- Konu Sahibi haha de gec
-
- #3.141
Kızlar, malum alışverişteydim, ara öğün yapamadım, öğlen için de 2 tane patates haşlıyorum, üstüne bol yoğurt döküp yiyeceğim.
kızlar ben alışverişimi yaptım, 2700 adım attım, şimdi şekersiz sütlü bir neskafe içiyorum ve tablo hala açıklanmamış. çatlarız meraktan valla, fdm yayınla olduğu gibi şekerim, diğerleri sonra eklenir olmaz mı, çok mu bildirim yapmayan?
ben bu hafta izin aldım, biraz evle ilgilenip dinleneceğim:) geçen hafta yoğundu biliyorsun, önümüzdeki hafta da yoğun olacak, arayı değerlendireyim dedim:)
evet evet hatırlıyorum. Oh ne guzel dınlen bu hafta.
pomocum imkanın varsa sana da tavsiye ediyorum. çalışan kadınların arada bunu yapmaları lazım. Sen özel sektörde olduğun için bu kadar izin alamazsın belki ama 2-3 gün bile çok dinlendirici olur.
eveet öğle arası bitti geldim..
önce bunca kiloyu nasıl aldım ondan bahsedeyim.. üniversite yıllarında ve bekarlığımda tamamen bilinçsiz beslenme ve tembellikten hızla kilo almaya başladım 134 kiloya kadar çıkmıştım ki artık dayanamayıp bir çılgınlık yaptım ve gidip ameliyat oldum mideme kelepçe taktırdım.. Sene 2007 idi.. Kelepçe midemde 2 sene takılı kaldı bu süre zarfında 75 kiloya kadar düştüm ama inanılmaz sıkıntı çektim, ameliyat yerim hiç kapanmadı ve iltihaplı bir yarayla gezdim, defelarca küçük operasyonlar geçirdim vs. Vs... Sonra 2009 yılında bir bebek sahibi olmaya karar verdik yeterince kilo verdiğime de karar verdiğimden bir ameliyat daha oldum ve kelepçeyi çıkarttırdım. Hemen çocuk sahibi olurum sanıyordum ama hiç birşey planlandığı gibi gitmiyor işte.. Defalarca tüp bebek tedavisi gördüm, onlarca hormon iğnesi oldum bir sürü ufak ameliyat geçirdim.. Tüm bunlar olurken yeniden 100 kiloya çıktım çünkü kelepçe midemdeyken yeme alışkanlıklarımı hiç değiştirmemiştim sadece yediklerimi kustuğum için zayıflamıştım, kelepçe çıınca da hızla klo aldım haliyle.. Derken tüp bebek tedavilerim sürerken allahın bir mucizesi kendiliğimden hamile kaldım :)) kilom nedeniyle riskli ve zor bir gebelik geçirdim ve maalesef erken doğum yaptım çok küçük gelişmemiş bir bebek dünyaya getirdim, aralık ayının son günleriydi... şimdi kızım dokuz aylık çok şükür çok da sağlıklıBu arada da gebeliğimi emzirmemi bahane ederek aldıkça aldım aldıkça aldım.. Ama buraya kadar şimdi bir bahanem de kalmadı ne hamileyim ne de emziriyorum.. Bundan sonra dikkatli beslenerek ve daha çok hareket ederek kısa zamanda değil ama kalıcı olarak kilo vermek istiyorum..işte böyleee...
Uygulayacağım diyet programı da şöyle, ben aşırı derecede abur cubur ve tatlı tüketiyordum bunları tamamen kesiyorum. çok sıkı bir diyet uygulamayı düşünmüyorum çünkü yıllar içinde ne zaman sıkı diyet yapsam 2 ay yapıp 7-8 kilo verdiysem 3. Ay gözüm dönüp 10 kilo geri aldım.. Bu nedenle kendimi çok bunaltmadan yavaş ama sağlam gitmeyi hedefliyorum.
