Kürtaj sonrası toparlanma süreci

Bende ağrı olmamıştı olanlarda da az oluyo bazılarında kanama olmuyo bende 10 gün oldu sonra kesildi geçmiş olsun bu arada üzüldüm cnm ama dikkat et kendine üşütme bol sıvı al ve alttan enfeksiyon almamaya çalış
Merhaba arkadaşlar bugun 11+0 dı hamileligim 2li test icin doktora gittim bebegimin kalbi durmus pazartesi uyutup alıcaklar kürtaj dan sonra ne kadar sürede toparlanıyorsunuz agrı sızı oluyormu çok üzgünüm

Hayat ne garip sizin gibi kadınlar anne olmak ister mecburen kürtaj olurlar
bazı yaratıklar da keyfi kürtaj olurlar
böyle o masum cana kıyanlarda nasıl bir doğurgan oluyorlar aklım almıyor
Allah sizin gibi temiz kadınlara anne olmayı nasip etsin tekrar böyle acı ile sınamasın hayırlı evlatlar versin inşallah

Amin canım allah razı olsun inşallah en yakın zaman da nasip eder sağlıcakla

Merhaba arkadaşlar bugun 11+0 dı hamileligim 2li test icin doktora gittim bebegimin kalbi durmus pazartesi uyutup alıcaklar kürtaj dan sonra ne kadar sürede toparlanıyorsunuz agrı sızı oluyormu çok üzgünüm
canım 10.haftayı geçmişse gelişimi normal doğum tarzı yapıolar diye bılıyorum ama eğer bebek küçükse vakum kurtajla çekıolar kurtajdan hemen sonra ağrı sızı olmuo ayaklanıosun başın sağpolsun cokda geçmiş olsun bu arada

Çok tesekkür ederim sağolun

Tesekkür ederim

merhaba bene perşembe günü kürtajla bebeğimi aldırmak zorunda kaldım... 7. haftada kalbi durmuş ben 1 hafta snra öğrendim..kürtajdan önce bi ilaç verdiler ağrı olacak dediler ama çok fazla olmadı.. kürtajdan snra anestezinin etkisi geçerken ağrım oldu baya ağrı kesici yaptılar.. iki gün ara ara ağrım oldu iki gün snra tamamen iyiydim

Merhaba,

konuya dahil olan herkese geçmiş olsun,Alllah tekrarını yaşatmasın inşallaahhhh
gebeliğimin 8.haftasında yavaş atmaya başlayan kalbimiz 9.hafta kontrolümüzde durdu
hiç ağrım kanamam olmadığından ve aç gittiğim için aynı gün kürtaj oldum.
operasyonun ardından birkaç saat hastanede kalıp sonra eve gittim.Akşam ilerleyen saatlerde ağrım çok çok şiddetlendi,(ben ağrı kesici neredeyse hiç kullanmam) artık daha fazla direnemeyince doktorun verdiği ağrı kesiciyi aldım ve 30dakika sonra ağrım geçti.
Kanamam neredeyse hiçç olmadı.
her gün aslan pençesi ve civanperçemi çayı içtim,Operasyonun 26.gününde regl oldum,dün bitti..
Doktorumun verdiği toz şeklindeki folikasiti kullanıyorum,bal-tarçın,çörek otu kullanmaya başladım,aslan pençesi çayı içiyorum.Eşime keçi boynuzu pekmezi ,kavrulmamış çiğ çerezler,muz yediriyorum..
İnşallah yavrum bana sağlıkla kardeşini çok bekletmeden gönderecek

Son düzenleme:
Kızlar haftaya kurtaj olucam aldı benı sıkıntı
7+6 gunlugunuz suanda o zaman 8+6 olacak
daha oncede mecburen 16 haftalık kurtaj yaptılar
sunı sancıyla acılınca rahım vakumla aldılar fakat cok agrılıydı
bu seferde oyle olmaz degıl mı

cute noldu canım?
Kötü giden ne var?

aa canım inanmıyorum. baya iyiydi okuduğum kadarıyla değerlerin.
Neden olmuş ki?
Kimyaslı, dış gebeliği biliyorum da boş gebelik nasıl oluyormuş?
kesenin ıcınde bebek yok canım kesenınde buyumesı haftayla uyumlu degıl bır suru ayrıntısı var ama usg bebek gelısmıyor

merhaba,

geçmiş ols

merhaba,

geçmiş olsun..kesenin içinde yolc kesesi görüldü mü?
Goruldumu gorulmedımı emın degılım yanı dr yolk sac gordum dedı sanırım ama sonra dedımkı kese bosmu bos dedı
7+6 gunlugum buarada buugun
9 gun once kese 5 mm ıdı bugun 8 mm

Goruldumu gorulmedımı emın degılım yanı dr yolk sac gordum dedı sanırım ama sonra dedımkı kese bosmu bos dedı
çok ilginçmiş başka bir doktora daha gitsen cute.
Bunu veren Allah bir daha verir canım. Benim de 1 sene içinde 3 tane kimyasalım var.

maalesef gelişimi normal değil

benim yaşadığıma benzer bi durum..Biz bebeğimizi 8.haftada görebilmiştik ve kalp atışlarını da,ama atışlar çok yavaştı.1hafta sonraki kontrolümüzde durmuştu.
içinizin rahat etmesi için başka bir doktora daha görünmenizi tavsiye ederim
Ben 2doktorla takip etmiştim

çok ilginçmiş başka bir doktora daha gitsen cute.
Bunu veren Allah bir daha verir canım. Benim de 1 sene içinde 3 tane kimyasalım var.
gıttıgım doktor oldukca ıyı bır perıntalog ıstanbulda doktoradn yana bı sıkıntım yok hem beta hcg degerlerımde guzel katlanmamıstı
senın 3 tane kımyasal mı oldu pekı ya arastırıldımı sebeblerı

ben acıbademden cem batukana gıdıyorum , ondan once baska dr gıdıuyordum ama bı cıkıs bulamayınca 2 haftadır o takıp edıyor ama oda aynı seylerı soyluyor betaya cok takılmamıstı ama kesede bu hafta bebegıde kalp atıslarınıda gormemız lazımdı dedı hem kese 20 mm olmalıymıs bence artık gıden gıttı suanda hayatıma hamıle gıbı devam etmıyorum
genetık testler bır suru sey yapılacakmıs kurtaj olurken

Cute ben de çok iyi bir hastaneye gittim. Ama nedense doktorlar yüzeysel mi bakıyorlar nasıl oluyor anlamadım. En son kimyasal gebeliğimde tahliller yapıldı. Ben netten baktım o gün TSH değerim 4,10 çıktı. Durur muyum hemen endokrine gittim. Nitekim tiroidimde 6mm nodül çıktı. Akşam kadın doğumcuyu aradım sonuçlarım nasıl diye.

“iyi sorun görünmüyor” dedi. “Nasıl yani TSH değerim nasıl”dedim.

“e biraz yüksek ama sınırlar içinde” dedi.

“yani dedim sağolun size güvenseydim beklerdim endokrine geldim de nodülüm olduğunu öğrendim” vs dedim.

Yani bilemiyorum ben doktorlara güvenmiyorum. Neden yok tesadüf benimkiler öyle görünüyor. 3 gebeliğimde de beklemiyordum ve hastalıklarımdan dolayı ilaç kullandım. En son geçen ay beklemiyordum ve tomografi vs çektirdim, antibiyotik falan. Sanırım bu etkiledi en son olanı. Ben kendim kendimi takip ediyorum. Doktorlar mektepli değil alaylı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…