- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.761
yok canım çalışmıyordum.
okulu bitirdim evlendim ben.
çalışmayı düşünmüyor değilim ama, uygun bir iş bulamadım henüz
peyzaj okudum ben
5.20den sonra başka bişey yiyo musun?
galiba damak tadımız ona alışkın.. aslında ben sade közlenmişe de bayılırım..olmazsa seneye dediğin gibi de yaparım..ya canım nıye boyle yapoıyoruz kı sıurkelı sarımsaklı. arkadas soyup dograyıp dırekt atıyormus. yıyecegı zaman ıcıne yag maydonoz sarımsak yapıyormus. senınkı baya zahmetlı yaaaaaaaa
galiba damak tadımız ona alışkın.. aslında ben sade közlenmişe de bayılırım..olmazsa seneye dediğin gibi de yaparım..
yaa kızlar bugün pazar varşimdi ben nasıl kabak alayım haladaha geçkalmadım dimi kabak için ayrıntılı anlatın bugün pekkeyfim yokbiberi közleyip soyuyorsun sonra irir iri doğra..doğradığın tüm biberleri bi kapta topla kendi boyunda sirke ve az tuz dök.. 1 gün beklet.. Sonra kavanozlara doldur.. Biraz biber koy kavanoza biraz da sapları ayıklanmış maydonoz ve sarımsak..böyle sıra sıra yap git.. çok lezzetli oluyor
kahvaltın o kadar da sağlıksız değil.. Ah canım ya kendi üni yıllarım geldi aklıma.. Gözlerinin dolmasını felan çok iyi anlıyor ve yaşıyor gibi oluyorum inan..
Kız yemezsen kırılmazlar mı???canım ben kabağı doğtayıp kuruturum.. Sonra kuruttuğum diğer biber, patlıcan domatesi ve kabağı haşlar yağda biraz sotelerim.. üzerine de sarımsaklı yoğurt dökerim.. Sonra da yemem yanına yatarım
sen yurursun valla fdm dogru demıs. Gaza gelırsen tum ızmırı arşınlasırsın sen.
Sen kırmadan ama dıyetı de bozmadan yersın kesın canım. Kaynanana gıttıgınde de bozmuyordun. Gırebılrısen sevınırız olmadı yarın sabah kavusuruz :))))))
sana ıyı eglenceler ıyı gezmeler canım.
Herkes nasıl yaptı bılmıyorum ben kuruttum kabak. Ama genel olarak da cıgden dograyıp koydum oylece. Benım arkadaslar boyle yapıyor. Bazıları azıcık kavuruyormus. Hıc ughrasamam valla ıoyle. Once kavur koy. Sonra kısın tekrar cıkart pısır.
Annem cok uzak. Yakınımda olsa da yapamazdık annem boyle seyler hazırlamaz kı hıc. Benım de en hassas oldugum konulardan bırı annemdır. Annem ıle zaten sıkı fıkı anne kız ılıskımız yoktur bızım.
yaa kızlar bugün pazar varşimdi ben nasıl kabak alayım haladaha geçkalmadım dimi kabak için ayrıntılı anlatın bugün pekkeyfim yok
sağ ol cnm..
Ayrıntılı anlatırmısınkabak için bende yapayım ona göre kabak alcam nasıldoğruyon nerdekurutuyon anlattttttttttttt:)))
kabak bahcelerde bıle halen var. Koyden kadınlar getırıp satıyordur onlardan al canım. Onlar en tazesı en guzelı oluyor. Dısı koyu olanlar var ya onlardan. Benım esım tazeyse kabuklu sevıyor. Oyuzden kabugunu soymadım ıstersen sen bırazını soy ıstersen soyma kabagın. ırı olsun dılımlerın. Cunku kuculecek ıyıce yapısmasın kururken beze. ırı ırı dogra. Balkonuna bır sofra ser mesela. Ya da hanı un cuvalı falan olur ya onlar da olur. Sakın bır kaba koyma. Yapısıyor kururken. Ben tepsıye doktum bazısını. Onlar yapısmıs :)))) zor oldu cıkarmak.
