- 15 Kasım 2009
- 1.459
- 1.158
- 133
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.601
maxima sen neden ekmeğe bu kadar karşısın??yani tamam diyetteyken ya da hayatın diğer dönemlerinde bile çok tğketilmemesi gerektiğini biliyoruz ama sen günde yenilecek bir dilim ekmeğe bile karşısın sanki..bahane mi artık bilmiyorum ama millet olarak ekmeğe düşkünlüğümüz var.. bu yüzden hayatımızdan tamamen çıkaramayız herhalde.. mesela ben sabah menemen varsa ekmek yemeden yapamam.. heleki kahvaltılarda ekmeksiz yiyemem midem bulanır..bu kadar zarrlı mı ekmek gerçekten??çünkü unlu gıdaları hayatımızdan çıkarmaya kalksak yediğim şeylerin yarısından çoğunu hayatımdan çıkarmam gerek benim..yhayır, ekmeği yemene gerek yok.
bence yemiyosan en iyisini yapıyosun.
hayır ekmek önemli değil.
tam tersi.
ama şöyle bişey var.
bizim toplumumuz beyaz ekmeğe alıştığı için (zaten en zararlısı da bu)
beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği öneriliyor.
ekmekten vazgeçemeyener için bi alternatif sadece, tam buğday ekmeği.
size bi kitap öneriyim okuyun
'şeytan ye diyor'
yazarı 'kemal özer'
aslında çok kitap var da..
bu kitap her şeyi özetlemiş.
okuyun bilimsel verilerle bilinçlendirin kendinizi, kulaktan dolmalarla değil..
acaba bende bunu yapabılırmıyım son 1 yılda tam 10 kılo aldım ve veremıyorum
maxima sen neden ekmeğe bu kadar karşısın??yani tamam diyetteyken ya da hayatın diğer dönemlerinde bile çok tğketilmemesi gerektiğini biliyoruz ama sen günde yenilecek bir dilim ekmeğe bile karşısın sanki..bahane mi artık bilmiyorum ama millet olarak ekmeğe düşkünlüğümüz var.. bu yüzden hayatımızdan tamamen çıkaramayız herhalde.. mesela ben sabah menemen varsa ekmek yemeden yapamam.. heleki kahvaltılarda ekmeksiz yiyemem midem bulanır..bu kadar zarrlı mı ekmek gerçekten??çünkü unlu gıdaları hayatımızdan çıkarmaya kalksak yediğim şeylerin yarısından çoğunu hayatımdan çıkarmam gerek benim..y
ya bi de sen yazı renginin kalıcı olarak kırmızı olmasını nasıl yapıyorsun???????
aha aha nesliyle tam ortada yani alsancakda buluşuruz o karşıyaka yönünde ben küçükyalıbölgelsinden geliyoruz aha yakada kırmızı çiçek diyip hülya koçyiğit edasıyla ağır ağırkoşuyorum ve nesliye kavuşuyorum:)).kızlar bence siz buluşun bigün sahilde.. biriniz yakasına kırmızı bi gül taksın diğeri de beyaz..:))))
geçmiş olsun, inşallah hemen atlatırsın..
valla bişeyler diyecektim ama arkadaşlar çok güzel fikirler vermiş.. ben de böyle durumlarda meyvenin üzerine biraz bal ve tarçın serpiyorum güzel oluyor
valla dondurma olmasına rağmen hiç gözüme batmıyor.. sporunla menğnle gayet iyisn canım..
çok güzel bi menü.. anacım maşallahınız var kilosu az olanlar bizden daha iyi yapıyo valla..
doğum kontrol haplarının öyle etkilerinden hep bahsedilir zaten ödem şişkinlik yaptığı söylenir..ama reglin de şişkinlik yaptığı söylenir..
maxima sen neden ekmeğe bu kadar karşısın??yani tamam diyetteyken ya da hayatın diğer dönemlerinde bile çok tğketilmemesi gerektiğini biliyoruz ama sen günde yenilecek bir dilim ekmeğe bile karşısın sanki..bahane mi artık bilmiyorum ama millet olarak ekmeğe düşkünlüğümüz var.. bu yüzden hayatımızdan tamamen çıkaramayız herhalde.. mesela ben sabah menemen varsa ekmek yemeden yapamam.. heleki kahvaltılarda ekmeksiz yiyemem midem bulanır..bu kadar zarrlı mı ekmek gerçekten??çünkü unlu gıdaları hayatımızdan çıkarmaya kalksak yediğim şeylerin yarısından çoğunu hayatımdan çıkarmam gerek benim..y
ya bi de sen yazı renginin kalıcı olarak kırmızı olmasını nasıl yapıyorsun???????
fdm,cim ekmek yararlı bişey değil ki.
ekmek bi alışkanlık, bahane, kolaylık bana göre.
ekmeksiz de gayet güzel doyulur.
miden falan da bulanmaz kendini alıştırırsan..
hazır aldığınız ekmek ve içindeki yapay maddeleri okusanız hala gönül rahatlığıyla yer misiniz bilemem..
beyaz ekmek özellikle vücut için tam bir düşman.
