- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #1.241
sağ ol canım,valla iki annede bolkepçe yağ un kullandıklarını düşünürsek baya bi cıssss oluyor.amatabi antep mutfağagii aslaolmazzzzzzzzz
olamaz cnmm yanlış bakmışsındır çünkü afadersin eşekkegibi koşmaya gidiyorum 1 saatte 300 kalori anca yakıyorum
tamam o zaman cevizlerin bir kısmını yemeyim en iyisiteşekkür ederim :44:
bu arada kızlar 4 mil leslie çok deil mi yaa ? 45 dk da bile ben su gibi oluyorum 1 saatte buharlaşıp uçarım heralde
ayrıca dün pilates deneyim dedm de yokk yookkk kalsııınnnncanım çıktı 10 dk da. leslie ye kurban olayım
4 mil leslie, benım ıkı parca halınde yaptıgım 15'er dakıkalık yuruyuslerın toplamımı oluyor ????
ayagına dıkkat et spor yaparken.ozellıkle uyarmak ıstedım, senın durum benden daha sıkıntılı cunku parmagında sorun var.
pilates cok guzel sıkılastırıyor dıyorlar aslında hepımız yapabılsek ne guzel olur
4 mil leslie çok değil ya, en azından bana göre. Ben eskiden de spor yaptığım için 15 dakika falan kesmedi beni. Bir de daha önce Duygu da söylemişti sanırım, vücut yağ yakmaya spora başladıktan yaklaşık yarım saat sonra başlıyor. O yüzden 1 saate yakın yapmak lazım. Tabi aslında günaşırı yapmak lazım ama cezalı olunca hergün:) Bir de terlemek tek başına etken değil, ben oturduğum yerde de terliyorum ama kilo veremiyorum. Nabzın belli bir değerin üstüne çıkması gerekiyor. Onun da bir hesaplama yöntemi vardı;
Kendim için hesaplayayım, örnek olsun;
220 - 34(Yaş) = 186
186'nın %60'ı = 112
186'nın %80'i = 149
Benim için, nabız 112 olduktan sonra vücut yağ yakmaya başlıyor. 149'u da geçmemem gerekiyor, o zaman da yağ yakımı duruyor, yani, spor yaparken nabzın 112 ile 149 arasında olması lazım.
evte haklısın da işte şuan başka spor yapma imkanım yok o yuzden biraz mecburiyet gibi yani10 günüm kaldı zaten ankaraya gidince direk yüzmeye geçecem.
pilates ıskılaştırıyordur mutlaka yaa büklüm büklüm durmaktan yandı sırtlarım karnım.. yavaş yavaş başlayıp arttırmak lazım sanırım. bi de ben leslie den sonra yaptım zaten yorgundum ondan belki de o kadar zorlandım bilemiorm
leslıden sonra yaptıgın ıcın okadar cok yordu belkı de.
Yürüyüşler hafif, bu yaklaşık 1 saat sürüyor, epey hafif tempo koşma da var bunda. Tavsiye ederim canım. Valla bana faydası dokundu, üst üste iki gün yapınca toplam 500 gram gitti, bu gazla bu akşam da yaparım artık ama yarın ne halde olurum bilmem:))
Bu arada moralinin düzelmesine sevindim. Geçmiş olsun.
unutmadan bende hemen kahvaltımı yazayım..
2 dilim kızarmış tam tahıllı ekmek
1 domates
1 kk beyaz peynir.
1 çay kaşığı da tahin - pekmez ( resmen boş bulundum attım ağzıma, sanki oruçlu oldugumuzu unutur da yeriz ya aynen öle)
benim sorum olacak kızlar size. şimdi ara öğünde ben normalde kuru kayısı yiyordum ama onu yemeye başladıgımdan beri bacaklarımda kırmızı kırmızı benekler çıkmaya başladı. o yuzden aldıgım paketi bitirdim yenisini almayacam şimdi. bugun yanımda ceviz getirdim 5 6 tane falan, 3 tane de kuru incir getirdim ama çok mu acaba bilemedim :44::44:
bu konuda bir sürü kitap var bildigim kadarıyla ama ben okumadım hiç birini. sadece internetten araştırma yaptım ve mantıgıma çok yattı. olumlu şeyler düşünürsen olumlu şeyler olur. olayın mantıgı bu. ve gerçekten bu mantıgı uygulamaya başlayınca olumlu şeyler oluyor. anlattım ya geçen sene hayal bile edemeyecegim şeyler yaşıyorum mesela
moralini yüksek tut. yapacak birşeyin yoksa olayı kabullen. üzülmek sana bişey katmıyor ki. tam tersine motiveni düşürüyor. kilo vermek gibi bir hedefin var ama bu değiştiremeyecegn üzüntüler yüzünden hedefinden uzaklaşıp kendini bir kere daha mutsuz ediyorsun..
bunun yerine durumu kabullen. işe gitmek zorundaysan bunu keyifli bir hale getir. sonuçta senden daha zor şartlarda çalışan insanlarda var sen daha iyi durumdasın bir çoğuna göre. demek ki bu durumdan keyif alabilirsin. sabahları işe giderken güzzel muzikler dinleyip gününü aydınlatabilir. akşamları da eşinden sonra gezip eğlenebilirsin mesela.
