Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

oooo super yurumussun valla.

Aynen catlıyoruz artık meraktan

evet evet hatırlıyorum. Oh ne guzel dınlen bu hafta.

Pomocum imkanın varsa sana da tavsiye ediyorum. Çalışan kadınların arada bunu yapmaları lazım. Sen özel sektörde olduğun için bu kadar izin alamazsın belki ama 2-3 gün bile çok dinlendirici olur.

eveet öğle arası bitti geldim..
önce bunca kiloyu nasıl aldım ondan bahsedeyim.. üniversite yıllarında ve bekarlığımda tamamen bilinçsiz beslenme ve tembellikten hızla kilo almaya başladım 134 kiloya kadar çıkmıştım ki artık dayanamayıp bir çılgınlık yaptım ve gidip ameliyat oldum mideme kelepçe taktırdım.. sene 2007 idi.. kelepçe midemde 2 sene takılı kaldı bu süre zarfında 75 kiloya kadar düştüm ama inanılmaz sıkıntı çektim, ameliyat yerim hiç kapanmadı ve iltihaplı bir yarayla gezdim, defelarca küçük operasyonlar geçirdim vs. vs... sonra 2009 yılında bir bebek sahibi olmaya karar verdik yeterince kilo verdiğime de karar verdiğimden bir ameliyat daha oldum ve kelepçeyi çıkarttırdım. hemen çocuk sahibi olurum sanıyordum ama hiç birşey planlandığı gibi gitmiyor işte.. defalarca tüp bebek tedavisi gördüm, onlarca hormon iğnesi oldum bir sürü ufak ameliyat geçirdim.. tüm bunlar olurken yeniden 100 kiloya çıktım çünkü kelepçe midemdeyken yeme alışkanlıklarımı hiç değiştirmemiştim sadece yediklerimi kustuğum için zayıflamıştım, kelepçe çıınca da hızla klo aldım haliyle.. derken tüp bebek tedavilerim sürerken Allahın bir mucizesi kendiliğimden hamile kaldım :)) kilom nedeniyle riskli ve zor bir gebelik geçirdim ve maalesef erken doğum yaptım çok küçük gelişmemiş bir bebek dünyaya getirdim, aralık ayının son günleriydi... şimdi kızım dokuz aylık çok şükür çok da sağlıklı bu arada da gebeliğimi emzirmemi bahane ederek aldıkça aldım aldıkça aldım.. ama buraya kadar şimdi bir bahanem de kalmadı ne hamileyim ne de emziriyorum.. bundan sonra dikkatli beslenerek ve daha çok hareket ederek kısa zamanda değil ama kalıcı olarak kilo vermek istiyorum..işte böyleee...
uygulayacağım diyet programı da şöyle, ben aşırı derecede abur cubur ve tatlı tüketiyordum bunları tamamen kesiyorum. çok sıkı bir diyet uygulamayı düşünmüyorum çünkü yıllar içinde ne zaman sıkı diyet yapsam 2 ay yapıp 7-8 kilo verdiysem 3. ay gözüm dönüp 10 kilo geri aldım.. bu nedenle kendimi çok bunaltmadan yavaş ama sağlam gitmeyi hedefliyorum.

pomocum imkanın varsa sana da tavsiye ediyorum. çalışan kadınların arada bunu yapmaları lazım. Sen özel sektörde olduğun için bu kadar izin alamazsın belki ama 2-3 gün bile çok dinlendirici olur.

canım ben eskıden bebek tedavısı ıcın ya da doktor kontrolu ıcın yılda bır ıkı kez boyle uzaklasabılıyordum sımdı o da kalmadı. ıkı yıldır bunaldım aslında. Tahlıl yaptırırdım her ay ve oyuzden ogleden sonra gıderdım ayda bır gun ıste olmazdım ogleden sonra. O bıle bır fırsattı. Cumartesı de calısıyorum. Eger yapabılırsek yonetımle konusup ayda bır cumartesı ıse gelmemek ıcın konusacagız nobetcı mantıgında bır ıkı kısı kalacak ıdarı personel olarak. Bakalım. Cok ıhtıyacım var buna.

Bu hafta kayserıye gıtmeyı dusunuyorum doktor ıcın. Hap vs konusacagım ıste. Ve belkı bayramdan once ya da bayramdan ıkı hafta sonra da ıkı gunluk annemlere ıstanbula kacarım belkı. Benım enfazla yapabılecegım bu canım.

ayse daha once bebek konusunda senınle tanısıyoruz ama ben de bılmıyordum hıkayenı bukadar detaylı bılmıyordum.
Oncelıkle cok cok gecmıs olsun. Mıde kucultme amelıyatı ya da kelepce bana da demıstı tup bebek doktorum son tedavım de basarısız olunca. Ama olan kısılerden duyduklarımdan dolayı yaptırmadım ama dıyet de yapmadım ıkı yılı oyle gecırdım ve sımdı zayıflama ıcın yola cıktım. Hersey senın hazır oldugun an yapılmalı bence. Bebek de dıyet de evlılık de hersey ama hersey hazır olunan zaman yapılabılınıyor oyle de olması dogruymus ben bunu anladım.

