- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.621
1. bence platesi tercih etmelisin, diğerinin sıklaşmaya bi yararı var mı bilmiyorum ama platesin etkileri biliniyomerhaba kızlar herkese..
ben bu saatte yazıyorum ama sanmayın ki ancak kalkıyorumm8.30 da kalktım 9 da kahvaltımı yaptım.
kahvaltıda:
2 dilim kepek ekmeği
1 kk beyaz peynir
yarım domates
yarım salatalık
3 tane yeşil zeytin
1 tane haşlanmış yumurta yedim.
kahvaltıdan sonra babamla işlerim vardı 1.30 saate yakın yürüdük hallettik işleri.
gelince de 1 küçük elma yedim ara öğün olarak.
öğlen yemeginde ne yiyeceğime karar veremedim henuz. ama çorba içerim yoğurtla birlikte yerim diye düşünüyorum.
şimdi benm bikaç sorum olacak canlar:
1 - ben pilatese gitmeyi düşünüyordum ve 50 dk lık seansı vardı. arkadaşımda yogaya gidelim diyor. onun seansı 1.30 saat ama aynı faydayı sağlar mı acaba ?
2 - öğlen yemeginde sadece yoğurtla 1 tabak makarna yesem benm için ne kadar zararı olur. ( yurtta öğlen yemegi çıkmıyor dolayısıyla öğlenlerim tek çeşit olacak da o yuzden soruyorum böyle bir soruyu )
3 - özellikle dersler yoğunlaşınca çizimlerden dolayı gece geç yatmaya başlayacagım. akşam yemegi 6 gibi yiyorum ama 2 gibi yattıgım düşünülürse mutlaka açlık hissedecegim yani. o arayı en faydalı ne yiyerek geçirebilirim ? yada minimum zararla nasıl geçirebilirm.
4 - ara öğün olarak babamla biraz alışveriş yaptık da elimde fındık, elma, form biskuvi çeşitlerinden var. bir de eğer yemekte yemezsem yoğurt yada süt alternatifim de var. bunları dün içerisinde nasıl tüketmek doğru olur ?
cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim
bak yiyorum ha ona göree:)))yağdan korkuyorum malesef hep azyağdayaparım sonra oğluma ayrırımonun kineekstra tereyağ koyarımbişey değil canım..
koy kız koy zeytinyağını
çekinme
ne 1 2 damlası
2-3 kaşık koy.
o zaman sizin de diyet yapmanızın zamanı gelmiş..bi yerden başlayın artık..hayırlı olsun diyelim..
yazdıkların çok güzel şeyler.. teşekkür ederim..bi ara ekmek yapma makinesi almayı düşündüm ama dediğin gibi beyaz unla yaptıktan sonra herhalde dışardakinden farkı kalmıyor.. bundan sonra ben de ekmeği çok dikkatli yicem..peki makarna ya da prinç bulgur arpa şehriye hakkında ne diyorsun?????
valla canımı çektirdin.. adresimi veriyorum karkgoya ver bana da gelsin sıcak sıcak..bence ye..çünkü sağlıklı doğal bi ev yemeği..yanına da salata ve yoğurt koy.. harika olur
bak yiyorum ha ona göree:)))yağdan korkuyorum malesef hep azyağdayaparım sonra oğluma ayrırımonun kineekstra tereyağ koyarım
ah cnm ya keşke yakın olsak getiririm istediklerini
1. bence platesi tercih etmelisin, diğerinin sıklaşmaya bi yararı var mı bilmiyorum ama platesin etkileri biliniyo
2.1 tabak makarna fazla bence.. resmen kalori bombası olur.. onu yarım porsiyono dönüştürüp yoğurdu artırabilirsin..
3.4. yatmadan 2-3 saat önce yemeyi bırakın diyorlar sen geç yatacağın için 9-10 gibi bir bardak sütün yanına kuru yemişlerden 1 avuç veya 1porsiyon meyve ekleyebilirsin..sütü sabahları ve gece yatmadan iç, yoğurdun ana yemeklere eşlik etsin..ya da ara öğünde de y,yebilirsin...
merhaba kızlar herkese..
şimdi benm bikaç sorum olacak canlar:
1 - ben pilatese gitmeyi düşünüyordum ve 50 dk lık seansı vardı. arkadaşımda yogaya gidelim diyor. onun seansı 1.30 saat ama aynı faydayı sağlar mı acaba ?
