Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

evet valla hanım gıbı hıssettım. ne bılıyım. alısmamısım gormemısım annemden. etlerı bıle alır paketı ıle koyardı ama ben parca parca koymayı, hazırlık yapmayı ogrendım kendı kendıme. kaynanam hep yapar zaten ama ımrenmezdım bu yıl hem arkadasımdan ımrendım hem sızlerden hem kaynanamdan..

bızımkıler sadece yemegını yapıyorlardı kabagın ve fasulyenın dedıgın gıbı salcalı soganlı. ben de oyle yapmıstım gecen yıl. hımmmm senınkı daha guzel canım daha uygun damak tadıma benım.

buarada annem yakın dedın, cocugu oglene kadar gonderdım ona dedın. annen de konyada yasıyor ozaman. sen konyalı mısın ya :))))) ben tayınden dolayı konyada yasıyorsun sanıyordum sadece.

hedefime ulaşsam bile bayramda burdan ayrılmayacam listeye başkasını koyarsın ama ben hem sizden ayrılmak istemiyorum hemde kilomu korumak adına yazacam burdan çünkü insan yediklerini yazınca ne kadar yemişim dio:))

kızlar 4 hurma ile ara öğün yapıyım diyorum zararlı mıı ? ayrıca dünkü menümü görmemişsiniz hiç
HURMA İYİDİR YARALIDIR AMA 4 TANE BİRAZ FAZLA GİBİ

BEN DE NETTEN ALDIĞIM ŞEYLERDE ÇOK ŞÜKÜR SORUN YAŞAMADIM.

yok ayy.. benim yağlı kağıtlar yapışıyor nedense :))) ben fırın için özel teflon tepsi almıştım hiç yapışmıyor hem de 2 yk yağ işimi çok rahat görüyor..ya eşim 2-3 çocuk olunca alaım şimdi bize pek gerek yok dedi..o yüzden erteliyoruz biz.. hem iyice düşer fiyaı..

DUYGU TEMİZLİĞİ KOLAY MI PEKİ BU ALETİN????????

evet canım.. ben seydişehirliyim ilk atama yerim de burası oldu.. eşim de buraya 30 km uzaklıkta bi kasaba var oralı.. bizim sülale genelde burda yani.onun dışında konya merkez antalya ve izmirde olanlar var..

evet vermek kadar korumak da önemli.. o yüzden ayrılmayalım biz..siz olmasanız ben şimdiye çoktan bırakıp 5. diyetime başlamıştım.. istikrarlı gidiyorum sayenizde..

nere gıdıyorsunuz gıtmek yok ben nerdeyse dıger bayrama kadar burdayım :)))))) olmaz gıdemezsınız :)))))

harikasın cnm sakın hareket etmeyi bırakma o zaman verirsin iyice yemeğide erkene aaldınnn kilo vermemem olanaksız inşallah görecezz o zamanlarıdaa

aynen tek başına çok zor oluyo eşim bile alıştı topiğine yazıyomusun dio yemek yeyince sabah uyanıyorum ilk işim pc yi açmak size bakmak için umarım böyle gideriz

kızlar hele şu bayram bi geçsin döndüğümüzde yine buluşuruz.. ya burdan ya da yeni uygun bi topik açıp ordan devam ederiz..benim de ilk hedefim 65 ama olursa 60a kadar inmek istiyorum ve hep 60-65 arası olmak için sizlerden ayrılmamam gerek..

evet canım.. ben seydişehirliyim ilk atama yerim de burası oldu.. eşim de buraya 30 km uzaklıkta bi kasaba var oralı.. bizim sülale genelde burda yani.onun dışında konya merkez antalya ve izmirde olanlar var..

anlasıldı ben senı nıye sevıyorum. kocamın memleketı ya oyuzden hımmmmm :)))))) aılem aslında hıc sevmez konyalıları. ben de sevmezdım onların dusuncelerınden dolayı. ama konyalıya kız vermek nasıp oldu ıste onlar ıcın. ben ıc anadolu malum aksaraylıyım ama aksarayda cok az kaldım adana da buyudum kayserıde okudum ıstanbu, kutahya, nevsehır calıstım. nısanlanmadan once aksaraya tasındım tekrar cunku esım burda calısıyordu. bana da ıs buldu. bır bayan ıle kaldık dugune kadar. esım derbente baglı bır koyden. annesı halası falan orda. kız kardeslerı ve dıger akrabaları konya merkezde. bursa da cok akrabası var. ama genel olarak konyadalar. esım sadece askerlık ıcın cıkmıs konyadan. ve sımdı 8 yıldır aksarayda ıs ıcın tasınmıs benden once buraya benım memleketıme gelmek nasıbıymıs ıste.

ataman super gelmıs valla. dırekt memlekete dusmek zor ıstır.