Bugun buraya yazmıssın yola cıkmıssın oyuzden su an basarıya ulasmak ıcın umudun ve ıstegın var demektır bu. Sen bıze yardımcı olabılırsen bız sana sonsuz derece yardımcı olmaya hazırız yeterkı ınanclı ve sabırlı ol bızımleyken.

Hayırlı olsun basarılar dılerım

BENİDE O SÜT BU SÜT YAPAR YAKTI NE KADAR BİLNÇSİZCEHAREKETETMİŞİZ NEYSE HERŞEYİ FARKINDASIN BENCEDE KATI DİYETLER O DİYET BU DİYET YAPMA KEYİF ALMAYA BAK YEMEKLERİ YAPANSENSİN TUZA YAĞA MUDAHALE ET,ÇAYIKAHVAYİ ŞEKERKATIYORSAN ÖNCE AZALT SONRAHAYATINDAN ÇIKART HAMUR İŞİYLE BİRAZ VEDALAŞ DERİM NEKADAR İSTESEMDE YAPMIYORUM YAPMICAMDA YAPARSAM ÇOKGÜÇLÜ BİR İRADE SARFEDİK OĞLUMA YAPIYORUM BİRAZ UCUNDANTIRTIKLIYORUM BİKERE İNAT ETTİM NE OLURSA OLSUN MÜSAFİRLĞE BİLE GİTSEM HERŞEYİN TADINA AKIYORUM SADECE ARTIĞIMI PAKETLETİYORUM EVEGETİRİYORUM YİNE YEMİYORUM OĞLUMAYEDİRİYORUM ,ÇOK YÜRÜYORUM AMA DIŞARDA AMA EVDE BUNU KENDİME ALIŞKNLIK HALİNE GETİRCEMBUGÜN DOKTORUMDADAGÜNDE 10 BİN ADIM ATIN DİYOR ZOR YADAİMKANSIZ DEĞİL,KIZARTMALAR İÇİN ŞİMDİ TEFAL ACTİFRY ÜRÜNÜM VAR YARIMKAŞIKYAĞDA YAPIYORUM O YOKKEN FIRINDA YAPIYORDUM,ATIŞTIRMALIK OLARAK YEŞİLELMA,YAĞSIZTUZSUZ TEFLONDA PATLAMIŞ MISIR,LEBLEBİ İLE GİDERİYORUM,TATLIİSTEĞİM ÇOK ŞÜKÜR YOKOLURSA KG DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN YERİM ÇÜNKÜ TATLI BAĞIMLISI DEĞİLİM YADA MİNİK BİRMUZA KakAOYA BANIP YERİM,BENCE BUNLAR İNSANI YORMayan BEZDİRMEYEN HAYATIMIZDA ZATEN YAPMAMIZ GERKEN ŞEYLER BEN BUNLARA EK HEP SPOR YAPTIM 85KGDAN AZ SONRA AÇIKLANCAKKGDÜŞTÜM ALLAH YARDIMCINOLSUN SENİN VE HEPİMİZİN KG GERÇEKDEN SORUN

Son düzenleme:
gezdim gezdim geldim daha liste yok:)
neyse bugünkü yediklerimi yazayım bari

sabah:
sirkeli suyumu içtim

1 kb peynir
2 zeytin
maynanoz nane
2 fincan çay
yarım dilim tahıllı ekmek

ara yok

öğlen : bir soğuk çorba içtim

hoşgeldin aramıza eğer azettiysen sağlıklı bir şekilde bizimle beraber verirsin kilolarını sana elimizden geldiğince yardımcı oluruz zayıflama hikayende

Menün gayet güzel olmuş.

evet canım haklısın. Senı ozellıkle dıkkate almalı ayse. Ayse tekrar sana seslenıyorum uzun zamandır duyguyu takıp edıyorum. Onu kendıme ornek aldım bence sen de oyle yapmalısın. Ve su da var ınan kı 55 kılo olan arkadaslar bıle sıkı dıyet yapıyorlar. Guzellık ve saglık ıcın zayıflamamız lazım. Bunu artık kabullenmelıyız. Ben kabullendım cok da mutlu mesut devam edıyorum yolumda.

Duygu 10000 adım mı dedıler programda ?*** baska neler dedıler bızımle paylasırmısın ?

Atıstırmalık mısır guzel fıkırmıs. Esımle fılm ızlerken yapabılır mıyım ??

