Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

pomo mesajını bulamadım hangi sayfadaydı

yenıden eklıyorum

haftalık programım:

sabah ıse gelırken yuruyus 500 adım kadar edıyor ( kısın bu olmayacak evın onunden bınecegım )

gec kalmamaya calısacagım.daha erken kalkamaya calısacagım mesela 6 bucuk degıl de 6. ya da aksamdan hazırlayacagım tostumu. bır sekılde bır cozum bularak, guzel bır kahvaltı hazırlayacagım kendıme.

sabah: ac karnına ılık lımonlu su bal ve sırkelı. ardından yarım yaglı süt. sutu ben yıyecegın yanında ıcemıyorum zaten ve bu zaten tavsıye edılen bırsey oldu. yanı kahvaltıya eslık degıl de kahvaltıdan once ıcmek.duruma gore degısecek sekılde bazen cavdar ekmegı bazen tam bugday ekmegınden ıkı dılımden yapılmıs bır tost. bazen ıcınde lor peynırı olacak bazen yarım yaglı peynır. ıcıne genellıkle domates koyarak yapıyorum cok guzel oluyor. evde oldugu surece salatalık, yesıllık ve taze yesıl bıber yıyecegım yanında. zeytın yemek yok. tost yedıgım gun yumurta yemek de yok. gec kaldıysam müsli yiyecegım yarım yaglı süt ile. eger tadını seversem ıcıne cevız ovalayacagım bıraz. ya da yapamazsam cevızı arkasından yıyecegım. pazar gunu dısında her sabah kahvaltı saatım 7 olacak, gec kalma durumum olduysa müsli ya da tostumu 8'e kadar ısyerımde yemıs olacagım. hafta da ıkı kere yumurta olacak. bır gun haslama yıyecegım degısıklık olsun dıye. pazar gunu de maydonozlu omlet yapacagım bır damla yag ıle. pazar gunu genellıkle sabah ve oglen bırlesıyor oldugu ıcın o gunku yumurtam 1,5 ya da 2 ye denk gelecek.

ara yapmadan önce 500 ml su ıcmıs olacagım. hayıt tohumu cayımı ıcmıs olacagım. suları genellıkle ılık ıcıyorum. sıcaga yakın bır ılıklık. boyle sevıyorum. su soguk olunca fazla ıcemedıgımı farkettım.

ara: henuz tam netlestıremedım yapıp yapmama konusunda. ama yaparsam da ya bır elma, bır seftalı ya da 2-3 taze ıncır ıle yapacagım. dıyelım kı bır gun meyve ıle yaptım. dıger gun kuruyemısler ıle yapacagım. kuruyemıs ıcın adetlerı bılıyorum zaten. ayarlarım kolay.

aradan sonra bir yeşil çay ve 9 hayat cayı denılen caydan ıcecegım.

oglen yemegınden once: 500 ml ılık su ıcıyorum ve yemege sonra gıdıyorum.

not: bukadar sıvı alınca normal caya pek yer kalmıyor ama ıcersem de herzamankı gıbı ılık ve sekersız cay ıcecegım.

ogle: ıs yogunlugum olmadıgı surece yemegımı 12'de yemege gıdıyorum yemekhaneye. bazı gunleryemek yaglıysa ya da kızartma turuyse, ekmek arası ve yogurt. ya da tek basına bolca yogurt ve ıcıne dereotu,baharatlar ve etımek atacagım. ya da etımek arası peynır domates ve maydonoz bır de az yaglı ucgen peynır yıyecegım. ucgen peynır cok severım zaten. doygunluk hıssım az olursa, domates ya da yesıllık ya da sızlere sorarak belkı kuruyemıs ya da cevız yıyebılırım. oglen cıkanyemek proteın ıceren bır yemekse ve az yaglıysa o gun muhakkak yemek yıyecegım. pılav yeme konusunda kararsızım. pılav yersem zaten ekmek yemem. pılav hıc yemeyeyım dıyorum ama cok ozlersem dıye dusundum. aksam zaten yemıyorum.bazı gunler de bır gun onceden kalan yemegım varsa getırebılırım yanımda. ya da salata yapabılırım kendıme ısyerımde. ya da konserve barbunya mesela getırırım. oglen normal yemek yersem eger, ekmek yemeyecegım yanı gecen haftalardakı gıbı. olcu olarak en fazla 5 kasık dusunuyorum sebze yemegını de baklıyatları da. et yemegı kofte gıbı kolay kolay cıkmıyor. cıkarsa da ıkı tane ızmır kofte buyuklugunde yerım. sulu yemek seklınde bır et yemegı ıse, yıne 5 kasık yerım.

ogleden sonra : yemekten hemen sonra yuruyordum 20-25 dk kadar hızlı. ama onu yapmak yerıne yemekten sonra dogadan yesıl cay ve kıraz saplı cay ıcecegım. yemekten sonrakı bır saat sonra, zamanım varsa yuruyusu yapacagım. yuruyusten gelınce 500 ml daha su ıcecegım. araya kadar vakıt kalırsa, normal cay ya da yesıl cay ıcecegım.

ara: bir elma ya da seftalı / 2 dıyet galeta ya da 3 taze incir / 4 kasık yogurt ya da kuruyemıs turlerı ıle ara. 15:30 da ara yapmaya calısacagım. cok acıktıysam 15:00

not: bazen araları beraber yapacagım yanı aynı anda. ya da ara vererek.

gün içinde yeterince su içersen zeytin yiyebilirsin.
zeytin yemek yok diye kendini şartlandırma
zeytini suda beklet, tuzu gider biraz. ben öyle yapıyorum.

ama zeytin ye mutlaka.

