- Konu Sahibi haha de gec
-
- #1.201
Fdm menünü ben de beğenmedim. Biraz fazla geldi bana, kahvaltıda 2 yumurta çok değil mi? Sonra hamurişi yemişsin, onlarda da bol kalori var. Bence de biraz daha dikkat etmen lazım.
duygu genelini mi beğenmedin yoksa öğleyin günde yediklerimi mi???
galiba hamsi tava dediği çok az yağda tavada yapılan hamsiyi kastediyor.. yanında başka bişey olmadığı ve yağ miktarı az olduğundan yenebilir bence.. ama kola diyet bile olsa şişkinlik yapabiliyor...
ben beğendim menünün
aslında yediklerinin hiçbiri şişirmez .sadece bazen banada oluyor rejimden dolayı karın şişliği lavobaya çıktıysan geçerkizlar benim menume yorum yapar misiniz cok siskin hisediyorum kendimi nerde yanlis yaptim
ara
1 avuc beyaz leblebi
1 ceviz
bir seftali
ogle
tarhana corba
esime kek yapmistim yani kibrit kutusu kadar kesip tadina baktim
aksam
4 sarma ( pirinc yerine bulgurla yaptim icini )
bir paprikanin disini yedim esim dolmalarin disini yemiyor sadece icini yiyor bende biber cope gitmesin diye yedim
2 kasik yogurt
1 porsiyon tarhana
sabah ki acligim yok sanki o kadar cok yemisim ki anlamadim midem mi kuculmeye basladi ama su an tartilsam 2 kilo fazla cikarim sanki
Bugün benim de işyerinde canım sıkıldı bir şeylere, akşam yemeğinde biraz fazla yedim, karnım hala şiş, ama gözüm aç. Tam psikolojik yeme isteği. 2 bardak şekersiz limonlu çay içtim kessin diye, şimdilik kesti de. Ben yine tüm gün menümü yazacağım, derli toplu hem kendim göreyim, hem siz.
Sabah:
- 1 dilim çok tahıllı ekmek
- 1 tatlı kaşığı acılı salça
- 1 kk lor peyniri
- 3 adet siyah zeytin
- 1 tane haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, açık çay
Ara:
- Yarım dilim kek (kendi yaptığım 70 Kalori)
- 1 fincan şekersiz, yarım yağlı sütlü neskafe
Öğle:
- 4 kaşık kadar türlü
- 6 çiçek haşlanmış brokoli
Ara:
- 1 bardak kefir
Akşam:
- Et sote (100 gram civarı)(Az yağda az yağlı dana eti)
- Sarımsaklı yoğurtlu haşlanmış patates
Patatesi fazla kaçırdım, ilkinde 4 kaşık kadar almıştım ama yetmedi bir o kadar daha yedim. Menüme komple baktım şimdi ekmek az olduğu için belki de canım çok istedi. Sanırım öğlenleri de 1 dilim ekmek yesem iyi olacak.
KIZLAR YARIN KAYINVALİDEMEGİTCEM DEDİM YA İLKKEZ DENEDİĞİM BİR TARİFİYAPTIM ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE İLKKEZDENEDİĞİMİÇİN MİNİCİK CEVİZDEN KÜÇÜK BİRTANE DENEDİM OYYY DIŞARDA KAHVELERİN YANINA İKRAM EDİLEN KURABİYELERGİBİ OLMUŞ KUZEYDE ÇOK BEĞENDİ İÇİNDE ZENCEFİL OLMASI OĞLUMİÇİNDE Yararlı HEMDE İÇİNDE PEKMEZ VAR
evet patateslerin fazla olmuş gibi geldi bana da..Bugün benim de işyerinde canım sıkıldı bir şeylere, akşam yemeğinde biraz fazla yedim, karnım hala şiş, ama gözüm aç. Tam psikolojik yeme isteği. 2 bardak şekersiz limonlu çay içtim kessin diye, şimdilik kesti de. Ben yine tüm gün menümü yazacağım, derli toplu hem kendim göreyim, hem siz.
