Kürtaj olmalı mıyım?

Hiç de zayıf karakter degilim sadece yuvam yikilmasin dedim ve ne yazık ki vicdan,duygu hislerim çok baskın ama bugün çıktım o çizgiden adam da dumur oldu ben bosanacam dedikçe saçmaladi bu saatten sonra babama eyivallahim olmaz acımam

Cocukla ilgili kararinizi vermissiniz. Annesi sizsiniz sonucta artik bize bisey demek dusmez. Ama umarim kocanizdan bosanip kendi hayatinizi kurmayi basarirsiniz. En sonunda 3 cocukla calisamadim, bakamadim, cocuklar babalarini ozledi diye yine esinize donmezsiniz. Cunku mutsuz evlerde mutlu cocuklar yetisemiyor aalesef

Gereksiz bir konu bilerek tartışmaya açık bi konu açılmış. Sonucu belliydi konu sahibinin ne yapacağına dair kafasındaydı sormak için sordunuz.. bize mi sordunuz o çocuğun yaparken de kürtajı soruyorsunuz hanımefendi koca sizin hayat sizin çocuk sizin herkes tercihlerinin bedelini öder iyi veya kötü

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza...
Fakat anlatmak istediklerimi somut olarak çok güzel bir şekilde dile getirmişsiniz.

Umarım bundan sonraki hayatınız çok güzel olur.

Yorumunuza tamamen katılıyorum. Devlet hastanesine gitmiş bir de sözde zaten eş imzası olmadan hiçbir yerde aldıramaz anca işte özel muayenehanede olur o işler.. devlet hastanesi yanda özel hastane asla ama asla almaz.... cezası var bu işin.. konu sahibi onu bile bilmiyor doktora gidecekte doktor demeyecek mi eşinizin imzası da lazım diye ayrıca dediğiniz gibi kalp atışı filanda dinlettirilmez böyle bir şey yok arkadaşım için gittik kız kararsızdı doktor dinletmedi arkadaşım dinlemek istedi hatta doktor hayır kararını etkiler dedi. Yani ben buna inanmıyorum nedense.. ayrıca eşinin istediği ismi koymakta neyin nesi... ay off bu konuya bir daha girmemeliyim sanırım.. eksik yanlış bir şeyler var..

Hayırlısı olsun bakamayacağınız çocugu dünyayı getirmek her şeyden önce onunda günahına girmek gibi geliyor bana. Kimse bu hayata çile çekmeye gelmez ama o yavruyu nelerin beklediğini hepimiz biliyoruz ayrıca yanlız başına babasız dünyaya bi bebek getirmek çok zor. Başa çıkmak zor bu durumla bencede en iyi karar bu ben kıyamazdım diyenlere ver ya da onlar baksın, bakımını masrafını karşılasınlar ya da :)

Kıyamam ben sana neler yaşamışsın öyle inşallah bundan sonra çok ama çok mutlu olursunuz..

Bebeginizi aldirirsaniz omur boyu vicdan azabi cekersiniz. Bu yuk sizi cok ezer. O yavrunun ne gunahi var? Bu dunyada yiyecek ekmegi belkide yasayacagi cok guzel gunler vardir. Dunyaya geldigini farzet buyumus guzel bir egitimi guzel bir kariyeri mutlu bir yuvasi olmus. Bunlari elinden almaya hakkiniz varmi? Esinizden bosaniyor olmaniz sizden sadece es vasfini alir annelik vasfini degil. Allah buyuktur bir sekilde buyutursunuz cocuklarinizi. Allahin ona verdigi yasama hakkini elinden almaya hakkiniz yok. Sonradan pisman olacaginiz seyleri yapmayin. Yavrunuza dort elle sarilin. Allah yardimciniz olsun.