önce bunca kiloyu nasıl aldım ondan bahsedeyim.. üniversite yıllarında ve bekarlığımda tamamen bilinçsiz beslenme ve tembellikten hızla kilo almaya başladım 134 kiloya kadar çıkmıştım ki artık dayanamayıp bir çılgınlık yaptım ve gidip ameliyat oldum mideme kelepçe taktırdım.. sene 2007 idi.. kelepçe midemde 2 sene takılı kaldı bu süre zarfında 75 kiloya kadar düştüm ama inanılmaz sıkıntı çektim, ameliyat yerim hiç kapanmadı ve iltihaplı bir yarayla gezdim, defelarca küçük operasyonlar geçirdim vs. vs... sonra 2009 yılında bir bebek sahibi olmaya karar verdik yeterince kilo verdiğime de karar verdiğimden bir ameliyat daha oldum ve kelepçeyi çıkarttırdım. hemen çocuk sahibi olurum sanıyordum ama hiç birşey planlandığı gibi gitmiyor işte.. defalarca tüp bebek tedavisi gördüm, onlarca hormon iğnesi oldum bir sürü ufak ameliyat geçirdim.. tüm bunlar olurken yeniden 100 kiloya çıktım çünkü kelepçe midemdeyken yeme alışkanlıklarımı hiç değiştirmemiştim sadece yediklerimi kustuğum için zayıflamıştım, kelepçe çıınca da hızla klo aldım haliyle.. derken tüp bebek tedavilerim sürerken Allahın bir mucizesi kendiliğimden hamile kaldım :)) kilom nedeniyle riskli ve zor bir gebelik geçirdim ve maalesef erken doğum yaptım çok küçük gelişmemiş bir bebek dünyaya getirdim, aralık ayının son günleriydi... şimdi kızım dokuz aylık çok şükür çok da sağlıklıbu arada da gebeliğimi emzirmemi bahane ederek aldıkça aldım aldıkça aldım.. ama buraya kadar şimdi bir bahanem de kalmadı ne hamileyim ne de emziriyorum.. bundan sonra dikkatli beslenerek ve daha çok hareket ederek kısa zamanda değil ama kalıcı olarak kilo vermek istiyorum..işte böyleee...
uygulayacağım diyet programı da şöyle, ben aşırı derecede abur cubur ve tatlı tüketiyordum bunları tamamen kesiyorum. çok sıkı bir diyet uygulamayı düşünmüyorum çünkü yıllar içinde ne zaman sıkı diyet yapsam 2 ay yapıp 7-8 kilo verdiysem 3. ay gözüm dönüp 10 kilo geri aldım.. bu nedenle kendimi çok bunaltmadan yavaş ama sağlam gitmeyi hedefliyorum.
önce bunca kiloyu nasıl aldım ondan bahsedeyim.. üniversite yıllarında ve bekarlığımda tamamen bilinçsiz beslenme ve tembellikten hızla kilo almaya başladım 134 kiloya kadar çıkmıştım ki artık dayanamayıp bir çılgınlık yaptım ve gidip ameliyat oldum mideme kelepçe taktırdım.. sene 2007 idi.. kelepçe midemde 2 sene takılı kaldı bu süre zarfında 75 kiloya kadar düştüm ama inanılmaz sıkıntı çektim, ameliyat yerim hiç kapanmadı ve iltihaplı bir yarayla gezdim, defelarca küçük operasyonlar geçirdim vs. vs... sonra 2009 yılında bir bebek sahibi olmaya karar verdik yeterince kilo verdiğime de karar verdiğimden bir ameliyat daha oldum ve kelepçeyi çıkarttırdım. hemen çocuk sahibi olurum sanıyordum ama hiç birşey planlandığı gibi gitmiyor işte.. defalarca tüp bebek tedavisi gördüm, onlarca hormon iğnesi oldum bir sürü ufak ameliyat geçirdim.. tüm bunlar olurken yeniden 100 kiloya çıktım çünkü kelepçe midemdeyken yeme alışkanlıklarımı hiç değiştirmemiştim sadece yediklerimi kustuğum için zayıflamıştım, kelepçe çıınca da hızla klo aldım haliyle.. derken tüp bebek tedavilerim sürerken Allahın bir mucizesi kendiliğimden hamile kaldım :)) kilom nedeniyle riskli ve zor bir gebelik geçirdim ve maalesef erken doğum yaptım çok küçük gelişmemiş bir bebek dünyaya getirdim, aralık ayının son günleriydi... şimdi kızım dokuz aylık çok şükür çok da sağlıklıbu arada da gebeliğimi emzirmemi bahane ederek aldıkça aldım aldıkça aldım.. ama buraya kadar şimdi bir bahanem de kalmadı ne hamileyim ne de emziriyorum.. bundan sonra dikkatli beslenerek ve daha çok hareket ederek kısa zamanda değil ama kalıcı olarak kilo vermek istiyorum..işte böyleee...