harikasın cnm sakın hareket etmeyi bırakma o zaman verirsin iyice yemeğide erkene aaldınnn kilo vermemem olanaksız inşallah görecezz o zamanlarıdaa

evet taze gelın. oyle umuyorum en gec 5:20 de yemıs oluyorum. bugun 7 de yemıs olurum. evde olmam lazım. burda yemeyecegım yemek bugun.

ben 15 gundur hergun yurudum hareket ettım de herhalde aksam yemegınden once yaptıgım ıcın ve yemegı en 8 hatta bazen 8 bucukta yedıgım ıcın boyle oldu bence. ama hap konusu da kafa karıstırıcı tabıkı.

amannnnn vıcdanım rahatım. gıderse gıder bu hafta gıtmezse de yıne de sabredecegım merak etrmeyın sızzzz

ben borcamın ıcıne yerlestırdım kofte yaparken ve kofteler yapısmadı bılmıyorum. buarada yaglı kagıdı hıc kullanmamıstım sımdıye kadar.

o tepsı nasıl bırsey. nerden aldın. makınayı alıncaya kadar ben de tepsı ıle yaparım.

benım esım de pahalı dıyor. almadım beklıyorum oyuzden.

oglen dolma varmıs. pırıncten yapmıstır belkı ıcınde az kıyma vardır ya da yoktur. yogurdum yanında. yogurt ıle yerım artık. aksama da mucver yerım sebze yemıs olurum. yarın et yıyeyım ama bu hafta et yemedım ton balıklı salata dısında

kızlar bazı yazılar buldum:::::::

Yürümek zayıflatır. Zayıflamak istiyorsanız hergün aksatmadan sürekli yürümek ve en az 1 saat boyunca tempolu bi şekilde yürümeyi devam ettirmek. Yürümenin faydaları o kadar çok ki. Hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan yürümek son derece faydalı. Kilo vermek içinse yürümek kesinlikle şart!

Uzmanlar en az yarım saatlik bir yürüyüşün genel sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söylüyor. Fakat kilo vermek istiyorsanız tüm diyetlerin yanında yapmanız gereken bir şey varsa, o da en az 1 saatlik tempolu yürüyüşlerdir.
Amerika’da bu konuyla ilgili yapılmış bir araştırma her gün düzenli olarak bir saat tempolu yürüyüş yapan kadınların obez olma ihtimallerinin yüzde 24, diyabet hastalığına yakalanma ihtimallerinin ise yüzde 34 azaldığını ortaya çıkarmış. Dikkat etmeniz gereken konu ise ağır yemeğin hemen ardından yürümemek ve yanınızda daima su bulundurmak.

Yürürken vücudumuzun her bölgesini rahatlatlatmak yürüyüşün faydasına da artırıyor. Nasıl mı?

Omuzlar
Omuzlarınızı kesinlikle kasmayın. Derin bir nefes alın ve omuzlarınızı en rahat hissettiğiniz şekilde aşağıya doğru salın. Yürüyüşünüz boyunca omuzlarınızın bu rahatlığını korumasına özen gösterin.

Kollar
Kollarınızla ayaklarınız arasındaki uyuma ve dengeye dikkat edin. Kollarınızı sarkaç gibi öne ve arkaya sallandırarak yürüyün. Bu esnada dirseklerinizin de 90 derecelik bir eğime sahip olmasını deneyin.

Eller
Elleriniz tamamen açık da olmasın, sımsıkı kapalı da… Yürüyüş yaparken aşağıya doğru duran ellerinizin gevşek bir şekilde yumruk olması en rahat pozisyon olacaktır.

Kalçalar
Yürüyüş yaparken adımlarınızı mümkün olduğunca uzun atmanız, kalçanızın gerilmesine ve bu bölgenizin de kuvvetli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.

Baş ve boyun
Boynunuz hep dik dursun ve kafanız sürekli ileri baksın. Bu şekilde dik durmaya yönelik çalışmış olacak; aynı zamanda boynunuzu, hatta omuriliklerinizi bile kuvvetlendirmiş olacaksınız.

Dizler
Yürürken dizlerinize aşırı ağırlık yüklememek oldukça dikkat etmeniz gereken bir nokta; çünkü sakatlanmaya bile yol açabilir. Adımlarınızı yumuşak bir şekilde atmanız da dizlerinize yüklenmemenizi sağlar.

Ayaklar
Yürüyüş yaparken ayaklarınız konusunda en çok özen göstermeniz gereken konu ayakkabılarınız. Yürüyüş ve koşu için üretilmiş spor ayakkabıları tercih etmeniz ve ayaklarınızı fazla kasmadan yürümeniz sağlıklı olacaktır.

Nefesi de unutmayın
Yürüyüşün bize faydasının dokunması için yapmamız gereken en temel şey doğru, düzenli ve ritmik bir şekilde nefes alıp vermektir. Uzmanlar yürüyüş esnasında nefes aldığımız sürenin 2 katı kadar sürede nefes vermemizi öneriyor. Örneğin 2 adımda nefes alın ve 4 adımda nefes verin.