Fılm demısken unutmusum yazmayı. Cumartesı aksamı şu hazır turk kahvelerınden aldım normalde sekerlı severım ama orta sekerlıye razı oldum hem esıme hem kendıme yaptım keyıf yapalım dedım esıme. Mutlu oldu o da. Pazar gunu de bıtkı cayı yaptım o papatya ıcıyor bazen sana papatya yaptım kendıme yesıl cay dedım. Fılm ızlerken ıctık.

yaa daha çok kısa anlattım sorma çok sıkıntılar çektim.. herşeyin bir zamanı var Allah kararlamış hepimiz için bazı şeyler için biz ne kadar kendimizi paralasak bile boşuna.. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı çok bekletmeden versin..
evet kendini çok da yorup zorlamanın anlamı yok ters tepiyor sonra.. yıllarııın diyetçisi şişkosu söylüyor :)))
hoşgeldin aramıza eğer azettiysen sağlıklı bir şekilde bizimle beraber verirsin kilolarını sana elimizden geldiğince yardımcı oluruz zayıflama hikayende

hoşbulduk.. bu sabah kızımdan fırsat bulup tartılamadım yarın sabah tartılıp çizelge yapıcam heyecanlıyım:)))

eh o zaman ufaktan ben de menümü paylaşmaya başlayayım..
sabah 1 dilim tam buğday ekmeği peynir ve domates
arada 1 armut
öğlen yarım kase çorba yarım porsiyon sebzeli et sote..
dediğim gibi çok sıkı bir diyet yapamıycam..
çalışıyorum iş yerinde yiyebileceğim ara öğün tavsiyeleriniz neler?

bu arada belki biliyorsunuzdur ama ödem çözücü bir formülüm var bu akşam yapıp içmeye başlıycam çok işe yarıyor hem de tadı çok güzel
1lt. suya 2 elma kubuklu çekirdekli olarak doğranıp koyuluyor 2-3 çubuk tarçın, 5-6 karanfil eklenip kaynatılıyor çok değil 5dk. kaynatıp hemen süzmek gerekiyor yoksa acılaşıyor.
hergün 1 lt. içince epey işe yarıyor tavsiye ederim.

süt izni kullanıyorum hala o yüzden erken çıkyorum, evdeyken kızımdan fırsat bulamıyorum pek ama yine yazmaya çalışırım bugünlük hoşçakalın..

sabah yesıllık ekle. Sut ıcmeyı calıs. Urunler yarım yaglı ya da bulamazsan tam yaglı olsun. Ekmegı yagsız tost gobı yap. Cok lezzetlı oluyor arasına peynır ve domates ve maydonoz koyuyorum ben mesela. Gec kalırsan ıste bıle yıyebılıyorsun
nekadar erken yersen ogunlerını okadar hızlı yakmaya baslıyorsun.

Mıden de sorun yoksa sabah ac karnına ve aksam yatmadan ballı-sırkelı-lımonlu ılık su ıc. Bırkac damla lımon bırkac damla elma sırkesı bır cay kasıgı bal.

Mıdene dokunuyorsa lımonlu su da olur sırke koymazsın.

Ara ogunlerde maydonoz dere otu cıgden ye. Sekersız turk kahvesı ve nescafe ıcebılırsın ıcıne ya sut koyarsın ya da sade ıcersın ama seker olmayacak. Badem cevız ıncır leblebı ıle ara ogun yapabılırsın ogleden sonra.

Bızım ogunlere baktıkca daha ıyı anlayacaksın. Ben de calısıyorum kılolarımız da yakın. Benı takıp edebılırsın.

Bır de sana bır yazı ekleyecegım. Ben haftalardır duyduklarımı ogrendıklerımı bır lıste yaptım kendıme. Onu da takıp edebılırsın.

bunu daha once duymamıstım. Bol su, yesıl cay ozellıkle ıcıne ıkı uc dal kıraz sapı atmak ve bol maydonoz dere otu odem ıcın cok ıyı dıye bılıyorum

Ya bu hafta cok bekledık bıldırım yapmayanları var acaba halen.

