar listeden çıkınca neden almayalım sizi..
günaydın canım benim...iyiyim çok şükür sen nasılsın???
akşamım iyiydi ama dün biraz fazla yedim sanki.. akşam eşim ve oğlumla güzel bi gün geçirdik.. biz de ustura kemali izledik :)
planlaman hakkında yazdım yukarıya görmedin mi??
canımm öylesine diyorum ya, burada paylaşmak bile bir irade saglıyor ve motivasyon veriyor zaten, listeyi rahat rahat bekleyebilirim hatta insallah listeden biri cıkana kadar ben de hedefme ulasmıs olurum ne güzel olur :)
bu arada kahvaltı etmiyorum normalde, yani bu bile mucize :) ayrıca bir büyük domates ile 4 tane falan salatalık yediğim için oldukca doydum :) midemi kahvaltıya alıstırınca peynir-ekmek falan da eklerim ins :)
kızlar hepinize günaydın......
ya sanki ben dün çok yemişim gibi bi his var içimde yediklerimi yazayım da bi yorum yapın
kahvaltı
1 dilim bugday ekmeği
zeytin
1kk peynir
domates
ara
1 paket çubuk kraker (kızlar kahvaltıyı sabah7 de yapıyorum eve ancak 2 gibi gittiğimden çok acıkıyorum o yüzden krakewr yedim çok mu acaba)
öğle
1er küçük kase çorba ve bamya
1 dilim ekmek
1tk çikolata
ara yapmadım
akşam
3 parça kendi suyuyla pişirilmiş tavuk
2yk bulgur pilavı
marul salata
ayran
ara
1 şeftali
yarıma yakın çıtır tarhana
suyumu 3 lt kadar içtim.. 2 gündür yürüyüşe gidemiyorum.. ama bugün tek de olsam gidicem..yoksa 6lı rakamları görmeden tekrar kilo alcam gibime geliyor..
dun sabah :
Ballı sırkelı lımonlu ılık su
Corn flakes cıleklı- yarım yaglı sut ıle. Buyuk boy bır kasede.
500 ml ılık su
Ara : bir yesıl elma, bır yesıl cay,bıraz maydonoz,
500 ml su ( ogle yemegınden once )
Oglen : 5 kasık kadar yarım yaglı yogurt ıcıne dere otu koydum bolca., ıkı tam bugday ekmegı arasına yarım yaglı beyaz peynır, ıkı kucuk domates
Ara: eksı ot yedım. maydonoz yedım. bır ıncır bır kayısı ve 5 badem yedım. hayıt tohumu cayı da ıctım. 500 ml su
aksam yemegı: bes bucukta aksam yemegımı de yedım. 5 kasık barbunya yedım ve uc kasık yogurt.
İşten cıkmadan once 500 ml su,45dk hafıf tempolu yuruyus. Aksam baksa spor yapmadım. 500 ml su ıctım. Bır seftalı yedım.
khvaltısız bi gün hiç düşünemem ben..bence sen de hayatına sokmaya alış..canımm öylesine diyorum ya, burada paylaşmak bile bir irade saglıyor ve motivasyon veriyor zaten, listeyi rahat rahat bekleyebilirim hatta insallah listeden biri cıkana kadar ben de hedefme ulasmıs olurum ne güzel olur :)
bu arada kahvaltı etmiyorum normalde, yani bu bile mucize :) ayrıca bir büyük domates ile 4 tane falan salatalık yediğim için oldukca doydum :) midemi kahvaltıya alıstırınca peynir-ekmek falan da eklerim ins :)
galiba hareketsiz kaldığım için suçluluk var biraz da.. o yüzden bugün 1 saat yürücem hedef koydum..ben de ıyıyım canım. cok sukur. dıyete baslayalı kendımı cok daha pozıtıf goruyorum zaten. herseyı yavas yavas ogrenıyor ve uyguluyor olmak da ayrı bır keyıf verıyoır. kılo verdıgınıu gormek cok baska bır tat ama bır yolda ılerledıgını gormek de cok pozıtıflık veren bırseymıs valla. ne egıtımdekı ne ıstekı basarı ıle kıyaslanmıyor bu his.
sen nıye fazla yedıgını dusunuyorsun. ben guzel buldum sadece tk cıkolata anlamadım. bır de cubuk kraker ıcın yorum yapamadım kızlar ne der kı acaba ???
hareketsız kaldıgın ıcın bence fazla yedıgını dusunuyorsun. hareket yapamamanın verdıgı bır sucluluk duygusu var ve bu yuzden yedıklerın gozune fazla gelıyor bence.
sımdı okudum canım. ok cok sevındım valla begenmene
kendime göre cıslarım
1-zeytin miktarı
2-kesinlikle yanlış bir ara öğün çubuk kraker kalorsi belki düşüktür ama tuz oranıfena ödem yapar formlarında çubuk krakeri al bisküvi al çantanda durdun
3-öğlenki çorban hazır çorbamı?
onundışındagüzel bir menü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?