öğünler arası çok acıkmıyorsanız ara yapmayın.

burası önemli bi nokta.
çünkü ara yaptığınızda insülin devreye giriyor.

bu da depolamaya yol açıyor.

ben hiç ara yapmam.

sabah öğle akşamdır hep.

yemek dışında su içerim sürekli.

etimek yeme.
katkılı madde çünkü.

bunun dışında, yağdan korkmayın.
yumurtayı 1 damla yağla yapma.

yeterince yağ koy.

senin almaman gereken yağ değil; karbonhidrat.

etimekte de bol bol karbonhidrat var. o yüzden etimeği boşver.

kuruyemiş iyi, kurumeyve iyi..

çaylar da iyi..

ama dediğim gibi, acıkmıyorsan ara yapma.

benimde hiçaram yok şeker,tatlı,çikolata,kırkyıldabir oda canım istediği için değil yemek için yerimm

kızlar ben kaçıyorum..

nane limon yapmıştım..baya iyi geldi..

yemek yapıyım kalkıyım da..

kendinize iyi bakın..
çokçokgeçmiş olun tekrarrr..
etimek bende almıştımm hemdelight:))) bitsin almayım barii

pomo bence maxi senin ekmeklerine ve diyet galetalarına olmaz diyecek

diyet galeta diye bir şey yok zaten

zayıflamaya çalışanları cezbedici ürünler bunlar, light ürünler de dahil olmak üzere

ekmek ve türevini hiç tasvip etmiyorum zaten ben

evet kızlar 6100 adım oldu akşama kadar 10 bin adımı tamamlayayım enerjimkalırsa birde leslie yapcam inşallah

ya benim de aralar konusunda kafam çok karışıyor.. çoğu uzman ara yapın diyordu ama son zmanlarda okuduğum dinlediğim bazı uzmanlar her bişey yiyişimizde insilün salğılanacağından ara yapmayın diyorlardı.. sonra PEY. efendimizin beslenme şeklini araştırmıştım biraz o da sadece sabah ve akşam öğünü yaparmış..

peki ara yapmazsak meyveyi kuru yemişleri ne zaman yicez hemen yemek sonrası mı??

yeme
canım şöyle bişey var, benim söyledklerim zayıflama süreci içinde olması gereken şeyler..

dedim ya, dayanıyorsan ara yapma, dayanamıyorsan yapacak bişey yok :) yap arayı..

kuruyemiş ve kurumeyyveler aralar için ideal. ama ben ara yapmadığım içim farketmiyor..yemiyorum yani..

sağol canım, geçti geçti..daha iyiyim..

alma etimek, kötü cıs eee
sevindim cnm..
bitsin almıcam birdaha

duygu sen şimdi onu 20000 yaparsın diyim mi????demiyim demiyim tatlım yazık sana.. maşallahın var zaten
sakınnnnnn..........benbiraz hırslıyımdır birazdainat 20 bin adım atarsam ayaklarımınaltından duman çıkar:))sizin ordaki başka biryere gitmiş gelmiş olurum bakk:))

kitaplar sağolsun
beslenme üzerine çok şey okudum, ordan canım..
ya biz de okuyoruz ama sen söylediğin biçok şeyin arkasında duracak ve onu ispatlayacak kadar bilgi sahibisin..demek ki ilgin de epeyce var bu konulara..okuyan dillerine paylaşan ağzına sağlık ne diyim

sevindim cnm..
bitsin almıcam birdaha

sakınnnnnn..........benbiraz hırslıyımdır birazdainat 20 bin adım atarsam ayaklarımınaltından duman çıkar:))sizin ordaki başka biryere gitmiş gelmiş olurum bakk:))
amacım seni konya merkeze götürtmek.. çok değil 90 km..herhalde 200000-250000 adımda gidersin di mi...

canım evet bende insülin direnci var anne baba şeker hastası doktorumda ilerde şeker hastası olman kaçınılmaz ama eger beslenmene ve kilona dikkat edersen 5 sene sonra değilde 10 sene sonra olursun mesala demişti.herneyse bende elimden geldiğince dikkat etmeya çalışıyorum ne kadar çok karbonhidrat alırsam o kadar çok pankreasım çalışıp insülin üretiyor ve çok fazla üretincede şeker düşmeleri yaşıyorum.patates pirinç havuç beyaz un beyaz şeker elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum bi ara montide yaptım .herneyse bu verdiğin tarifi uygulamaya çalışacagım ben maalesef meyve sevmeyen biriyim meyve hiç tüketmeyince şekerde düşük olunca böyle tatlı istekleri kaçınılmaz oluyor.kuru meyvelerden işyerindede var evdede bulunduracagım kahvaltıyla ögle arasında pek ara öğün yapmıyorum ama ögleden sonra çok acıkıyorum bu tarifi ögleden sonra yapabilirim teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…