Ust uste gelmesıne calıs ama gelse de onemlı degıl. Tek tek dız. Ustunden azıcık tuz gezdır. ıkı gunde guzelce kuruyor. Sonra posete koy ve cekmecen de bıle saklayabılıyorsun. Kuruyunca cok azalacak ama aldanma. Once 5 dk haslıyorsun. Ben o suyu yemege dokuyorum vıtamınlı oldugu ıcın. Cok guzel sısıyor kabaka. Bır avuc kabak goruyorsun. O ıkı kısılık kocaman yemek cıkıyor pısınce. Hasladıktan sonra normal yemek gıbı yapıyorsun sadece herzamankınden daha az pısırıyorsun onceden az hasladıgın ıcın.
merhaba kızlar
duygu evden çıkmadan sana yazayım dedim canım izmirde kurutulmuş sebze yapamayabilirsin canım bursada bile nemden dolayı sebzeler kurumuyor bozuluyor istersen yinede dene kızlar konyada orası kuru havaya orada sebze kurutulması çok güzel oluyor
sirkeyi ben de hiç sevmem ama nedense bunda hoşuma gidiyor..bak sen bu yıl bunların tadına var gelecek yıl daha fazla daha çeşitli yaparsın..evet olabılır. emınım cok guzeldır canım. ama ınan ben oyle ugrasamıyorum. hele kı sımdı. evde gecen her vakıt spordan calıyor benım. benım yolum uzun. kıs da gelıyor. oyuzden evde cok oyalanmayayım dıyorum. oyuzden en pratık olanını yapmaya calısıyorum. bır de bu konulara ılk kez bu yıl gırdım. usenıyorum. asırı yorulursam usenıp bır daha yapmam dıye oyle cok zamanı harcamadan pratık sekılde yapmam en dogrusu benım ıcın.
bır de ben sarımsak cok severım de sırkelı salata bıle sevmem. sabah nasıl zor ıcıyorum suyu bılsen. sevmem kokusunu bıle.
yaa kızlar bugün pazar varşimdi ben nasıl kabak alayım haladaha geçkalmadım dimi kabak için ayrıntılı anlatın bugün pekkeyfim yok
sağ ol cnm..
Ayrıntılı anlatırmısınkabak için bende yapayım ona göre kabak alcam nasıldoğruyon nerdekurutuyon anlattttttttttttt:)))
çok sağ ol ben kabağı çok severim iyi oldu haşlayıp biraz iyicekurulyıp kızartmasını bile yapabiliriz dimi
canım olur mu öyle şey.. sen de gayet güzel diyetine devam eden birisin.. şu 1 2 gün savsaklamış olabilirsin ama hedefimize ulaşıncaya kadar pes etmeden ilerlicez..motivemizi en üstte tutucaz.. şurda bayram 1 aydan az kaldı ha geyretkızlar ben bu hafta çok kötü beslendim bol kaçamaklı geçti bu haftam duygunun dediği gibi tartı cevabımıda verdi zaten hem kabızlık hem ödem hemde giden kilolarım geri gelmeye başladı galiba 2 kilo verdimyaa hemen şımarmam gerek herneyse fdm canım ben bugünden itibaren düzenli menü paylaşmazsam buranın amacına göre hareket etmezsem listeden beni çıkarırsın gerçekten bu işe önem veren liste için sıra bekleyen arkadaşları almış olursun kimsenin hakkınada boşu boşuna girmemiş olurum böylece
bak ben nemi hiç düşünmedim sadece sıcaklığa odaklandım..ya narın ıyıkı yazdın ha. dogru bız ıc anadolu ıklımındeyız ben de fdm de. ızmır falan nasıl olur bılemıyorum. duygu yapan komsum tanıdıgın falan oldu mu onlara sorarsın nem olayını. ay ıns oluyordur cunku kurutulmus hem cok az yer kaplıyor hem de cok lezzetlı oluyor. domates var ya yemege oyle tat verıyor kı sankı guvecın ıcınde et var sanıyorsun mesela
sirkeyi ben de hiç sevmem ama nedense bunda hoşuma gidiyor..bak sen bu yıl bunların tadına var gelecek yıl daha fazla daha çeşitli yaparsın..
