Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

dün akşam eşimle, kızımla bir saat yürüdük. gelirken de parka uğradık ben spor aletlerinde yarım saat spor yaptım. yatmadan önce de yarım saat kemerimi taktım
dün akşama kadar 3 lt su tükettim bu arada (maşallah)

saat 21:20
4 adet kuru kayısı

Son düzenleme:
hayır, ekmeği yemene gerek yok.
bence yemiyosan en iyisini yapıyosun.
maxima sen neden ekmeğe bu kadar karşısın??yani tamam diyetteyken ya da hayatın diğer dönemlerinde bile çok tğketilmemesi gerektiğini biliyoruz ama sen günde yenilecek bir dilim ekmeğe bile karşısın sanki..bahane mi artık bilmiyorum ama millet olarak ekmeğe düşkünlüğümüz var.. bu yüzden hayatımızdan tamamen çıkaramayız herhalde.. mesela ben sabah menemen varsa ekmek yemeden yapamam.. heleki kahvaltılarda ekmeksiz yiyemem midem bulanır..bu kadar zarrlı mı ekmek gerçekten??çünkü unlu gıdaları hayatımızdan çıkarmaya kalksak yediğim şeylerin yarısından çoğunu hayatımdan çıkarmam gerek benim..y

ya bi de sen yazı renginin kalıcı olarak kırmızı olmasını nasıl yapıyorsun???????

bi uzman doktor çıkıyor emek yemeyin diyor, diğeri çıkıyor yiyin diyor. buna benzer bi sürü şey. hiç birine inanasım gelmiyor ama. ekmek yer ya da yemez herkesin kendine kalıyo şu saatten sonra. ama ben az da olsa yeme taraftarıyım

inşallahhh yapabılırım...hep bir azimle baslıyorum bırkac kılo verıyorum ve sonrasında bırakıyorum beynıme hukmetmem lazım iyice sanırım 65 kılo idim 75im suanda cok uzucu bır durum

fdm,cim ekmek yararlı bişey değil ki.
ekmek bi alışkanlık, bahane, kolaylık bana göre.

ekmeksiz de gayet güzel doyulur.
miden falan da bulanmaz kendini alıştırırsan..

hazır aldığınız ekmek ve içindeki yapay maddeleri okusanız hala gönül rahatlığıyla yer misiniz bilemem..

beyaz ekmek özellikle vücut için tam bir düşman.

üstelik zayıflamaya çalışıldığı zaman bu tür gıdaların yenmesi zayıflamayı zorlaştırır.

önceden ekmekler hep esmermiş.tam buğdayla yapılırmış.
beyaz ekmek lüks sayılırmış, misafirlere beyaz ekmek ikram edilirmiş.
o kadar lüks ki, beyaz ekmeği zenginler alırmış.

şimdi de beyaz ekmek ucuz, tam buğday pahalı.

bizim toplumumuzdaki sürü psikolojisi hiç bir toplumda yok.

zeytinyağı, tereyağı ve kuyrukyağı da o şekilde.

eski türkler tereyağı ve kuyrukyağı ile beslenirmiş.

bu aldığınız margarinler, ayçiçek ve mısırözü yağları amerikan mandasının koyun türklere uyguladığı politika.
tereyağının kolsetrol yaptığı söylendi, zeytinyağının ısındığında kanser yaptığı söylendi..
neler söylendi..

halbuki vücut için gerekli olan yağ zeytinyağıdır.
kuyrukyağı bile vücutta eridğinde oleik asite dönüşür. yani zeytinyağına.

kanser yapan yağ ayçiçek, mısırözü yağıdır.
ısıtıldığında trans yağa dönüşür.

margarin 70 derecede erir. vücudun ısısı 36 derecedir. damarlardaki tıkanıklığın en büyük sebebi margarindir.

bunları sizler de okudukça neden ekmeğe, hamur işine, bu gibi şeylere karşı olduğumu açıkça anlarsınız..

