kürtaj sonrası yaşadıklarınız

Canım benim :) İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Allah güzel duyguları sana da yaşatsın inşallah..normal bence kanaman.Bana doktor hususi söktürücü bir hap vermişti bunu iç dedi.TR de yokmuş o ilaç kendi getirtiyormuş yurt dışından rahimde ne var ne yok dışarı atıyormuş.İçtim ve söküldüm.Dediğin gibi 1 hafta pıhtılarla geldi.Kürtaj sonrası adetlerim çok sancılı ve yoğun geçti.Aralıkta kürtaj oldum. 3,5 ay sonra hamile kalmışım bilmeden :) Planlı değildi.Ama çok sevindirik olduk.Kürtajdan sonra da patolojiye gönderdiler,herhangi bi sorun yoktu sonucunda hiç bir nedeni yok Allahın işi..doktor hatta 1 kere adet gör kürtajdan sonra hemen hamile kalabilirsin demişti :) Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez doktorum Coraspin 100mg başladı folik asitle birlikte düşükten sonra kullanılması gerekiyormuş.
Rabbim sana da hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah..

umarim guzel haberler vererek sizlere umut olur ve bebegimi kucagima alabilirim. onun icin kisaca ozetlemek istedim yasadiklarim.

Allahin lutfu..
eger gebe kalirsam yazacagim kizlara demistim kendi kendime. ben tammmmm 1.5 yildir bekliyrm.

2 kusur yil once evlendim. 1 ay sonra hastalandimm hastaligimi 5 ayda bulabildiler. o zaman kadar da deney tahtasina dondum. hastaneye yattim. ciktim. 5 ay sonra tekrar hastalandim. bu kez daha fazla yattim hastanede. gunde 32 tane ilac kullaniurdum. 11 aylik evliydim ve cocuk diye öluyrdum. ama dr.lar olmaz dedi. mecbur bekleyeceksin. 35 e kadar yolu var dediler. icim yandi kahroldum. neyse. hastaligim o kadar kotuydu ki psikolijim bozuldu. anksiyete bozuklugu olmus bi de. yani iyilesememe korkusu. bir yandan da psikiyatriste basladim. kullandigim ilaclara bakti ve aninda hepsini attidi bana. sadece kendi bi ilac verdi. 1 tane de diger ilaclardan kaldi . 5 ayda oyle gecti. yani toplam da 1 yili bitirdim hastalikta. psikiyatrisndediki qrtik cocuk planla. gozlerim parladi. ilk deneme de gebe kaldim. cok mutluydum. tabi hemen ilaclar kesildi. ben bu araada hastalik yuznden endiseliydim. cunku sonunda felc olup yataga bagli kalacaktim. ilac almam lazimdi. neyse agustos 2012 de gebeydim. 16 eylul 2012 de kalbi durdu yavrumun. mecbur kurtaj oldum. kendime gelemedim. 3 ay korun dediler. tama dedim. inatlanilac da almadim. dr.lar israr etti am olmaz almamdedim. isimi de biraktim. neyse yasak bitti. hemen gebe kaldim. ocak 2013. ama gelisimi durdu yavrumun ve 1 mart 2013 de kurtaj oldum. yineeee. dediler 6 ay korun. bu arada diger hastaligimda da 1.5 yil bitmisti. cok iyi bir dr. bulduk. gittim. testler yapildi. dediki: yanlisnteshis konmus sana. bosuna o ipac ve eziyetleri cekmissin. hicbirseyin yok. iyilesmissin. ne ilaca ne baska birseye ihtiyacin yok. dunyalar benim oldu.....
derken 6 aylik korunmayi dinlemedim ve 4. ayda calismaya basladik.2 ay olmadi. 3. ayda oldu sukur. umarim allahim bunu bize bagislar.

cokkk uzun yazdim. ama umìtsiz olmayin.elki ben bunu da kaybedeecegim. ama olsun. inatla devam edecegim. lutfen kendinizi toplayin.

darisi size. basinizi sisirdim affedin.

Merhaba, üzüntüsünü paylaşan, üzüntüsünü unutmayıp iyi haberleriyle moral olmaya çalışan herkese merhaba.. Maalesef 1 hafta önce bebikimle vedalaşmak zorunda kaldım.10 haftalık beraberliğimizde sıkı bağ kurmuşum bunu anladım.Anladım ki gözgöze gelmeden önce çok heveslenmeden hayatın rutinine devam etmek lazım, ama benim için süprizdi ve içim içime sığmıyordu.Her gün deli gibi ona içimden günaydın diyordum.Ne yapalım bunu da yaşayacakmışız.Allah beterinden saklasın.Allah hepimize gönlümüze göre versin.Bize moral veren hamilelerimiz kendinize dikkat edin Allah'a emanet olun.Teşekkürler size de...

