- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi haha de gec
-
- #1.941
ben müsliyi daha çok severim ve gevrege görevdaha faydalı diye biliyorum haftada bir iki gün bu şekilde kahvaltıyı ender saraç falanda tafsiye ediyor bildigim kadarıyla
kerevız ıcın cesaretım yok :)))))))
ama dıger tarıflerını sabırsızlıkla beklıyorum. benım mucverın ıcınde yag oluyordu tarıfte oyleydı
arada dediğim gibi 2 erik yedim
öğlen:
bir kase çorba
2 dilim kepek ekmek
ara:
1 salatalık
akşam: birazdan yiyeceğimmm çok acıktımm
tavuk göğsü (haşlama)
2 salatalık
1 de küçük domates
ya kızlar pilav yesem mi yemesem mi yersem kaç kaşık yemeliyim? :/
evet cnm ya tşkederimi lgin içincanım işyerinde mutfagımız var orada hazırlatıyor yardımcı bayana.personel için gelen yemeklerse genelde hep karbonhidrat bombası oluyor bende dışardan ızgara falan isterim artık.bugün beni bekleme sen ye dedim çok şükür yemiş ben gelesiye kadar.ben daha önce hiç böyle bi ilaç yan etkisi görmedim gerçektende fena hastaymışım eşim resmen ölü gibi uyuyorsun dedi.ben genelde ayakta geçiririm hastalıgı ciddiye almam ama bu seferki bayag zorladı beni
ne güzel bi rakam o öyle ben 5 li rakamların hayalini bile kurmadım şu güne kadar en son üniversitede 57 kiloydum
afiyet olsun canım ne güzel bak biyerlerden bi şekilde başlayıp kara bulutları dagıtmak gerek
merak etmehızlıdönüşyapam tekrar keyfin yerine gelmeye başladı çok şükürbencede duygu kendini topla, rakipsiz kaldim gibi oldu..ayrica sebze corbasina bende bayilirim afiyet olsun
canim ogle yemeginde ekmegin biraz cok olmus bence aksam karbonhidrat alma am illa yiyeceksen 2 kasik yeter gibi
mucvere bayılırım nesliiiKızlar yüzmeye gidecektim ama gidemedim, çünkü regl oldum. Bugün de gelmez demiştim ama yüzmeye gitmeyi planlayınca geldi. İşyerinde de akşamüstü toplantıya yakalandım, hala yemek yiyemedim. Eşim tavada yağsız et yapıyor şimdi, onu yiyeceğiz. Ben de dinlenirken buraya yazayım dedim.
Bu arada bugün dediğim mücverin tarifini veriyorum;
Malzemeler:
- 4 tane kabak
- 3 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı süt
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 taze soğan (yoksa kuru soğan rendelenir)
- 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 7-8 yaprak taze nane (yoksa kuru nane)
Yapılışı:
- Kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Fazla suyunu hafif elimizde sıkarak uzaklaştırıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz, üstüne ince doğradığımız yeşillikleri, sütü ve unu ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Kıvamı hafif sulu oluyor. Borcama yağlı kağıt serip bu harcı da üstüne döküp fırında 200 C sıcaklıkta pişiriyoruz, çıkarınca dilimleyip servis yapıyoruz. Gördüğünüz gibi hiç yağ yok. Bu harcı tepsiye direk dökmek yerine kaşıkla da koyabiliriz (ben bir dahaki sefere öyle yapacağım), böylece dilimleme derdi de olmaz:) Afiyet olsun...
Kızlar akşam yemeği olarak ızgara etimi yedim, yanında soğan ve domates te yedim. Buraya kadar iyi ama yanında 2 dilim çok tahıllı ekmek yedim ve üstüne tatlı krizimi bastırmak için kayısı reçeli yedim. 2 kayısı olacak kadar yedim. Fazlasını yememem lazım, kendimi nasıl durduracağım bilmiyorum. Meyve yiyeyim en iyisi ben, yoksa fena saldırıcam tatlıya. Şimdilik yediklerimi kalorisepetine girdiğimde 1058 kalori oldu. En azından gündüz çok yememiştim.
kız Allah seni emi.. bak nesli de demiş niye özürdiliyorsunuz diye.. senden önce ben kızmıştım asıl ona..tabi kızcaz birbirimizi eleştircez..yoksa niye ekip olduk biz...evet icen ve savunmasini yapan nesliydi ama portakal suyunu yorumlayan ben oldum eee karistirtmam diyincede ne denir yani buna ozur diledim yani bu yoksa birsey yok yani
tamam tamam şimdi hak veriyom sana ama sen yine de içme bi dahaEvet bendim. İçtim yine içerim:))
Kızlar, birbirimizin yediklerini tabi ki eleştireceğiz, ama bazen yanlış bildiğimiz şeyler de olabilir, ben de bunun için açıklama yaptım. 1 bardağı 90 kalori olan bir şey için "kalori bombası" demek yanlış bir bilgilendirme olur. Üstelik te bu sağlıklı bir içecek. Yani ben kola içsem ve bunu eleştirseniz, ben de savunsam, bu yanlış olur. Ama konuştuğumuz şey portakal suyu. Aramızda meyve yemeyen arkadaşlar var, onlar sabah veya ara öğünde portakal suyu içerek ihtiyaçları olan vitaminleri alabilirler.