benim eşim ekmek yemese, eve ekmek almam inan.
hatta benim aklıma ekmek hiç gelmiyor.

evde olmuyor bazen, eşim mecbur ekmeksiz yiyor.
biraz fazla yiyor ama doyuyor.

ekmek yemektense 1 tane fazladan domates ya da biber yiyin inanın 100 kat daha faydalı.

bir de şöyle bişey var;
içinde yapay karbonhidrat barındıran hangi besin olursa olsun, buna ekmek te dahil.

vücuda karbonhidrat girdiği zaman insülin devreye girer.
fazla karbonhidrat anında yağ olarak depolanır vücutta.
insülini fazla çalıştırdığınız zaman sürekli çalışmak ister.

tatlı isteğiniz hiç bitmez.
ve sürekli acıkırsınız.

tüm bunların dışında

ben ekmeğimi kendim yapıyorum, içine rafine şeker, koruyucu koymuyorum arkadaş diyorsanız buyrun istediğiniz kadar yiyin tabi ki..

bi konu konuşulunca hep başka dallara sarkıyor..bişeyle sınırlı kalmıyor, biraz uzattım kusura bakmayın

yazı rengimin kalıcı olması pro üyelikle alakalı.

aha aha nesliyle tam ortada yani alsancakda buluşuruz o karşıyaka yönünde ben küçükyalıbölgelsinden geliyoruz aha yakada kırmızı çiçek diyip hülya koçyiğit edasıyla ağır ağırkoşuyorum ve nesliye kavuşuyorum:))

sanırım özel üye olduğu için
ekmekği yemesek elbet daha iyi ama ekmesiz bir dünya düşenemiyorum toplasan günde 2 dilim ekmek yiyorum boyutu işaret parmağım kadar ekmeği azı yarar çoğu zarar olarak görünlerdenim..

çok beğendim yazını kendi adıma tşk ederim...

sürekli yürüyen biri olursunuz, günde 4-5 km yürürsünüz, bu hayat biçiminizdir, istediğinizi yiyin o zmaan.
yakarsınız çünkü.

benim kayınbabam her gün 7-8 km yürür mesela.
her şeyi de yer.

ama biz bi yarım saat bile spora vakit ayıramıyorken yediğimiz her şeyi yakamayıp böyle şişyoruz işte.

kızlar bir iki damla zeytinyağında arpa şehriye çorbası yapıyorum amakararsızım yesemmi yemesemmi bi bilen varsa yazarsa sevinirim
içeriği 1-2 damla zeytinyağı
domatesrendeledim
ev salçası
tuz ekstra koymuyorum salça hafif tuzlu
karabiber
su
arpa şehriye

kenditabağıma bol pul bier koymayı planlıyorum birdelimon sıkcağım ama önce yorum yaparsanız sevinirim

çok beğendim yazını kendi adıma tşk ederim...

bişey değil canım..

koy kız koy zeytinyağını
çekinme

ne 1 2 damlası

2-3 kaşık koy.

inşallahhh yapabılırım...hep bir azimle baslıyorum bırkac kılo verıyorum ve sonrasında bırakıyorum beynıme hukmetmem lazım iyice sanırım 65 kılo idim 75im suanda cok uzucu bır durum
o zaman sizin de diyet yapmanızın zamanı gelmiş..bi yerden başlayın artık..hayırlı olsun diyelim..

yazdıkların çok güzel şeyler.. teşekkür ederim..bi ara ekmek yapma makinesi almayı düşündüm ama dediğin gibi beyaz unla yaptıktan sonra herhalde dışardakinden farkı kalmıyor.. bundan sonra ben de ekmeği çok dikkatli yicem..peki makarna ya da prinç bulgur arpa şehriye hakkında ne diyorsun?????

valla canımı çektirdin.. adresimi veriyorum karkgoya ver bana da gelsin sıcak sıcak..bence ye..çünkü sağlıklı doğal bi ev yemeği..yanına da salata ve yoğurt koy.. harika olur

merhaba kızlar herkese..