üstelik zayıflamaya çalışıldığı zaman bu tür gıdaların yenmesi zayıflamayı zorlaştırır.
önceden ekmekler hep esmermiş.tam buğdayla yapılırmış.
beyaz ekmek lüks sayılırmış, misafirlere beyaz ekmek ikram edilirmiş.
o kadar lüks ki, beyaz ekmeği zenginler alırmış.
şimdi de beyaz ekmek ucuz, tam buğday pahalı.
bizim toplumumuzdaki sürü psikolojisi hiç bir toplumda yok.
zeytinyağı, tereyağı ve kuyrukyağı da o şekilde.
eski türkler tereyağı ve kuyrukyağı ile beslenirmiş.
bu aldığınız margarinler, ayçiçek ve mısırözü yağları amerikan mandasının koyun türklere uyguladığı politika.
tereyağının kolsetrol yaptığı söylendi, zeytinyağının ısındığında kanser yaptığı söylendi..
neler söylendi..
halbuki vücut için gerekli olan yağ zeytinyağıdır.
kuyrukyağı bile vücutta eridğinde oleik asite dönüşür. yani zeytinyağına.
kanser yapan yağ ayçiçek, mısırözü yağıdır.
ısıtıldığında trans yağa dönüşür.
margarin 70 derecede erir. vücudun ısısı 36 derecedir. damarlardaki tıkanıklığın en büyük sebebi margarindir.
bunları sizler de okudukça neden ekmeğe, hamur işine, bu gibi şeylere karşı olduğumu açıkça anlarsınız..
benim eşim ekmek yemese, eve ekmek almam inan.
hatta benim aklıma ekmek hiç gelmiyor.
evde olmuyor bazen, eşim mecbur ekmeksiz yiyor.
biraz fazla yiyor ama doyuyor.
ekmek yemektense 1 tane fazladan domates ya da biber yiyin inanın 100 kat daha faydalı.
bir de şöyle bişey var;
içinde yapay karbonhidrat barındıran hangi besin olursa olsun, buna ekmek te dahil.
vücuda karbonhidrat girdiği zaman insülin devreye girer.
fazla karbonhidrat anında yağ olarak depolanır vücutta.
insülini fazla çalıştırdığınız zaman sürekli çalışmak ister.
tatlı isteğiniz hiç bitmez.
ve sürekli acıkırsınız.
tüm bunların dışında
ben ekmeğimi kendim yapıyorum, içine rafine şeker, koruyucu koymuyorum arkadaş diyorsanız buyrun istediğiniz kadar yiyin tabi ki..
bi konu konuşulunca hep başka dallara sarkıyor..bişeyle sınırlı kalmıyor, biraz uzattım kusura bakmayın
yazı rengimin kalıcı olması pro üyelikle alakalı.
kızlar bir iki damla zeytinyağında arpa şehriye çorbası yapıyorum amakararsızım yesemmi yemesemmi bi bilen varsa yazarsa sevinirim
içeriği 1-2 damla zeytinyağı
domatesrendeledim
ev salçası
tuz ekstra koymuyorum salça hafif tuzlu
karabiber
su
arpa şehriye
çok beğendim yazını kendi adıma tşk ederim...
kızlar bir iki damla zeytinyağında arpa şehriye çorbası yapıyorum amakararsızım yesemmi yemesemmi bi bilen varsa yazarsa sevinirim
domatesrendeledim
ev salçası
karabiber
su
arpa şehriye
o zaman sizin de diyet yapmanızın zamanı gelmiş..bi yerden başlayın artık..hayırlı olsun diyelim..inşallahhh yapabılırım...hep bir azimle baslıyorum bırkac kılo verıyorum ve sonrasında bırakıyorum beynıme hukmetmem lazım iyice sanırım 65 kılo idim 75im suanda cok uzucu bır durum
yazdıkların çok güzel şeyler.. teşekkür ederim..bi ara ekmek yapma makinesi almayı düşündüm ama dediğin gibi beyaz unla yaptıktan sonra herhalde dışardakinden farkı kalmıyor.. bundan sonra ben de ekmeği çok dikkatli yicem..peki makarna ya da prinç bulgur arpa şehriye hakkında ne diyorsun?????fdm,cim ekmek yararlı bişey değil ki.
ekmek bi alışkanlık, bahane, kolaylık bana göre.
ekmeksiz de gayet güzel doyulur.
miden falan da bulanmaz kendini alıştırırsan..
hazır aldığınız ekmek ve içindeki yapay maddeleri okusanız hala gönül rahatlığıyla yer misiniz bilemem..
beyaz ekmek özellikle vücut için tam bir düşman.