öğlenki menünü daha çeşitlendirsen güzel olurdu.. çorba ve ekmek birbirine benzer şeyler.. yanına biraz salata veya yoğurt eklenebilirdi cnmarada dediğim gibi 2 erik yedim
öğlen:
bir kase çorba
2 dilim kepek ekmek
ara:
1 salatalık
akşam: birazdan yiyeceğimmm çok acıktımm
tavuk göğsü (haşlama)
2 salatalık
1 de küçük domates
ya kızlar pilav yesem mi yemesem mi yersem kaç kaşık yemeliyim? :/
ay akşam yemeğine bayıldım.. lezzetli ve hafif..maşallah güzel yürümüşsün...kızlarmenümü toparlayım yürüyüşe çıkcam
sabah havalar bende bulutluydu üşendim k fleks yedim ceviz ufaladım içine
sonra nescafe içtim kremasız şekersiz az süt koydum
öğlen 250ml sebze çorbası içti 55 kalori
ara yapmama gerek kalmadı
akşamyemeğimi 10dkönce yedim 3-4 kaşık az yağdayapılmış bol sarımsalı bol biberli bol kekikli bol domatesli mantar sote yarımdilimçavdarekmeği
az sonra nesliminde önerdiği gib sahile gideyim hem daha fazlka içim açılsınhemde tempolu yürüyeyim
su 2lt tamamlarım bugün suyu aziçtim
gelince yeşil çay içeceğim inşallah
canım sen diyete daha yeni başladın değil mi.. yani bu kadar kısa sürede kola gibi bi kaçamağı yapmasan daha y, olurdu..haklısın hayatım bugün zaten akşam da biraz cıvıttım kola içtim :/ yarına çok daha iyi bir şekilde uyucam diyetime :/
tarifin aynen benimkinden.. ben de kaşıkla dökerim..özellikle kışın bayılırım mücvere.. yanına da sarımsaklı yoğurt koydun mu tamamdır..Kızlar yüzmeye gidecektim ama gidemedim, çünkü regl oldum. Bugün de gelmez demiştim ama yüzmeye gitmeyi planlayınca geldi. İşyerinde de akşamüstü toplantıya yakalandım, hala yemek yiyemedim. Eşim tavada yağsız et yapıyor şimdi, onu yiyeceğiz. Ben de dinlenirken buraya yazayım dedim.
Malzemeler:
- 4 tane kabak
- 3 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı süt
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
- Kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Fazla suyunu hafif elimizde sıkarak uzaklaştırıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz, üstüne ince doğradığımız yeşillikleri, sütü ve unu ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Kıvamı hafif sulu oluyor. Borcama yağlı kağıt serip bu harcı da üstüne döküp fırında 200 C sıcaklıkta pişiriyoruz, çıkarınca dilimleyip servis yapıyoruz. Gördüğünüz gibi hiç yağ yok. Bu harcı tepsiye direk dökmek yerine kaşıkla da koyabiliriz (ben bir dahaki sefere öyle yapacağım), böylece dilimleme derdi de olmaz:) Afiyet olsun...
nesli benim de reglim geldi gelecek.. öğleden beri tatlı krizim vardı..ikindin ve akşam 1 şeftaliyi doğradım üzerine tarçın ve 1 çk bal gezdirdim.. acayip kesti beni.. deneyebilirsin sendeKızlar akşam yemeği olarak ızgara etimi yedim, yanında soğan ve domates te yedim. Buraya kadar iyi ama yanında 2 dilim çok tahıllı ekmek yedim ve üstüne tatlı krizimi bastırmak için kayısı reçeli yedim. 2 kayısı olacak kadar yedim. Fazlasını yememem lazım, kendimi nasıl durduracağım bilmiyorum. Meyve yiyeyim en iyisi ben, yoksa fena saldırıcam tatlıya. Şimdilik yediklerimi kalorisepetine girdiğimde 1058 kalori oldu. En azından gündüz çok yememiştim.
menün kalabalık ve dağınık geldi bana..bi de bir tabak dediğin sütlaç umarım minik bi kaseden fazla değildir.. çünkü sütlaç benim gözümde içinde prinç olmasından dolayı masum tatlılar kategoisinde değil canım..ben geldim kızlaarr..
bir anane seferini daha minimum kazayla atlattım sayılır
dünü toprlayamayacam tam ama zararlı bişey yemedim, herşey normaldi..
bugunu toparlayabilirim ama
sabah 9 da kalktım kahvaltı ettik.