ben bu saatte yazıyorum ama sanmayın ki ancak kalkıyorumm 8.30 da kalktım 9 da kahvaltımı yaptım.

kahvaltıda:

2 dilim kepek ekmeği

1 kk beyaz peynir

yarım domates

yarım salatalık

3 tane yeşil zeytin

1 tane haşlanmış yumurta yedim.

kahvaltıdan sonra babamla işlerim vardı 1.30 saate yakın yürüdük hallettik işleri.

gelince de 1 küçük elma yedim ara öğün olarak.

öğlen yemeginde ne yiyeceğime karar veremedim henuz. ama çorba içerim yoğurtla birlikte yerim diye düşünüyorum.

şimdi benm bikaç sorum olacak canlar:

1 - ben pilatese gitmeyi düşünüyordum ve 50 dk lık seansı vardı. arkadaşımda yogaya gidelim diyor. onun seansı 1.30 saat ama aynı faydayı sağlar mı acaba ?

2 - öğlen yemeginde sadece yoğurtla 1 tabak makarna yesem benm için ne kadar zararı olur. ( yurtta öğlen yemegi çıkmıyor dolayısıyla öğlenlerim tek çeşit olacak da o yuzden soruyorum böyle bir soruyu )

3 - özellikle dersler yoğunlaşınca çizimlerden dolayı gece geç yatmaya başlayacagım. akşam yemegi 6 gibi yiyorum ama 2 gibi yattıgım düşünülürse mutlaka açlık hissedecegim yani. o arayı en faydalı ne yiyerek geçirebilirim ? yada minimum zararla nasıl geçirebilirm.

4 - ara öğün olarak babamla biraz alışveriş yaptık da elimde fındık, elma, form biskuvi çeşitlerinden var. bir de eğer yemekte yemezsem yoğurt yada süt alternatifim de var. bunları dün içerisinde nasıl tüketmek doğru olur ?

cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim

bu arada yağ konusunda söylediklerine kesinlikle katılıyorum..ben de teryağından hiç korkman.. yumurtamı yemeklerimi hep tereyağlı yaparım..ayçiçek kızartmalara girer sadece o da bindebir..tüm yemeklerim zeytinyağlıdır..hem de ikisi de market değil ev yapımı yağlarımın.. ekmeğin içindeki katkı maddelerinin zararını biliyordum ama karbonhidratın vücuduma verdiği fazlalığın pek farkında değilmişim.. tekrar sağol bilgilerin için

makarna da aynı şey canım..
pirinçte de nişasta var dikkatli olunması lazım..
arpa şehriye de aynı ama miktarı az olduğu için o kadar problem olmaz..

pirinç pilavını 2 haftada bir yapabilirsin mesela.

ben makarnayı yapmamaya çalışıyorum.

bulgur sağlıklıdır, bulgurda sorun yok..

bende bi ekmek tarifi var, başparmağımı rendeye kaptırdğım için yara şu anda, yoksa yapıcaktım.

yoğuramıcaam için kaldı ..

eşime yapıcam, eğer güzel olursa sana da tarifini veririm..

tam buğday unundan..

hatta benim aklıma bişey geldi..
tam buğdak unundan pizza yapıcam..

incecik tabanlı, üzeri bol mantar, biber, domates, zeytinli..

siz de yapabilirsiniz..

ben de zeytinyağlı yaparım hep yemekleri..

kızartmayı da fırında yapmaya çalışıyorum..
sebzeleri fırında yapıyorum ama patatesi ayçiçek yağında kızartıyorum..içim rahat olmuyo ama bindebir dediğin gibi..

yumurtayı falan terayağlı yaparım
bulgur pilavı falan..
tereyağım da köy tereyağı miss gibi..

karbonhidratı bi ara detaylıca anlatırım..

yüzeysel geçtim şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…