üstelik zayıflamaya çalışıldığı zaman bu tür gıdaların yenmesi zayıflamayı zorlaştırır.
önceden ekmekler hep esmermiş.tam buğdayla yapılırmış.
beyaz ekmek lüks sayılırmış, misafirlere beyaz ekmek ikram edilirmiş.
o kadar lüks ki, beyaz ekmeği zenginler alırmış.
şimdi de beyaz ekmek ucuz, tam buğday pahalı.
bizim toplumumuzdaki sürü psikolojisi hiç bir toplumda yok.
zeytinyağı, tereyağı ve kuyrukyağı da o şekilde.
eski türkler tereyağı ve kuyrukyağı ile beslenirmiş.
bu aldığınız margarinler, ayçiçek ve mısırözü yağları amerikan mandasının koyun türklere uyguladığı politika.
tereyağının kolsetrol yaptığı söylendi, zeytinyağının ısındığında kanser yaptığı söylendi..
neler söylendi..
halbuki vücut için gerekli olan yağ zeytinyağıdır.
kuyrukyağı bile vücutta eridğinde oleik asite dönüşür. yani zeytinyağına.
kanser yapan yağ ayçiçek, mısırözü yağıdır.
ısıtıldığında trans yağa dönüşür.
margarin 70 derecede erir. vücudun ısısı 36 derecedir. damarlardaki tıkanıklığın en büyük sebebi margarindir.
bunları sizler de okudukça neden ekmeğe, hamur işine, bu gibi şeylere karşı olduğumu açıkça anlarsınız..
benim eşim ekmek yemese, eve ekmek almam inan.
hatta benim aklıma ekmek hiç gelmiyor.
evde olmuyor bazen, eşim mecbur ekmeksiz yiyor.
biraz fazla yiyor ama doyuyor.
ekmek yemektense 1 tane fazladan domates ya da biber yiyin inanın 100 kat daha faydalı.
bir de şöyle bişey var;
içinde yapay karbonhidrat barındıran hangi besin olursa olsun, buna ekmek te dahil.
vücuda karbonhidrat girdiği zaman insülin devreye girer.
fazla karbonhidrat anında yağ olarak depolanır vücutta.
insülini fazla çalıştırdığınız zaman sürekli çalışmak ister.
tatlı isteğiniz hiç bitmez.
ve sürekli acıkırsınız.
tüm bunların dışında
ben ekmeğimi kendim yapıyorum, içine rafine şeker, koruyucu koymuyorum arkadaş diyorsanız buyrun istediğiniz kadar yiyin tabi ki..
bi konu konuşulunca hep başka dallara sarkıyor..bişeyle sınırlı kalmıyor, biraz uzattım kusura bakmayın
yazı rengimin kalıcı olması pro üyelikle alakalı.
valla canımı çektirdin.. adresimi veriyorum karkgoya ver bana da gelsin sıcak sıcak..bence ye..çünkü sağlıklı doğal bi ev yemeği..yanına da salata ve yoğurt koy.. harika olurkızlar bir iki damla zeytinyağında arpa şehriye çorbası yapıyorum amakararsızım yesemmi yemesemmi bi bilen varsa yazarsa sevinirim
domatesrendeledim
ev salçası
karabiber
su
arpa şehriye
yazdıkların çok güzel şeyler.. teşekkür ederim..bi ara ekmek yapma makinesi almayı düşündüm ama dediğin gibi beyaz unla yaptıktan sonra herhalde dışardakinden farkı kalmıyor.. bundan sonra ben de ekmeği çok dikkatli yicem..peki makarna ya da prinç bulgur arpa şehriye hakkında ne diyorsun?????
bu arada yağ konusunda söylediklerine kesinlikle katılıyorum..ben de teryağından hiç korkman.. yumurtamı yemeklerimi hep tereyağlı yaparım..ayçiçek kızartmalara girer sadece o da bindebir..tüm yemeklerim zeytinyağlıdır..hem de ikisi de market değil ev yapımı yağlarımın.. ekmeğin içindeki katkı maddelerinin zararını biliyordum ama karbonhidratın vücuduma verdiği fazlalığın pek farkında değilmişim.. tekrar sağol bilgilerin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?