uygulayacağım diyet programı da şöyle, ben aşırı derecede abur cubur ve tatlı tüketiyordum bunları tamamen kesiyorum. çok sıkı bir diyet uygulamayı düşünmüyorum çünkü yıllar içinde ne zaman sıkı diyet yapsam 2 ay yapıp 7-8 kilo verdiysem 3. ay gözüm dönüp 10 kilo geri aldım.. bu nedenle kendimi çok bunaltmadan yavaş ama sağlam gitmeyi hedefliyorum.
gezdim gezdim geldim daha liste yok:)
neyse bugünkü yediklerimi yazayım bari
sabah:
sirkeli suyumu içtim
1 kb peynir
2 zeytin
maynanoz nane
2 fincan çay
yarım dilim tahıllı ekmek
ara yok
öğlen : bir soğuk çorba içtim
benide o süt bu süt yapar yaktı ne kadar bilnçsizcehareketetmişiz neyse herşeyi farkındasın bencede katı diyetler o diyet bu diyet yapma keyif almaya bak yemekleri yapansensin tuza yağa mudahale et,çayıkahvayi şekerkatıyorsan önce azalt sonrahayatından çıkart hamur işiyle biraz vedalaş derim nekadar istesemde yapmıyorum yapmıcamda yaparsam çokgüçlü bir irade sarfedik oğluma yapıyorum biraz ucundantırtıklıyorum bikere inat ettim ne olursa olsun müsafirlğe bile gitsem herşeyin tadına akıyorum sadece artığımı paketletiyorum evegetiriyorum yine yemiyorum oğlumayediriyorum ,çok yürüyorum ama dışarda ama evde bunu kendime alışknlık haline getircembugün doktorumdadagünde 10 bin adım atın diyor zor yadaimkansız değil,kızartmalar için şimdi tefal actifry ürünüm var yarımkaşıkyağda yapıyorum o yokken fırında yapıyordum,atıştırmalık olarak yeşilelma,yağsıztuzsuz teflonda patlamış mısır,leblebi ile gideriyorum,tatlıisteğim çok şükür yokolursa kg düşük olduğu için yerim çünkü tatlı bağımlısı değilim yada minik birmuza kakaoya banıp yerim,bence bunlar insanı yormayan bezdirmeyen hayatımızda zaten yapmamız gerken şeyler ben bunlara ek hep spor yaptım 85kgdan az sonra açıklancakkgdüştüm allah yardımcınolsun senin ve hepimizin kg gerçekden sorun
yaa daha çok kısa anlattım sorma çok sıkıntılar çektim.. herşeyin bir zamanı var Allah kararlamış hepimiz için bazı şeyler için biz ne kadar kendimizi paralasak bile boşuna.. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı çok bekletmeden versin..ayse daha once bebek konusunda senınle tanısıyoruz ama ben de bılmıyordum hıkayenı bukadar detaylı bılmıyordum.
Oncelıkle cok cok gecmıs olsun. Mıde kucultme amelıyatı ya da kelepce bana da demıstı tup bebek doktorum son tedavım de basarısız olunca. Ama olan kısılerden duyduklarımdan dolayı yaptırmadım ama dıyet de yapmadım ıkı yılı oyle gecırdım ve sımdı zayıflama ıcın yola cıktım. Hersey senın hazır oldugun an yapılmalı bence. Bebek de dıyet de evlılık de hersey ama hersey hazır olunan zaman yapılabılınıyor oyle de olması dogruymus ben bunu anladım.
Bugun buraya yazmıssın yola cıkmıssın oyuzden su an basarıya ulasmak ıcın umudun ve ıstegın var demektır bu. Sen bıze yardımcı olabılırsen bız sana sonsuz derece yardımcı olmaya hazırız yeterkı ınanclı ve sabırlı ol bızımleyken.
