- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #2.781
ya aletden çok memnunum ben et yemeği sevmem yaparsamda eşim evde olmalıki tatsın oldu olmadı diye bu alet yemek kitabınıada veriyor çoban kavurma yaptım şu kdar zaamn diye belirtmiş oh yaptım tatmama gerek kalmadan eşim gelmeden hazırladım eşim çok eğendi bende bier çatal aldım beğendim ama yemedim
hımm doğru tespit hanım gibi hissetmek..hoşuma gitti bu. :))) canım ben zaten haşladıktan sonra kızartma yapmıyorum ki.. haşlayıp suyunu süzüyorum sonra zeytin yağı ile tavada sote gibi çeviriyorum.üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdiririm... hatta bizim burda bazıları haşlar sonra soğanlı salçalı yemek gibi yaparlar..evet katılıyorum canım. buzlugu dolu gormek cok hosuma gıttı ayrıca. kendımı boyle hanım gıbı hıssettım bu yıl :))) bundan sonra hep yaparım ıns.
kurutma ısını herkes bıtırdı sanırım bence de buralarda. ama bılemıyorum. kaynanama sormadım halen yapıyor mu dıye. kesınlıkle katılıyorum kuru cok guzel oluyorrrrr. bıber falan kızartması harıka oluyordu kısın. gercı artık yıyemeyız bız onu :)))))
pomo dediğin kavurma tipini tencerelrde de yapabilirsin ki..ben de patatesin kızartmasına bayılırım ama şimdi hep fırında çok az yağla yapıyorum harika oluyor..ben de bi ara almayı düşündüm ama çok pahalı ya..inşallah biraz düşer fiyatı da alırız..ya ben de almayı cok ıstıyorum. kızartma turu ya da nasıl dıyeyeım sebzeyı de etı de susuz kavurma seklınde seven bır yapım var benım. oyuzden bu makına tam benlık aslında. ham damak tadıma uygun hem dıyete.10-12 taksıt yapsalar valla alacagım ama 6 taksıt oluyor sıtelerde. bıraz taksıtlerım var. cesaret edemedım cok acılmamak ıcın.
seneye ypcam cnm seneyekendievimde balkonumolcak rahat yaparım eviminbir alt sokğı sahil gerçekden nemden dha fazla etkileniyoruz seneye kendi evim denize uzak ama doğa ile iç içe bir yer olcak orda rahatça kuruturumcanım senın koy benım burdan yuksektır ve daha serındır. Kaldı kı burası serınledı. ızmırden farklı bızım ıkımızın de havası ıklımı. Duygu ordan bırıne sorsun enıyısı nem ve sıcaklık ısını. Kız okadar malzeme alıp yapıp bosa gıtmesın.
sağ ol cnm demen yeter ben nsl isterim siz çlışıyorsunuzo kadar işden bide benim içinmi uğraşcaksınız en kötü seneye yapamazsam bu işi yapanlar vr ordan satın alırım zatenbizde yarım tencere yemek 3gün gidiyor:)))bu yıl ızmırde yapamazsan, seneye bız sana yaparız duygu. Kargoya bıle gerek yok otobuse verdık mı kucucuk kutuyu alırsın bır kıs yersın. Bız sana yaparız canım seneye. Eger sen ızmırde yapamayacak olursan.
ya ben de almayı cok ıstıyorum. Kızartma turu ya da nasıl dıyeyeım sebzeyı de etı de susuz kavurma seklınde seven bır yapım var benım. Oyuzden bu makına tam benlık aslında. Ham damak tadıma uygun hem dıyete.10-12 taksıt yapsalar valla alacagım ama 6 taksıt oluyor sıtelerde. Bıraz taksıtlerım var. Cesaret edemedım cok acılmamak ıcın.