Allah yardimcin olsun canim. cok gecmis olsun.
hicbir zaman icinden ve beyninden atamasan da bebegini; zamanla alisacaksin sadece. tekrar icinde filizler yeserecek ve Allahim anneligi nasip edecek.

Allah yardimcin olsun canim. cok gecmis olsun.
hicbir zaman icinden ve beyninden atamasan da bebegini; zamanla alisacaksin sadece. tekrar icinde filizler yeserecek ve Allahim anneligi nasip edecek.

Tatlim çok teşekkür ederim desteğin için. Allah iyi haberler nasip etsin hepimize.Dikkat et kendine iyi bak

merhabalar arkadaslar..bugin dr. kontrolum vardi. sukur keseyi gorduk ama bebek cok kucuk gorunmez dedi dr. cunku vajinal bakmadi. 10 gun sonra gel dedi.
bu arada da hemen claxane 0.4 igne ve aspirine basladim.

8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve ben de kürtaj oldum. Benim 9 cm büyüklüğünde miyomum var hamilelikle bh boyuta ulaştı. Bebeğin kalbinin durmasini myoma bağladılar çünkü patoloji normaldi.
Kurtajdan sonra bir hafta kadar başta kırmızı sonralari kahverengi lekelenmelerim oldu çok yoğun kanamam olmadi. Kurtajda Tam 21 gün sonra adet gördüm. Bunun öncesinde aşırı antibiyotik ve iğne kullandım zira kürtajdan on gün sonra Enfeksiyon olduğunu öğrendim. Hemde çok yoğun. Güya bu ayın sonunda ameliyat olacaktim (myom ameliyatı) ama enfeksiyon tamamen geçmedi. Bir hafta daha antibiyotik kullandım. Şimdi kürtaj olalı otuz beş gün oldu ve bende yine ağrılar başladı. Özellikle Afedersiniz idrara cikinca sol yanıma bıçak saplanir gibi oluyo. Galiba yine iltihap var.
Usandim doktora gitmekten. Hele şu elle muayene olayı yokmu içim çıkıyo yaa

Allah hepinize acil şifa versin. Bebislerinize kavuştursun...

Allah size de acil şifalar veee en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli bir evlat versin... iltihaplar için soğan kürü öneren kullanıcıların yazılarını bi bulup okuyun isterseniz...

herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler..

22 haftalık gebeliğim sonlandırılmak zorunda kaldı.. bebeğim düştükten sonra kürtaj oldum. 1 hafta oldu olalı kanamam hala kırmızı şekilde devam ediyor bu şimdilik normal sanırım ama ilaç aldığım halde bugün 1-2 damla süt geldi göğüslerimden böyle birşey yaşayan var mı aranızda?

ara ara yaziyorum sizlere. umarim azicik umut verebilirim sizlere. benimde sonum belli degil tabiki. kucagima alana kadar hep risk var cunku. vazgecmeyin arkadaslarim.

yine 6. haftada kanama yasadim..diger ikisindeki gibi. dustu ve kurtaj olurum diye esyalarimi hazirlayip hastaneye gittim. ama yanilmisim. ilk kez bebegimi ve kalp atislarini gordum. yatak istirahatim hala devam ediyor. sabah aksam progestan ignesi oldum. sonra da progestan hapina basladim. hala da devam ediyorumm cok sukur kanamalar yok. ama riskli gebeyim. buarada erkek olacagini da ogrendim.

vazgecmeyin arkadaslarim. herseye ragmen umudunuzu kaybetmeyin.

guzel anne adaylari.
cok sukur simdilik herseyimiz yolunda gidiyor.. neredeyse yolu yariladik sayilir.
her zaman insanin aklinda "yine ayni seyi yasar miyim" korkusu oluyr. ama bu sizin ceseratinizi sakin kirmasin.. denemekten vazgecmeyin lutfen.

guzel anne adaylari.
cok sukur simdilik herseyimiz yolunda gidiyor.. neredeyse yolu yariladik sayilir.
her zaman insanin aklinda "yine ayni seyi yasar miyim" korkusu oluyr. ama bu sizin ceseratinizi sakin kirmasin.. denemekten vazgecmeyin lutfen.