Hayırlı olsun basarılar dılerım
evet kendini çok da yorup zorlamanın anlamı yok ters tepiyor sonra.. yıllarııın diyetçisi şişkosu söylüyor :)))BENİDE O SÜT BU SÜT YAPAR YAKTI NE KADAR BİLNÇSİZCEHAREKETETMİŞİZ NEYSE HERŞEYİ FARKINDASIN BENCEDE KATI DİYETLER O DİYET BU DİYET YAPMA KEYİF ALMAYA BAK YEMEKLERİ YAPANSENSİN TUZA YAĞA MUDAHALE ET,ÇAYIKAHVAYİ ŞEKERKATIYORSAN ÖNCE AZALT SONRAHAYATINDAN ÇIKART HAMUR İŞİYLE BİRAZ VEDALAŞ DERİM NEKADAR İSTESEMDE YAPMIYORUM YAPMICAMDA YAPARSAM ÇOKGÜÇLÜ BİR İRADE SARFEDİK OĞLUMA YAPIYORUM BİRAZ UCUNDANTIRTIKLIYORUM BİKERE İNAT ETTİM NE OLURSA OLSUN MÜSAFİRLĞE BİLE GİTSEM HERŞEYİN TADINA AKIYORUM SADECE ARTIĞIMI PAKETLETİYORUM EVEGETİRİYORUM YİNE YEMİYORUM OĞLUMAYEDİRİYORUM ,ÇOK YÜRÜYORUM AMA DIŞARDA AMA EVDE BUNU KENDİME ALIŞKNLIK HALİNE GETİRCEMBUGÜN DOKTORUMDADAGÜNDE 10 BİN ADIM ATIN DİYOR ZOR YADAİMKANSIZ DEĞİL,KIZARTMALAR İÇİN ŞİMDİ TEFAL ACTİFRY ÜRÜNÜM VAR YARIMKAŞIKYAĞDA YAPIYORUM O YOKKEN FIRINDA YAPIYORDUM,ATIŞTIRMALIK OLARAK YEŞİLELMA,YAĞSIZTUZSUZ TEFLONDA PATLAMIŞ MISIR,LEBLEBİ İLE GİDERİYORUM,TATLIİSTEĞİM ÇOK ŞÜKÜR YOKOLURSA KG DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN YERİM ÇÜNKÜ TATLI BAĞIMLISI DEĞİLİM YADA MİNİK BİRMUZA KakAOYA BANIP YERİM,BENCE BUNLAR İNSANI YORMayan BEZDİRMEYEN HAYATIMIZDA ZATEN YAPMAMIZ GERKEN ŞEYLER BEN BUNLARA EK HEP SPOR YAPTIM 85KGDAN AZ SONRA AÇIKLANCAKKGDÜŞTÜM ALLAH YARDIMCINOLSUN SENİN VE HEPİMİZİN KG GERÇEKDEN SORUN
hoşgeldin aramıza eğer azettiysen sağlıklı bir şekilde bizimle beraber verirsin kilolarını sana elimizden geldiğince yardımcı oluruz zayıflama hikayende
eh o zaman ufaktan ben de menümü paylaşmaya başlayayım..
Sabah 1 dilim tam buğday ekmeği peynir ve domates
arada 1 armut
öğlen yarım kase çorba yarım porsiyon sebzeli et sote..
Dediğim gibi çok sıkı bir diyet yapamıycam..
çalışıyorum iş yerinde yiyebileceğim ara öğün tavsiyeleriniz neler?
bu arada belki biliyorsunuzdur ama ödem çözücü bir formülüm var bu akşam yapıp içmeye başlıycam çok işe yarıyor hem de tadı çok güzel
1lt. Suya 2 elma kubuklu çekirdekli olarak doğranıp koyuluyor 2-3 çubuk tarçın, 5-6 karanfil eklenip kaynatılıyor çok değil 5dk. Kaynatıp hemen süzmek gerekiyor yoksa acılaşıyor.
Hergün 1 lt. Içince epey işe yarıyor tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?