Sabah:
- 1 dilim çok tahıllı ekmek
- 1 tatlı kaşığı acılı salça
- 1 kk lor peyniri
- 3 adet siyah zeytin
- 1 tane haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, açık çay
Ara:
- Yarım dilim kek (kendi yaptığım 70 Kalori)
- 1 fincan şekersiz, yarım yağlı sütlü neskafe
Öğle:
- 4 kaşık kadar türlü
- 6 çiçek haşlanmış brokoli
Ara:
- 1 bardak kefir
Akşam:
- Et sote (100 gram civarı)(Az yağda az yağlı dana eti)
- Sarımsaklı yoğurtlu haşlanmış patates
Patatesi fazla kaçırdım, ilkinde 4 kaşık kadar almıştım ama yetmedi bir o kadar daha yedim. Menüme komple baktım şimdi ekmek az olduğu için belki de canım çok istedi. Sanırım öğlenleri de 1 dilim ekmek yesem iyi olacak.
canım yumurtalar çok küçüktü bi de ben kahvaltıyı çok erken yapıyorum dün çok acıktım açıkçası bugün acıkmıyım diye 2 yumurta yemiştim ama siz öyle diyorsanız boynum kıldan incedir..Fdm menünü ben de beğenmedim. Biraz fazla geldi bana, kahvaltıda 2 yumurta çok değil mi? Sonra hamurişi yemişsin, onlarda da bol kalori var. Bence de biraz daha dikkat etmen lazım.
valla doğru diyon ama aklımda kesinlikle tatlıyı yememek vardı dfayanamadım görünce.. hatta bi de aşhaşlı tatlı vardı ona dokunmadım bile..güne gidince olur öle ama yaa.. kimsede de o kadar irade olacagını sanmıyorum. karşında herkes hapur hupur yiyorken sen öle bakamazsın ki
yarın akşam da biz misafirliğe gidecez. akşam yemegi yemeden gidecem en azından yemek kalorisini almaım die. ama illa ki biraz kaçırırm ppfff
duygu sen 1kaç saat önce menünü beğenmedim yamıştın ya ben o zaman akşam yemeğini henüz yememiştim..bu yüzden sadece ama sadece etten nefsim körelsin diye 3-4 tane yedim ve yarım pors. domates salatası yedim o kadar...birazcık da olsun telafi etmemiş miyim???:18:evet cnm genelini beğenmedim fazla olmuş yanlış anlama ama bunları düzene oturtmazsan zorlanırsın tamam gün kırkyıldabiroluyor ama olmaz işte mademyedinakşam yemicen gerekirse bir kase yoğurtyicen telafide etmemişsin
evet patateslerin fazla olmuş gibi geldi bana da..
Canım yumurtalar çok küçüktü bi de ben kahvaltıyı çok erken yapıyorum dün çok acıktım açıkçası bugün acıkmıyım diye 2 yumurta yemiştim ama siz öyle diyorsanız boynum kıldan incedir..
Valla doğru diyon ama aklımda kesinlikle tatlıyı yememek vardı dfayanamadım görünce.. Hatta bi de aşhaşlı tatlı vardı ona dokunmadım bile..
Duygu sen 1kaç saat önce menünü beğenmedim yamıştın ya ben o zaman akşam yemeğini henüz yememiştim..bu yüzden sadece ama sadece etten nefsim körelsin diye 3-4 tane yedim ve yarım pors. Domates salatası yedim o kadar...birazcık da olsun telafi etmemiş miyim???:18:
:18:
ayy içimi rahatlattın cnm ya... valla sırf yarın kaçamak yapmıyım diye diğer günüme gitmemeyi bile düşünüyorumm..yarın daha dikkatli olcam..tarifin çok güzele benziyo.. hemen bilgisayara kaydediyorum.. deniycem..çok iyi yapmışsınn canımmmm tebriklerr
Zencefilli Çatlak Kurabiye
Malzemeler;
110 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta
aldığı kadar un
1/3 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı;
Fırın 175 dereceye ayarlanır
şeker ve tereyağı çırpılıp içine pekmez ve yumurta katılır.
kuru malzemeler elenir , şeker ,yap ve pekmez karışımına eklenerek yoğurulur
şekil verilerek tepsiye aralıklarla dizilir
8-10 dakika pişirirlir
Afiyet Olsun
Notlar:
Hamur toparlarken fazla un katmamaya dikkat edin.Çünkü bu kurabiyenin pişerken kendini salıp çatlaması icap ediyor.Ben fındıktan büyük cevizden küçük toplar yapıp pişirme kağıdı serdiğim tepsime aralıkalrla dizdim pişerken kendilerini saldıkalrından yapışmamasını istedim.
Yağne çok soğuk ne de çok sıcak yumuşacık olmasın ikisnin arasında oda sıcaklığında iken kullan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?