Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

arada dediğim gibi 2 erik yedim

öğlen:
bir kase çorba
2 dilim kepek ekmek

ara:
1 salatalık

akşam: birazdan yiyeceğimmm çok acıktımm
tavuk göğsü (haşlama)
2 salatalık
1 de küçük domates
ya kızlar pilav yesem mi yemesem mi yersem kaç kaşık yemeliyim? :/

kizlar bende sporumu yaptim geldim su an aksam yemegimi yiyorum leslienin 5 millik olanin sadece 3 milini yapabildim dusumuda aldim ohhh simdi yemegimi yiyip disariya cikacam saat daha 4 aksam acikirim kesin ara olarak sut ekliyecem kendinize iyi bakin

canim ogle yemeginde ekmegin biraz cok olmus bence aksam karbonhidrat alma am illa yiyeceksen 2 kasik yeter gibi

evet cnm ya tşkederimi lgin için

bencede duygu kendini topla, rakipsiz kaldim gibi oldu.. ayrica sebze corbasina bende bayilirim afiyet olsun
merak etmehızlıdönüşyapam tekrar keyfin yerine gelmeye başladı çok şükür

kızlarmenümü toparlayım yürüyüşe çıkcam

sabah havalar bende bulutluydu üşendim k fleks yedim ceviz ufaladım içine
sonra nescafe içtim kremasız şekersiz az süt koydum
öğlen 250ml sebze çorbası içti 55 kalori
ara yapmama gerek kalmadı
akşamyemeğimi 10dkönce yedim 3-4 kaşık az yağdayapılmış bol sarımsalı bol biberli bol kekikli bol domatesli mantar sote yarımdilimçavdarekmeği

az sonra nesliminde önerdiği gib sahile gideyim hem daha fazlka içim açılsınhemde tempolu yürüyeyim
su 2lt tamamlarım bugün suyu aziçtim
gelince yeşil çay içeceğim inşallah

Kızlar yüzmeye gidecektim ama gidemedim, çünkü regl oldum. Bugün de gelmez demiştim ama yüzmeye gitmeyi planlayınca geldi. İşyerinde de akşamüstü toplantıya yakalandım, hala yemek yiyemedim. Eşim tavada yağsız et yapıyor şimdi, onu yiyeceğiz. Ben de dinlenirken buraya yazayım dedim.

Bu arada bugün dediğim mücverin tarifini veriyorum;
Malzemeler:
- 4 tane kabak
- 3 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı süt
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 taze soğan (yoksa kuru soğan rendelenir)
- 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 7-8 yaprak taze nane (yoksa kuru nane)

Yapılışı:
- Kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Fazla suyunu hafif elimizde sıkarak uzaklaştırıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz, üstüne ince doğradığımız yeşillikleri, sütü ve unu ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Kıvamı hafif sulu oluyor. Borcama yağlı kağıt serip bu harcı da üstüne döküp fırında 200 C sıcaklıkta pişiriyoruz, çıkarınca dilimleyip servis yapıyoruz. Gördüğünüz gibi hiç yağ yok. Bu harcı tepsiye direk dökmek yerine kaşıkla da koyabiliriz (ben bir dahaki sefere öyle yapacağım), böylece dilimleme derdi de olmaz:) Afiyet olsun...

Kızlar kabağın içiyle mücver, kabuklarıyla da bugün bahsettiğim Girit yemeğini yapabilirsiniz. Yemeğin adı Kabak Sıyırma; bu yemeği yapıp dolaba koyup ertesi gün soğuk olarak ta yiyebilirsiniz, işte tarifi;

Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 2 adet kuru soğan
- 1 bağ dereotu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1 adet limon

Yapılışı:
- Kabağın kabukları soyucu ile soyulur. Tencerede zeytinyağında küçük küçük doğranmış olan soğanlar kavrulur, 1 avuç dereotu ayrılıp, kalanı kavrulan soğanlara ilave edilir. Fazla kavurmadan kabak kabukları tencereye ilave edilir. Kabuklar hiç karıştırılmaz. Üstlerine pirinç eklenir, hemen ardından tuz, 1 limonun suyu ve üstünü 1 parmak geçecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Yemek pişerken hiç karıştırmayın, yaklaşık yarım saatte pişer. Servis tabağına alındığında kalan 1 avuç dereotu da üstüne serpilir. Afiyet olsun..

Kızlar akşam yemeği olarak ızgara etimi yedim, yanında soğan ve domates te yedim. Buraya kadar iyi ama yanında 2 dilim çok tahıllı ekmek yedim ve üstüne tatlı krizimi bastırmak için kayısı reçeli yedim. 2 kayısı olacak kadar yedim. Fazlasını yememem lazım, kendimi nasıl durduracağım bilmiyorum. Meyve yiyeyim en iyisi ben, yoksa fena saldırıcam tatlıya. Şimdilik yediklerimi kalorisepetine girdiğimde 1058 kalori oldu. En azından gündüz çok yememiştim.

mucvere bayılırım nesliii
akşam göztepe köprüsüne kadar yürüdüm evden oraya ordan eve
7175 adım 5.022 metre yani 402.7 kalori attım

tarçınlı süt iç cnmm aman dikkatikimizde riskliyiz değerlendirelimm

kışlık hazırlayım biraz yeşil çayımıda içeyimbir yandan olası tatlı krizin önüne geçmek için mürdüm eriği yedim gayet zindeyim maşallahhhh 403 kaloriyide attım deymeyin keyfime
kızlar hepinizi mutlu keyifli geceler

ben geldim kızlaarr..

bir anane seferini daha minimum kazayla atlattım sayılır

dünü toprlayamayacam tam ama zararlı bişey yemedim, herşey normaldi..

bugunu toparlayabilirim ama

sabah 9 da kalktım kahvaltı ettik.