2 - öğlen yemeginde sadece yoğurtla 1 tabak makarna yesem benm için ne kadar zararı olur. ( yurtta öğlen yemegi çıkmıyor dolayısıyla öğlenlerim tek çeşit olacak da o yuzden soruyorum böyle bir soruyu )
3 - özellikle dersler yoğunlaşınca çizimlerden dolayı gece geç yatmaya başlayacagım. akşam yemegi 6 gibi yiyorum ama 2 gibi yattıgım düşünülürse mutlaka açlık hissedecegim yani. o arayı en faydalı ne yiyerek geçirebilirim ? yada minimum zararla nasıl geçirebilirm.
4 - ara öğün olarak babamla biraz alışveriş yaptık da elimde fındık, elma, form biskuvi çeşitlerinden var. bir de eğer yemekte yemezsem yoğurt yada süt alternatifim de var. bunları dün içerisinde nasıl tüketmek doğru olur ?
cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim
bak yiyorum ha ona göree:)))yağdan korkuyorum malesef hep azyağdayaparım sonra oğluma ayrırımonun kineekstra tereyağ koyarım
ah cnm ya keşke yakın olsak getiririm istediklerini
canım ben sen ye..sen yiyince biz de yemiş kadar oluruz artık afiyet olsun..
ye ye
yağdan korkma şekerden kork
bu arada dünkü menümü yazmıştım başka bişey yemeyeceğim diye ama ufak tefek bişeyler atıştırdım akşam yemeğinden sonra söylemezsem yalancı gibi hissediyorum kendini :26:
herkese merhabalarrr hepimiz için kaçamaksız bol hareketli çok kalori yakmalı bir gün olsun inşallahhhh
akşamdan beri kafamı yastıktan kaldıramıyorum acayip bitkinlik var üzerimde sebebini anlamadım dün gece geç yatıp sabah erkenden yürüyüşe gidip tüm günde koşturunca tempoya yenildi vücut tabi okadar harekete alışkın olmayınca.herneyse alışacak başka yolu yok
kızlar benim bi derdim var ben her öğünden sonra özellikle akşam yemeğinden sonra şekerli bişeyler canım çekiyor bende düşük şeker düşük tansiyon var bitkinliğimin sebebide bu kaçamak yapmamak çok zor oluyor benim için ne yapsamda bu durumu atlatsam bi akıl verin Allah aşkına busabah sıkı bi kahvaltı yaptım belki kahvaltıyı az yapıyorum diye tüm gün böyle olyorum diye düşündüm siz ne dersiniz öenerileriniz ne kızlarrrr
sağolun kızlar..çok teşekkür ederim düşündüğünüz için
narincim sende insülin direnci var o zaman..
sürekli şekerli bi şeyler istiyorsan..
bende de vardı..
canım sürekli şekerli bişeyler yiyip içmek istiyodu
ben kahvaltıdan sonra 10.30 gibi ara yapıp sıcak sütün içine ballı karışımımdak koyuyodum 1 tatlı kaşığı
balın içinde zencefil,tarçın ve zerdeçal var.
tarçın zaten şekeri dengeleyen bi bitki.
bunu öneririm sana.
yanında 1-2 tane de kuru incir yiyebilirsin.
zamanla alışırsın, şeker ihtiyacın körelir merak etme.
ben çok zor kırdım insülin direncimi.
ama kırdım
çayı şekerli içemem canım balıda sabahları 1 tatlı kaşıgı olarak tüketiyorum genelde dönem dönem bana oluyor böyle
canım yaaa Allah razı olsun bak sayende aklıma geldi bana hurma çok iyi geliyor 2 tane hurma yediğimde hem tatlı istegim geçiyor hemde hurma çok faydalı bi besin bugün hurma alayım tarçınlı sütte iyi geliyordu ama artık kesmiyor beni bulursam kuru incirde alayım bari .halsiz yorgun ve uykusuz oldugumda ben de enerji almak için acayip yeme hissi oluşuyor dün eşim koca bi paket tuzlu fıstıkla çok sevdiğim fıstıklı damak çikolatayla gelmiş onları yememek için vurdum kafayı yattım.
şimdi biraz dışarı çıkacam 1 saat kadar yürüyeyimm hem spor olur hem alış veriş
bu arada adım sayarı olanlar 1 saat tempolu yürüyüş kaç adım kaç kalori söylermisinz lütfen
Kızlar, ne kadar hızlı akıyor sayfalar, anca okudum.