canım bizim buralarda sıcaklık düşmeye başladığı için kış hazırlığı şimdiye klmaz ama izmirin sıcağında hala kurutma şansın vardır.. ben kabakları önce alalı soyarım.. sonra yemeğini yapacakmış gibi ama daha iri iri doğrar güneşe serer kuruturum.. valla kışın diğer kurularla yediğimde enfes oluyor ya..
kızlar ben bu hafta çok kötü beslendim bol kaçamaklı geçti bu haftam duygunun dediği gibi tartı cevabımıda verdi zaten hem kabızlık hem ödem hemde giden kilolarım geri gelmeye başladı galiba 2 kilo verdimyaa hemen şımarmam gerek herneyse fdm canım ben bugünden itibaren düzenli menü paylaşmazsam buranın amacına göre hareket etmezsem listeden beni çıkarırsın gerçekten bu işe önem veren liste için sıra bekleyen arkadaşları almış olursun kimsenin hakkınada boşu boşuna girmemiş olurum böylece
bak ben nemi hiç düşünmedim sadece sıcaklığa odaklandım..
sağ ol narincimben en yisi seneye kendi evimde yapayımm yada azıcık deneyeyimoluumu diyeemerhaba kızlar
duygu evden çıkmadan sana yazayım dedim canım izmirde kurutulmuş sebze yapamayabilirsin canım bursada bile nemden dolayı sebzeler kurumuyor bozuluyor istersen yinede dene kızlar konyada orası kuru havaya orada sebze kurutulması çok güzel oluyor
hızlandırılmışi program uyguluyalım ödem varsamydanoztüket tartı günene kadar çerez gibi yeşil çay iç birazda dikkat et eminim çok vermesende şuanki durumda daha iyi olcaksınkızlar ben bu hafta çok kötü beslendim bol kaçamaklı geçti bu haftam duygunun dediği gibi tartı cevabımıda verdi zaten hem kabızlık hem ödem hemde giden kilolarım geri gelmeye başladı galiba 2 kilo verdimyaa hemen şımarmam gerek herneyse fdm canım ben bugünden itibaren düzenli menü paylaşmazsam buranın amacına göre hareket etmezsem listeden beni çıkarırsın gerçekten bu işe önem veren liste için sıra bekleyen arkadaşları almış olursun kimsenin hakkınada boşu boşuna girmemiş olurum böylece
sağ ol cnm seneye salça denicem kurutmalık denicem şuanki evde balkon yok denecek kadar küçük sözde 2yıllık bina bi evde balkon olmamı yaasirkeyi ben de hiç sevmem ama nedense bunda hoşuma gidiyor..bak sen bu yıl bunların tadına var gelecek yıl daha fazla daha çeşitli yaparsın..
Canım bizim buralarda sıcaklık düşmeye başladığı için kış hazırlığı şimdiye klmaz ama izmirin sıcağında hala kurutma şansın vardır.. Ben kabakları önce alalı soyarım.. Sonra yemeğini yapacakmış gibi ama daha iri iri doğrar güneşe serer kuruturum.. Valla kışın diğer kurularla yediğimde enfes oluyor ya..
ya aletden çok memnunum ben et yemeği sevmem yaparsamda eşim evde olmalıki tatsın oldu olmadı diye bu alet yemek kitabınıada veriyor çoban kavurma yaptım şu kdar zaamn diye belirtmiş oh yaptım tatmama gerek kalmadan eşim gelmeden hazırladım eşim çok eğendi bende bier çatal aldım beğendim ama yemedimıyı hatırlattın canım. Kabak ve fasulye denemedım ama bıberı oyle yapıyoruz azıcık haslıyorsun sonra kızartıyorsun harıka oluyor ve bence sen kabagı senın tefalde kızartabılırsın gıbı geldı bana hasladıktan sonra. Ayyyyy hem de kolay olur heryer patlamaz elıne yuzune yag.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?