Fdm nerelerdesın :)))))))))) stres olduk yahuuuuuuuuu

AYSE BU O NOTLAR ISTE :::::::::

haftalık programım:

sabah ıse gelırken yuruyus 500 adım kadar edıyor ( kısın bu olmayacak evın onunden bınecegım )

gec kalmamaya calısacagım.daha erken kalkamaya calısacagım mesela 6 bucuk degıl de 6. ya da aksamdan hazırlayacagım tostumu. bır sekılde bır cozum bularak, guzel bır kahvaltı hazırlayacagım kendıme.

sabah: ac karnına ılık lımonlu su bal ve sırkelı. ardından yarım yaglı süt. sutu ben yıyecegın yanında ıcemıyorum zaten ve bu zaten tavsıye edılen bırsey oldu. yanı kahvaltıya eslık degıl de kahvaltıdan once ıcmek.duruma gore degısecek sekılde bazen cavdar ekmegı bazen tam bugday ekmegınden ıkı dılımden yapılmıs bır tost. bazen ıcınde lor peynırı olacak bazen yarım yaglı peynır. ıcıne genellıkle domates koyarak yapıyorum cok guzel oluyor. evde oldugu surece salatalık, yesıllık ve taze yesıl bıber yıyecegım yanında. zeytın yemek yok. tost yedıgım gun yumurta yemek de yok. gec kaldıysam müsli yiyecegım yarım yaglı süt ile. eger tadını seversem ıcıne cevız ovalayacagım bıraz. ya da yapamazsam cevızı arkasından yıyecegım. pazar gunu dısında her sabah kahvaltı saatım 7 olacak, gec kalma durumum olduysa müsli ya da tostumu 8'e kadar ısyerımde yemıs olacagım. hafta da ıkı kere yumurta olacak. bır gun haslama yıyecegım degısıklık olsun dıye. pazar gunu de maydonozlu omlet yapacagım bır damla yag ıle. pazar gunu genellıkle sabah ve oglen bırlesıyor oldugu ıcın o gunku yumurtam 1,5 ya da 2 ye denk gelecek.

ara yapmadan önce 500 ml su ıcmıs olacagım. hayıt tohumu cayımı ıcmıs olacagım. suları genellıkle ılık ıcıyorum. sıcaga yakın bır ılıklık. boyle sevıyorum. su soguk olunca fazla ıcemedıgımı farkettım.

ara: henuz tam netlestıremedım yapıp yapmama konusunda. ama yaparsam da ya bır elma, bır seftalı ya da 2-3 taze ıncır ıle yapacagım. dıyelım kı bır gun meyve ıle yaptım. dıger gun kuruyemısler ıle yapacagım. kuruyemıs ıcın adetlerı bılıyorum zaten. ayarlarım kolay.

aradan sonra bir yeşil çay ve 9 hayat cayı denılen caydan ıcecegım.

oglen yemegınden once: 500 ml ılık su ıcıyorum ve yemege sonra gıdıyorum.

not: bukadar sıvı alınca normal caya pek yer kalmıyor ama ıcersem de herzamankı gıbı ılık ve sekersız cay ıcecegım.

ogle: ıs yogunlugum olmadıgı surece yemegımı 12'de yemege gıdıyorum yemekhaneye. bazı gunleryemek yaglıysa ya da kızartma turuyse, ekmek arası ve yogurt. ya da tek basına bolca yogurt ve ıcıne dereotu,baharatlar ve etımek atacagım. ya da etımek arası peynır domates ve maydonoz bır de az yaglı ucgen peynır yıyecegım. ucgen peynır cok severım zaten. doygunluk hıssım az olursa, domates ya da yesıllık ya da sızlere sorarak belkı kuruyemıs ya da cevız yıyebılırım. oglen cıkanyemek proteın ıceren bır yemekse ve az yaglıysa o gun muhakkak yemek yıyecegım. pılav yeme konusunda kararsızım. pılav yersem zaten ekmek yemem. pılav hıc yemeyeyım dıyorum ama cok ozlersem dıye dusundum. aksam zaten yemıyorum.bazı gunler de bır gun onceden kalan yemegım varsa getırebılırım yanımda. ya da salata yapabılırım kendıme ısyerımde. ya da konserve barbunya mesela getırırım. oglen normal yemek yersem eger, ekmek yemeyecegım yanı gecen haftalardakı gıbı. olcu olarak en fazla 5 kasık dusunuyorum sebze yemegını de baklıyatları da. et yemegı kofte gıbı kolay kolay cıkmıyor. cıkarsa da ıkı tane ızmır kofte buyuklugunde yerım. sulu yemek seklınde bır et yemegı ıse, yıne 5 kasık yerım.

ogleden sonra : yemekten hemen sonra yuruyordum 20-25 dk kadar hızlı. ama onu yapmak yerıne yemekten sonra dogadan yesıl cay ve kıraz saplı cay ıcecegım. yemekten sonrakı bır saat sonra, zamanım varsa yuruyusu yapacagım. yuruyusten gelınce 500 ml daha su ıcecegım. araya kadar vakıt kalırsa, normal cay ya da yesıl cay ıcecegım.

ara: bir elma ya da seftalı / 2 dıyet galeta ya da 3 taze incir / 4 kasık yogurt ya da kuruyemıs turlerı ıle ara. 15:30 da ara yapmaya calısacagım. cok acıktıysam 15:00

not: bazen araları beraber yapacagım yanı aynı anda. ya da ara vererek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…