Duygu'cum Alsancak'ta buluşma, yakada kırmızı karanfil ve Hülya Koçyiğit koşuşu, işyerinde resmen kahkaha attırdın bana:)) Şehriye çorbası bence de güzel, muhtemelen ben bu satırları yazarken sen çoktan bitirmişsindir çorbanı, afiyet olsun canım.
Çeşmi, pilates ve yoga bambaşka şeyler. Ben yoga yapıyorum, eskiden düzenli yapardım, son zamanlarda da gün aşırı yapmaya çalışıyorum. Yoga, insanı sakinleştiren, kasların esnemesini sağlayan, iskelet yapısına iyi gelen bir spor (aslında yaşam felsefesi). Pilates ise Amerika kökenli, askerleri eğitmek amacıyla başlamış, sonra yaygınlaşmış bir spor. Ben pilates yapmayı denedim ama bana ağır gelmişti, kasları fazla zorladığını düşünüyorum ve doğru bulmuyorum. Doğal da bulmuyorum açıkçası. Bende bel ağrısına neden olmuştu. Gidersen de dikkat et derim. Yogayı zaten kilo vermek için düşünme derim ben. Bu arada hani sen yüzmeye gidiyordun, o ne oldu? Şu an senin için en faydalısı yüzmek. Hem ayağını zorlamaz, hem bol kalori harcarsın, hem stres atarsın. Ben yüzmeye gitmen konusunda ısrarcıyım.
Maxi, karbonhidratlarla ilgili yazdığın şeylerin bir kısmına katılmakla beraber, hepsine katılmıyorum. Pirinç yapay da bulgur doğal mı yani en basitinden? Pirinç kilo aldırıyor da niye uzakdoğulular incecik? Türklükle falan da bir alakası olduğunu düşünmüyorum, malum Asya'dan göç etmişiz. Bunlar çok göreceli şeyler. Ben kendi fikrimi söyleyeyim; bu bir enerji dengesi. Yediklerimiz bize enerji veriyor, hareketlerimiz ve spor da enerjiyi yakıyor. Eğer aldığımız enerji fazlaysa kilo alıyoruz, yaktığımız fazlaysa veriyoruz, dengedeyse kilomuzu koruyoruz.
Gelelim zeytinyağı konusuna, önce ben de zeytinyağı ve tereyağı harici yağı evime sokmadığımı belirteyim. Yalnız ailelerinizin yaptırdığı zeytinyağları da küçük işletmelerde elde ediliyor, ne kadar sağlıklı koşullarda olduğu tartışılabilir. Markette satılanlardan "naturel sızma" veya "taş baskı" olanları tercih ederseniz hiç sorun olmaz. Ama riviera'yı tercih etmeyin derim ben. Benden inciler de şimdilik bu kadar.
Bu arada ben ara öğünde bir avuç kadar kurutulmuş yabanmersini yedim. Öğle yemeğinde de ızgara etli salata yedim.
adet olmadığın için karnın şişmiştir belki..
ödem de yapar dkhapı..
2,5 kilo falan etkiler benim fikrim..
sağ ol cnmgideyim kolidorda 2,500 adım atayım
yedim 250 ml nedense aşırı şiş hissediyorum yaa :18::18:
Maxi, karbonhidratlarla ilgili yazdığın şeylerin bir kısmına katılmakla beraber, hepsine katılmıyorum. Pirinç yapay da bulgur doğal mı yani en basitinden? Pirinç kilo aldırıyor da niye uzakdoğulular incecik? Türklükle falan da bir alakası olduğunu düşünmüyorum, malum Asya'dan göç etmişiz. Bunlar çok göreceli şeyler. Ben kendi fikrimi söyleyeyim; bu bir enerji dengesi. Yediklerimiz bize enerji veriyor, hareketlerimiz ve spor da enerjiyi yakıyor. Eğer aldığımız enerji fazlaysa kilo alıyoruz, yaktığımız fazlaysa veriyoruz, dengedeyse kilomuzu koruyoruz.
benım ınsulın dırencım yok demekkı. tatlı cekmez mı ınsanın canı, cıkolata bıle yemıyorum bır bucuk aydır. sadece sekerlı turk kahvesını ve ucu bırarada ıcmeyı cok ıstıyorum buaralar. canım cok cekıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?