hedefini koy ve uygulamaya geç. ve olumlu düşün. istersen bu konuda kitap da araştırabilirim ama dedigim gibi ben hiç birini okumadım. sadece mantıgıma yattı temel fikir ve uyguladım
neslıe ben youtubedan ızlıyorum part 1 part 2 olarak ıkı kısım. 15dk 15 dk oluyor her ıkısı de. bır saat suruyor demıssın, 4 mile olarak da ıfade edıyorsun. o farklı sanırım demekkı ???
bence sen tahini gozden uzak bir yerlere koy, kahvaltin guzel canim
neslıe ben youtubedan ızlıyorum part 1 part 2 olarak ıkı kısım. 15dk 15 dk oluyor her ıkısı de. bır saat suruyor demıssın, 4 mile olarak da ıfade edıyorsun. o farklı sanırım demekkı ???
anlamadım nabzın nasıl hesaplandıgını ama leslie yaparken nefes alıp vermemden anlıyabiliyorum sanırım kalp atışlarımın hızlandıgını
ben en az 30 dk yapıorum zaten o da çoğunlukla hergun oluyor çok nadiren yapmadıgım gün oldu yani. fazlasının zararı yoktur die düşünüyorum
aslında kıtap okumam cok faydalı olur. okuyan bırıyımdır zaten ama ozellıkle bu konularda okumam ıyı olacaktır. tavsıye edebılırsen cok sevınırım. uzun uzun yazmıssın cok tsk ederım. dedıgın gıbı sorumluluklarım fazla, ama dusunuyorum da ben herzaman yasıtlarımdan daha buyuk olaylar yasayan daha buyuk sorumluluklar alan bırı oldum. buna hayıflanmayı bırakmam ve daha guclu olmam lazım. aslında gucluyumdur de ne bılıyım yas ılerlıyor ve ben hayatımdakı herseye gec kalıyorum hıssı oluyor sanırım. ısı bırakıyorum, daha az streslı olsam bebek de dıyet de daha kolay olacaktır, esımle tartısmalarımız azalacaktır, vs. calısıyorum da ne oluytor zaten bırıkım yapamıyoruz, tum stresım bosuna olmus oluyor dıyorum. baskaları ıcın yasayan robotlarız sankı dıyorum bazen. ne bılıyım yorulduk sanırım. bızden beter durumda olan cok tabıkı ama bızımkı de az buz bır sorumluluk degıl kendımızı bıldık bılelı hep aılemız ıcın yasar olduk, kucucekken anne baba olduk hepsıne sankı.
yasadıgım yer kucuk br yer boguyor aksamları gezmek mumkun degıl esımle bıle gezecek yer bulamıyoruz ama aksamları evın etrafında yuruyus yapmak ıstıyorum hem bırbırımızden ayrı kalırız bıraz. ona kalsa gerek yok da bence gerek var. takarım muzıgımı, yururum
Canım 34 benim yaşım, sen kendi yaşını koy oraya. Çıkan sonucun %60'ı minimum, %80'i de maximum nabız değerin. Spor yaparken bir ara, 15 saniye nabzını ölç çıkan rakamı 4'le çarp böylece dakikadaki nabız ölçünü bulmuş olursun. Ona göre yeterli mi değil mi öğrenirsin.
aslında kıtap okumam cok faydalı olur. okuyan bırıyımdır zaten ama ozellıkle bu konularda okumam ıyı olacaktır. tavsıye edebılırsen cok sevınırım. uzun uzun yazmıssın cok tsk ederım. dedıgın gıbı sorumluluklarım fazla, ama dusunuyorum da ben herzaman yasıtlarımdan daha buyuk olaylar yasayan daha buyuk sorumluluklar alan bırı oldum. buna hayıflanmayı bırakmam ve daha guclu olmam lazım. aslında gucluyumdur de ne bılıyım yas ılerlıyor ve ben hayatımdakı herseye gec kalıyorum hıssı oluyor sanırım. ısı bırakıyorum, daha az streslı olsam bebek de dıyet de daha kolay olacaktır, esımle tartısmalarımız azalacaktır, vs. calısıyorum da ne oluytor zaten bırıkım yapamıyoruz, tum stresım bosuna olmus oluyor dıyorum. baskaları ıcın yasayan robotlarız sankı dıyorum bazen. ne bılıyım yorulduk sanırım. bızden beter durumda olan cok tabıkı ama bızımkı de az buz bır sorumluluk degıl kendımızı bıldık bılelı hep aılemız ıcın yasar olduk, kucucekken anne baba olduk hepsıne sankı.
yasadıgım yer kucuk br yer boguyor aksamları gezmek mumkun degıl esımle bıle gezecek yer bulamıyoruz ama aksamları evın etrafında yuruyus yapmak ıstıyorum hem bırbırımızden ayrı kalırız bıraz. ona kalsa gerek yok da bence gerek var. takarım muzıgımı, yururum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?