Yürüyüş hepimiz için gerekli bir aktivite. Bir türlü zaman ayırıp yürüyüş yapamıyorsanız, kendinize bir şans verin. Derin bir nefes alın, kendinize zaman ayırın ve yürüyüşe çıkın. Çıkarken tüm sıkıntı ve düşünceleri evde, işte bırakın. Sadece kendi ayak seslerinizi dinleyin, doğanın güzelliklerini izleyin. Rahatlayın ve bedeninizin hissedin. Birkaç yürüyüşten sonra vazgeçilmez bir alışkanlığınız olacağı garanti…

Sıcak havaları bahane edip açık havada yapacağımız yürüyüşler hem fit ve enerjik olmamızı sağlıyor, hem de rahatlatarak ruhen kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. Ama önemli olan düşüncelerin yarattığı gerginlikle ritimsiz ve rastgele yürümek değil; kendimizi tamamen rahatlatıp tempolu bir şekilde yürümek…

once 500ml su ıctım

yemek : kucuk bır dolma. pırınclı ve kıymalı. ustune bır kasık yogurt. ıkı kasık domates ve salatalıktan salata. bır cay bardagı cacık

kızlar 4 hurma ile ara öğün yapıyım diyorum zararlı mıı ? ayrıca dünkü menümü görmemişsiniz hiç

hayır hurma zararlı değil, yiyebilrsin..
ben de tatlı istediğimde hurma yiyorum genelde..
evde hep bulunur hurma.

hurmadaki karbonhidrat biraz fazla olduğu için, aralarda yememeye çalış.
insülini gereksiz yere çalıştırmış olursun..

kızlar, arasız yapamıyorum diyorsanız, aralarınızı sebze ile yapın. karbonhidratlı besinlerle değil.
işyerinde iseniz evden salatalığınızı getirin, onu yiyin.

hem midenizi bastırırsınız hem de aşırı karbonhidrat almamış olursunuz

ay canım benim ya...konyalıya kız verilmez derler.. ama konya merkezde yerli olanlar gerçekten çok tutucu.. kız o eve girdiyse bi daha çıkamaz artık o evin malı olmuş gibi davranırlar..benim bölünümden dolayı avantajım çok fazlaydı bi de kpss de iyi bi puan aldım.. şükür memleketime atandım

canım ben teflon tepsiyi züccaciyeden aldım.. sen de öyle tabak tencere satan yerlere bakabilirsin. istediğin boyutta bulabilirsin

kendime kazak örmeye başladımmmm kırmızı pek heveslendimm:))
maşallah becerikli kız.. hiç bilemem öyle işleri.. kafan hiç almıyo örgüyü felan.. çok ayrı bi yetenek o..

Son düzenleme:
Eveeet ne zamandır korktuğum türlü bahanelerle ertelediğim diyet gerçeğiyle yüzleşmenin vakti çoktan geçti.. Pomogranate beni buraya çağırdı ben de tek başıma beceremediğim bu işi belki destek bulursam beceririm diye geldim.. Çizlegeye baktım şöyle bir moralim iyice bozuldu benim kadar vahim durumda kimse yok ama zararın neresinden dönersem kardır sanırım.
Kendimden bahsedeyim 32 yaşındayım haftalardır tartılmıyorum ama sanırım 120 kiloyum ( 9 aylık bir bebeğim var, masa başı iş yapıyorum ve diyet yapmamak için akla hayale gelmeyecek bahaneler bulmakta üstüme yok :))
Ne dersiniz ben bu işi becerebilir miyim??

benım esım ve aılesı tutucu degıl. sadece dındarlardır canım. esımın cevresı ve hatta patronlarımız bıle oyle. ama %80 ben ona %20 o bana uyarak ıdare edıyoruz ıste. koyu de aynı merkezı de aslında. ama bızımkıler sadece dını acıdan oyle. ben esımın aılesını cok severım cok ıyı ınsanlardır tam temız koylu ınsanlardan. dedıkodu kındarlık fesatlık bılmezler cok sevgı doludurlar. dını yanlıs anlayıp yanlıs yasayan asırı tutucu ınsanlar var hem konyada hem baska yerlerde. senın dedıgın aıleler o turden canım.

sevındım vallla canım hem emegının karsılıgını almıssın hem sansın yaver gıtmıs. guzel olmus valla.

teflon tava dıyorum fırın ıcın. oyle mı ????

ben yaptım annemın yardımı ıle kazak ormustum unıversıtedeyken ama en cok unıversıte zamanı atkı cok ordum. nısanlıyken esıme de ordum sonrasında da kardeslerıme ordum gecen yıllarda. orgu cok guzel ben cok sevıyorum. ıns bebegıme ormek ısterım herseyını cok bılmesem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…