4 5 ince dilim hindi sucuğundan yapılan yumurta
1 kaşık labne peyniri
2 dilim kepek ekmeği
saat 11.30 da 1 adet şeftali
saat 13.30 da 1 tabak sütlaç ( bi tek cıss sayılabilecek bu sanırım)
3 adet taze dalından kopartılmış misss gibi incirr
saat 15.30 da 1 tabak tavuk suyuna çorba
saat 18.00 de mangal yaptık. 2 adet köfte, avuç içi kadar tavuk göğüs
birazdan da elma yerim belki
bugun toplam yarım saat falan yürümüşümdür. başka spor yapamayacam malesef. ayagım ağrıyor
kız Allah seni emi.. bak nesli de demiş niye özürdiliyorsunuz diye.. senden önce ben kızmıştım asıl ona..tabi kızcaz birbirimizi eleştircez..yoksa niye ekip olduk biz...
tamam tamam şimdi hak veriyom sana ama sen yine de içme bi daha
canım doğrusun.. sağlıklı ve sabah içilmiş bişey o yüzden cıs özelliği pek sayılmaz
öğlenki menünü daha çeşitlendirsen güzel olurdu.. çorba ve ekmek birbirine benzer şeyler.. yanına biraz salata veya yoğurt eklenebilirdi cnm
ay akşam yemeğine bayıldım.. lezzetli ve hafif..maşallah güzel yürümüşsün...
canım sen diyete daha yeni başladın değil mi.. yani bu kadar kısa sürede kola gibi bi kaçamağı yapmasan daha y, olurdu..
tarifin aynen benimkinden.. ben de kaşıkla dökerim..özellikle kışın bayılırım mücvere.. yanına da sarımsaklı yoğurt koydun mu tamamdır..
nesli benim de reglim geldi gelecek.. öğleden beri tatlı krizim vardı..ikindin ve akşam 1 şeftaliyi doğradım üzerine tarçın ve 1 çk bal gezdirdim.. acayip kesti beni.. deneyebilirsin sende
menün kalabalık ve dağınık geldi bana..bi de bir tabak dediğin sütlaç umarım minik bi kaseden fazla değildir.. çünkü sütlaç benim gözümde içinde prinç olmasından dolayı masum tatlılar kategoisinde değil canım..
kız Allah seni emi.. bak nesli de demiş niye özürdiliyorsunuz diye.. senden önce ben kızmıştım asıl ona..tabi kızcaz birbirimizi eleştircez..yoksa niye ekip olduk biz...
tamam tamam şimdi hak veriyom sana ama sen yine de içme bi daha
canım doğrusun.. sağlıklı ve sabah içilmiş bişey o yüzden cıs özelliği pek sayılmaz
öğlenki menünü daha çeşitlendirsen güzel olurdu.. çorba ve ekmek birbirine benzer şeyler.. yanına biraz salata veya yoğurt eklenebilirdi cnm
ay akşam yemeğine bayıldım.. lezzetli ve hafif..maşallah güzel yürümüşsün...
canım sen diyete daha yeni başladın değil mi.. yani bu kadar kısa sürede kola gibi bi kaçamağı yapmasan daha y, olurdu..
tarifin aynen benimkinden.. ben de kaşıkla dökerim..özellikle kışın bayılırım mücvere.. yanına da sarımsaklı yoğurt koydun mu tamamdır..
nesli benim de reglim geldi gelecek.. öğleden beri tatlı krizim vardı..ikindin ve akşam 1 şeftaliyi doğradım üzerine tarçın ve 1 çk bal gezdirdim.. acayip kesti beni.. deneyebilirsin sende
menün kalabalık ve dağınık geldi bana..bi de bir tabak dediğin sütlaç umarım minik bi kaseden fazla değildir.. çünkü sütlaç benim gözümde içinde prinç olmasından dolayı masum tatlılar kategoisinde değil canım..
Kızlar yüzmeye gidecektim ama gidemedim, çünkü regl oldum. Bugün de gelmez demiştim ama yüzmeye gitmeyi planlayınca geldi. İşyerinde de akşamüstü toplantıya yakalandım, hala yemek yiyemedim. Eşim tavada yağsız et yapıyor şimdi, onu yiyeceğiz. Ben de dinlenirken buraya yazayım dedim.
Malzemeler:
- 4 tane kabak
- 3 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı süt
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
mucvere bayılırım nesliii
akşam göztepe köprüsüne kadar yürüdüm evden oraya ordan eve
7175 adım 5.022 metre yani 402.7 kalori attım
tarçınlı süt iç cnmm aman dikkatikimizde riskliyiz değerlendirelimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?