Mesela böyle güzel bir eğitim ve kariyere sahip bir çocuk yetiştirmek için gereken maddiyat ve maneviyattan haberiniz var mı? Hem bir şekilde büyütürsünüz çocuklarınızı diyorsunuz hem de iyi bir eğitimden, kariyerden bahsediyorsunuz. Çelişkinin farkında mısınız? Bir şekilde büyüyecekler ama ne şekilde? Kadının konularını okursanız bu bebeğin ve diğer ikizlerin ne şartlarda büyüyeceği konusunda biraz bilgi sahibi olursunuz. İyi bir eğitim ve kariyermiş! Norveç, Finlandiya gibi bir ülkede yaşadığınızı, eğitim imkânlarını tüm çocuklara devletin eşit ve ücretsiz sağladığını sanıyorsunuz galiba!!!

Sen ne Dion arkadaşım adam açtı dinletti işte.Baska kadin dogumcu yardimci olmak maksatiyla islak imza istedi bosanma kagidimla keyfi olmaz diye fakat mal kocam adresi yanlis verince 2 hafta sonraya ertelendi geriye ozel kaldı onuda şuan verme imkanım yok diosan vereyim başka.Ne sartlardasin bilemiyorum ama ben bugun ilk kez kocam olacak adama dik durabildim silik bı karakter değildim ama çocuklarım vardi bende onun gibi davransam sonuc ne olacaktı?Tabi arkanda kaç kişi vardır senin benim kimse ama elimde 2 çocuk vardı empati kurmani istemiom ama yargılama boş yere

Bu ne hiddet biraz sakin olun. Hayatini kurtarmis olan insanlarin hepsi zengin ve koklu ailelerden gelmiyor. Ne biliyorsunuz belki vatanina milletine etrafindaki insanlara cok faydali olacak olan bir birey olacak? Bunun icin finlandiyada norvecte okumaya gerek yok! Belki zor sureclerden gececekler dogru ama neticenin guzel olmayacagi ne malum. Belirli yasa gelmis bir insan icin bir baskasi (anne dahi olsa) bu nasil olsa yokluk icinde yasiyor yasamamasi onun icin daha iyi yasamina son vermek en dogrusu diye karar alma hakkina sahipmidir. Benim nazarimda kimse boyle bir hakka sahip degildir. Konu sahibi fikir danismaya gelmisse bu konudaki fikrimi beyan etmek gibi bir ozgurlugumun oldugunu dusunuyorum. Ayrica konu sahibi pat diye hamilelikten sonra yasamaya baslamamistir bu sorunlari. Onceside vardir mutlaka. Madem boyle sorunlu bir evliligi vardi korunsaydi. O yavrunun ne sucu var.

Siz bu kadının önceki konularını okudunuz mu?

Okudum ve dusuncem degismedi. Hic bir zorluk omur boyu cekecegi vicdan azabi kadar agir gelmeyecektir ona.
Okuduysanız söyleyecek sözüm yok artık. Adam çocuklarının da kulak zarını patlattığında ya da annelerini çocuklarının gözü önünde döverek öldürdüğünde de düşünceniz değişmez umarım!!!

Konu sahibi bosanacagim diyor esim dava acmis diyor bunlari varsayarak yaptim yorumumu. Siddete dayali bir evlilige cocuk yapmaya bende karsiyim ama bunun cozumu kurtaj olmamali. Ya korunacakti yada tekrar hamile kalmadan bosanacakti o adamdan. Bir cocuk icin siddete tanik olmak yasayabilecegi en travmatik olaylardan biridir. Bu konuda katiliyorum size. Ama dedigim gibi bunun cozumu kurtaj degil. Hadi diyelim bu cocugu aldirdi evliligini bitirmedi konu sahibi. Diger cocuklarda ayni seylere tanik olmayacaklarmi?

Konu sahibi ancak çalışırsa bir yuva kurabilecek kendisi ve çocuklarına. Ama hamile birine kimse iş vermiyor bilirsiniz. Çocuğu doğurursa çalışamayacak. Anne babası ölmüş, hayatta değil, ikiz çocukları var 1,5 yaşında ve kızkardeşimin evinde tabiri caizse sığıntı gibi şu anda. Ne zamana kadar kalabilir orada belli değil. İkizleriyle kardeşinin evine sığabilir mi? Bir de bebek olacak, kadını öldüresiye defalarca dövmüş ve onu aldatmış dengesiz koca elbette nafaka vermeyecek vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…