bu arada bu sabah eşim bana sen gerçekten zayıfladın mı ne dedi belki bu lafın üzerine gaza gelip kaldıgım yerden devam ederim inşallahhhh
acele etme cnm zora sokma bende 2 taksit istedim inadına 8 taksit yaptılar bankalar emrivaki yapıyor resmen neyse ilk çıktığında bu alet binliraya yakındı ben 320 aldım internette daha ucuz ma cearet edemedim parasından değil alet kargoda zarar görürdiye:)))yada sorunluolur gelde tekrar yolla değiştirsinler en azından birşeyde olsa aldığım yer ykın değiştiririm
seneye ypcam cnm seneyekendievimde balkonumolcak rahat yaparım eviminbir alt sokğı sahil gerçekden nemden dha fazla etkileniyoruz seneye kendi evim denize uzak ama doğa ile iç içe bir yer olcak orda rahatça kuruturum
sağ ol cnm demen yeter ben nsl isterim siz çlışıyorsunuzo kadar işden bide benim içinmi uğraşcaksınız en kötü seneye yapamazsam bu işi yapanlar vr ordan satın alırım zatenbizde yarım tencere yemek 3gün gidiyor:)))
mrb arkadaşlar size katılabilirmiyim,bayrama kadar benimde kendim için bi mucize olması lazım.tek başıma yapamıyorum iradesizim.ama bitaraftanda bayramda bu halde olmak istemiyorum.artık değişim zamanı alıyomusun hariçten birini
boyum 163,kilom 64,52 kilo olmam lazım,kendime dur demessem 65 olacağım,hergün evdeyim çok hareketsizim,ramazandan önce 57 killoya kadar düşmüştüm hergün leslie yapıyodum ramazandan bu yana hepsini bıraktım 64 kilo olmuşum(
pomo dediğin kavurma tipini tencerelrde de yapabilirsin ki..ben de patatesin kızartmasına bayılırım ama şimdi hep fırında çok az yağla yapıyorum harika oluyor..ben de bi ara almayı düşündüm ama çok pahalı ya..inşallah biraz düşer fiyatı da alırız..
Kızlar döktürmüşsünüz yine, anca okudum. Sunumu da hallettim bu arada ama yarına da bir tane var. Offf yaaa, bilgisayar başında çok iş olunca sıkılıyorum ben. En azından sunum ayakta oluyor.
Kışlık hazırlıklarına özendim valla, afiyet olsun, Allah ağız tadıyla, sağlıkla yemeyi nasip etsin. Ben bu sene pek bir şey yapamadım. Benim salçayı kayınvalide yaptırıyordu ama bu sene var biraz diye istemedim, biterse ondan takviye alırım:) Dolmalık kuru patlıcan ve biber de vardı biraz, fasulye ve bamya da geçen yıldan kalma var. Bu sene onları bir bitirmek istiyorum ama seneye ben de hazırlık yapacağım.
Şimdi 1 tane kuru incirle ara öğün yapıyorum.
Pomo tebrik ederiğm seni, yürüme rekoru kırmışsın, Duygu zaten her zamanki gibi, ben kaldım geriAslında ben bugün erken çıkıp evde çalışmayı düşünüyorum, arada yüzmeye gitsem fena olmaz ama zor yaaaa..
herkese günyadın kızlar...man ne kadar da yazmışsınız akşam.. gidip biraz geçmişi okuyayım..
bu arada dünkü menüm..
kahvaltı
1yumurta
4-5 zeytin
1 domates
1kk peynir
2 dilim bugday ekmeği
ara-öğle bu ikisi biraz birbirine girdi
1 karış uzunluğunda kapalı sebzeli pide
3 tuzlu kuru pasta
2 yk yoğurt
1 közlenmiş biber
ara
1 elme
akşam
közlenmiş biber ve patlıcan salatası 1 porsiyon
bulgur pilavı 5-6 yk
ayran
akşam bi arkadaşa gittik..burda yarım şeftali, çok az leblebi fındık karışımı, 1 küçük salkım üzüm yedim.
ya okulda sabah 8den 2 ye kadar kalma işi benim yeme düzenimi bozdu.. öğlelerim hiç güzel olmuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?