Allah tamamina erdirsin canim bende 2 ay once 7 haftalik dusuk yaptim yazdigin seyler bana umut oluyor cesaretlendiriyor Yavrun annesine siki siki tutunsun kalbini ferah tut Allah sabrinin mukafatini versin

Canim benim 10 gun kanamam oldu bebegim duserken ilk gunden itibaran hep kadi dogum hast aciline gittim sadece alttan baktilar duruyor deyip gonderdiler ilac progestan vermediler benim sansizligim ekim ayinda kurban bayramindaki 9 gunluk tatilde dusuk basladi o hastane disinda secenegim yoktu en so n 1 hafta sonra hast yatis yaptim devlet hastanesiydi geceden ac biraktilar sabahta kurtaja alacaklardi 7 haftalik ama embriyo yoktu hastanede odamdaki kizlarla siraya girip ultrasonda parca varmi diye bakilmak uzere odaya girdik benimlebirlikte giren kadinlarin 3 aylik 4 aylik hep bebekleri karninda olmus bana geldi sira ne deseler begenirsin kalp atislari yavaslamis dedi. Gozlerim yerimden cikacak o kadar sevindimki nasil benim bebegim duruyormu bana olusmamis dediler dedim her an kaybebiliriz kesede duzensiz dediler. Ama yavrum bana anne ben yasiyorum burdayim dedi . O gun ohastaneden ciktim progestan ve folikasiti tekrar kullanmaya basladim 2 gun kipirdamadan yattim evde 3.gun tam tesekkullu ozel hastaneye gittim ilk bektiginda bebegimi gordu ama kalbi durmus dedigine gore 2 hafta geri kalmisti caresiz o gun bu hastanede kurtaj oldum. Yasadiklarimin anca 10da birini kelimelere dokebildim bana bunlar hep ders oldu ozel hastaneye basinda gitseydim belki moralim daha yuksek olurdu ama devlet hastanesinde bana ilk once bebek yok deyip 1 hafta onceden folikasiti progestani birakip alinacagi gun yasadigini ogrendim Allah bir daha yasatmasin ama kac kere dogum yapacak 1 insan o yuzden bundan sonra tahlillermi bile ozele yaptiracagim

guzel anne adaylari.

Rabbim bebeğini sana bağışlsin insallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ve hayırlı bir evlat olur. Amin

Allah tamamina erdirsin canim bende 2 ay once 7 haftalik dusuk yaptim yazdigin seyler bana umut oluyor cesaretlendiriyor Yavrun annesine siki siki tutunsun kalbini ferah tut Allah sabrinin mukafatini versin

aminnn. Allahim size de nasip etsin.
gecmis olsun.

yasadiklariniz hic kolay degil. benzer bir durumu ben de yasadim. ikinci bebekte 6.haftada hersey yolunda dedi bir ozel hastane. iki hafta sonra leke gelince hemen devlet hastanesine gittim ama sirf kadin dogum uzerine hastane. baktilarki bebek yok. hic olusmamis. o ozel hastane olmayan nenek icin beni tam iki hafta o halde gezdirmis. cok sukur gecti gitti o gunler.
insallah sizler de saglikli bebeklerinize kavusursunuz

Rabbim bebeğini sana bağışlsin insallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ve hayırlı bir evlat olur. Amin

aminn.Allahim sizlere de yasattin. cok aratmadan versin.

bu topigi ben acmistim. ikinci kaybimdan sonra. ara ara bilerek yaziyrm. cunku umutsuzluk caresizlik nedir cok iyi biliyrm. kimse vazgecsin istemiyrm. zor zamanlardi bitti cok sukur. umarim sizler de atlatcaksiniz bu kotu gunlerinizi.

arkadaşlar günaydın.. bu konuda yeniyim.. yazılanların hepsini okudum.. bebişini kaybedip tekrar bebek bekleyenler varmış allah herkese hayırlı, sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah..
benim geçen hafta 9 haftalık bebişimin kalbi durdu karnımda ve sonrasında kürtaj oldum.. size sormak istediğim bundan sonrası, şimdi ne yapcam ben.. hangi testleri yaptırmam gerek.. bir daha hamile kalmaya korkuyorum birazcık.. zaten doktorum 3 ay bekleyin dedi ama ben bu süre zarfında tedaviye yönelik bir şeyler yapmak istiyorum.. ne yapcam ben şimdi?..

gecmis olsun. Allah bir daha yasatmasin.

Trombofili Paneli testi var. genetik bolumleri yapiyor. onu yaptirmak istedigini soyla arkadasim.
iki yada 3 dusuk olmadan universite hastaneleri yani devlet bu testleri odemedigi icin yapmiyorlar ama yine de bir sansinizi deneyin.
ama ozelde de yaptirabilirsiniz. yaklasik 800-900 tl ye mal oluyormus diye duymustum.

uzun zaman olmus yazamadigimi fark ettim.
suan cok sukur herseyimiz yolunda devam ediyr. kismet olursa insallah bu kez gelecek yavrum.
Allahim hepinize nasip etsin.
siz kendinizi hic kimsenin olumsuz cumleleriyle uzmeyin yipratmayin. sadece bebeklerimizin gelmek icin zamanlarinin dolmasini bekliyrz diye dusunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…