4 5 ince dilim hindi sucuğundan yapılan yumurta

1 kaşık labne peyniri

2 dilim kepek ekmeği

saat 11.30 da 1 adet şeftali

saat 13.30 da 1 tabak sütlaç ( bi tek cıss sayılabilecek bu sanırım )
3 adet taze dalından kopartılmış misss gibi incirr

saat 15.30 da 1 tabak tavuk suyuna çorba

saat 18.00 de mangal yaptık. 2 adet köfte, avuç içi kadar tavuk göğüs

birazdan da elma yerim belki

bugun toplam yarım saat falan yürümüşümdür. başka spor yapamayacam malesef. ayagım ağrıyor

evet icen ve savunmasini yapan nesliydi ama portakal suyunu yorumlayan ben oldum eee karistirtmam diyincede ne denir yani buna ozur diledim yani bu yoksa birsey yok yani
kız Allah seni emi.. bak nesli de demiş niye özürdiliyorsunuz diye.. senden önce ben kızmıştım asıl ona..tabi kızcaz birbirimizi eleştircez..yoksa niye ekip olduk biz...

tamam tamam şimdi hak veriyom sana ama sen yine de içme bi daha
canım doğrusun.. sağlıklı ve sabah içilmiş bişey o yüzden cıs özelliği pek sayılmaz
öğlenki menünü daha çeşitlendirsen güzel olurdu.. çorba ve ekmek birbirine benzer şeyler.. yanına biraz salata veya yoğurt eklenebilirdi cnm

ay akşam yemeğine bayıldım.. lezzetli ve hafif..maşallah güzel yürümüşsün...

haklısın hayatım bugün zaten akşam da biraz cıvıttım kola içtim :/ yarına çok daha iyi bir şekilde uyucam diyetime :/
canım sen diyete daha yeni başladın değil mi.. yani bu kadar kısa sürede kola gibi bi kaçamağı yapmasan daha y, olurdu..

tarifin aynen benimkinden.. ben de kaşıkla dökerim..özellikle kışın bayılırım mücvere.. yanına da sarımsaklı yoğurt koydun mu tamamdır..

nesli benim de reglim geldi gelecek.. öğleden beri tatlı krizim vardı..ikindin ve akşam 1 şeftaliyi doğradım üzerine tarçın ve 1 çk bal gezdirdim.. acayip kesti beni.. deneyebilirsin sende

menün kalabalık ve dağınık geldi bana..bi de bir tabak dediğin sütlaç umarım minik bi kaseden fazla değildir.. çünkü sütlaç benim gözümde içinde prinç olmasından dolayı masum tatlılar kategoisinde değil canım..

kalabalıkta olunca biraz dağınık oldu. hepsinden az yemeye çalıştım ama ancak bu kadar oldu işte. sutlaçta küçük kaseydi tabi ki. sütlü tatlı kategorisinden yırtarım belki dedm ama olmadı

yarın yine çarşıya inecem baya bi gezerim, spor olur. evde olacagım için de günün geri kalanında baya bi dikkat eder, toparlarım diye düşünüyorum. son 4 günüm, sonra katıksız spor, katıksız rejimm

evet çok lezzetlioldu elime sağlıkk

gunaydın kızlar ;

nasılsınız bakalım ?

dunku menum :
sabah = 1005 adım = 52,02 kalorı
ballı-sirke-limonlu ılık su
bir kuru ceviz
corn flakes-yarım yaglı süt
bir kuru kayısı
2 ceviz
15 leblebi.
1 buyuk ılık sekersız cay

Ara olarak :
Bır kucuk elma,
500 ml ılık su
Hayıt tohumu cay
Buyuk ılık sekersız cay

Ogle yemegı: 3 kasık makarna
Bır kasık menemen
3 dılım karpuz. ( 3 catallık dıyeyım )

Ogle yemekten sonra : ısyerının etrafında ıkı tur attım durmadan.
810 adım = 40,50 kalorı

Ara = bir buyuk bardak cay, sekersız ve acık
Bir sade soda
2 ceviz
2 kayısı
500 ml su
1 yeşil çay, kiraz saplı

Akşam :

iş çıkışı yuruyus yapmadım. ıslerım vardı onları halletmek ıcın carsıya gıttım. nekadar yurudum bılmıyorum ama gerı donus ıcın otobusun saatını kacırmamam gerektıgı ıcın cok hızlı yurudum, kosturdum ıslerımı hallederken. bır de ellerımle posetler ıle baya yurumus oldum. adımsayarım takılıydı ama bırara durmus ve ondan sonrasını hıc hesaplamamıs. dunu de yuruyus yaptım olarak goruyorum cunku guzel kosturmacam oldu.

Ton balıklı, mısırlı, marullu salata. ( ton balıgı yagdan cok ıyı andırılmıstı )
Bir meyveli soda

500 ml su ve bir activia çilekli yogurt ile gunu bıtırdım.

demek regl oldun. darısı basıma dıyeyım barı :)))))

usutmemeye calıs, enerjı verıcı sekılde beslen bu donemde. emınım halsızlık olacaktır.

ben de grıp olacagım sankı kac gundur. sureklı bogazım tıkalı genzım tıkalı ama belırgın grıp degılım. alerjık bır yapım, mevsım degısıyor oyuzden de olabılır bılemıyorum ama umarım grıp olmam, benımkı cok zor gecıyor ve cok bıtkın oluyorum.

tarıfın supermıs, benımkı de benzer bır tarıftı ama ıcınde sıvı yag oluyordu. bu hafta muhakkak deneyecegım.

super yurumussun duygu. cok gaza geldım, bu aksam yuruyusumu arttırıyorum :))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…